Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo sta se desilo na kraju, ode burazer u poštu i oni pozovu poštara da vide šta se dešava, pošto poštar poznaje gazdaricu on je njoj odneo paket, pri tome da ona ne živi ni u toj istoj zgradi već negde u blizini. Ona zaboravila da javi burazeru... Nije mi jasno zašto nije lepo ostavio cedulju.:wall::mad:

Poslednja izmena:
FTLMY00081807 ovaj broj je vjerovatno lazni,posto na 17.track nista ne izbacuje...

Nije. I ja dobih broj u tom formatu, malezijska pošta, proradio tracking posle 2dana. Taman će da stigne do februara 2016te :D

Jel imao nek oiskustva sa Svedskom postom evo broja kinez navodno poslao RE580152575SE cekao bih jos dan 2 ako se ne pojavi da odmah pokrecem zalbu

Narucio sam ja bio xiaomi 10000 sa gearbest i dobio broj slican tvom od svedske poste. Tracking proradio posle maks 7 dana i sve proslo u redu. Ne razumem cemu panika, kada si uopste porucio?

Nije panika nego necu da me vozaju,narucio sam pre 8 dana,kad saljes iz Srbije status paketa ako je zaista poslat se pojavi odmah ne verujem da je Svedska posta tako neazurna,pre ce biti da kinez uzme pare za tracking i osiguranje a posalje obicnom postom

Ja sam onomad u avgustu kada je bio shoping dan na aliju kupio 2 xiaomi powerbanke od proverenog prodavca koji mi je dao tracking preko svedjana. Evo dan danas mi nista nije stiglo, a tracking broj nikada nije proradio. On tvrdi kako radi i tako me zavlaci, medjutim juce je dispute eskalirao do alija gde trazim pare nazad posto niti imam dokaz o poziciji paketa niti mi ista stize, a proslo je 60 radnih dana od narucivanja.

Sad cekam da vidim sta ce ali odluciti, inace me je to kostalo 50 eura.

i NL postu treba vremena ds se pojavi u trackingu posiljka.

NL pošta se pojavi kao pre-advised brzo, ali se statusi prate tek kad stigne u NL. Postnord koristim često u lokalu (Skandinaviji). Dostava je izuzetno brza, i imaju detaljno praćenje statusa, ne znam kako im funkcionišu ove kineske varijante.

Narucio sam powerbank sa Gearbesta platio uredno tracking number $2+ osiguranje $1.35,dali su mi lazni tracking number(preko navodno svdse poste) a nisu ni osigurali paket koliko se vidi na slici koju su poslali,ukoliko se status ne pojavi sutra zalicu se odmah paypalu pa nek se hebu
Ja Gearbest zaobilazim u širokom luku... Još par mojih poznanika su zavrnuli, jednog za nekih 300 dolara a nije platio Paypal-om, tako da će pare izvući nikada...

mikec_ taj sajt su mi i oni dali ne pojavljuje se nista

jokjuar,zato ja placam uvek paypalom i odmah otvaram zalbu ako nesto ne podje kako treba,tako je jedan bio zavrnuo za neke kodove (igre) ali predocio sam sve dokaze u moju korist i paypal mi je to brzo resio

Naravno, gde ne može Pejpal, ne naručujem...

Polako vi sa tim dispute-ovima da vam ne zatvore paypal nalog

Narucio sam powerbank sa Gearbesta platio uredno tracking number $2+ osiguranje $1.35,dali su mi lazni tracking number(preko navodno svdse poste) a nisu ni osigurali paket koliko se vidi na slici koju su poslali,ukoliko se status ne pojavi sutra zalicu se odmah paypalu pa nek se hebu
Ја баш имам само добра искуства са њима. Како си закључио да је лажни трекинг? Није ништа чудно да ти се не појави статус и по 10 дана.

Poslednja izmena:
Oni obično pošalju sliku paketa gde se vidi tvoja adresa i broj za pracenje, tako da sumnjam da su ti poslali običnom poštom. Sačekaj još malo, ionako je sad vikend.

Не раде то са сликом увек. Нисам провалио систем али ми делује кад је мало јача наруџбина (30+$).
Друга ствар, јеси их питао, мени су увек одговарали.

Poslednja izmena:
Možda onda ne šalju sliku ako ne doplatiš za tracking. Ja sam ove nedelje naručio bubice koje sigurno koštaju manje od powerbanka i stavili su sliku.

Ma ja taj tracking vise i ne gledam niti mi znaci nesto. Nema to veze sa realnoscu. Oslanjam se na to da znam otprilike kad dolazi, 15-20 dana. To je noj najbolji tracking, rijetko kad grijesi.

Nije bitno dali gledas ili ne nego sto se doplacuje $2 [email protected] osiguranje za nesto sto izgleda ne postoji,ako stigne trazicu nazad tih 3.2 dolara

I prolog price sa EMS Australian Poste... paket je vec u Srbiji, ali posiljalac nije napisao moj broj, pa ne mogu da me kontaktiraju :D A po trackingu i dalje stoji da je u Lower Victoria, AUS :)

Kao da saljem nekom China postom - pre stigne paket meni na ruke nego tracking da zazivi :)

E sad epilog sa carinom tek ide ;)

Гирбест је мени слику слао и за износ од 0.99 (Ми ки). Од десетак пакета ми само једном нису послали слику, кад сам поручио таблет, тако да није до износа дефинитивно.

Ja za sada sa nasom postom imam ok iskustva, vise puta sam robu od 10 ili 20 dolara preuzimao a i dolazio postar na adresu i nikada mi nije naplatio postarinu, e sad dali je to normalno posto vidim da nekima naplate.

Inace ovo je prvi put da ovako osakaceni tracking info dobijem :D

Number (Registered): RC386######HK
Status: Transit
Destination: Serbia
2015-11-01 14:39 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
Origin: Hong Kong [CN]
2015-10-30 00:00 Serbia (Republic of), The item (RC386######HK) left Hong Kong for its destination on 30-Oct-2015
======================================