Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vozika se po Kini, ne brini [emoji41]

P.S. sad mi je jedan prodavac sa ... Zahvaljujući našoj pošti, mnogi online prodavci će nas otkačiti...

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Mislim da nije do naše pošte, jer sam naručio ćerki 6 poklona 27 i 28 novembra 2019, a ona živi u Dablinu, dobila je samo 3 , a 3 su u tranzitu u Pekingu, Dongguanu i ShenZhenu ( "granica" sa Hong Kongom), gde su nenormalne gužve, pogotovo pred kraj godine, Black Friday, pa katolički Božić, Nova godina, a ceo svet naručuje iz Kine. Tako da ovaj put ne bi napadao našu dragu Poštu Srbije[emoji6]
A i ja čekam još 5 paketića. Kao i uvek najbrže mi stigle porudžbine poslane Singapurskom poštom. Naručio 28.11, a dobio 24.12.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

To je verovatno dobilo drugi broj kad je ušlo u Srbiju i verovatno je pokušana dostava. Ako niko nije preuzeo onda se vratilo. Ne možeš da vidiš pošto nemaš naš broj (ako je postojao). Ako je pošten prodavac trebalo bi da javi kada mu stigne.

Edit: Našao sam jednu moju U...US pošiljku i one ne dobivaju naš broj. Poslednji status pre isporuke je isti taj.

Poslednja izmena:
Postoji li način da mi sve pošiljke iz inostranstva ostanu u pošti pa da ih lično preuzmem, umesto da mi poštar stalno donosi na vrata prepodne, konstatuje da nisam tu i ostavlja izveštaj.
Dakle hteo bih da automatizujem proces, kao Post Restant za Post Ekspres.

Meni postar isto ostavlja stalno kao da nisam tu cim ne moze da ugura u sanduce iako sam uvek pre podne tu, mrzi ih da zvone jer je zgrada samo napise papiric i vrati u postu. Inace su mi sve posiljke koje su posle 11/11 narucene stigle ali koje nisu isle preko CN poste, jedna preko singapurske i tri preko turske, a od CN je danas stigla jedna, a sve ostale su mi narucene 11/11 (oko 10 njih ) sve preko CN i dalje su negde po kini.

Poslednja izmena:
Izbrojio sam danas koliko imam posiljki bez pracenja koje mi nisu isporucene... 17 komada Letonska posta, Kineska posta, Yanwen, Turci, Tonga, itd.

I jos 10ak registrovanih.

Postoji li način da mi sve pošiljke iz inostranstva ostanu u pošti pa da ih lično preuzmem, umesto da mi poštar stalno donosi na vrata prepodne, konstatuje da nisam tu i ostavlja izveštaj.

Pa stavis post restant kao odrediste i to je sva filozofija.

Kada sam bio u inostrasntvu koristio sam uslugu cuvanja posiljki u Posti, sve sto stigne ne ide na isporuku vec ceka u Posti narednih 30 dana. Kosta 30-50 dinara, moze biti korsno.

Kada sam bio u inostranstvu koristio sam uslugu cuvanja posiljki u Posti, sve sto stigne ne ide na isporuku vec ceka u Posti narednih 30 dana. Kosta 30-50 dinara, moze biti korisno. Ono sto je vazno tada postari ne ostavljaju izvestaje vec se mora licno otici.

Nemoj stavljati post restant kao odrediste, nego stavi normalnu adresu a u posti aktiviraj post restant, 27 dinara je.

Kada sam bio u inostranstvu koristio sam uslugu cuvanja posiljki u Posti, sve sto stigne ne ide na isporuku vec ceka u Posti narednih 30 dana. Kosta 30-50 dinara, moze biti korisno. Ono sto je vazno tada postari ne ostavljaju izvestaje vec se mora licno otici.

Ovo je vrlo nezgodno jer onda za pošiljke koje nemaju kod (ili se on promeni kad dođe kod nas), ja nemam predstavu da me čekaju u pošti?

Nikad gore od novembra 5 stigle 5 nema nigde i to malo skuplje robe, dve robe prodavac produzio za 30 dana

Da li je neko imao slicno iskustvo sa posiljkom?

Prilozi

• 1.PNG
    1.PNG
    51.8 KB · Pregleda: 126
Sve uredu, to je najverovatnije već krenulo za Srbiju.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

@nikokaoya

Ako je SG onda je moguće, čak i za 5dana da stigne.. Jel ti broj RB.... SG?

Ali kada broj za praćenje unesem u poštinu aplikaciju, ne pokazuje ništa, kao da je pogrešan broj.

AE i 17track pokazuju slično

Sent from my P30Pro using Tapatalk
e694f1cfd71dcd2b8bd1be0d3fb639b9.jpg

Poslednja izmena:
Ah to je za SG... On se tek pojavi posle par sati do jedan dan(meni je bilo i posle 2 dana tek, verovatno zbog praznika i gužve) na sajtu, nakon što sleti u Srbiju. Sve je ok, pojaviće se uskoro i na sajtu pošte.

Prilozi

• Screenshot_20200110_034946.jpg
    Screenshot_20200110_034946.jpg
    21 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Ranije je bilo čim uđe u Srbiju, preko Pošta Srbije app može da se locira. Sad to sve nešto promenjeno..

SG odkad ja naručujem nikad nije dobijao status na sajtu odmah, tek posle par sati ili jednog dana. Za kinesku poštu imas status na sajtu naše pošte još kada stigne u Peking.

Sve što su slali, bilo je da pogrešnim brojevima, tako da nisam ispratio. Ranije si dobijao ispravan TN i za manje vrednosti, a sada nema šanse. Ovu masku Ringke sam platio 13€, official prodavnica, pa valjda računaju da im se isplati slanje sa ispravnim brojem za praćenje.

Stigla u naizmeničnu nova tura kineskih, ova poslata 11.11. a po statusima poletela 29.12. iz Pekinga

Pa pojedini prodavci tvrde da su pošiljke u tranzitu i da nisu ažurni statusi. To je naravno pod velikim znakom pitanja. Ova moja pošiljka ispade rekordno iz Pekinga do Srb ako je verovati statusu obzirom da je u zadnjih nekoliko meseci obično od poletanja po 3 i više nedelja bilo dok se ne pojavi u naizmeničnih pošti. Možda još uvek i kod nas prazne magacine posle štrajka i praznika. Ko će ga znati. Sigurno je samo da nema baš nikakvog reda i redosleda.

Sve ja to znam, ali nema prastanja, dispute i cao..I ne porucujem vise nista ako nije SG.

Stigla u naizmeničnu nova tura kineskih, ova poslata 11.11. a po statusima poletela 29.12. iz Pekinga

Meni jos nije stigla nijedna do izmenicne poste a imam par njih. Tako da su ovi nasi opet usporili dosta. Jer ako je ovo stvarno krenulo iz Kine 29og onda je kod nas bilo 30og. Znaci vise od 10 dana treba ovim nasima u Posti izmenicnoj da pogledaju paket i proslede ga dalje. Katastrofa....

slika7f2e17d0305cea71.jpg

Poslednja izmena:
Pa dispute kao mogućnost niko ne spori, no ni korektnim prodavcima ovakav haos sa poštama neodgovara. Ja mogu samo u svoje ime da pričam i dispute otvaram kad je već očigledno da od paketa nema ni traga ni glasa a nema ni drugih opcija i dogovora sa prodavcem.
Evo dva prodavca uredno i po dogovoru poslali ponovo, prosledili mi broj pošiljke i produžili zaštitu sa prvobitnu pošiljku.

Meni poštar ostavio ceduljku, ali po praćenju ne vidim šta bi moglo da bude.

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

@qwerty96
Pa taj moj paket je stajao jako dugo u Pekingu sa onim statusom airlines have to pay transportation a imao je pre toga jedan security return.
Neznam kad je stizalo iz Pekinga do BG za dan, zadnjih nekoliko meseci je bilo oko 20ak dana manje ili više.
Bas zbog toga što je paket čucao u Pekingu tolikoo dugo sumnjam da je moguće da je utovaren ranije a da su kasnili sa statusima. Ako je pak poleteo po statusu to onda govori da se vreme od Pekinga do nas skraćuje, doduše ide kineska ng pa će tih 10ak dana opet sa se napravi gužva.

Odmah dispute i zavrsena prica

Ako nisu sposobni da za 60 dana dostave posiljku,neka zatvore taj budjavi buvljak

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno