Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo, rekoše mi sa drugog podforuma da pitam ovde, pa ću da ponovim pisano tamo:

Pitanje:
Nisam baš od juče na Aliju, pa nemam ova iskustva:
Naručio sam neki glupi PIR senzor 11.11. i vreme isporuke je pisalo 06.12.
Pisao sam prodavcu poruku da predmet nije stigao i da mi produži vreme dostave (da ne bi automatski proglašeno da je prispelo) ali on ne odgovara niti je produžio vreme dostave kao što su to neki uradili bez problema.
U praćenju to ovako izgleda:
ali Untitled.jpg

Naravno u pošti nemaju informaciju (zvao čoveka koga znam), a po ovom trackingu će mi ladno odbiti refund ako probam...
Broj porudžbine je LAxxxxxHU - nema traga na mađarskoj a ni našoj pošti u praćenju
Šta je pametno činiti?

Predvidjeno vreme isporuke je nebitno. Bitno je vreme do kad imas buyer protection.
Cekaj.

Sto se tice LA......HU pošiljaka... Imam jednu koja je stigla krajem oktobra do nas (kad se zahuktavao štrajk), išla na carinu 7-10. novembra i 23.11. stoji 10200 GPC otprema, što bi trebalo da znači da je otpremljena iz GPC-a do moje lokalne pošte u Beogradu. E sad, da li postoji mogućnost da oni retroaktivno za jedno 10-15 dana odvale status da sam navodno bio izvešten (a nisam) i da vrate pošiljku nazad u Kinu? Znam da zvuči kao velika zavera, ali s ovim našima nikad nisi načisto...

Ne znam da li zbog primedbi koje sam podnosio (pogotovo za jednu stonod 23.11. stoji u GPC, za koju sam pre par dana podneonprimedbu) ili se tako zalomilo, ali danas je zaduzena za dostavu, ona i jos jedna sa statusom od GPC od 05.12.,a jedno 5 komada koji su izmedju i dalje su u GPC, izgleda nema nikakvog pravila.

Lazi ( pricu o pocetku testiranja novog sistema za pracenje ) svog vd direktora
i ne pominju - verovatno znaju da su to samo obecanja.
Strasni su, i ja im pisao u vezi pracenja Ux..xx paketa i dobio slican text kao ti sem sto sam ih ujedno pitao i kad ce realizovati najavljen sistem za pracenje neregistrovanih ali taj deo su ignorisali sa odgovorom kao da ih nisam ni pitao, pa sam im poslao opet poruku koju cu da ponavljam na svakih par dana dok ne dobijem odgovor na svoje pitanje

Ne znam da li zbog primedbi koje sam podnosio (pogotovo za jednu stonod 23.11. stoji u GPC, za koju sam pre par dana podneonprimedbu) ili se tako zalomilo, ali danas je zaduzena za dostavu, ona i jos jedna sa statusom od GPC od 05.12.,a jedno 5 komada koji su izmedju i dalje su u GPC, izgleda nema nikakvog pravila.
Sto bi oni nesto radili, salju poruke sa privatnih brojeva...

Sve bez tacke i zareza, malim slovima... Pa male plate da bi se ispravno pisalo.

Prilozi

• Screenshot_20231207_180542_Messages.jpg
    Screenshot_20231207_180542_Messages.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 143
@nijebikovic

Nema pravila - vidi se po gomili primera

Ako imas vremena generisi kodove i gledaj sta se desava.
Ili jednostavno cekaj da se statusi za tvoje posiljke promene.

@e46glogi

Bolje i tako nego nikako :)
Imas gomilu primera sa statusom Izvestena , a postar nije ni svracao
pa nije ni mogao da ostavi "kartoncic"

Bas tako, znaju i oni da ce svako doci po svoju posiljku, ako je zele, a sve su placene, tako da ih svi zele.

Ta je tek stigla, ja ih imam od 23.11. pa na ovamo.
Za tu sam im pisao primedbu vec, a za ostale cu danas da ih zatrpam.
Išao sam sinoć u poštu da provjerim da li slučajno mogu preuzeti, ali naravno da ne. Kažu to može biti još u GPC, mada sam prilično siguran da je kod njih negdje na gomili. Ni danas nije zadužena za dostavu, ništa prije sljedeće sedmice izgleda.

Pitao sam da li onda da očekujem da mi uskoro poštar donese i radnica odgovara sa ne, radnik sa da pa se pogledaju. Ja ih onda pitam da ili ne, gdje odgovaraju možda će ti poštar ostaviti papirić (to nisam vidio sigurno posljednjih pola godine, status - izveštena, a poštar nije ni prošao pored zgrade) ili će mi poslati SMS da dođem (tvoj slučaj).

Ovo da poludis imam previse paketa pocetak Septembar i ne stize nista, kraj Oktobra stizu paketi UAxxxxxHU
LAxxxxxHU paketi stizu kako treba . Imam i nekoliko paketa idu preko Belgije ,

Prilozi

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    24 KB · Pregleda: 74
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    151.2 KB · Pregleda: 33
Meni je došlo na paketomatu da dignem, doduše preko viber i normalna poruka

UL...BE

Evo vam paketici 😋 :ROFLMAO: 🙃

Da li ima neki broj koji mogu da pozovem ako mi ne puste ovo uskoro?
1000003102.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno