Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Шта је са овим Кинезима, од задња три пакета за два су послали туђи трекинг. Број пакета баш неког из Србије и актуелна пошиљка. Једну је заливадио поштар или цариник, друга стигла. Обе у задњих десетак дана и имале су бесплатни шипинг са трекинг бројем. Да ли је могуће да се .урвају за ситну пару. Па да сам мало другачији, а требало би им тако за сваки такав пакет, добио га, не добио, да лупим dispute и узмем им паре. Да виде после ко може да буде већи џукац...

Brate Milko jel ti neki od tih kineza obecao free pracenje pa da se bezveze zestis ili je bio seller's shipping method?

Uostalom sta te briga, aliexpress te stiti. Prodavcev je rizik. Nema potrebe lupati dispute tek tak i iz osvete.

Ja sam jednom doplatio pracenje i dobio seller's shipping metbod bez pracenja. Samo sam u komentru napisao to i dao 4ku ali sto bih se zalio kada je stiglo sve za 7-8 dana. Briga me sto nije bilo pracenja.

Poslednja izmena:
Free ShippingtoSerbia via China Post Registered Air Mail
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
Vidi koliko prodaja imaju!?
Obojica su dala CN treking brojeve koji postoje, pripadaju paketima koji su poslati u Srbiju (jedan cak ista opstinska glavna posta) i aktuelni sto se tice vremena slanja. Ranije su lupetali bezveze brojeve isporucene, Island, Portugalija... pre mesec npr. Ovo je vec veci nivo dzukelisanja. Ovaj paket sto mi je stigao, poslan je HK postom a dali mi CN treking, primio lik u Novoj Pazovi tri dana posle mene (ja se jos cudim sto imam status otprema nekoliko dana kao da ce da ga ocarne a unutra glass protector), a onaj drugi sto je neko lapio po trekingu primio lik na istoj opstini u otprilike isto vreme kada sam i ja trebao da dobijem.

Sto se zestim!? Tebi je stiglo a meni nije. Cekam mesec dok ustanovim da nema nista od paketa, pa dispute 4, 5 dana pa mi produzavaju rok isporuke, pa kad uvaze dispute onda 3-15 dana dok legnu pare... mislim, da sam racunao na cekanje od 2.5 meseca (ne da dobijem proizvod nego da mi vrate moje pare) ne bih ni narucivao.
Evo, treci od ta tri pominjana nisam dobio, mesec dana se vrti na kineskom aerodromu. Znam da ga je lik poslao jer sam od njega kupovao nekoliko puta ranije al ***, mora dispute. Presedne mi kupovina.

Poslednja izmena:
Mislim da se kinezi sa laznim CN brojeva stite od lokalnih lopova. Onih manje obrazovanih. Lakse ce se odluciti da ukradu bez broja za pracenje. Mada me zaista cudi za taj ruter da su poslali bez broja za pracenje. Za predmet od 2,4$ se ne cudim.

Nebitno, kupovina od kineza fantasticno funkcionise.. Mozda smo se i mi malo razmazili? Osecamo se Zasticeniji nego sto nas stiti nas zakon o zastiti potrosca.
U svakom slucaju ti treba da proveris kod tebe u lokalu pre svega. Da se pozalis u posti, na vise adresa. Pisanim putem. Ocigledno ima lopova kod tebe u lokalnoj posti.

Не разумем. Није лажни број за праћење него нема броја уопште. То само на нету дају купцима туђи број, за све друге који долазе у контакт са пошиљком то је обичан пакет без броја за праћење.

Posalji mu poruku, pitaj za objasnjenje.
Zapreti da ces ga najgore oceniti.
Pogotovo kada je ruter u pitanju me zanima sta ce odgovoriti.

Тај је пристао да врати паре и затворен dispute. Чекам паре ево већ 6, 7 дана. Кажу рок 3-15.
acafdd0d6c1f255a13efa6a1e095739e.jpg
Прво сам у dispute навео да је дао туђи трекинг, он је исту ову причу вртео и ја опет, жао ми је, врати паре...

А ово је трећи пакет...
3.jpg
...до јаја!

Poslednja izmena:
Koliko obicno traje dostava paketa preko China post air mail jel zna neko?

20-30 dana, ponekad (ali jako retko) stigne i za dve nedelje.

@exodusbgd

Izgleda da ti se paket mrdnuo i da ce naci put da izadje iz bermudskog trougla. :)
Jos nista nije sigurno ali mi deluje da ces ipak dobiti paket. :)

Videcemo za par dana. Verovatno su ga zaturili negde u posti i sada je izgleda pronadjen. :)

Ma jok, nema šanse. Pa on je na toj lokaciji navodno preko mesec dana. Otvorio sam dispute pa ću videti šta će biti.

2015-04-07 09:10

The Shenzhen Exchange Bureau,
2015-04-07 09:10

The Shenzhen Exchange Bureau, (National Council)
2015-04-06 19:31

The Shenzhen Exchange Bureau has been opened
2015-03-31 09:21

2015-03-30 20:31

2015-03-24 11:39

2015-03-23 21:51

2015-03-16 11:21

2015-03-15 22:24

2015-03-08 08:43

2015-03-08 00:13

2015-03-07 23:44

2015-03-07 23:29

Parcel centers, left, next stop "Center in Shenzhen"
2015-03-07 23:01

Parcel centre

Ne pratis dobro! :)
Paket ti je sada u Beijingu i krece za Srbiju. :)

Ovo su ti dva nova statusa od danas:
10/04/2015 16:27 - "Exchange Bureau in Beijing" has been opened, Serbia
10/04/2015 16:27 - "Exchange Bureau in Beijing" has been opened

Poslednja izmena:
ok ako ti tako kažeš :)

Gde ga pratiš, na 17track nema takav status?

Track checker mobile.
Mali ali mocan alat za pracenje posiljki. :)

Nemam pojma da desifrujem ove posiljke, pa moze neka pomoc sta se desava sa ovim?
RF019818145CN

Hvala na desifrovanju :D, dobro su se setili da pokrenu, od 23 nije jos ni krenula

Jel zna neko sta se ovde desava, bas me zanima ovo gde je proslo ovu carinu :

11.04.2015 10:27 塞ĚrWéiYà Import (Item arrived at country of destination)
11.04.2015 10:35 塞ĚrWéiYà Into customs

http://prntscr.com/6sjs6g

Ovo sada Beograd C je ok, ali gde je ovo ĚrWéiYà ?

Znaci koliko kontam sada samo od carine zavisi kojom ce mi brzinom stvar stici kod mene ?

Baš tako. Inače, baš ti je brzo došao paket.

Baš tako. Inače, baš ti je brzo došao paket.

Pa mnogo se motao po Kini tamo inace bi i brze stigao ko zna od kog kineskog sela je to islo do Pekinga :d

ĚrWéiYà Import (Item arrived at country of destination)

Ali me ovo buni, znai pise da je stiglo u zemlju gde se salje i da je proslo carinu na ĚrWéiYà jedino sto mi pada na pamet je to kada je ulazilo u nasu zemlju npr lupam preko Madjarske pa da je tu proslo...

Ne vidim ništa čudno. Pogledaj na sajtu naše pošte.

Verovatno se to desi kad kineski `google` translate prevede izmenična pošta.
Potuno nebitno druže. Paket ti je na našoj carini.

ok ako ti tako kažeš :)

Gde ga pratiš, na 17track nema takav status?

Hvala na desifrovanju :D, dobro su se setili da pokrenu, od 23 nije jos ni krenula

Obojica da častite. Dva dana od Beijing-a do Beograda. :)

Exodus da povuče dispute kada mu stigne proizvod. Da ne brukamo našu zemlju Srbiju po belom svetu. :)
Jesu krivi kinezi što se paket toliko vrzmao po Kini ali ne verujem da je do prodavca. :)
Sve treba gledati sa vedrije strane, kada god je to moguće. :)

Hvala na informaciji, vidi stvarno stigao u SRB :)

Хеее, а види мој,

још кад сам покренуо dispute, Кинез ми каже да проверим код рођака и комшија да није неко примио пакет за мене...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1429020940342.png
    uploadfromtaptalk1429020940342.png
    337.6 KB · Pregleda: 130
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno