Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
DatumMestoStatusPotpisnik
30.10.2023 16:47:00HU-HU1005Prijem
valjda ce do nove godine stici ako bude dolazila ovim tempom uskladjenim strajkovima :ROFLMAO:

Ono sto je problem nema ko sa kim da razgovara. Strajk ako sam dobro shvatio ne vode sindikati vec su poste i radnici samostalno stupili lanacano u strajk. Zavisi od poste do poste, od radnika do radnika. I ko ce sad da pregovara sa njima? Ko je ta centralna figura u posti koja ce reci ok pocinjemo sa radom? Tesko ce ovo ici.... Mozda u nekoj posti kazu ok to je to, uslovi ispunjeni radimo od sutra. A oni u drugoj posti ce reci ne, ne sa nama niko nije razgovarao, nemamo garancije itd..

Prošli štrajk pre koju godinu znamo kako je završio, kutije paketa sa alija koje su prodavane na bubanj potoku.
Da ne grešim dušu, meni tada samo 1 paket nije stigao, plus jedan je stigao ali posle 9 meseci :D
meni tada nisu stigla 4, od kojih je jedan tako dosao nekoliko meseci kasnije. ovaj put sam znao za jadac pa cim sam namirisao da ce biti izbori, pogotovo kad sam cuo da nameravaju da uvedu pracenje svih posiljki odmah sam prestao da narucujem jer sam znao da ce intelektualci pozajmljivaci da strajkuju. nadam se samo da ce da im dignu svima plate duplo da svako ko sortira pakete ima platu kao profesor, dok neko ne provali koliko to kosta i sve ih ne zamene sa robotima.

1699547316535.png

Морем плови једна мала барка...

Mnogi na posti ce poceti kao Madjari na carini igranici kad zaustave autobus putnika. Ako hocete da vas pustimo skupite svi po 5-10 evra.
Tako i ovo sa paketima. Daj koji dinar pa ce da ti stize.
Da se ne lazemo mnogi protestuju sa razlogom jer su im plate nikakve a cene skocile. Ali ima i onih mudraca i foliranata i po politickoj osnovi koji se pobune gde i kada treba, Ti spavaci se nisu digli dzaba sad pred izbore. Tavkih imate i u sindikatima prosvete.

Ovde protestuju ovi sa dna kace, sindikalci i uprava se prave ludi ali bez običnih radnika Pošta ne funkcioniše. Imam rođaku u vrhu Pošte i mogu samo da kažem da je Đorđević teška budala i njega generalno boli tuki da li sistem radi ili ne, ovde će se rešiti jedino ako ovi sa vrha vlasti malo pritegnu da se to reši pre izbora a moraće jer od Pošte zavisi i prevoz celog materijala za izbore. Ja iako imam pošiljke koje čekam potpuno podržavam te ljude jer rade za sramotno male plate dok ta Pošta ima višemilionsku dobit.

@ssici

Da ostavimo sada hrabrost na stranu :) , da li si nasao nesto na stvarnom popustu ?

Cini mi se da ako od 11.11 ne postave stvarne popuste , da ce ovo biti najgori 11.11 do sada.

hahahh ma to sa popustima je fora. Barem kod Kineza.
Ako jedna igracka auto kosta 20 evra, 10ak dana pred 11.11 i veliku rasprodaju dignu cenu auta na 30 evra.
Onda kad dodje dan velike rasprodaje sa 30 spuste je na 22 evra.
Kao fol spustili cenu u stvari je digli.
Inace i nasi domaci prodaci itd.. Smejurija od pousta. U SAD i nekim zapadnim drzavama zaista postoje ogromne rasprodaje i obaranje cena. Kod nas drze cene svega ko da je poslednje
Primer su i polovne knjige. U SAD recimo postoje ogromni trzni centri samo za polovne knjige. Gotovo sve knjige su od 1-5 dolara, Vecina knjiga je 2 dolara.
Kod nas kad odete na internet i vidite cene knjiga polovnih pomislite da vas neko zeza. Knjige stare i po 30 godina kojih ima puno i nemaju neku vrednost kostaju po 10 evra.
Skoro sam kupio memoare Princa Djordja Karadjordjevica. Stara knjiga. Imas ih koliko hoces. To bi u SAD dali pola dolara cenu. Kod nas jedva nasao za 1500 dinara

@nijebikovic

Znam za foru i zato pitam da li je nasao nesto sa stvarnim popustom

@gadafi

Mogu da zavaraju te ekstenzije , ako se samo gledaju
proizvodi "na akciji"

Cesto pred akcije dupliraju ponudu tj. iste proizvode postave dva puta.
Postoji ponuda sa stalnim ( "standardnim" ) cenama , i druga duplirana ponuda
pred akcije sa "naduvanim" cenama.Onda dan pred akciju iskljuce standardnu ponudu,
naduvane cene spuste na standardne ili par % ispod i ( u odnosu na naduvane cene )
prikazu kao akcijsku sa 50-60% popusta.

Ko planira vecu kupovinu , treba mesec dana pre akcija da napuni korpu i da prati
redovnu cenu i uporedi sa "akcijskom".

@Chernobyl

U vecini slucajeva nema velikih popusta , nego realnih 5-10%.
Dodatnu ustedu mozes da ostvaris sa kuponima , ali sve ih manje nude

hahahh ma to sa popustima je fora. Barem kod Kineza.
Ako jedna igracka auto kosta 20 evra, 10ak dana pred 11.11 i veliku rasprodaju dignu cenu auta na 30 evra.
Onda kad dodje dan velike rasprodaje sa 30 spuste je na 22 evra.
Kao fol spustili cenu u stvari je digli.
Inace i nasi domaci prodaci itd.. Smejurija od pousta. U SAD i nekim zapadnim drzavama zaista postoje ogromne rasprodaje i obaranje cena. Kod nas drze cene svega ko da je poslednje
Primer su i polovne knjige. U SAD recimo postoje ogromni trzni centri samo za polovne knjige. Gotovo sve knjige su od 1-5 dolara, Vecina knjiga je 2 dolara.
Kod nas kad odete na internet i vidite cene knjiga polovnih pomislite da vas neko zeza. Knjige stare i po 30 godina kojih ima puno i nemaju neku vrednost kostaju po 10 evra.
Skoro sam kupio memoare Princa Djordja Karadjordjevica. Stara knjiga. Imas ih koliko hoces. To bi u SAD dali pola dolara cenu. Kod nas jedva nasao za 1500 dinara
Najvise se, (da ne kazem svi to rade), "drpa" na troskovima transporta. Koliko se stvarno plati postarina, to niko ne zna. Kinezi su cak i skromniji (mislim na registrovane i neregistrovane posiljke), kakve cifre su po Evropi i Americi. Pre dva meseca narucivao nesto iz Amerike, 17 dolara transport za USPS neregistrovanu posiljku (to video tek kada sam dobio broj za pracenje UC....US). Srecom stiglo sve.
Kod Kineza je fora kada su akcije da se kao "smanji" cena proizvoda, a onda povecaju transport ili....
kada se uporedjuju cifre za isti proizvod, kod razlicitih prodavca. Npr. kod jednog cena veca, prevoz jeftiniji, kod drugog cena manja, ali prevoz nesto skuplji, pa dodje na isto u totalu.

Zbog sveopšte situacije u Pošti (a po svemu sudeći može biti samo gore), razmišljam da ubuduće sve pošiljke preusmerim na paketomate, iz prostog razloga jer pored nekih paketomata prolazim više puta dnevno, a u situaciji kada me poštar ne zatekne kući (99% slučajeva) poštu mi ostavljaju u Pošti koja mi je kilometrima udeljena jer se formalno po adresi vodim na tu poštu u Veterniku iako imam par pošta koje su mi distancom mnogo bliže (da ne objašnjavam zašto je neko u katastru lenjirom povukao neku liniju koja nema veze sa mozgom). Isto tako je sa MUP-om, opštinom, glasačkim mestom i sl. ali to mi i ne treba tako često.

Elem, samo da proverim, kada za adresu dostave pišem adresu paketomata, samo pišem one podatke sa sajta Pošte:

Naziv: 21xxx PAKETOMAT
Adresa: BULxxxx xxxx br xx
PAK: 40xxxxx

Drugo, kad ne mogu tačno da procenim veličinu paketa, sigurica mi je da uvek biram najveći pretinac u paketomatu?
Ne znam koliko ce ti pomoci preusmeravanje na paketomat, jer i to neko treba da odradi, a sta ako su i oni u strajku? Paketi se sami ne smestaju u paketomate, vec dolaze u odgovarajuce Poste, pa ih oni koji rade na salterima za urucivanje, sortiraju, evidentiraju i smestaju u paketomate, sto znaci da oni biraju u koji ce pretinac paket biti smesten, a tebi posle stize obavestenje gde se paket nalazi.

@ssici

Da ostavimo sada hrabrost na stranu :) , da li si nasao nesto na stvarnom popustu ?

Cini mi se da ako od 11.11 ne postave stvarne popuste , da ce ovo biti najgori 11.11 do sada.
I have found only 4$ discount every 20$ spent. There are no general coupons as it was in 2021 and before...
---
Našao sam samo 4$ popusta na svakih 20$ potrošenih. Nema opštih kupona kao što je bilo 2021. i ranije...

Čekamo 12 pošiljki (uglavnom neke sitne prcaboce) sa Alija…
Danas dobio poruku da je jedna pošiljka u paketomatu, odem po nju, kad ono nije jedna nego 6 komada sve zaheftane kesice jedna za drugu.
Čekamo još 6… 😉

Lep je osecaj to, kad ocekujes jednu, a ono 6, meni se jednom desilo letos jedno 15ak komada, sve potrpali u kesu iz Idee...

@vvhitevvizard

Vidim da ni za ex-SSSR nema posebnih akcija , a oni su uvek bili
najaktivniji i uvek imali dodatne bonuse.

Code: 11OT11 - orders over 100$ - 15$ off
12OT21 - 200-30$
15OT51 - 300-50$

Postoji gomila kupona 1.01-1 , 2.01-2 , ali su "akcijske" cene prenaduvane

@TsarOfZanzibar

Vidim da u profilu pise Beograd - Loznica.
Od kada su posiljke i gde je bila isporuka ?

Inace i dalje tvrdim da su paketomati sto se tice posiljki sa AE
veliko tracenje resursa.
Postoji mnogo efikasniji nacin da u kratkom vremenskom roku isprazne sve magacine.

zna linse sta, kada ce poceti sa radom centralni magacini poste?

@ssici

Ма јок, неке ситнице, где је ,,попуст" пар динара, па ме и не занима много уштеда.
Што рече @nijebikovic , кол'ко сам видео, попусти су им као у наше радње.
Као, роба вреди 20$, на попусту је 10$, а током године кошта 10,5$.
Гледао неки сат, ,,стварна" цена је 17516 РСД, тренутно је на попусту 91%, 1576, а сутра ће бити 1401 динар. Баш ћу да видим колико ће бити 12.11.

Stigla struja pre neki dan a danas i racun za telefon - taj deo znaci funkcionise bez greske.Kao i uvek jedino se strajkuje nas boranije,tj preko nasih paketa i pisama.Govorim o teritoriji Vojvodine,NS i okolina.
Bez obzira koliko uvek podrzavao svaku borbu malog coveka za svoja prava ovaj selektivni nacin strajka vec ne mogu da podrzim.

Ne znam koliko ce ti pomoci preusmeravanje na paketomat, jer i to neko treba da odradi, a sta ako su i oni u strajku? Paketi se sami ne smestaju u paketomate, vec dolaze u odgovarajuce Poste, pa ih oni koji rade na salterima za urucivanje, sortiraju, evidentiraju i smestaju u paketomate, sto znaci da oni biraju u koji ce pretinac paket biti smesten, a tebi posle stize obavestenje gde se paket nalazi.
Pa pomoće u smislu da ne moram ići tri kilometra do pošte, već do paketomata koji mi je usput.
Dakle, nisam mislio preći na paketomat u smislu dostava na adresi ne funkcioniše, ali paketomat funkcioniše, jasno mi je da nijedno ni drugo sad ne funkcioniše.

Stigla struja pre neki dan a danas i racun za telefon - taj deo znaci funkcionise bez greske.Kao i uvek jedino se strajkuje nas boranije,tj preko nasih paketa i pisama.Govorim o teritoriji Vojvodine,NS i okolina.
Bez obzira koliko uvek podrzavao svaku borbu malog coveka za svoja prava ovaj selektivni nacin strajka vec ne mogu da podrzim.
11010 nema racuna , ne znam za penzije

Pa nekako je moralo iz BG stici do NS pa posle do moje lokalne poste da bi danas moj postar doneo.Znaci da putanja BG-NS-lokalno ipak funkcionise dovoljno dobro da ono sto je "bitno" prodje. Tako ovaj strajk moze u nedogled trajati ,drzava i rukovodstvo ni ne osete nego su tu samo gradjani osteceni.

That's their right. I hope they will steal less after increased salaries. I lost ~22 euros (no aliexpress refund) in 2022 because of these petty thieves.
---
Nadam se da će posle povećanja plata manje krasti. Izgubio sam ~22 evra (bez Aliekpress refundiranja) 2022. zbog ovih sitnih lopova.

Pobrisah gomilu suvišnih postova a podelio sam i dosta poena. Svaki sledeći politički post će rezultovati trajnim banovanjem. Držite se teme !!!!!!!!

Postovanje svima imam kratko pitanje ako neko zna sta se desava da li je ovo zbog strajka stigao je paket u Srbiju pre 8 dana sto se vidi na sliciIMG_4902.jpeg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno