Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa hocu ,a kaze mi teta is poste lokalne da Jos mesec dana necu videti robu I da treba da platim Jos jedno hiljadarku sve skupa za vracanje I zalbu.Ali sta je tu je 9400 platiti necu

Da li je nesto specificno? Kafa, alkohol, duvan, oruzje, softver, muzika?

I meni tu nešto čudno "miriše", free šiping iz amerike, za to još nisam čuo!
kaze mi teta is poste lokalne da Jos mesec dana necu videti robu I da treba da platim Jos jedno hiljadarku sve skupa za vracanje I zalbu
i ovo ne zvuči baš ispravno, ako već znaš koliko treba da se plati to znači da je paket u tvojoj lokalnoj pošti, meni nikad nisu unapred javili koliko će biti troškovi PDV-a (carine) već tek kad paket bude u mojoj pošti i ja odem po njega poštar zaviti u papire i vidi koliko je dažbina. Zašto onda moraš da čekaš mesec dana za robu!!! I zašto bi plaćala hiljadu din. za vraćanje i žalbu!!! Vraćanje robe i žalba isključuju jedno drugo. Ako hoćeš da vratiš robu ne treba ništa da platiš niti da se žališ, samo ne primiš paket i zdravo, ide nazad. A ako hoćeš da se žališ onda platiž za žalbu oko 400-500 din i onda tek čekaš da reše po žalbi, malo duže...

Mada je ovo moglo lako da se izbegne...

Sirius sajt je cookie kid's daju besplatan shipping kad je akcija na order preko 60 dolara.Otkad Sam se zalila da su mi drpili jedan order sad su cak uplatili last mile uslugu.Oni su super Ali nasi carinici .Jos mi ova is poste kaze slaba vajda od zalbe

Sirius sajt je cookie kid's daju besplatan shipping kad je akcija na order preko 60 dolara.Otkad Sam se zalila da su mi drpili jedan order sad su cak uplatili last mile uslugu.Oni su super Ali nasi carinici .Jos mi ova is poste kaze slaba vajda od zalbe
I da svekrvi je juce bio postar trazio 9400 dok Sam ja bila na poslu tako znam cenu.Posle Sam zvala postu da proverim

N1tJs.png

Zbunio se Sirius :) Vec je stigao u postu, trazili su 9400, nije htela da plati.
Vracanje robe na carinjenje se placa, i ceka se mesec-dva na resenje carine.

Mislim da se carinik zbunio (video jednu cifru vise..) ili bio pijan (video duplo cifre :D). Ne bi ti za ovo nikako naplatili mimo racuna.
Fizicki je moguce da su racunali da je shipping kostao (meni to rade za iHerb pakete gde je free shipping!), ali bi ispalo da racunaju da je shipping >200$.
Nema smisla, nazalost moras se zaliti i verujem da nece uopste praviti problem da sada normalno ocarine.

Poslednja izmena:
I ja se nadam otici cu ja tamo ako treba I prijavicu ih unutrasnjoj kontroli ako me odbiju.Za 7000 mi se isplati

Da li se moze otici direktno u postu carinjenja i licno preuzeti paket? Da bi se ubrzala procedura?

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

@ jovanabgd1985
da, kao što alfa jedinica kaže, samo žalba, i nikako ne prihvataj paket već napiši žalbu kako ti u pošti kažu i nek pošalju paket sa žalbom nazad na carinu. Jedino što njihovu grešku plaćaš ti jer te pare od žalbe ne vraćaju, i to što se čeka mesec dana možda i duže...

Da li se moze otici direktno u postu carinjenja i licno preuzeti paket? Da bi se ubrzala procedura?
Može se otići, ako se ne varam, ali to ne ubrzava proceduru, opet moraš sačekati da oni završe sa carinjenjem pa tek onda možeš preuzeti paket koji bi ti ionako bio sledećeg dana na adresi...

Sve Sam vec spremila,odstampala izvode I dokaze pa cu u utorak pravo u postu.Posle cu da ih spamujem svako malo da mi kazu Koji je status dok I'm ne dosadim.To mi je plan...Nego sad ja nesto razmisljam na ovim stvarima koje su mi vec stigle stoji Jos uvek mrsp price iz doba kad su bile Nova kolekcija koje su bar 30% vise.Sve mi smrdi na to da su bacili pravu fakturu I carinili po Tom.Sad Sam zamolila amere ako mogu da poskidaju te stare cene za buduce narudzbe

Pa to i jeste suština. Oni carine na vrednost robe a ne koliko si ti platila. Mada su do sada uvek prihvatali fakture iz normalnih zemalja ( ne i kine [emoji41]) ali to ti je 100% razlog i teško da će ti carina ispraviti [emoji54]. To je kao kad dobiše neki poklon ili nagradu na nagradnoj igri. Ti dobijaš dzabe ali država carini na vrednost robe i nju zvanično ne interesuje koliko si ti platila.

Probaj ali po meni teško da ćeš uspeti sem ako ne umiliš nekog carinika [emoji12]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Znas kako ,ja I'mam sve dokaze da Sam platila 69 dolara.Ako Oni mogu da dokazu da Sam platila vise nek mi obracunaju vise .Nema sanse da odustanem ici cu tamo ako treba

Daješ nam nepotpune informacije i kako koju informaciju dodaš tako to menja suštinu problema.
Kako je moguće da ameri na fakturi napišu cenu koju nisi platila! To je prevara, prekršaj. Na fakturi negde mora da stoji tačno onoliko koliko je plaćeno za paket bilo da su cene akcijske ili negde postoji stavka tipa "Discount XX.XX US$" koji se opet oduzima od zbirne cene artikala...
Oni carine na vrednost robe a ne koliko si ti platila.
Ukoliko u paketu ili na paketu postoji faktura onda carine po iznosu koji je plaćen, vrednost robe procenjuju (odokativnom metodom) samo ako nema fakture/računa/predračuna ili bilo čega drugog gde piše koliko je plaćeno.

Poslednja izmena:
Daješ nam nepotpune informacije i kako koju informaciju dodaš tako to menja suštinu problema.
Kako je moguće da ameri na fakturi napišu cenu koju nisi platila! To je prevara, prekršaj. Na fakturi negde mora da stoji tačno onoliko koliko je plaćeno za paket bilo da su cene akcijske ili negde postoji stavka tipa "Discount XX.XX US$" koji se opet oduzima od zbirne cene artikala...
Ne na fakturi, verovatno misli na price tagu.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Na fakturi je sve ok cene su ok ,Ali etikete sto vise sa robe tu su Jos stare cene .Ne dajem nepotpune informacije nego sad se setih toga

Price tag nije zvanični dokument kao što je faktura ili račun...
Ništa, žalbu pa ako ne usvoje nek vrate nazad paket samo vidi dal će ti ameri refundirati jer troškovi carine i pdv-a u svakom slučaju padaju na kupca sem ako to nije drugačije naglašeno.

Pa to i jeste suština. Oni carine na vrednost robe a ne koliko si ti platila.
Ne, roba se carini koliko je platioca KOSTALA. Ako dodjes recimo na nasu carinu sa racunim iz Nemacke samo, carinice se na cenu SA PDV-om. Ako doneses i dokaz da ti je vracen VAT (tj. deo VAT-a), carini se na cenu-vracenVAT.
Za gift bi trebalo da ti se ne naplati po punoj ceni, vec po ceni koju posiljalac odbija od poreza firme, ali medju zemljama ko to moze da isprati.

Pa nije tako. Prvo odmah da ti dam primer kad kupiš auto i uvezeš carina može da prihvati fakturu a ako neće uzima svoj poznati katalog i carini po njemu a ti tvoju fakturu možeš da okačiš mačku o rep [emoji13]. Ista je priča i za sve ostalo. Ako carinik sumnja u fakturu a na to ima pravo carini po proceni

Ako sumnja - da, ali nema pravo da odbije racun i potvrdu iz banke.
Za automobile je posebna prica zbog tipa stvari, i to stoji negde u zakonu, ako se ne varam?
Za akciznu robu takodje. Tj. oni nece ceniti sami, ali ima akciza koja ne zavisi od toga koliko si ti platio ;)

Ali za genericku robu, ne, ako imas dokaz koliko je kostalo nesto, mora da se prihvati. To da li ce tebe KOSTATI toliko carina (ili ces placati takse za zalbe :D) je nesto drugo.

Da se ne raspravljamo sačekajmo da jovana dobije odgovor od carine pa ćemo onda raspravljati [emoji41]

Da za aute su doneli posebno jer se toliko omasovilo falsifikovanje faktura i žalbe pa da bi tome stali na put.

I dalje tvrdim da se carini vrednost robe a ne koliko si je ti platio iako je u većini slučajeva carinicima najlakše da prihvate račun i završe svoj posao.

Zap, nemamo potrebe da raspravljamo, ovo je jasno u zakonu navedeno:
"Transakcijska vrednost

Član 39

Carinska vrednost uvezene robe je transakcijska vrednost, odnosno stvarno plaćena cena ili cena koja treba da se plati za robu koja se prodaje radi izvoza u Republiku Srbiju, a po potrebi usklađena sa odredbama čl. 46. i 47. ovog zakona, pod uslovom da:
"
Onda clanovi 40-46 kazu da ako ne moze po prethodnim clanovima da se utvrdi, ide po njima.

Ali kada moze po placenoj vrednosti, to je vrednost.

Evo sta Sam dobila od nase nam Carine :
Прималац може поднети приговор на налаз царинског органа у погледу врсте, квалитета, количине и вредности робе. Ако прималац поштанске пошиљке изјави да подноси приговор, пошта ће неотворену пошиљку вратити пошти царињења заједно са УПЦД, спроводницом и приговором примаоца. Поступак изјављивања приговора и доношења одлуке по истом регулисан је одредбама члана 195. Уредбе и чл. 96. Царинског закона. Пошта царињења задржава пошиљку до правноснажности, односно извршности одлуке царинског органа по приговору, осим у случају ако је међународним уговором другачије одређено.

Уз приговор је потребно приложити и таксу. Такса на приговор у износу од 460,- динара, уплаћује се на жиро рачун број 840-742221843-57, Прималац Буџет Републике Србије.

Процедура изјављивања жалбе на процењени износ дажбина у случају да су царинске дажбине плаћене је идентична.

У оба случаја је пожељно да се доставе докази о стварно плаћеној цени робе, рачун, извод из банке, потврда о уплати итд.

Поздрав

Царинска испостава Пошта Београд

Угриновачка 210б, 11080 Земун

I imas cini mi se 5 dana rok!?

Odgovor se ceka bar 3 nedelje....

Cimanje se isplati jedino za velike iznose.

6000 mislim da je veliki iznos :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno