Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@dacha123

Dzaba im info kada su svi oni koji iole prate i razmisljaju ovo i sami mogli da zakljuce....

Posta ima podatke , ali nece da naprave server sa bazom transportnih lista i
omoguce pretragu , pa mozemo samo da pogadjamo da li je i kada nesto stiglo
i kada ce biti prosledjeno ka lokalnim postama.

Ja nisam uspeo da nadjem listu dolazaka kargo letova

http://test.beg.aero/strana/13101/red-letenja-kargo---dolasci

Komercijalni ( putnicki ) saobracaj je obustavljen

https://beg.aero/cir/letovi

Samo PE radi Kosovo, a i oni su trenutno obustavili rad.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Пакети за подручје косова и Метохије се могу слати и поштом,
као пакети (не ПЕ), и као писмоносне пошиљке, препоручене или вредносне (откупне).

Stigao mi danas paket sa myvitamins, cudno je da ga nije postar doneo vec postexpress. Inace ga je postar donosio uvek kao i kineske pakete. Nisam pitao zbog cega.

Molim za savet, šta činiti?

Paket poslat PE još 18.3. iz NS za BG i ovo je njegov status: https://prnt.sc/rl1euq

Ako je zvanično obustavljen rad PE od 21.3. ne razumem zašto pošiljka nije isporučena pre tog datuma

I dalje ni traga ni glasa od ove pošiljke. Pisao sam u više navrata Pošti preko kontakt Korisničkog servisa na sajtu ali nikakvog odgovora nema.
Ima li neko neki predlog, šta kako?

као пакети (не ПЕ), и као писмоносне пошиљке, препоручене или вредносне (откупне).

Nesto je i meni otac spomenuo juce da je video Kurira iz PE da raznosi neke pakete... moguce da je i kod nas tako. Mada je uvek ali uvek donosio obican postar a ne Kurir iz PE posiljke iz Kine. Jedino ako ti je to neki veci paket.

Ja da sam na tvom mestu... otisao bih do te poste i raspitao se gde mi je paket, da li je tu jos uvek kod njih u toj posti koja pise na sajtu ili je poslata pa ne dobija statuse.
Ali najverovatnije je kod njih.

Pitanje je kad ce to i biti isporuceno... dok sve ovo prodje. Ako ti je hitno bolje podigni paket i posalji ga preko neke kurirske sluzbe druge. Posto svi rade sem PE u ovom trenutku.

Poslednja izmena:
Trenutni status nekoliko mojih posiljaka:

LPxxxxxx 3 pošiljke, više od mesec dana status ( Serbia, Arrived at destination country airport ) - nije isporučena
UBxxxxxLV , 15 dana status ( Parcel has arrived in last mile ) - nije isporučena
RBxxxxxSG, već 10 dan kako putuje ( Despatched to overseas Serbia )

Sve se zakucalo u mestu :d

Trenutni status nekoliko mojih posiljaka:

LPxxxxxx 3 pošiljke, više od mesec dana status ( Serbia, Arrived at destination country airport ) - nije isporučena
UBxxxxxLV , 15 dana status ( Parcel has arrived in last mile ) - nije isporučena
RBxxxxxSG, već 10 dan kako putuje ( Despatched to overseas Serbia )

Sve se zakucalo u mestu :d

Druže slična je situacija i kod mene, načekaćemo se :D

Rečeno mi je danas od čoveka iz Hrvatske koji je tamo da ne može preko pošta u Srbiju, može li preko DHL ili koga već?

Jel ima neki porez/carina na telefone ako se šalje preko post.at? Jer u DHL ima kao i kad bih naručio preko Aliexpress, gearbest i slično, znači preko pošte u paketu pošalje mi ali da ne plaćam procente preko toga još 300 evra bih morao da dam ako može bez toga ili bolje da mi donesu?

Singapur izgleda ukočio ništa ne mrda. Imam tri paketa jedan je dispatched over seas ali se nista ne menja danima. I jos dva imam u statusu HK hand over to airline,od ta dva jedan ima tak status jos od 16.03. Kad sam pitao kineza kaze zastoj je zbog virusa. Navodno čekaj stići će. Će čekamo barem imam praćenje

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Privremeno je obustavljena otprema svih vrsta posiljaka u 140 zemalja, + one od ranije. Komsiluk Crna Gora i Makedonija. Singapur, Tonga, Hong Kong, Japan ...
Predpostavljam da nece biti ni prijema iz tih zemalja.

Ako već iznosite neke onformacije, napišite bar ko ili šta je izvor tih informacija.

Danas stigla posiljka, postar ostavio u sanducetu,nije sa Alia, nego sa Wisha, al to je to.
efee45851a6d3e0bff2e7ddf92483f0c.jpg

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Interesantno... meni se svakog dana gomilaju novi statusi da je pošiljka stigla u Srbiju (mislim na NEregistrovane, ove registrovane ne stižu uopšte, izgleda da AliExpress Cainiao shipping i Yanwen / SunYou imaju bolje kanale za slanje) ali mi već 7 dana nikakvo obaveštenje ne stiže. Danas pozovem Call centar pošte, načekam se da dođem na red i neka operaterka mi kaže kako sve funkcioniše najnormalnije i kako nema nikakvih izmena u odnosu na poslednje objavljene informacije.
Onda pozovem kontrolora dostave u svojoj pošti i on mi kaže da ovi sa Call centra pričaju ono što im je napisano, a da se u praksi sve gomila u GPC i da verovatno neće ništa ići ka krajnjim poštama dok ne prođe ova situacija sa virusom.
E sad kako nekome ipak stiže i ovih dana, to je zaista zanimljivo.

A contract staff working at SingPost Centre's packet-processing facility was confirmed to have Covid-19 on 25 Mar 2020. This contract staff was last at the facility on 19 Mar 2020. Subsequently, another two full-time SingPost employees working on the same floor were also tested positive for Covid-19 on 27 Mar 2020. This is despite SingPost’s strict health- screening and social distancing protocol for all contractors and staff members.

The two full-time SingPost employees are not postmen and do not have contact with members of the public in their line of work.

As a precautionary measure, SingPost has suspended all packet processing operations at SingPost Centre on 26 and 27 March for thorough cleaning and disinfection, as well as facilitate further contact tracing by the relevant authorities.

All employees working on the same floor as the confirmed cases have also been instructed to stay home until further notice, while contact tracing efforts are underway.

The confirmed cases were working at SingPost’s restricted packet-sorting area. As a result, members of the public should note that delivery of packages may be slightly delayed as cleaning and disinfection are underway. Operations is expected to resume on Monday, 30 March. Letter mail delivery is not affected through this time.

Even as SingPost renders support to its affected team members, we remain fully committed to our delivery obligations to the Nation.

We seek the kind understanding of the public during this difficult time.

SingPost will also like to stress that there is no known risk of contracting the virus through physical items so far.

Izvor je Posta Srbije. Zvanican dokument koji sam procitao.

@ytrewq
mozda cekaju 14 dana da paketi preleze virus pa da ih puste dalje

Da li neko zna šta je sa NS poštom? Paket je prošao carinu i već par dana tako stoji i ne mrda. Naručio sam u kancelariju koja je sad naravno zatvorena, ali sam očekivao da ću dobiti status neuspešne isporuke, pa da idem u postu da pokupim.

Screenshot_20200328-142203.png

@vsakos Meni je jednu pošiljku mesec dana prikazivalo da nije ni izašla iz aerodromskog skladišta ovde u Srbiji, a onda se pojavila na kućnoj adresi. Tracking status ni dan danas nije promenjen..
Tako da sačekaj pa vidi, i inače je nenormalna situacija a sad ne vredi osim sačekati.

Nije problem čekati, ali paket ne dolazi na kućnu adresu, pa se plašim da ne vrate. Jedino da svakih par dana proveravam u pošti da li je stigao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno