Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Ako nisu otvarali da vide šta je u pitanju i potražili na netu, moguće da imaju skenere zadnje generacije 🙂...

Ako nisu otvarali da vide šta je u pitanju i potražili na netu, moguće da imaju skenere zadnje generacije 🙂...

Ma kakvi skeneri i ostala sr, pa imaju izlaznu carinsku deklaraciju od kineza za svaki paket koji kinez šalje. tj. to postoji još odavno samo što smo mi ko čobani sekli kese da vidimo šta je unutra, da nije kinez slučajno slagao, a i na brdo paketa je pisao gift.

Update
Na posiljci za vrednost stoji *
Odakle su izvukli 42din nisam pitao jer se kurir popeo do vrata stana.(sto se retko desava)

Ma kakvi skeneri i ostala sr, pa imaju izlaznu carinsku deklaraciju od kineza za svaki paket koji kinez šalje. tj. to postoji još odavno samo što smo mi ko čobani sekli kese da vidimo šta je unutra, da nije kinez slučajno slagao, a i na brdo paketa je pisao gift.

Tako je, postoji tzv. izlazno carinjenje. Ipak, ovi naši seku i TEMU pakete koji se pakuju tamo na pokretnoj traci (potražite na Youtube-u) od strane magacionera koji nemaju pojma šta stavljaju unutra. Samo gledaju ljudi da ispune normu. Ali naš carinik iako TEMU sve plaća po propisima, misli uvek da će neko da ga prevari, pa seče kese i lepi selotejpom posle.

Jutros mi stiglo obaveštenje na app da je jedna UC poslata u pakezomat a onda nakon nekih sat do dva doneo poštar jednu LA HU koja je stajala u mojoj pošti od prošlog petka.
Ne znam zašto je ta otišla u paketomat a ovu drugu doneo poštar. Mislim, nije mi uopšte problem otići do paketomata samo mi nema logike nekako.
Kada ti je status arrived at local facility? Kada si porucio i da li si iz Beograda? Cekam vec dva meseca uc hu posijlku, od 9. Decembra je na statusu arrived at local carrier facility…

@kiaTech
i ja sam kao ti, nekoliko su ovako a neke su 9. dec. U BG sam.
Package arrived at local carrier facility
Dec 8, 16:52 (GMT+1)

Ništa još nije stiglo. Od UC10039XXXXHU do UC10043XXXXHU

Stanje sa registrovanim kod mene:
LA085050...HU poručena 02.01. protrčala carinu i na statusu otprema iz GPC
LA084985...HU poručena 28.12. juče stigla u lokalnu poštu
LA084896...HU poručena 21.12. takođe juče stigla u lokalnu poštu
LR275792...NL dve pošiljke naručene 15.12. sede na carini od 03.01. i ne mrdaju

Stanje sa neregistrovanim, njih imam samo sveže:

UB149864...HU 3 porudžbine naručene 02.01. imaju poslednji status Export customs clearance complete sa datumom između 10. i 14.01. i ne mrdaju iz kine.

LA...HU idu po ustaljenoj dinamici (da ne ureknem) ali zato ove AP se kreću brzinom pijanog puža... Za prvu mi već pet dana stoji "Flight has taken off" a za drugu isto toliko "The package has been picked off"!

@kiaTech
i ja sam kao ti, nekoliko su ovako a neke su 9. dec. U BG sam.
Package arrived at local carrier facility
Dec 8, 16:52 (GMT+1)

Ništa još nije stiglo. Od UC10039XXXXHU do UC10043XXXXHU
Isti status za 4 UCxxxHU pošiljke, dve za S. Banovce dve za Loznicu. Sve ide preko Beograda.
Zadnji status od 18. i 19. decembra.

Naruceno sa Alija pre 15 dana,dugo stajalo da paket napusta Kinu i evo danas iskoci your package arrived at local airport na Aliju a na ninji pise Arrived at linehaul office. Flight arrived at BEG.....sve vreme mi je CN broj,nisam dobio LA..HU iako je standard shipping,dugo nisam narucivao da li se nesto promenilo ?

Naruceno sa Alija pre 15 dana,dugo stajalo da paket napusta Kinu i evo danas iskoci your package arrived at local airport na Aliju a na ninji pise Arrived at linehaul office. Flight arrived at BEG.....sve vreme mi je CN broj,nisam dobio LA..HU iako je standard shipping,dugo nisam narucivao da li se nesto promenilo ?
Tako je i kod mene bilo. To preuzima ona spedicija iz Simanovaca il odakle bese i onda ti stize preko Post Exppress-a.

Da li neko ima ideju gde mogu da pratim ovu posiljku iz australije,tj da vidin dokle je stigla?

CF169820970AU

Da li neko ima ideju gde mogu da pratim ovu posiljku iz australije,tj da vidin dokle je stigla?

CF169820970AU
Stigla na carinu 🙂

Статус пошиљке број:
CF169820970AU

Датум Место Статус Потписник
27.01.2026 10:14:17 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА Зa цaрину
27.01.2026 07:01:08 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА Приспелa
14.01.2026 08:15:00 Пријем

Stigla na carinu 🙂

Статус пошиљке број:
CF169820970AU

Датум Место Статус Потписник
27.01.2026 10:14:17 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА Зa цaрину
27.01.2026 07:01:08 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА Приспелa
14.01.2026 08:15:00 Пријем

Da,danas sam i ja video da taj novi status za carinu

Mada,mi nije jasno sto ode na carinu,obzirom da je vrednost posiljke oko 40 eura.....sad cu da cekam mesec dana carinjenje....🙁

C posiljke moraju da odu na carinu, barem da ih oslobode carine. Otvaranje je bilo 300 din, ko zna koliko je sada.

Neke uc posiljke cekam duze od 60 dana.Stoje u glavnom postanskom centru od 11 decembra.

Isti datum, samo su u "local deliver center". 59 dana te dve, treća 42... ili je zbog prazničnih ludila, ili mi je lokalna pošta u finalnom stadijumu kurtzobolje. Kako god, uzvratiću još većom flegmom, ionako trenutno imam 5 artikala za prijem, a sledeći ću naručiti samo ako nešto što mi treba bude suludo jeftino - dakle nikad.

Mada,mi nije jasno sto ode na carinu,obzirom da je vrednost posiljke oko 40 eura.....sad cu da cekam mesec dana carinjenje....🙁
pa sve ide na carinu, kako mislis da udje paket u drzavu i ne prodje kroz carinu? jedino ako kupujes na KP.

inace danas je stigao, ako sutra bude status otprema, znaci da je zavedena poslijka i prosledjena posti. mozda si u sklopu cene koju si dao toj Australijskoj kompaniji vec platio nas pdv, pa samo da se to zavede. ako se zadrzi koji dan onda ces sigurno platiti pdv (koji inace moras da platis, ali ne platis jer carinik ubrzava stvar pa na svoju odgovornost prosledi paket bez dodatnih troskova, zasto to radi kada je protivzakonito, pa mozda optimizuje rad tako sto pusta pakete manjih gabarita da prodju, misleci da oni i tako nemaju veliku vrednost pa i nece mnogo drzava da pati zbog toga, who knows...)

pa sve ide na carinu, kako mislis da udje paket u drzavu i ne prodje kroz carinu? jedino ako kupujes na KP.

inace danas je stigao, ako sutra bude status otprema, znaci da je zavedena poslijka i prosledjena posti. mozda si u sklopu cene koju si dao toj Australijskoj kompaniji vec platio nas pdv, pa samo da se to zavede. ako se zadrzi koji dan onda ces sigurno platiti pdv (koji inace moras da platis, ali ne platis jer carinik ubrzava stvar pa na svoju odgovornost prosledi paket bez dodatnih troskova, zasto to radi kada je protivzakonito, pa mozda optimizuje rad tako sto pusta pakete manjih gabarita da prodju, misleci da oni i tako nemaju veliku vrednost pa i nece mnogo drzava da pati zbog toga, who knows...)

Znam da sve ide na carinu,ali u zadnje vreme vecina paketa (vrednosti manje od 50 eura) koja mi je stigla (uglavnom iz USA) nije se zadrzavala na carini ni jedan dan....bio im je prvo satuts nakon ulaska u Srbiju

11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТA
Приспелa

I odmah tog dana sledeci status

RSBEGC
Отпремa

I sutra ujutru paket je u mojoj posti....

A kad bude status

11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА
Зa цaрину​

Onda paket ide na carinjenje,tj mrcvarenje i cekanje mesec dana dok stigne na red na carini....🙁

2 najnovije posiljke dobile CN broj, to nam je sad izgleda Ali standardno.

Znam da sve ide na carinu,ali u zadnje vreme vecina paketa (vrednosti manje od 50 eura) koja mi je stigla (uglavnom iz USA) nije se zadrzavala na carini ni jedan dan....bio im je prvo satuts nakon ulaska u Srbiju

11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТA
Приспелa

I odmah tog dana sledeci status

RSBEGC
Отпремa

I sutra ujutru paket je u mojoj posti....

A kad bude status

11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА
Зa цaрину​

Onda paket ide na carinjenje,tj mrcvarenje i cekanje mesec dana dok stigne na red na carini....🙁
evo kako meni uvek bude

Screenshot_20260127_164545.png

ovde sam platio, vrednost paketa 45eur

Screenshot_20260127_164604.png

ovde nisam, vrednost paketa 140eur

i platio nesto?

i platio nesto?

Bas nista....i tako je bilo isto sa 6 posiljki iz USA koje su mi stigle u zadnjih par meseci,a imale su vrednost 50-90$....ali sam predmet je kostao uvek manje od 60$ (tj 50 eura),ostalo je bio shiping koji prodavci sa ebay-a izgleda ni ne navode

Pa zato se cudim za ovu posiljku iz australije cija je vrednost 72 aud tj oko 42 eura zasto ide na carinu...

to nikom nije jasno burazeru moj...meni su drzali posiljku od 20 $ skoro 25 dana...da ih pita covek sta su radili tih 25 dana, ne bi ni sami znali da kazu...zasto je uopste morala da stoji na carini kad ne kosta ni 20 EUR

Kad ste naručili poslednje UCXXXHU a da su vam stigle?

Nazad
Vrh Dno