Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakva će sad biti situacija kad koliko sam čuo neće biti letova iz Kine za Srbiju? Hoće li paketi da izlaze iz Kine uopšte ili ne, pošto imam dva singapurca koja još nisu izašla iz Kine?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Kakva će sad biti situacija kad koliko sam čuo neće biti letova iz Kine za Srbiju? Hoće li paketi da izlaze iz Kine uopšte ili ne, pošto imam dva singapurca koja još nisu izašla iz Kine?

Pa ako ih dosad nisu ukinuli, ne verujem da će. Možda u kontra pravcu, da se virus ne vrati Kinezima.

Možda sam ja pogrešno shvatio, ali valjda je avionima koji stižu iz Kine zabranjeno sletanje na naš aerodrom.
Ali opet kažem možda sam pogrešno pročitao.

I ja mislim da nema direktnih letova Kina <> Srbija jer ko ima direktan let može da naručuje baterije i tečnosti a gde ima prekrcavanja tu ne može.

Aj da vidimo sta ce da kazu Turci...
Screenshot_20200311_200937.jpg

Nikad ja nisam kukao uopste nego samo komentarisao o naplati pdv a koji do sada nisu radili na malim paketima. Gde si video da sam kukao?

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk
Pa to kukao, komentarisao, ma radili su kako kome i sve je to po zakonu.
Opusteno.

A sto bi bila obustava letova? Zbog virusa mislis? Opet i opet ne prenosi se tako aman virus u roku od max 48h bez domacina isti umire, ne moze se siriti. Da su hteli da se isti ne siri zatvorili bi hermeticki sve granice sto kopnene, vodene i vazdusne tj letove tj sletove u nasu zemlju i tada ne bi mogao virus da udje u zemlju, kao recimo sto su to uradili u Severnoj Koreji pa nemaju nijednog zarazenog dok u juznoj ludilo.
Hajde jednom da zavrsimo sa tim da se virus ni u teoriji ne moze preneti paketima.
Iskljucivi dakle jedini prenosilac istog jeste zarazeni covek, jel to sad ok?
Pozdrav.

Pa ne idu paketi sami svojim avionom koji je napakovan pomoću robota. :)
To je zbog prometa ljudi, i to ne samo putnika. Inače, nema već neko vreme direktnog leta iz Kine za Srbiju, već paketi sleću u Prag npr, pa kamionom do nas.

Poslednja izmena:
Aj da vidimo sta ce da kazu Turci...
Pogledajte prilog 282651
U ja imam dvoje turaka koji putuju vec jako dugo tipa 50 60 dana a pise da je posiljka sletela u zemlju na odno. Pa ne znam sta da ti kazem sada jedna narudzbina je jos od 11.11 i jos nije dosla i nemoze vise protected deliveri i sada smo na sudu tj dispute. Pa cu da vidim sta ce da kaze aliexpress.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

A sto bi bila obustava letova? Zbog virusa mislis? Opet i opet ne prenosi se tako aman virus u roku od max 48h bez domacina isti umire, ne moze se siriti. Da su hteli da se isti ne siri zatvorili bi hermeticki sve granice sto kopnene, vodene i vazdusne tj letove tj sletove u nasu zemlju i tada ne bi mogao virus da udje u zemlju, kao recimo sto su to uradili u Severnoj Koreji pa nemaju nijednog zarazenog dok u juznoj ludilo.
Hajde jednom da zavrsimo sa tim da se virus ni u teoriji ne moze preneti paketima.
Iskljucivi dakle jedini prenosilac istog jeste zarazeni covek, jel to sad ok?
Pozdrav.
Ja nigde nisam pominjao temu da li se virus može preneti preko paketa ili ne. Znam da ne može jer sam i sam medicinske struke, i imam naručene pakete.
Komentarišem samo vesti od danas da će biti zabranjeno sletanje aviona na aerodrom "Nikola Tesla" koji su poleteli iz Kine. Ne znam kojim avio linijama stižu paketi pa zato pitam.

Nema direktnih linija Kina - Srbija.
Putnicke linije iz Kine su znatno redukovane.
Cargo transport iz Kine ( iz regiona koji nisu u blokadi ) se odvija bez vecih zastoja.
Posiljke u BG iz tranzitnih zemalja stizu i putnickim i cargo linijama.

Turci su od letos od kada sve ide preko Yanwen-a kao posrednika prilicno usporili ,
plus ih kod nas zadrzavaju i po mesec dana

Do letos su postojali statusi samo do Istanbula ,ali je preko 90% posiljki posle tog statusa
u roku od 3-7 dana bio na kucnim adresama.

Sada se desava da posiljke stoje po 10-20 dana u Turskoj , pa jos bar toliko i u Srbiji.

prvi primer - isporuka na kucnu adresu je bila sredinom februara
drugi primer - videcemo kada ce / da li ce biti isporuceno na kucnu adresu

utr.jpg

Pratimo i situaciju sa CN,LV,SG,TO

Sve se krece otezano i kroz Kinu... Imam 4 paketa Singapur, nema promena statusa i po par dana.. Nakon 10 ak dana svi su i dalje u Kini, od cega jedan vec 6 dana ceka na aerodromu.
Kad je Singapur usporio ovako, o drugima ne zelim ni da razmisljam.
Jedan CN mi stoji u Pekingu od 23.02 i nema promene statusa..
Ukupno imam 9 paketa na putu, 8 nikako da napuste Kinu, jrdan stigao do Istambula.

Sutra će biti tačno mesec dana kako mi stoji na carini maskica... Ebote i Novi Sad i carina.

Sutra će biti tačno mesec dana kako mi stoji na carini maskica... Ebote i Novi Sad i carina.

Ja imam Mi Box od 02.03 zaglavljen na NS carini, ali sitnice poput maski i ostalih stvari manjih vrednosti su dosad uvek preletale carinu. Odakle im se sad stvorila tolika gužva, nije mi jasno.

Posta u Nisu Knjazevacka 103 u karantinu 14 dana
18103

Poslednja izmena:
Pa ne idu paketi sami svojim avionom koji je napakovan pomoću robota. :)
To je zbog prometa ljudi, i to ne samo putnika. Inače, nema već neko vreme direktnog leta iz Kine za Srbiju, već paketi sleću u Prag npr, pa kamionom do nas.
A ko kazu da idu, ovde se povela polemika da su paketi ti koji sire zarazu, sto nije istina, ljudi to rade i postoje cargo avioni koji samo tovar nose ne i putnike, verovatno to nisi znao. Jedno su putnicki drugo su cargo avioni.

Ja nigde nisam pominjao temu da li se virus može preneti preko paketa ili ne. Znam da ne može jer sam i sam medicinske struke, i imam naručene pakete.
Komentarišem samo vesti od danas da će biti zabranjeno sletanje aviona na aerodrom "Nikola Tesla" koji su poleteli iz Kine. Ne znam kojim avio linijama stižu paketi pa zato pitam.

Ne postoji direkt linija Kina-Srbija

A sad nesto vezano za temu, Sigapurcanin poleteo 8.3 ka nama evo jutros stigao paket na Nikolu nepuna 4 dana, samo steta sto cu dobiti paket tek u ponedeljak.
RB....SG eto da znate kao i uvek Singapurcani deru sa brzinom sve ukupno 10 dana od Kine do Srbije u doba kolere, pardon corone(covid19).

A ko kazu da idu, ovde se povela polemika da su paketi ti koji sire zarazu, sto nije istina, ljudi to rade i postoje cargo avioni koji samo tovar nose ne i putnike, verovatno to nisi znao. Jedno su putnicki drugo su cargo avioni.

DcJhhcQ.gif

I moj paket je istim avionom stigao.

A sad nesto vezano za temu, Sigapurcanin poleteo 8.3 ka nama evo jutros stigao paket na Nikolu nepuna 4 dana, samo steta sto cu dobiti paket tek u ponedeljak.
RB....SG eto da znate kao i uvek Singapurcani deru sa brzinom sve ukupno 10 dana od Kine do Srbije u doba kolere, pardon corone(covid19).

Jel ti to potvrđeno na poštinom sajtu?
Jer imam i ja jednog koji je navodno poleteo 08.03 ali ga još nigde nema.

2020-03-12 17:54, Zhengzhou City, arriving at Zhengzhou Bus Transfer Station (via transfer)

2020-03-12 17:37, Zhengzhou City, leaving Zhengzhou International Processing Center, the next stop , Zhengzhou Bus Transfer Station (via transfer)

2020-03-10 11:22, Xinxiang City, leaving the "Xinxiang City Delivery Division Of the International Small Package Investment Department", the next station "Zhengzhou International Mail Exchange Bureau"

2020-03-09 17:40, Xinxiang City, "Xinxiang City Delivery Division Of the International Small Package Investment Department" has received the receipt, the pitcher: Qin Ming

2020-03-04 19:42, Logistics order created

Ovu moju posiljku salju autobusom izgleda. Prvi put to da vidim.
Inace je posiljka ponovo poslata jer predhodna ima onaj Status u Shenzenu gde se nista ne menja.

Tonga iznenadjuje :)

UB..LV - isto brzo i nisu je dugo zadrzali u BG GPC-u.

tolv.jpg

EDIT :

Zaboravio sam da napisem.
I danas je u BG stigla mesana tura UB..LV ( Hangzhou - Yanwen i Guangzhou - 4PX )

Poslednja izmena:
Primetio sam i ja da Tonga stiže brzo, ali ništa ne znači kada pošiljke čame po dva meseca kod nas ako je tracking uopšte tačan ovaj krajnji (Arrive at destination country). Ja imam sa ovim informacijama tri pošiljke koje su od početka februara (Arrive at destination country). Realno samo se više nerviraš ako znaš da je kod nas stigla za 10 dana i čekaš je 2 meseca da ti dostave nego da se vrti isto to vreme po belom svetu :)

Stigao paket danas iako sam mislio da ce tek u ponedeljak. Al su brzi(kao i uvek) sa bg carine kad propustaju male pakete.
Kina-Srbija 11 dana do stana via Singapurcani.

Ajde da vidimo singapurcane...danas shipovana RB'SG, znaci 13.3.20. update cu vas o posiljci

Sav sam se naježio od brzine...

Boga mi ja se najezih koliko su brzi... Bar u mom slucaju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno