Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
MaDZari kasne i u Sloveniji

LA051800455HU
LA051800447HU
LA051800760HU

kod nas ih jos uvek ima sa statusom
27.10.2023 HU-HU1005

a ima i isporucenih

la518.jpg

:)

caslav.jpg

@TomicT17

Taj status moze da znaci da je posiljka tada stigla u Holandiju.

Koji je format i prvih 4-5 brojeva koda ?

LS54...NL su trenutno kodovi posiljki sa AE

Samo neke serije kodova ( ne idu redom ) LS912... , 913....NL su najverovatnije sa
drugih platformi - Cainiao ih ne prepoznaje

Na par stotina primera nisam primetio da ima posiljki koje idu u Srbiju :(

Posto je LS...NL registrovana posiljka , trebala bi da se pojavi na pracenju Poste Srbije.

Postovanje svima imam kratko pitanje ako neko zna sta se desava da li je ovo zbog strajka stigao je paket u Srbiju pre 8 dana sto se vidi na sliciPogledajte prilog 412759

Naravno da je zbog štrajka ali su usporili i pre štrajka, te NL su mi ranije obrađivali za 4 dana max (od ulaska u Srbiju do dostave) dok su poslednjih par NL u poslednjih 2-3 meseca obrađivali u proseku 6-7 dana. Sve u svemu sada možemo samo da nagađamo kad će stići.

LS54...NL su trenutno kodovi posiljki sa AE

Samo neke serije kodova ( ne idu redom ) LS912... , 913....NL su najverovatnije sa
drugih platformi - Cainiao ih ne prepoznaje

Na par stotina primera nisam primetio da ima posiljki koje idu u Srbiju :(

Posto je LS...NL registrovana posiljka , trebala bi da se pojavi na pracenju Poste Srbije.

To je Holandska pošta. Evo ti primer jedne moje LS NL registrovane, na sajtu Pošte se pojavi čim dođe na Izmeničnu:
LS706895425NL

Screenshot_20231111_154216_Parcels-01.jpeg

Ako je Ali prešao na NL to je odlična vest, brži su od Mađara, NL koristi dosta sajtova iz Kine, npr. Banggood, Joom.

Sta znaci kod AKS-a "Utovar U Linijski Kamion"?
Ovo ce biti u ponedeljak isporučeno?
AKS ne radi subotom?

Kad v eć pitam, posto imam barem jednu posiljku sa Aliexpres-a koja stoji u GPC u Zemunu, sta ce se desiti s njom ako ostane tamo narednih 10-20 dana i više, da li će biti posle prekida štrajka u Pošti isporučena redovnim putem ili će biti odma vraćena za PRC ?

Prilozi

• aks.jpg
    aks.jpg
    41.1 KB · Pregleda: 39
Sta znaci kod AKS-a "Utovar U Linijski Kamion"?
Ovo ce biti u ponedeljak isporučeno?
AKS ne radi subotom?

Kad v eć pitam, posto imam barem jednu posiljku sa Aliexpres-a koja stoji u GPC u Zemunu, sta ce se desiti s njom ako ostane tamo narednih 10-20 dana i više, da li će biti posle prekida štrajka u Pošti isporučena redovnim putem ili će biti odma vraćena za PRC ?
zasto bi je vratili? ja poslao 10ak postexpress posiljki od kad je poceo strajk. sve stoje po postama. isporucice ih kad se strajk zavrsi. isto je tako i sa kinezima

meni status posiljke - u lokalnom centru, bio do posto, navodno nema nista za mene... tako da verujem da nece ni da isporucuju... mada su nekoj zeni pre mene isporucili nesto iz domaceg saobracaja

Ako je velika količina mora da bude na carini dok se ne pregleda a to traje.
A ne znam kako poštar nosi dalje ako štrajkuje.
Ako čuče i računi to znači da ljudi ne mogu da podignu platu i penziju.
Razlog više za revoluciju.

Poručih sa Aliexpress-a 03.11. tri proizvoda iz one "Choice" ponude i dobio LA HU broj.

Međutim od 04.11. stoji poslednji status "Arrived at departure transport hub" i ništa se do danas nije pomerilo.

Ranije mi se status za LA HU pošiljke obično menjao posle ovog za dan-dva. Jel to i oni štrajkuju ili znaju da je kod nas štrajk, pa čekaju da pošalju dok se ovde ne konsoliduju? 🤣

Evo kod mene kakva je situacija sa LAxxxxHU, sa običnim pošiljka i dalje stoji Arrived at departure transport hub.

Prilozi

• Screenshot_20231112_073248.jpg
    Screenshot_20231112_073248.jpg
    78.1 KB · Pregleda: 40
Tebi se mrdnuo posle 6 dana. Verovatno im je gužva zbog 11.11. pa zato malo usporilo.

pa naravno da je guzva…. obrcu milijarde za taj event.

A sta ja da kazem za .LA,,,HU , UA,,HU da ne pricam jos par dana pa istice rok a sve su ,Arrived at local delivery center

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    18.1 KB · Pregleda: 30
Да су грађани организовани, као што нису, била би колективна тужба против поште и бесправног задржавања туђе имовине.

A sta ja da kazem za .LA,,,HU , UA,,HU da ne pricam jos par dana pa istice rok a sve su ,Arrived at local delivery center
Tebi su bar stigle u Srbiju, meni su 95% posiljki i dalje u Madjarskoj. Ne kapiram da li i Madjari strajkuju ili ne zele da salju dok nasi ne zavrse strajk, ne znam zasto ih toliko dugo zarzavaju kod njih bas sada.

Mene je zvao poštar u petak da mi kaže da je pošiljka iz Kine stigla, ali da su oni u obustavi rada i da dođem lično u poštu i preuzmem paket.
U pitanju je pošta Pančevo.
Jel bio neku update na tekingu?
Šta je poslednji status?

Nema posle toga update-a na trekingu ničega novog. Nece kinezi da se brukaju zbog tudjih problema.
Ja sam dobio par stvari sa Alija u proteklih mesec dana, dve stvari sa cenom oko 15-30€ stigle na paketomat, a ovo sitnije nije.

Te stvari koje raznose i guraju po sandučetu bez ikakvog pisanog traga lutaju.

U proteklih 6 meseci, srećom, samo jedna stvar od 10-12€ mi je nestala a kinezi odbili refund i u pravu su. Vreme je da se ovakva Pošta Srbijice likvidira i uspostavi drugačija, pa za par generacija ličiće na normalnu poštu.

Ovo sam dobio u četvrtak 09. 11. posle podne. Ne bi tu bilo ništa čudno na prvi pogled, ali ja stanujem u Somboru. U Veterniku nikada nisam živeo, a mislim da nikada nisam ni prolazio kroz Veternik. Pošiljka je neka bezvredna stvar sa AliExpresa oko 200 dinara. Odem kod mene u poštu da pitam kako to, a oni me pošalju kod nekog "kontrolora" na prvi šalter desno, kada se uđe u šalter salu. Ulazim ja tamo i gledam šaltere, i naravno prvi šalter desno je prazan, otišao kontrolor kući, pa već je pola pet. Ali tu je susretljiva žena na drugom šalteru desno. Izložim joj svoj problem i ona me pita jel bila dobra adresa na paketu, kao da sam ga ja držao u ruci. Kažem joj da mi nije prvi put put da dobijam pošiljke na paketomat i iz Kine. I da adresu nisam menjao nakon što sam se registrovao. Ako je stiglo do sada 50+ pošiljki, onda nema razloga sa ova jedna ode za Veternik. Gleda ona mene i kaže mi " Mi ti tu nikako ne možemo pomoći. Ako imaš nekoga u Veterniku ili blizu da ode po tu pošiljku, ili da čekaš da istekne rok "11. 11. " pa će onda poštar da izvadi pošiljku i da vidi da adresa nije dobra i bla bla bla." Tu sam negde prestao da je slušam. Svaka im čast. Tačno su zaslužili tu povišicu što traže.

Screenshot_20231109-173835.png

Samo da napomenem da sam zvao i ovaj broj iz poruke, ali to i nije pravi broj, nego se iza njega krije automat koji ti samo pušta onaj zvuk za otvaranje vrata na paketomatu.

3 ствари од по 2е ми имају овај статус:
1699818816580.png
Сви су UA...HU.

А слушалице од неких 50е са LS...NL стоје овако (после гомиле неког возикања које нисам разумео баш):
1699818885181.png

Све је Београд, да ли да очекујем да ће стићи уопште, и ако не, да ли ће уважити жалбу?

И да ли улазити у ризик и наручивати сада неке веће и скупље тастатуре са алија, шта мислите?

Да су грађани организовани, као што нису, била би колективна тужба против поште и бесправног задржавања туђе имовине.
Neka, lepse je ovako da kukamo samo po komsiluku i svom dvoristu jer "to tako treba" :)

@kalin62 tebi je ovo i brzo doslo, moja LA...HU stigla 30.10 kod Madjara i to je to, zakucan status
30.10.2023 16:47:00HU-HU1005Prijem

Naravno da je zbog štrajka ali su usporili i pre štrajka, te NL su mi ranije obrađivali za 4 dana max (od ulaska u Srbiju do dostave) dok su poslednjih par NL u poslednjih 2-3 meseca obrađivali u proseku 6-7 dana. Sve u svemu sada možemo samo da nagađamo kad će stići.

To je Holandska pošta. Evo ti primer jedne moje LS NL registrovane, na sajtu Pošte se pojavi čim dođe na Izmeničnu:
LS706895425NL

Pogledajte prilog 412855

Ako je Ali prešao na NL to je odlična vest, brži su od Mađara, NL koristi dosta sajtova iz Kine, npr. Banggood, Joom.
Ja imam posiljku sa LS..NL, mogao sam samo da je pratim do trenutka kad je napustila NL. Posle toga imam samo info "The consignment has arrived in the country of destination". Nakon toga od 02/11 nema ni traga ni glasa gde se nalazi. Kada probam da pratim preko postinog sajta, dobijem samo info posiljka nije pronadjena. Sad da l cu je ikad dobiti, jos i sa ovim strajkom..

Ja imam posiljku sa LS..NL, mogao sam samo da je pratim do trenutka kad je napustila NL. Posle toga imam samo info "The consignment has arrived in the country of destination". Nakon toga od 02/11 nema ni traga ni glasa gde se nalazi. Kada probam da pratim preko postinog sajta, dobijem samo info posiljka nije pronadjena. Sad da l cu je ikad dobiti, jos i sa ovim strajkom..

Nemaš info jer GPC štrajkuje, ne obrađuju se pošiljke. Kad tvoja dođe na red imaćeš te statuse od Izmenične pošte pa dalje. U normalnim okolnostima, bez štrajka, bi za dan-dva od ulaska u Srbiju imao to domaće praćenje. Ne brini dobićeš je, a oni ovo moraju da reše najkasnije do kraja novembra ako ne žele ozbiljne probleme u organizaciji izbora, tj. izbore je NEMOGUĆE organizovati bez Pošte.

Poslednji status na Aliexpress-u je bio "Out for delivery Arrived at local delivery center" 30.10.2023., a na poštinom praćenju RSBEGC od 01.11.2023.

Da li su posiljku evidentirali pri isporuci ?

Ako ne evidentiraju posiljke pri isporuci , to ostavlja veliki
prostor za mahinacije.
Za registrovanu posiljku koja je usla u sistem , a Posta nema
evidenciju da je isporucena , moze se smatrati da su je izgubili.

Sve u svemu ova situacija vodi ka tome da na AE dobijemo privremenu
obustavu narucivanja na adrese u Srbiji...

@VLaK

VLaK · Iz Ravangrad

Da li si narucio na adresu u NS ili u Sombor ( napisao si da si iz Sombora ) ?

Cainiao prikazuje da je adresa u NS

vlak.jpg

@гнд

Za UA...HU posilednji status treba da bude Out for delivery - Arrived at local delivery center i to treba da znaci da je Posta Srbije potvrdila prihvat transportnog pakovanja
u kom se nalazi i ta posiljka.

LS...NL je registrovana posiljka i Posta Srbije je duzna da je evidentira u sistemu pracenja !!!

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno