Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@qwerty96

Pise da sacekas 3 dana tj da javis da li ti je paket stigao po isteku ta tri dana a onda ce oni ponovo da razmotre i odluce. Doduse nakon sto prodje 60 dana zastita traje jos 15 dana nakon sto AE sistem zatvori porudzbinu te ako si pozurio to moze da ima negativan uticaj na odluku kao i to da li si prethodno imao konverzaciju sa prodavcem i da li si trazio produzenje roka (kao sto rece i sasa022)

Dispute ne bi trebalo pokretati dok traje zastita nego bas pred istek iste, dan ranije ili na sam dan (ovako ce uvek da odloze onoliko dana koliko jos traje zastita a ako rok za resavanje dispute-a istekne pre nego istekne zastita automatski ce da puste novac prodavcu)

No, koliko vidim po datumu (i zavisi naravno odakle je krenula posiljka i kuda se kretala) ta posiljka verovatno stize na isporuku od ponedeljka. Postuj statuse pracenja pa da vidimo preciznije ili bar zadnji status.
Ovo moje sto je stiglo protekle nedelje zadnji status je imalo 05.09. Leave Wuxi, next stop Suzhou International

@ PJ

Bice problem ako stigne jedan komad

Da, nije mi palo na pamet da i to postoji kao mogućnost.
Sacekacu da stigne, pa ću onda da gledam šta dalje. Samo da ne ostane mesec dana na carini.

Мени стигао један пакет из Кине, нерегистрован, који сам наручио јануара месеца.

Poslednja izmena:
Koliko treba SG posti od statusa Despatched to overseas do nas? Stoji mi taj status od 9.10

Ranije je bilo 7-8 dana, za zadnju pošiljku mi je stiglo u Izmeničnu poštu za 15 dana.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Stigla danas jedna Belgijska, krenula 30.09., 19.09. stigla u belgiju i prosledjena ka SRB, danas urucena.

Set bitova isporucen u Hum pokraj Nisa.

Ozivela posiljka zaglavljena od 09.08. se docepala Beijinga. Beijing, leaving Beijing post International, the next stop, Beijing exchange Station (via transfer)

Za drugu koja stoji i dalje ukopana od 04.08. prodavac iz drugog puta (prethodno navodno poslao ali je samo rezervisan tracking broj) zaista poslao, CN posta preuzela paket, stoji Srbija kao destinacija - videcemo dal sam ja ili je neko drugi.

u ovom trenutku imam jos tri posiljke koje su od 28.08., 09.09. i 25.09. u stanju hibernacije u Guangzhou. I jedna hibernira od 04.10. u Shenzhenu.
Izgleda da otpada teorija o potopu, plivanju u moru...

Ako je nekome urucena neregistrovana CN posiljka nek javi - kad joj je bio zadnji status i gde ne bi li ispratili sta se sa njima desava i koja su prolazna vremena.

Napomena: ovo je stizalo u BiH
6.9.19. 01:34 - Logistics order has been created(Aliexpress platform)
6.9.19. 11:29 - Track added
6.9.19. 20:53 - Accepted by carrier
6.9.19. 21:02 - Inbound in sorting center
6.9.19. 21:02 - Outbound in sorting center
6.9.19. 21:03 - Received by line-haul
6.9.19. 22:06 - [深圳]离开,下一站【Shenzhen International】, Shenzhen International Bulk Mail Processing Center
28.9.19. - Delivered
31.8.19. 10:14 - Logistics order has been created(Aliexpress platform)
31.8.19. 10:14 - Waiting for pick up
2.9.19. 16:15 - Accepted by carrier
2.9.19. 16:19 - Inbound in sorting center
2.9.19. 16:19 - Outbound in sorting center
2.9.19. 16:21 - Received by line-haul
2.9.19. 21:35 - [郑州]离开,下一站【Zhengzhou International】, Zhengzhou 寄递事业部 International Packet 揽投部
21.10.19. 20:29 - Track added
Ova druga stigla mnogo brzo, 18.9.
31.8.19. 09:52 - Logistics order has been created(Aliexpress platform)
31.8.19. 09:52 - Waiting for pick up
2.9.19. 12:54 - Accepted by carrier
2.9.19. 12:57 - Outbound in sorting center
2.9.19. 12:57 - Inbound in sorting center
2.9.19. 12:57 - Received by line-haul
2.9.19. 15:04 - [深圳]离开,下一站【Shenzhen International】, Shenzhen International Bulk Mail Processing Center
21.10.19. 20:31 - Track added
Treću još čekam.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

@miccosmo

UR..CN nisam imao iz GZ , iz ostalih provincija stizu ( u vecini slucajeva ) za 25-40 dana.

Trenutno imam samo jedan UR...CN kod
Porudzbina od 20.9

Zadnji status na AE
Shipment accepted by airline 2019-09-25 15:09:51 ( Zhengzhou City - provincija Henan )

Zadnji status na global.cainiao.com i postal.ninja
Sep 29, 2019 15:09 Aliexpress-Cainiao To reach [Beijing] Post International (transit)

Primetio sam da kada idu iz provincije Henan UR..CN cesto imaju pracenje do Pekinga

Cainiao , Yanwen ili neko treci ?
:S::crash:

Da vidimo da li ce i kada stici...

Pogledajte prilog 275977

SunYou
LP00... -> UA..TO

Oct 15, 2019 Accepted by carrier - Pre Alert to SERBIA
Oct 16, 2019 CHINA, SHENZHEN, Acceptance, Sent to SERBIA
Oct 19, 2019 HONG KONG, Departed Hong Kong Airport

Oct 19, 2019 Accepted by carrier - Pre Alert to SERBIA
Oct 21, 2019 CHINA, SHENZHEN, Acceptance, Sent to SERBIA

Ko čeka registrovane posiljke imam jednu RP.. CN, danas promenila status, konačno prosleđena našoj carini.
Od 5.10.bila u Bejingu na airport, znači 17 dana. Videćemo koliko je zadržavanje na BG carini.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Meni 18.10 prvi Airlines, juce stigao na nasu carinu. Drugi paket 1.10 Beijing Airlines i od tad mu se gubi svaki trag.

Pa oni kinezi nisu normalni, 12 dana paketu treba da pređe sve preglede, sortiranje i da poleti. Sad jos da "leti" jedno 2 nedelje, pa 3 na našoj carini, lbtj

Moja RP...CN evo već 20 dana stoji u Guangzou...
Ove reg. pošiljke kineske pošte su užas. Meni je pre skoro 2 nedelje stigla neregistrovana(letonija) , a naručene u isto vreme.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Rekao bih, mozda I gresim, da sve zavisi ko u Kini transportuje posiljke. Izgleda da mnoštvo kurirskih sluzbi i privatnih firmi radi za ili pod okriljem CN poste i da od istih zavisi ekspeditivnost. Slicno je mislim i u USA gde USPS globalna mreža za koju rade mali preduzimaci koji pa znaju da naprave velike brljotina krajnjim korisnicima usluga bilo da dalju ili primaju posiljku

Kinezi prihvatili refaund posle 68 dana (preko Letonske poste) i za drugu posle 64 dana (neregistrovana preko Kineske poste).
Ova treca posiljka koja je isla preko Turske ulazi u 60ti dan sutra.

Ako ikad bude stiglo refundiracu im preko Paypala za predmet, a sto se tice ostatka za transport to nece dobiti jer nema smisla da cekam paket 3 meseca ... ili kao onaj kolega koji ce cekao 9 meseci za posiljku. Ne znam sta se desava vise ali ovo nema smisla... nikad nije ovako bilo. Sad naplacuju transport za posiljke a predmeti cesto i ne stignu ili se ceka kao da ga pesaka nose iz Kine. Ranije je bilo free shiping za skoro sve i stizalo je mnogo brze.

Poslednja izmena:
Ja sad bio u pošti da proverim da li je stigao paket koji je u Srbiji od 29.8.
Nije stiglo.

Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока

pomagajte sta da radim

RF754950484SG
taj broj ukucan kod mene medjutim neki dragan veselinov podigao Screenshot_43.jpg
ukratko kinez i ukucao njegovu porudzbinu i on potvrdio da je stiglo
sta da radim?
ne mogu da otvorim dispute neznam na koji drugi nacin da pokrenem spor jer posiljka i nije meni isporucena ja sam na istoku srbije a ovaj u vojvodini.fakticki ovo je njegova porudzbina ko zna cega i njegov tracking

Naravno da možeš da otvoriš dispute, izaberi razlog "wrong address" ( ja sam ranije stavljao i razlog "no tracking data" ali ako naletiš na bukvalistu iz Alijevog tima može da kaže da ima tracking data, samo što je neadekvatan).
Onda u tekstu kažeš da je tracking number lažan i da se radi o drugoj osobi u drugom gradu i to je to...

Naravno da možeš da otvoriš dispute, izaberi razlog "wrong address" ( ja sam ranije stavljao i razlog "no tracking data" ali ako naletiš na bukvalistu iz Alijevog tima može da kaže da ima tracking data, samo što je neadekvatan).
Onda u tekstu kažeš da je tracking number lažan i da se radi o drugoj osobi u drugom gradu i to je to...

da stvar bude gora upravo je taj koji primio i potvrdio prijem
nece da se otvori dispute kad kliknem kaze ovo

Screenshot_44.jpg
evo putanje

Screenshot_45.jpg
Parcel Status Delivery successful
Destination

Serbia

Origin

China

Product Delivered (Country code: RS)

2019-10-22 02:00:00 [GMT+8]

Transit to Destination Processing Facility

2019-10-21 09:28:00 [RS]

Released from Custom

2019-10-21 09:28:00 [GMT+8]

Held by Customs at Destination

2019-10-20 11:17:00 [RS]

Held by Custom

2019-10-20 11:17:00 [GMT+8]

Arrival at Processing Center

2019-10-20 09:14:00 [RS]

-Arrival at Destination Postal Admin (From SG/SIN to RS)

2019-10-20 09:14:00 [GMT+8]

-Arrival at Destination (Country: RS)

2019-10-19 12:46:00 [GMT+8]

Arrival at Destination

2019-10-19 12:46:00 [RS]

-Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to RS/BEG)

2019-10-15 03:20:58 [GMT+8]

Despatched to overseas

2019-10-15 03:20:00 [RS,RSBEG]

Hand over to airline.

2019-10-12 23:30:59 [CN,HK]

Depart from facility to service provider.

2019-10-12 15:14:50 [CN,Domestic Air Cargo Termina,Shenzhen,China]

Shipment arrived at facility and measured.

2019-10-11 23:14:31 [CN,Domestic Air Cargo Termina,Shenzhen,China]

Fpx picked up shipment.

2019-10-11 23:14:31 [CN,Domestic Air Cargo Termina,Shenzhen,China]

mozda nekom pomogne....
nekako sam uspeo da nadjem live korisnicku podrsku i potrajalo je oko 15 min dok sam objasnio problemi omogucili su mi ponovo opciju da otvorim dispute.rekli su da moram dokazati pismeno i prilozim uz dispute .mislim sta ces veci dokaz od sajta nase poste i ukucan broj gde se sve jasno vidi to sam poslao pa cemo videti.Verovatno to svi rade sa ovim posiljkama koji nemaju pracenje.Srecom ubacio je traking sa pracenjem od singapurske poste a ja sam izabrao nesto bez pracenja pa sam odmah reagovao.tako da nikakva sigurnost i da ima pracenje.ko zna ciji ce kinez broj da vam da i prikaze aliju da vam poslao.ovo je moje misljenje i iskustvo pa sad mozda neko prodje bolje.

@mcnie7

Nije tvoj ni prvi ni poslednji slucaj......

Dispute nisi mogao da otvoris jer nije proslo 10 dana od dobijanja broja za pracenje - to je staro pravilo na AE.

Otvori dispute - Reason for refund request : wrong address

Nisi Dragan , nisi iz Panceva

Zvanicna stranica Poste Srbije

https://www.posta.rs/eng/alati/pracenje-posiljke.aspx

postavis ovu sliku

ptn.jpg

mozes i ovu

ptn2.jpg

i sliku tvoje narudzbine sa tvojom adresom.

I to je to

Inace , ja u vecini slucajeva izbegavam AE shopove koji u imenu imaju 3C , zbog veoma velikog procenta
losih iskustava

O ovome sam i ja pisao. Kinez ti je dao lažni broj za praćenje i ispada da je poslao pre nego što si ti naručio. I još je poslao nekom "političaru". [emoji38][emoji38][emoji38]

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Pretragom sam nasao pitanje ali ne i odgovor, pa da ponovim? [emoji1787]

Status"Airlines have to pay transportation", okej razumem bukvalni prevod ali sta se desava sada?

Ps. Neregistrovani paket poslat preko royal mail nije stigao vec 15 dana.. doduse mozda je na carini ali ko bi ga znao...
ef6b7308cca3e38a34937133df756fbc.jpg
65cba83b5012d3ca610c1cda29596ca5.jpg
ade5716b4889f4767b3bbb9d5b1e9fa4.jpg
f89dfb617cea6b6703c44da3c236afee.jpg
65d309dfcacebe8d9af77cf2b9dfd07f.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Singapurcani bas brzi, paket narucen 13. oktobra, danas otpremljeno sa carine za Kragujevac. Sutra ce verovatno biti na adresi.

Vise nista ne narucujem preko Kineske poste, platis malo vise za postarinu i paket ti relativno brzo stigne na adresu.

@ dstamenkovic90

Bas zbog konstantnog ponavljanja istog pitanja , nije moguce pronaci odgovore koji se nalaze 10-15-20 stranica unazad :(

Trenutno se vidi
13.10 - prijem CN- ( tada je posiljka predata na transport )
20.10 - posiljka je stigla na terminal u Pekingu CN-CNBJSA

Sada ovu Rx..CN cekas da dodje iz Pekinga.Nekad posiljke stignu za 3 dana nekad za 3 nedelje - nema pravila.

Prati i na https://www.posta.rs/cir/alati/pracenje-posiljke.aspx

@dstamenkovic90

izgubljeno u prevodu. Kad ubacis original u ggole translate dobijes "Air transport Beijing"

Ima jos ludjih prevoda od tog, primera radi:

Has been recipient, embrace cast members: Zhou Yuhong
Zhenhai international parcel acceptance center

prevod na google tranlate-u je

Received, recruiter: Zhou Yuhong
Zhenhai International Parcel Collection Center

ili pak ovako nesto

Has been recipient, embrace cast members: the United States _ Luo Ishii
Ishii international business department

i

Guangzhou City, "International Shijing Business Department" has received, the pitcher: LuolianGuo Shijing

google tranlate je:

Received, recruiter: Luo Lianguo _ Shijing
International Ishii Sales Office

Hoću da poručim nešto preko ebay iz SAD. Bilo bi poslano preko - USPS First Class Mail International / First Class Package International Service. Kako mi je prodavac objasnio, to je klasična pošta i trebalo bi da mi isporuku obavi moj poštar. Dobija se i traking broj. Interesuje me da li je taj traking broj vidljiv samo do granice ili je status vidljiv i u Srbiji kao svi klasični RP-RN-RC brojevi. Odmah da kažem, ne znam kako će započinjati taj broj.

Ako je First Class onda će verovatno biti L broj koji se ne vidi kod nas. Oni koji se vide kod nas se zovu Priority International Mail ili tako nešto.

Ako je First Class onda će verovatno biti L broj koji se ne vidi kod nas. Oni koji se vide kod nas se zovu Priority International Mail ili tako nešto.

Znači. videt ću da je paket poslat i da je došao do Srbije, ali neću videti šta se sa njim dešava u Srbiji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno