Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kada si narucio? Ako je ispod dve nedelje, sacekaj, ako je vise, pitaj prodavca sta je u pitanju.

Free shipping iz Kine je posledica činjenja tamošnje vlade koja spustituiše trošak slanja pošiljaka nacionalnom poštanskom operatoru. Cilj ovakve mere je sasvim jasan: povećati plasman proizvoda domaće industrije.

http://prntscr.com/beo2o8

Јел ово значи да је пакет прошао без царине и да ми стиже сутра, прекосутра?

Ако је тако онда ће бити никад брже... :-D

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Za ovo prvo dobijas broj za pracenje, ali samo u Kini. Ali neces dobiti informacije kada je izaslo iz drzave, barem je meni tako bilo. I trebalo je oko 25 dana da stigne paket. Za ovo drugo je tacno i stize za oko 14 dana, mada vrlo cesto i manje. Sledeca dva ne znam, nisam imao prilike do sada, a ovaj poslednji ne znam na osnovu cega biraju. Ja sam jednom narucio sa time i poslato mi je preko kineske poste, ovo prvo sto si napisao. Mislim da broj dobijas u zavisnosti od cene, odnosno bira postu i nacin slanja u zavisnosti od cene, pa ce ti za nesto mizerno jeftino dati broj za pracenje u drzavi, a nesto skuplje, broj za pracenje do kuce. Sad jedino ako nemas srece pa ti da ovaj kod za pracenje u drzavi, a pri tome je vise ljudi u priblizno isto vreme narucilo iz Srbije, pa vam svima da jedan broj.

Potvrdili su mi u medjuvremenu to da je unutar Kine.

Jos nisam utvrdio :4PX Singapore Post OM Pro-: da li je sa pracenjem.

U orderu pise neki broj samo od cifara, nema ono ..CN na kraju,
jel to samo u okviru Kine onda, posto kad sam narucio lepo je pisalo China post registered air mail.
Da li da se zalim?

Jel zna neko možda u čemu je problem? Već 9 dana ne mrda pošiljka.

Prilozi

• pošta.png
    pošta.png
    8.6 KB · Pregleda: 136
Чека на ред да је оцарине. Дакле пдв а можда и царина.

Poslednja izmena:
Ljudi, narucila sam 2 paketa iz Britanije. Poslati su u razmaku od jednog dana.
Prvi je stigao proslog ponedeljka (30.05 - vrijednost $20), a drugi jos uvijek nije stigao (vrijednost $100). E sada, ja uopste nemam tracking broj, jer se on dodatno naplacivao i to previse.
Da li je opet ovdje problem u carini? Da cekam i da se nadam da ce doci ili ...?

30.05.2016 xx:xx:xx 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
31.05.2016 xx:xx:xx 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
01.06.2016 xx:xx:xx 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
02.06.2016 xx:xx:xx 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
03.06.2016 xx:xx:xx 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
04.06.2016 xx:xx:xx 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
06.06.2016 xx:xx:xx 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
07.06.2016 xx:xx:xx 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
08.06.2016 xx:xx:xx 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
09.06.2016 xx:xx:xx 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
10.06.2016 xx:xx:xx - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
10.06.2016 xx:xx:xx 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
11.06.2016 xx:xx:xx 10200 GPC BEOGRAD - 11xxx Beograd xx Otprema

Ljudi, narucila sam 2 paketa iz Britanije. Poslati su u razmaku od jednog dana.
Prvi je stigao proslog ponedeljka (30.05 - vrijednost $20), a drugi jos uvijek nije stigao (vrijednost $100). E sada, ja uopste nemam tracking broj, jer se on dodatno naplacivao i to previse.
Da li je opet ovdje problem u carini? Da cekam i da se nadam da ce doci ili ...?

Na carini je. Moj paket iz UK je stajao 12 radnih dana na carini. A platio sam brzu isporuku (imao sam i tracking), da uštedim 2 dana u putu. Zaboravio sam da pola Srbije živi od preprodaje stvari sa Ali Express. Trebalo bi da zaposle još 500 carinika u pošti i da im daju platu na procenat, pa da lepo za svaki paket koji nema regularan račun u pakovanju, traže dokaz o plaćanju robe i pošteno ocarine.

@PJ
A sta mislis koliko se u pravom potrosackim zemljama uvozi, gde svako kupuju 20-50x vise gluposti, kako tamo carina nema problema, vec samo jadna srBska carina sa jadnih 7 miliona stavnika puca po savovima

PJ, nadam se da si u pravu i ce stici ove sedmice, jer je paket namijenjem kao poklon i pocinjem da brinem da li ce stici na vrijeme. Narucim mjesec dana unaprijed da budem sigurna da ce stici prije rodjendana i onda se desi ovako nesto...
Inace, da li je aktuelna prica o peticiji protiv nase carine, da nesto uradimo povodom ovoga? Ovo vise nije humano

@PJ
A sta mislis koliko se u pravom potrosackim zemljama uvozi, gde svako kupuju 20-50x vise gluposti, kako tamo carina nema problema, vec samo jadna srBska carina sa jadnih 7 miliona stavnika puca po savovima

Nemam ideju kako to funkcioniše "u pravom potrosackim zemljama", ali se nadam da svakome ko poručuje proizvode iz zemlje sa kojom nema bescarinskog sporazuma, uredno tu carinu i naplate.

Ovi naši rade na leru, pa većinu paketa puste i bez carine. Ja bih im uveo ozbiljne norme, zaposlio još ljudi i otvarao svaki paket. Gde god nema original računa, tražio bih potvrdu o plaćanju, jer kada nekome Kinezi poklone 401 dildo za tri meseca, to već postaje sumnjivo.

Nigde ne otvaraju svake pakete, imaju skener, zavisno od zemlje negde prolaze lokomotive, negde stite domacu proizvodnju (koju mi nemamo) ili stite mafijase uvoznike (italija na primer) dok ostale u zavisnosti od guzve otvore po koji paket, mozes na aliexpressu lepo videti koje zemlje narucuju po 10x pa 100x odjednom jednog proizvoda, sigurno to ne bi radili da ne pustaju, ali to vec zavisi od zemlje, jednostavno ja bi sve pustao pa nek propadnu svi koji nemaju kvalitet i cenu, a stititi uvoznike je teska ludost, svi imaju offshore kompanije i ovde dinara ne ostavljaju osim mita

Poslednja izmena:
Jel ima neko iskustva sa Singapur poštom prethodnih dana? Prodavac mi je pre tačno 10 dana poslao pošiljku i dao na izgled ispravan kod za praćenje ali se ne pojavljuje nigde ni na njihovoj pošti ni na našoj notifikacija da je primljen.

To moze da traje dugo, sacekaj da prodju dve nedelje od kako si dobio broj i ako se ne promeni nista, kontaktiraj prodavca.

Стиго ми данас сат од 7.55$ био на попуст, иначе кошта око 9$ а Кинези написали 3.9$. Царина ми наплатила 420 дин + 145 дин птеглед. А и рачун је био другачији него до сада uploadfromtaptalk1465829018046.jpg

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Carina Nis obradjuje pakete koji su stigli 02.06, kao sto je neko napisao usporili su mnogo.

http://prntscr.com/bg9crb

Иако је пакет био на царини непуна два дана ипак су га отварали и лупили пдв, додуше и даље нешто мало мањи него што је реално...

Стиго ми данас сат од 7.55$ био на попуст, иначе кошта око 9$ а Кинези написали 3.9$. Царина ми наплатила 420 дин + 145 дин птеглед. А и рачун је био другачији него до сада Pogledajte prilog 202412

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Pa kako to mogu da rade na toliku vrednost? Ispod 50e je ***** vuciceva

Ljudi da li je jos neko ima situaciju da mu posiljka stoji na prijemu 11 dana?

Screenshot_2016-06-15-13-29-37.png

Ovo je samo info od kineske ili čije već pošte da su preuzeli pošiljku. Nije još stigla u Srbiju, još putuje.

Sad sam proverio preko Track17 evo sta pise.

Screenshot_2016-06-15-17-06-31.png

Budi strpljiv za ovo, cini mi se da sledece treba da ide u Guangzhou ili tako nesto, pa u Peking. Svakako ces dobiti informacije kada bude napustilo Kinu i kada bude doslo na Beogradski aeorodrom, nemoj nista da brines.

http://prntscr.com/bg9crb

Иако је пакет био на царини непуна два дана ипак су га отварали и лупили пдв, додуше и даље нешто мало мањи него што је реално...

Isti slučaj i kod mene, paket bio na carini 1 dan, a ipak su uspeli da ga otvore i naplate PDV, isto novosadska carina, vrednost 12$. Ozbiljno razmišljam da počnem da naručujem kod drugara na BG adresu, tamo bar po neki paket preskoče.

Jel neko imao pošiljku sa PostNL? Koliko treba da stigne i jel ima tracking u Srbiji? Naručio sam Xiaomi Mi Band 1S, šta mislite hoće li da carine?

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Isti slučaj i kod mene, paket bio na carini 1 dan, a ipak su uspeli da ga otvore i naplate PDV, isto novosadska carina, vrednost 12$. Ozbiljno razmišljam da počnem da naručujem kod drugara na BG adresu, tamo bar po neki paket preskoče.

Ni niškoj carini ništa ne promiče, otvaranja paketa i pdv mi obično izadje više nego cena po kojoj sam kupio. Pritom sam uzimao gluposti, 1-5$...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno