Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jedno pitanje, stigao mi je paket iz Nemacke na adresu u Beogradu ali sam van grada.
postoji li mogucnost da mi iz poste posalju paket na novu adresu (platio bih sta god da kosta) ili da preuzme u Beogradu neko od roditelja posto su trenutno tamo?
paket se vodi na moje ime.

To je i mene zanimalo, ovde sam našao cenovnik gde postoji stavka "Nadoslanje poštanskih pošiljaka na novu adresu", samo ne znam da li je moguće i za inostrane pošiljke, pošto piše gore da je to za unutrašnji saobraćaj...?

hvala ti. nije inostranstvo ali nije ni blizu Beograda, narocito u oba pravca po ovom paklu. zvacu ih sutra da pitam.

Javi kako je prošlo :)

vazi, javljam. tastatura je u pitanju pa sam spreman cak i da dodjem do bg-a po nju i da bezim odmah nazad :)
ali bi bilo lepse kad bi mi je poslali na drugu adresu.

Ako je adresa roditelja ista kao i tvoja i ako je isto prezime neće biti problema da preuzmu pošiljku. Čak iako nije ista adresa a isto je prezime mogu da preuzmu. Meni i supruzi je različita adresa u ličnim kartama, ali je prezime isto i nikada nisu pravili problem ako preuzimamo pošiljke jedno za drugo. Oni u pošti samo napišu npr. preuzeo suprug, broj lične karte i to je to.

e pa super, bice roditelji naredna 3 dana tamo pa cu videti da preuzmu oni, tako bi bilo najbolje i najlakse.

@ Apolo

Na osnovu pracenja ove teme...
Nauci da koristis

Registrovane posiljke sa standardnim kodom ( Rx..xx ili Lx..xx ) mozes pratiti na

Registrovane SunYou ( SYRM.. , SYAE... , ) koje ( trenutno ) idu preko Litvanije ( LT )
imaju puno pracenje , ali pored SYxx koda moras da dobijes i "standardni" Rx..LT kod.

Razne neregistrovane sa LP... , S... , Ux...xx nemaju pracenje u Srbiji.
Imam jednu SYAE, sa alternativnim RF ... LT brojem koji sam dobio od postal.ninja, vrednost 20$ neki sat je u pitanju... zadnji status na SYAE kodu je da je iz tranzitne zemlje stiglo u Srbiju, i sad ne mogu pratim da li će zaglaviti na carini (sajt naše Pošte mi ništa ne izbacuje na RF-LT kod). Postoji li varijanta da se uprati status ako je zaglavio na carini?

Zna li se koliko je čekanje kod NS carine?

PS:

Evo isplivalo nešto i na alternativnom, i sad sam malo zbunjen. Jel ovo iz Letonije otišlo u Litvaniju, pa će tek onda u Srbiju? Pošto SYA broj kaže da je u Srbiji, a pošta kaže LT prijem.

Prilozi

• Screenshot_2021-08-16-10-07-16-421_yqtrack.app.jpg
    Screenshot_2021-08-16-10-07-16-421_yqtrack.app.jpg
    65.9 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_2021-08-16-10-07-03-590_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-08-16-10-07-03-590_com.android.chrome.jpg
    74 KB · Pregleda: 33
Zna li neko zasto toliko dugo putuje ovo preko holandske poste:

jel uobicajeno da putuje ovako dugo?
Na nasoj posti jedino stoji registrovan prijem
------------------------------
Jul 26, 2021 17:40 / Buy Logic International / CN, Order generated
Jul 28, 2021 20:49 / Buy Logic International / CN, Order received in Buylogic
Jul 29, 2021 01:50 / PostNL / The Item is at the shippers warehouse
Jul 29, 2021 01:50 / Buy Logic International / --The Item is at the shippers warehouse
Jul 30, 2021 02:44 / Buy Logic International / CN, Order under processing in Buylogic
Jul 30, 2021 03:22 / Buy Logic International / CN, Order departure
Jul 30, 2021 20:13 / Buy Logic International / HK, ARRIVE AIRPORT
Jul 31, 2021 05:41 / PostNL / The item is pre-advised to PostNL
Jul 31, 2021 05:41 / Buy Logic International / -The item is pre, Advised to PostnL
Jul 31, 2021 05:41 / Serbia Post / NL-NLAMSE, Prijem
Jul 31, 2021 06:41 / PostNL / The item is ready for shipment
Jul 31, 2021 06:41 / Buy Logic International / --The item is ready for shipment
Jul 31, 2021 17:09 / Buy Logic International / HK, DEPART AIRPORT
Jul 31, 2021 18:07 / Serbia Post / Prijem
Aug 2, 2021 11:08 / PostNL / The item has arrived in the transit location
Aug 2, 2021 11:08 / Buy Logic International / --The item has arrived in the transit location
Aug 4, 2021 08:30 / PostNL / The shipment is handed over in bulk, final acceptance of goods to be confirmed
Aug 4, 2021 08:30 / Buy Logic International / The shipment is handed over in bulk, final acceptance of goods to be confirmed
Aug 5, 2021 09:22 / PostNL / Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
Aug 5, 2021 09:22 / Buy Logic International / RS, Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
Aug 13, 2021 13:52 / PostNL / The item is processed at the PostNL sorting center
Aug 13, 2021 13:52 / PostNL / The item is at the PostNL sorting center
Aug 13, 2021 13:52 / Buy Logic International / --The item is processed at the PostNL sorting center
Aug 13, 2021 13:52 / Buy Logic International / --The item is at the PostNL sorting center
Aug 14, 2021 07:47 / PostNL / The item is on transport to the country of destination
Aug 14, 2021 07:47 / Buy Logic International / The item is on transport to the country of destination
------------------------------

Brkaš pojmove LV-Letonija i LT-Litvanija.
Po statusu to je tek ubačeno u sistem LT pošte, naši su samo dobili informaciju da postoji pošiljka za Srbiju. Kada se na našoj pošti pojavi 11003 Izmenična pošta, prispela znači da je stigla u RS.
Vidiš da je pošiljka krenula ka nama Aug 14, 2021 07:47 e sad da li preko tranzitnih zemalja ili direkt niko ne zna. Kolike su vrućine možda i kamile počele da rade :D.

Poslednja izmena:
Edit
Vidiš da je pošiljka krenula ka nama Aug 14, 2021 07:47 e sad da li preko tranzitnih zemalja ili direkt niko ne zna. Kolike su vrućine možda i kamile počele da rade :D.
se odnosi na NL pošiljku

@ Devix89

Posiljka je danas stigla u Litvaniju. ( LT-2132NM )

Nemoj da mesas Litvaniju LT i Letoniju LV

Imas gomilu primera pa pogledaj statuse , sve je detaljno objasnjeno vise puta.

@ bakara

I NL i BE dosta gnjave sa dostavom do Srbije
( spori su i prema Sloveniji )

@ Devix89

Posiljka je danas stigla u Litvaniju. ( LT-2132NM )

Nemoj da mesas Litvaniju LT i Letoniju LV

Imas gomilu primera pa pogledaj statuse , sve je detaljno objasnjeno vise puta.

@ bakara

I NL i BE dosta gnjave sa dostavom do Srbije
( spori su i prema Sloveniji )
Davno sam poručivao registrovane pošiljke, još u ono lepo doba pre korone, i to uglavnom preko Malezije i Turske... Svakako hvala na strpljenju i objašnjenju. Nešto sam gledao na Google-u oko jednog statusa sa 17Track, koji su neki povezali sa Rigom, pa otud zabuna za Letoniju i Litvaniju...

Obavio sam par kupovina pre AliExpress-a, Banggood-a i FastTech-a u junu i julu pa da podelim i moja iskustva.

Na Ali-ju sam imao ukupno pet pošiljaka. Za dve manje pošiljke izabrao sam Cainiao Super Economy isporuku i obe su išle preko Letonije i imale oznake UBxxxxxxxxxLV. Te pošiljke nisu registrovane i vrlo je ograničena mogućnost praćenja istih. Obe su stigle u periodu od 22-26 dana. Sledeća pošiljka je išla preko prevoznika SunYou i bila je registrovana sa oznakom SYRMxxxxxxxxx. Stigla je veoma brzo za 18 dana. Takođe, za ove pošijlke imate kompletno praćenje i isporučuje ih vam poštar ili ih preuzimate u pošti. Neregistrovane pošiljke poštar jednostavno ubaci u sanduče. Za poslednje dve pošiljke sam kao način isporuke izabrao Cainiao Standard For Special Goods. Ovo su takođe registrovane pošiljke i imaju najpre oznaku LPxxxxxxxxxxxxxx za koju se vrlo brzo dobija oznaka za praćenje RFxxxxxxxxxLT i one idu preko Litvanije. Te pošiljke ubedljivo najbrže stižu. Prva mi je stigla za 14 dana, a druga za 12 dana. Za ove pošiljke imate kompletno praćenje i isporučuje ih poštar ili ih podižete u pošti.
Na Banggood-u sam poručio jednu pošiljku i ona je išla preko Turske. Imala je oznaku RHxxxxxxxxxTR. Stigla je za 25 dana. U Turskoj je stajala 7 dana dok je nisu prosledili za Srbiju. Takođe, ovo je registrovana pošiljka i sistem praćenja je odličan. Isporučuje je poštar ili morate da je podignete u pošti.
I sa FastTech-a sam imao samo jednu pošiljku i ona je išla preko Holandije. Imala je oznaku RUxxxxxxxxxNL. Stigla je za 38 dana i ubedljivo najsporija isporuka. U Holandiji je stigla za 14 dana i onda tamo stajala 19 dana. Takođe, i ovo je registrovana pošiljka i za nju postoji kompletno praćenje. Naravno, isporučuje je poštar ili je podižete u pošti.

Za UB...LV pisite datum i vreme poslednjeg statusa !!!

Imam par primera - posiljke jos uvek nisu isporucene
Depart from transit country or district
2021-07-20 oko 12:00

Ne može edit, evo zadnji status:

Aug 3, 2021 10:46 Depart from transit country or district

Domace posiljke - treba da mi stigne neki vaucer za koji su mi rekli da ce biti poslat kao vrednosno pismo i da ce postar ostaviti ceduljicu ukoliko nisam na adresi. Posto nisam kod kuce danas, proverio sam za svaki slucaj status na sajtu Poste i pise da je uruceno primaocu, pa me je to malo zaplasilo. Da li bi to moglo da znaci da je postala mrzelo da popunjava ceduljicu pa je ubacio kovertu? Nikada mi se nije desilo, pa ne znam vasa iskustva :) hvala

2021-07-22 UB....LV danas isporučena
Takođe i par komada od 2021-08-03
Depart from transit country or district.
Da li je neko skoro naručivao UD....MY pošiljke, koje im je vreme dostave? Planiram da posle nekog vremena od par meseci pauze, poručim nekoliko paketa preko Malezije.

@ olimpik

Kako znas da ce ici preko Malezije ?
( pitanje je da li je SY zadrzao tranzit preko Malezije.Da li direktno imas izbor SY ? )

Cainiao Super Economy for Special Goods neregistrovane, bar u poslednjih pola godine je SY slao preko Malezije kao tranzitne zemlje, registrovane već znamo kako putuju. Evo nadjoh, zadnja koja je poručena, a da je išla preko Malezije, 15.07 , ne mogu da se setim, ali mi je verovatno stigla pre 1.08. Ipak, nisam tako davno poručivao, moguće da im je Malezija i dalje tranzitna zemlja, sto je za sada odličano, brzo stižu.

Moja registrovana posiljka preko Kineske poste je dospela do Pekinga.. RV**CN, koliko sam upucen samo je u zadnjih XY meseci ovde @nidzesi podelio kod da je dobio kod preko Kineske poste ali koliko je postavio on ima non stop statuse da je vraceno iz sigurnosnih razloga, u narednih par dana cemo videti da li cu slediti njegovu sudbinu ili ce konacno poleteti nesto od Kineske poste kod nas posle preko godinu dana.

Takodje me zanima da li je ko imao ovakav kod na Ebay : EE***********************C0N, dakle 23 broja izmedju EE i C0N, preko cega ovo ide zna li iko ?
Vrednost posiljke 11.27$ a postarina 4.5$..

Domace posiljke - treba da mi stigne neki vaucer za koji su mi rekli da ce biti poslat kao vrednosno pismo i da ce postar ostaviti ceduljicu ukoliko nisam na adresi. Posto nisam kod kuce danas, proverio sam za svaki slucaj status na sajtu Poste i pise da je uruceno primaocu, pa me je to malo zaplasilo. Da li bi to moglo da znaci da je postala mrzelo da popunjava ceduljicu pa je ubacio kovertu? Nikada mi se nije desilo, pa ne znam vasa iskustva :) hvala
Može da bude da ga je mrzelo da popuni cedulju pa je ubacio u sanduče i potpisao umesto tebe, možda ga je mrzelo da išta donese danas pa će ti doneti sutradan kada bude imao više pošte za tvoj kraj.

Nema pravila za Cainiao pošiljke preko koga će ići, jedino ako si već kupovao u toj prodavnici pa tako da znaš, da li zavisi od grada ili ugovora prodavca pojma nemam. Meni su pošiljke preko MY stizale iz maja, juna i jula iz znanih mi prodavnica, ovog meseca nisam naručivao te da li se nešta promenilo ne znam.

Molim vas da mi kažete da li će ovo stići?

RV579357XXXCN

Ja sumnjam da hoce i mislim da mi je kinez poslao ovaj lazni tracking number navodno preko kineske pošte (preko koje ništa mi nije siglo više od 2 godine) samo da bi mese rešio.
Navodno mi je poslao nepotpun predmet pa sam ga ja zamolio naknadno da mi pošalje zaboravljeni deo.

Da li sam u pravu? :rolleyes: Ima lišanse da išta stigne preko CN?

@ olimpik

Videli smo bezbroj puta da sa Cainiao nacinima slanja nema pravila :(

@ topdeel

Prati malo poruke
Tri poruke iznad se pominje RV...CN , pominjane su Rx..CN i pre par dana

Za Rx..CN imas puno pracenje i mozes da vidis da li ce krenuti iz Kine ili ce posiljka biti vracena distributeru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno