http://prntscr.com/beo2o8
Јел ово значи да је пакет прошао без царине и да ми стиже сутра, прекосутра?
Za ovo prvo dobijas broj za pracenje, ali samo u Kini. Ali neces dobiti informacije kada je izaslo iz drzave, barem je meni tako bilo. I trebalo je oko 25 dana da stigne paket. Za ovo drugo je tacno i stize za oko 14 dana, mada vrlo cesto i manje. Sledeca dva ne znam, nisam imao prilike do sada, a ovaj poslednji ne znam na osnovu cega biraju. Ja sam jednom narucio sa time i poslato mi je preko kineske poste, ovo prvo sto si napisao. Mislim da broj dobijas u zavisnosti od cene, odnosno bira postu i nacin slanja u zavisnosti od cene, pa ce ti za nesto mizerno jeftino dati broj za pracenje u drzavi, a nesto skuplje, broj za pracenje do kuce. Sad jedino ako nemas srece pa ti da ovaj kod za pracenje u drzavi, a pri tome je vise ljudi u priblizno isto vreme narucilo iz Srbije, pa vam svima da jedan broj.
Ако је тако онда ће бити никад брже... :-D
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Ljudi, narucila sam 2 paketa iz Britanije. Poslati su u razmaku od jednog dana.
Prvi je stigao proslog ponedeljka (30.05 - vrijednost $20), a drugi jos uvijek nije stigao (vrijednost $100). E sada, ja uopste nemam tracking broj, jer se on dodatno naplacivao i to previse.
Da li je opet ovdje problem u carini? Da cekam i da se nadam da ce doci ili ...?
@PJ
A sta mislis koliko se u pravom potrosackim zemljama uvozi, gde svako kupuju 20-50x vise gluposti, kako tamo carina nema problema, vec samo jadna srBska carina sa jadnih 7 miliona stavnika puca po savovima
Pa kako to mogu da rade na toliku vrednost? Ispod 50e je ***** vucicevaСтиго ми данас сат од 7.55$ био на попуст, иначе кошта око 9$ а Кинези написали 3.9$. Царина ми наплатила 420 дин + 145 дин птеглед. А и рачун је био другачији него до сада Pogledajte prilog 202412
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
http://prntscr.com/bg9crb
Иако је пакет био на царини непуна два дана ипак су га отварали и лупили пдв, додуше и даље нешто мало мањи него што је реално...
Isti slučaj i kod mene, paket bio na carini 1 dan, a ipak su uspeli da ga otvore i naplate PDV, isto novosadska carina, vrednost 12$. Ozbiljno razmišljam da počnem da naručujem kod drugara na BG adresu, tamo bar po neki paket preskoče.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari