Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da,da evo sad i ja vidim, exodus je doduse bio u problemu, kod mene je rok i ranije ispostovan s obzirom da sam narucio 23.3, nego sam neuk za citanje statusa :D
Hvala u svakom slucaju

Cisto me zanima kojim to redosledom ide i sta im znace ove naznake :

http://prntscr.com/6u1gi3

Dakle pisalo je prvo ''31200 PC Užice - 31107 Užice 7'' pa sam skontao da je doslo u Uzice, medjutim posle toga izbacilo ''11003 IZMENIČNA POŠTA - 31200 PC Užice'', sad se ponovo pominje Beograd, sta se ovde desava ?

Pi kad ne moze EDIT kad treba.

Danas je bilo na isporuci donosio postar ostavio izvestaj, malo komplikovano ovo pracenje.

Poslao mi je kinez jutros posiljku, medjutim dao je broj za pacenje u vidu cifara samo, bez dva slova ispred.
To je kao neki njegov metod, i stoji link Yawena medjutim na kineskom jeziku, ali sam uspela da prebacim na engleski, ali nema nikakvih obavestenja.
Vec sam imala preko Yawna posiljku i broj je sadrzao dva slova ispred cifara, i moglo je da se prati do Evrope,jel imao neko slicnu situaciju?

Poslao mi je kinez jutros posiljku, medjutim dao je broj za pacenje u vidu cifara samo, bez dva slova ispred.
To je kao neki njegov metod, i stoji link Yawena medjutim na kineskom jeziku, ali sam uspela da prebacim na engleski, ali nema nikakvih obavestenja.
Vec sam imala preko Yawna posiljku i broj je sadrzao dva slova ispred cifara, i moglo je da se prati do Evrope,jel imao neko slicnu situaciju?

Pa ne znam, ali prvih par dana ne mozes da vidis uopste posiljku u sistemu za pracenje, treba da prodje par dana da bi se pojavila... A dodaj ta dva broja napred za koji dan pa probaj da vidis sta ce da ti izbaci.

Tacno kada bih dodala dva slova ispred, uporedjujuci sa starim brojem ispada isti broj cifara. Probala sam, jos vek nema nista, i ne znam da li se ta slova menjaju kao kod Singapusrke poste, tj kod njihovih brojeva za pracenje.
A kada ubacim na 17.track.net samo broj kakav je dao, stoji levo pescani sat, i pise zemlja slanja Italy lol.
Ono sto me najvise buni jeste da li je neko dobio samo cifre bez slova RF, PK...kako vece ide to, 10 dana mu je trebalo da posalje robu :D

Tacno kada bih dodala dva slova ispred, uporedjujuci sa starim brojem ispada isti broj cifara. Probala sam, jos vek nema nista, i ne znam da li se ta slova menjaju kao kod Singapusrke poste, tj kod njihovih brojeva za pracenje.
A kada ubacim na 17.track.net samo broj kakav je dao, stoji levo pescani sat, i pise zemlja slanja Italy lol.
Ono sto me najvise buni jeste da li je neko dobio samo cifre bez slova RF, PK...kako vece ide to, 10 dana mu je trebalo da posalje robu :D

Pi nemam pojma ja sam imao ceo kod dva slova ispred, brojevi i dva slova iza, sve u svemu i da imas pravi kod ne mozes odmah da vidis u sistemu za pracenje, pokusaj za par dana prvo bez tih slova napred, pa posle dodaj par kombinacija i onda ce da prolomi valjda.
Kinezi su svakakvi, kao isti dan kada platim svi izbacili da su poslali posiljku a ono svi par dana kasnije...

Izgleda da cu morati sam sebe da demantujem :p
Jutros oko 6 sati mi je stigla poruka od prodavca da je paket poslat, ja sam sada oko 12 proverio i vec je u sistemu :banana:, tacnije pise : ''Destination - Serbia (Republic of)
The item (RB421218769HK) was posted on 21-Apr-2015 and is being processed for delivery to the addressee.'''

Doduse navedeno je da je prodavac iz USA, ali je poslato preko hongkongpost, ko zna sta ovi rade ovde, i rekli su mi da treba min 7 a max 14 dana da stigne, ajde pa videcemo i to. No preko http://www.trackitonline.ru/ gde sam ranije pratio i dalje pise da nije u sistemu i da treba 2 dana od slanja da se pojavi na stanju.

Jel ovo dobar broj. YC603658858YW
Pise na yanven-u da je stiglo na BG aerodrom 17.04 ali site poste ga ne prepoznaje.

Kakvo je stanje trenutno na carini u NS, ako neko zna naravno? U petak mi je stigao paket na carinu - trenutni status 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu. Tako stoji od petka, nista se ne mijenja. Po vasem iskustvu i trenutnom stanju carine na Novosadskoj posti koliko mogu da ocekujem da ce da zadrze paket, tj za koliko bi mogao da se nadje kod mene? E da, radi se o Xiaomi PowerBank-u 16000mAh, ako je bitno. :)

Jel ovo dobar broj. YC603658858YW
Pise na yanven-u da je stiglo na BG aerodrom 17.04 ali site poste ga ne prepoznaje.
Naravno pricano milion puta da ne mozes da pratis paket kad izadje iz Kine jer samo do tamo preko yanwena ne mozes da pratis paket kad napusti Kinu.

Kakvo je ovo bilo brzinsko pristizanje kao da je doslo DHL-om. :sceptic:
Kupio i platio 9 aprila, a stiglo jutros, znaci 13 dana.

Dok npr stvar koju sam kupio i platio 28 marta jos nije stigla. Al to izgleda zavisi sa kojom postom ide. Danas isti dan mi je stigao i paketic koji je placen 29 marta, znaci zajedno sa ovim sto je placen 9 aprila, na jednom je pisalo Hong Kong post, a na drugom na jednoj strani China post a na drugoj Yanwen, inace to je ovaj sto je brze stigao.

I meni je stigla posiljka za 11 dana :D pre neki dan. A danas sa ebaya, za koju mi je prodavac vratio novac :D
A ova sa Yawena koja sadrzi samo cifre pokazuje sve potrebne informacije, za ovaj prvi tip Original Country-Yanwen[xxxxxxxx] To China Post Air Mail[YCxxxxxxxxYW],dok za ovaj China post air mail jok..
2015-04-24 00:00 BeiJing Handled by Airline
2015-04-23 00:00 Beijing Internationg Mail Center Prepare to Dispatch
2015-04-22 00:00 BeiJing Arrived at Beijing Internationg Mail Center
2015-04-22 00:00 Beijing Internationg Mail Center Received
2015-04-20 20:00 ShenZhen Despatched from Yanwen ShenZhen Sorting Center
2015-04-20 18:00 ShenZhen Arrived at Yanwen ShenZhen Sorting Center

nadam se da do Beograda posle nece trajati dugo, ovo ide bas brzo :D

Ne znam sta je ovima sto dostavljaju ovo podivljalo nacisto, meni juce jos jedan brzo stigao a jedan koji je poslat 22 aprila, vec je u avionu i krenuo je put Srbije. Obicno je oko 3 dana let avionom Peking - BG, tako da mozemo relativno brzo da ocekujemo i sledece isporuke.

2015-04-28 00:00 Serbia Arrive at Serbia Airport-(Yanwen's Track End) The End 8 Days, bas su brzi :D, sad da vidimo nasu postu da li ce oboriti rekord od 11 dana :D

2015-04-28 00:00 Serbia Arrive at Serbia Airport-(Yanwen's Track End) The End 8 Days, bas su brzi :D, sad da vidimo nasu postu da li ce oboriti rekord od 11 dana :D

A meni su poslali 21.04 a 24.04 je vec bilo na carini kod nas ! Medjutim ovi otegose na carini mnogo, inace bi oborio tvoj rekord lagano. :guitar:

Стигао ми пакет (Xiaomi Powerbank) поручен са Pandawill-a за 5 недеља од момента поручивања. На сву срећу царина ме није одрала, 590 дин ми наплатише у пошти а уређај плаћен 28,99$.

Стигао ми пакет (Xiaomi Powerbank) поручен са Pandawill-a за 5 недеља од момента поручивања. На сву срећу царина ме није одрала, 590 дин ми наплатише у пошти а уређај плаћен 28,99$.

Ti si odlicno prosao i ispod cene.

Meni danas stigao, poslat 21-vog stigao 29-tog, tako da novi rekord, da ne zadrzase onoliko na carini bilo bi za 5 dana.

Ја сам очекивао бар црвену да ће да ме опорезују кад оно...

Jedino namerno da to urade, kao goxxxy-ju.

Danas mi je stigao paket, nasi su ga drzali citavih 7 dana, carina i postarina 0 din. :)

Ako je yanwen pošiljka vrlo je moguće da ga nisu držali uopšte.

Ukoliko je regularna pošiljka, dešava se ali baš retko da ga stave u red za carinjenje pa kada otvore samo puste bez naplate carine i pdv-a ukoliko je nešto po njihovoj proceni beznačajno. Tada bi trebali da naplate otvaranje i zatvaranje paketa. 100 din za manje i nešto više za veće ali ne znam koliko tačno.

Pozdrav svima,ja sam novi na forumu.
Imam jedno pitanje,kupio sam mod na fasttech-u koji je poslat 20.04. i zadnj status je 02.05.2015. 15.57 11003 IZMENIENA POSTA,Za carinu.Nije mi jasno zasto jos uvek ne salju za Nis.

Pozdrav svima,ja sam novi na forumu.
Imam jedno pitanje,kupio sam mod na fasttech-u koji je poslat 20.04. i zadnj status je 02.05.2015. 15.57 11003 IZMENIENA POSTA,Za carinu.Nije mi jasno zasto jos uvek ne salju za Nis.

Sačekaj malo, stiglo ti je u subotu u Srbiju, a ponedeljak radni dan. Pošiljke nekad i 15 dana budu na carini, nema pravila, zavisi koji je dan za carinjenje, nekad puste i brže jednostavno je tako i čekaj sad...

Poslednja izmena:
Znam da je tako ali do sad su vec sledeceg dana slali na carinu u Nis,zato mi nije bas jasno?

Ja sam prosto oduševljen HK poštom - naručeno sa Alija 28.aprila a stiglo juče - bukvalno za 10 dana. Svaka im čast...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno