Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije. Još uvek ti je na aerodromu u Pekingu. Verovatno će ti danas ili sutra poleteti.

Juče su radili pakete sa prvom otpremom sa datumom 30.09.2015.

Trebam pomoc/savet
Narucila sam telefon preko Ali-ja kod "proverenog" prodavca.
Narucila sam ga 5-tog negde bi 14-tog trebalo da je poslat preko Singapore posta , e sad kada ukucam TN u Singapore post aplikaciju za pretragu izbacuje mi da broja nema u bazi i da pokusam za 24h... Ono sto me buni je sam TN kao da je iz NL slat a ne iz Kine , ako ima neko ko se razume da mi kaze vise , da vidim da li da cimam prodavca.
Evo TN: RS326980612NL

To ti je PostNL (holandska komapanij, posluju u Aziji). Ako je predat 14, sačekaj još koji dan, da se pojavi na sajtu. Mada bi trebala da imaš informaciju ako je predat "The item is pre-advised", pa tek posle 5-6 dana napusti odredište. Čekaj dan-dva, trebalo bi da se pojavi informacija.Ako ne, kontaktiraj prodavca i pitaj ga da li je zaista poslao., u stvari pitaj ga da li ti jedao pravi broj. Znaju oni da pošalju i bez broja, a daju drugi...

Ok hvala , samo me buni sto kad sam narucivala pisalo je da ide preko singapore post-a.Logistics Information na mojoj Ali stranici , stoji " Tracking information is available within 5-10 days. You can track your order here Singapore Post while it is still in China."
U svakom slucaju poslusacu tvoj savet.Hvala!

Trebam pomoc/savet
Narucila sam telefon preko Ali-ja kod "proverenog" prodavca.
Narucila sam ga 5-tog negde bi 14-tog trebalo da je poslat preko Singapore posta , e sad kada ukucam TN u Singapore post aplikaciju za pretragu izbacuje mi da broja nema u bazi i da pokusam za 24h... Ono sto me buni je sam TN kao da je iz NL slat a ne iz Kine , ako ima neko ko se razume da mi kaze vise , da vidim da li da cimam prodavca.
Evo TN: RS326980612NL

Ovako, tel se salje iz Kine a dolazi preko NL poste. Ti si dobila broj kojim pratis fon ali kad ga NL posta preuzme od CN poste, dakle oni salju tvoj fon preko CN poste za NL tek tada ti mozes da ga pratis pre toga NE i treba nekih 7-10 dana da stignw do NL i da "udje" u sistem.
Od NL do nas jos nekih 4-5 dana+ cekanje na carini.

Evo moj mali doprinos temi, pa ako moderator hoće , neka zakači u prvi post, kao obaveštenje gde i kako da pratite po broju pošiljke pre ulaza u našu zemlju i u zemlji, koje neki programi/sajtovi ne podržavaju, kao i one koji se već dosta koriste. Samo unesite broj.

Pošta Srbije
DHL express - svet
DHL global mail - svet
USPS - SAD
Royal mail - VB
UPS - SAD
EMS - Kina
Hongkong post - HK
La poste - Francuska
Direct link - Danska
Post Nord - Švedska
SPSR express - Rusija
Japan post - Japan
PostNL - Holandija
Swiss post - Švajcarska
Pos Malaysia - Malezija

I za opšte praćenje polazne i dolazne destinacije(ograničen br. pošti, ali pokriva dosta)
17track

Ko ima još, neka doda na spisak, a moderator neka ovo "zalepi" u prvi post.

Jel može neko da mi objasni šta ovo znači?
Item No/Ref No Posting Date Status Date Latest Status
RB011276664SG - 16-10-2015 Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

Lepo ti piše. Rezervisao slanje, nije još predao pošiljku. To se radi u dosta zemalja.

18.10.2015 11:29:00 NL - NLAMSE Prispeće
20.10.2015 13:01:20 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
20.10.2015 13:16:04 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
21.10.2015 09:00:50 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
21.10.2015 09:14:54 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
21.10.2015 09:52:00 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
22.10.2015 03:31:02 10200 GPC BEOGRAD - 11070 Beograd 27 Otprema

Kako je ovako brzo proslo carinu?

Pa nisu ti carinili paket, već ga pustili bez dažbina. Verovatno je mala vrednost paketa, u suprotnom, imao si sreće :)

Da li je neko primio paket iz Australije EMS-om? http://auspost.com.au/track/track.html
Vec koji dan mi stoji "received and ready for processing", pa nije valjda da izlaz iz Australije ispada koliko i carina kod nas :D

Da li neko moze na srpskom da mi objasni kako da zakljucim iz tracking broja da li je pravi i kako da prepoznam da li prati do kraja posiljku a ako ne koja posta je u pitanju?

Okači broj za praćenje ovde pa ćemo ga rastumačiti... Lakše tako nego da nagađamo sve moguće i nemoguće varijante...

Kako vam deluje ovo , dali mi Kinez uvalio neki lazni tracking broj ili je ovo pred slanje tj ceka prevoz?
Da znam da, lazljivi Kinezi!

2015-10-28 15:33
Exchange Bureau in Beijing, have been exported to open
2015-10-26 15:31
Exchange Bureau in Guangzhou, have been exported to each other (internal transit)
2015-10-26 11:40
Exchange Bureau in Guangzhou, have been exported to open
2015-10-25 15:45
Foshan philatelic post office letter, left, the next station "Foshan"
2015-10-24 21:01
Foshan philatelic post office letter, letter
2015-10-24 20:00
Foshan philatelic post office communications, has received send

Narucio sam burazeru da neki novcanik i stavio njegovu adresu, pre neki dan vidim da se pojavio na carini ali sam ocekivao da ce da stoji. Danas slucajno pogledam i vidim ovo

24.10.2015 13:11:41 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
26.10.2015 09:16:48 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
26.10.2015 11:34:35 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
27.10.2015 03:58:57 10200 GPC BEOGRAD - 11070 Beograd 27 Otprema
27.10.2015 14:40:49 11070 Beograd 27 Uručenje ...

Zovem burazera da pitam kakav je novcanik, on kaze da nije ni stigao. U sanducetu nema nicega. Kontam da je postar sam potpisao i gurnuo u sanduce a neko to pokupio.

neka ode u postu i vidi..imas taj broj, tamo mora da stoji tvoj potpis da si preuzeo...ako stoji neki potpis lazni tuzis postara i eto..

Koji potpis? Meni redovno ostavljaju pakete ispred vrata ili u sanduče.
Potpis imam jedino kad plaćam carinu.

Ako imas broj za pracenje onda mora potpis prilikom dostave.
Ako je burazerovo ime posle onoga urucenje onda ga je oladio postar bez ikakve druge mogucnosti.
Sad bih pravac posta (sutra naravno) i njega za uvce. Shvatim da neko krade ali da tako glupo krade to mi nije jasno...

Poslednja izmena:
Narucio martinke i vidim danas urecene na pogresnu adresu. Otvorio sam disput.. da li vredi da jurim lika telefonom il nesto?

Ja sam se par puta tako opekao a onda sam prestao da porucujem kada vidim nerealno nisku cenu.

Taj koji je primio paket je mozda 1 od 100 ljudi iz Srbije koji su porucili, a i pitanje je da li je on dobio martinke ili nesto levo...

Narucio sam powerbank sa Gearbesta platio uredno tracking number $2+ osiguranje $1.35,dali su mi lazni tracking number(preko navodno svdse poste) a nisu ni osigurali paket koliko se vidi na slici koju su poslali,ukoliko se status ne pojavi sutra zalicu se odmah paypalu pa nek se hebu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno