Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja bih rekao da se ovo vraca u Kinu. Zovi i pitaj sta je ako vec nije kasno.

Meni se vec jedan paket vratio u Kinu, zaboravio kinez prezime da stavi a imali sve ostale podatke pa i broj telefona. Ipak sam kasno shvatio da je paket vracen, a carinik opusteno kaze ma samo ti kazi kinezu da ispravi podatke i neka ti posalje ponovo,desava se to njima kao stalno.... *** paket prodje pola sveta da bi ga on vratio nazad a da ne proba da me kontaktira ili bilo sta drugo....

Nadji broj carine Novi Sad i obavezno zovi.

zvao sam vec,vraceno je u kinu :/
otvorio sam dispute jer je ovaj napisao pogresnu adresu i trazim pare nazad

Porucih s alija neku obucu, i vec sesti dan stoji 11003 - izmenicna posta, za carinu. Inace treba u Vrbas da se isporuci. Da li vam ovo vreme izgleda u redu za taj status posiljke?

Poslednja izmena:
3643140 ovo je br telefona izmenicne poste
zovi odmah da pitas

Nešto mi nije jasno u vezi ovog praćenja, zadnji status je yawens track end. Da li to znači da se dalje promene u kretanju pošiljke ovde više neće videti i ako je tako gde pratiti dalje? uploadfromtaptalk1433163241883.png

Ti "yawen" brojevi imaju pracenje samo u Kini.

Za koliko vam stizu HK post paketi bez broja za pracenje? Jer koliko vidim ovi sa brojem za pracenje stizu neverovatno brzo. Narucio sam nesto na ebay-u pre 20-ak dana i prodavac je poslao sa HK airmail post, pa me zanima koliko im treba otprilike.

Poslednja izmena:
Ja narucih sluse preko ibpygo te za tracking mi pise tipa arrived at postal office Dōngguǎn City YóuZhèngJúDiàn商Bāo裹JúYóuJiànChùLǐ Center,arrived at sorting centar,te na kraju Arrived at postal office Beijing HùHuànJú,znaci samo se po postama u kini krece,kad ce kinu napustiti to sam Bog zna.Msm mozda to tako treba ali proslo je vec 5 dana valjda je trebalo izaci iz kine

Za koliko vam stizu HK post paketi bez broja za pracenje? Jer koliko vidim ovi sa brojem za pracenje stizu neverovatno brzo. Narucio sam nesto na ebay-u pre 20-ak dana i prodavac je poslao sa HK airmail post, pa me zanima koliko im treba otprilike.

Ja imam jedan bez tracking broja koji je prodavac oznacio kao poslat 20.5. i jos nije stigao. Mozda stoji na carini mada ne verujem.

3643140 ovo je br telefona izmenicne poste
zovi odmah da pitas

Izgleda su vrlo zauzeti, pošto nakon 2 sata zauzete linije, uspeo sam da dobijem vezu, zvonilo je više od 45 sekundi, i izgleda je neko mislio da sam odustao, pa je podigao slušalicu, i ostavio pored. Baš sam hteo da vidim koliko će to da traje, pa sam ostao na vezi. Još 2 minuta je veza bila otvorena, a nakon prekidanja s njihove strane, pozvao sam ponovo smesta, i naravno, opet zauzeto.

Izgleda su vrlo zauzeti, pošto nakon 2 sata zauzete linije, uspeo sam da dobijem vezu, zvonilo je više od 45 sekundi, i izgleda je neko mislio da sam odustao, pa je podigao slušalicu, i ostavio pored. Baš sam hteo da vidim koliko će to da traje, pa sam ostao na vezi. Još 2 minuta je veza bila otvorena, a nakon prekidanja s njihove strane, pozvao sam ponovo smesta, i naravno, opet zauzeto.

Uspeo sam posle XYZ poziva da dobijem neku gospođu koja je proverila pošiljku, rekla da je moja pošiljka u Novom Sadu na carini (iako se status nije promenio), i dala broj telefona carine. Neka ljubazna (nije ironično, zaista ljubazna) gospođa mi je rekla da neće to skoro, jer imaju dosta posla. Tek sad rade pošiljke primljene do 23.05., tako da moja od 27.05. vrlo moguće neće biti do kraja nedelje.

Da li se post express pracenje apdejtuje istog trenutka? Cekam nesto da stigne sto sam poslao,refresujem ceo dan stranicu,hocu da znam istog trenutka da je stiglo.

Da li se post express pracenje apdejtuje istog trenutka? Cekam nesto da stigne sto sam poslao,refresujem ceo dan stranicu,hocu da znam istog trenutka da je stiglo.

Pa da ali cim prime i obrade tvoj paket, prva faza je prijem i otprema za BG, onda da je stiglo u BG zatim na lokaciju gde saljes i onda urucenje ili ostavljen izvestaj. Tako da moras da cekas da se obradi, npr ako je jutros podigao neko paket ti na trackingu cak mozda neces moci ni danas da vidis da je podigao nego tek sutra, desavalo se mnogo puta meni da tek sutradan ujutru promeni status na preuzeto, mada to zavisi gde saljes i kakva im je guzva i koliko brzo mogu da obrade sve sto imaju.

Pa da ali cim prime i obrade tvoj paket, prva faza je prijem i otprema za BG, onda da je stiglo u BG zatim na lokaciju gde saljes i onda urucenje ili ostavljen izvestaj. Tako da moras da cekas da se obradi, npr ako je jutros podigao neko paket ti na trackingu cak mozda neces moci ni danas da vidis da je podigao nego tek sutra, desavalo se mnogo puta meni da tek ujutru promeni status na preuzeto, mada to zavisi gde saljes i kakva im je guzva i koliko brzo mogu da obrade sve sto imaju.
Meni sve stoji to vec u pracenju,sem da je isporuceno... voleo bih da apdejtuju cim se isporuci :)

Meni sve stoji to vec u pracenju,sem da je isporuceno... voleo bih da apdejtuju cim se isporuci :)

Nije ovo Nemacka :) Sad kad se isporuci kurir zapise vreme isporuke i uzme pdoatke i potpis od korisnika. Pa tek onda kada se on vrati u postu ( kada sve zavrsi sto ima za taj dan ), to se onda unosi u racunar, ako stignu odma, a ako ne onda sutradan ujutru pa tek tada i tebi izadje na trackingu da je podignuto, kazem sve zavisi koliko imaju posla, manje posla, pre ce ti se pojaviti da je preuzeto ili sta vec.

Nije ovo Nemacka :) Sad kad se isporuci kurir zapise vreme isporuke i uzme pdoatke i potpis od korisnika. Pa tek onda kada se on vrati u postu ( kada sve zavrsi sto ima za taj dan ), to se onda unosi u racunar, ako stignu odma, a ako ne onda sutradan ujutru pa tek tada i tebi izadje na trackingu da je podignuto, kazem sve zavisi koliko imaju posla, manje posla, pre ce ti se pojaviti da je preuzeto ili sta vec.
A ja mislio sve to ide automatski preko onih elektronskih cuda sto nose :)

Jok to ti samo izrade slip onaj sto ti ostane kada ti kurir preuzima paket, mada kod mene nekad i nemaju to... U svakom slucaju zaostali smo za svetom.

Paket mi je stigao danas na carinu, i na trackchekeru je oznaceno da je kod carinika prispeo, e sad posto necu biti tu dve nedelje, da li kojim slucajem, moze neko umesto mene sa mojom licnom kartom da podigne paket?
Bice mi cimanje ako vrate paket nazad, jer je u pitanju saradnja i moram da pisem tekst u vezi robe, a ne znam da li ce ga ocariniti, super bi bilo kad bi ubacio postar u sanduce, ali u pitanju je paket od tri stvari, pa mozda pozele da
mi naplate, a imam samo sutra pre podne foru da odem mozda u postu i kazem im kakva je situacija.

Zavisi od postara, ako si dobar sa covekom, sve moze.

Sto ne odes do poste, pa za svaki slucaj popunis cuvanje paketa u pošti do 30 dana, post restant ili kako se vec zove usluga, nije skupo, manje je od 100dinara.

Dobra sam sa postarom, sve sto nije ocarinjeno covek ubaci u sanduce lol, mada u poslednje vreme je neki na zemni taj dolazi na vrata.
Hvala za ovu informaciju, mislila sam da samo stoji 5 dana u posti i 14 din. je lezarina, nisam upucena za ovo od 30 dana, sto bi bilo super :)

mali edit: sad videh na sajtu poste, koliko sam shvatila onaj ko salje mora da navede na paketu da je primalac post restant, hmm u svakom slucaju moracu sutra da to pitam.

Poslednja izmena:
Ako ne staje u sanduce, moj deli po komsiluku. :)

Raspitaj se, moze sigurno, ne mora posiljalac nista da naznaci. Jedino nisam siguran, kada aktiviras uslugu da li posta uopste i pokusava da izvrsi dostavu paketa ili te paket ceka u posti.

Danas mi je stiglo obavestenje da je paket otisao od carine, a bila sam u posti, ne daju da neko podize za vas, ostavila sam poruku postaru, jer izlazim iz tog roka od 5 dana, za post restant ne moze sada,
obicno cekam oko 20 dana posiljke, a sada je nesto brzo sve proslo, pogotovo carinu, i subotom rade.

Paket mi je stigao danas na carinu, i na trackchekeru je oznaceno da je kod carinika prispeo, e sad posto necu biti tu dve nedelje, da li kojim slucajem, moze neko umesto mene sa mojom licnom kartom da podigne paket?
Bice mi cimanje ako vrate paket nazad, jer je u pitanju saradnja i moram da pisem tekst u vezi robe, a ne znam da li ce ga ocariniti, super bi bilo kad bi ubacio postar u sanduce, ali u pitanju je paket od tri stvari, pa mozda pozele da
mi naplate, a imam samo sutra pre podne foru da odem mozda u postu i kazem im kakva je situacija.
Можеш да овластиш неког другог да подигне пакет уместо тебе. Само обрати пажњу, овлашћење важи само за ту пошту у којој је урађено овлашћење. Ако ти се врати пакет у већу пошту, типа општинска из мање, локалне да не биде ћао, здраво. Иначе, процедура од пар минута, ради се у пошти и није скупо.

Jel ima neki zastoj sa isporukama iz Kine? Naručeno sredinom maja dvadesetak sitnica, sve odvojeno i različito, od toga stiglo tri početkom juna i od tada ništa. Spremam se za odmor, pa rek'o jednom da se setim i poručim sve na vreme, umesto da jurcam ovde poslednji dan i plaćam skuplje. :)

Bio sam u pošti, proverili su preko imena, kažu ništa nije dolazilo. Da se na carini ne ljute kad naručiš puno sitnica? Planiram da ih okrenem, il' odem do njih po nedelji. Koga da zovem/obiđem za tu robu koja je sitna i nema treking?

Nema zastoja.
Ali ako su te sitnice bez TN onda to zna da se otegne i dugo putuje.

Ma jasno, al' nikada mi se nije desilo da nešto probije poslednji rok. A probiće par stvari od različitih prodavaca ako ne stignu u pon. Malo mi sumnjivo to...
Brine me što su neke stvari stigle brzo i odjednom, pa onda dugo ništa. Kao da je neko, negde odlučio da se ne smara s mojim sr*njima od po 1 dolar. :) Ili u najboljem slučaju da sačeka da se nakupi.

PostNL, iz Kine, naravno - da li se desilo nekome da 2 nedelje nema podataka o trackingu? Jes' malo glomazniji paket i oko 2kg+. Da li takve stvari mozda salju brodom, irvasima...?

^^
Meni se pojavljivalo za ~5 dana na trekingu i još ~5 da se nešto stvarno mrdne u PostNL.

Prodavac sa ebay-a mi tvrdi da ima neki zastoj na kineskoj carini.

Update - mozda bude nekome of koristi. Paket vracen zato sto je bio preko 2kg.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno