Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

LA od pocetka januara 7. i 8., a UC od prve polovine decembra. Nakupilo mi se 45 paketa u Shipped, nikad toliko.
Jasno je da je bilo nekoliko dana da je iznenadio sneg u zimu, i da se iako u Srbiji brze cisti sneg nego u New Yorku (ovo ni u crtanom ne postoji), ovo je besmisleno dugo.
Ono sto mogu da ocekujem sledece da ce udjemo u jos veci rizicni stepen logistike po Aliju, i da ce nam skoce postarine za duplo, a logisticiki dispute ce vervatno da bude automatski odbijen 🙂

Meni juče stigla pošiljka koju sa poručio 31.12., iznenadio sam se da je tako brzo, ali mi naplatiše dodatnih 316,00 dinara na paketomatu iako je pošiljka bila free shipping. Žalio sam se prodavcu i aliexpressu i na kraju ispada da su mi naplatili VAT (PDV) za pošiljku od 1515,19 dinara. Da li ste imali slična iskustva?

Meni juče stigla pošiljka koju sa poručio 31.12., iznenadio sam se da je tako brzo, ali mi naplatiše dodatnih 316,00 dinara na paketomatu iako je pošiljka bila free shipping. Žalio sam se prodavcu i aliexpressu i na kraju ispada da su mi naplatili VAT (PDV) za pošiljku od 1515,19 dinara. Da li ste imali slična iskustva?
Nisi ispratio druge Aliexpress teme. Uveliko se prica zadnjih mesec, dva o CN posiljkama koje obavezno prodju sa naplatom PDV-a. Da li tvoj posiljka ima tracking code koji pocinje sa CN?

Nisi ispratio druge Aliexpress teme. Uveliko se prica zadnjih mesec, dva o CN posiljkama koje obavezno prodju sa naplatom PDV-a. Da li tvoj posiljka ima tracking code koji pocinje sa CN?
Da, CN je pošiljka. Zar ne bi trebali da dobijemo neki izveštaj o naplaćenom PDV, slično kao kada ti carinu naplate? Jer 20% od 1515,19 dinara je 303,038, a ne 316,00?

Da, CN je pošiljka. Zar ne bi trebali da dobijemo neki izveštaj o naplaćenom PDV, slično kao kada ti carinu naplate? Jer 20% od 1515,19 dinara je 303,038, a ne 316,00?
To je izvestaj sta pise na etiketi 🙂
Jeste vodi se polemika kako racunaju taj PDV, ali bi navodno trebali gledati sta pise na posiljci a ne onoliko koliko si zaista platio, jer carina i ne zna koliko si zapravo platio. A kinez moze svasta da napise da posiljci.

Aha, a ona fora da tražiš prodavcu da napiše da je gift, bez cene, jel neko to probao?

i na gift se placa pdv

kada ovo sa CN zazivi nadam se da ce lepo namestiti da u ceni koju platimo na sajtu bude uracunat i VAT (PDV) kao za EU i kao sto to radi Amazon i Temu, pa smo onda mirni, nema lazi nema prevare.

Ikakva iskustva sa ovim kodovima - UD..BE?

Koliko vidim nema praćenje kod nas

Postujete pravilo - pisite i prvih 4-5-6 cifara koda za pracenje
@uroborosfault

Ux...xx uglavnom nemaju pracenje 🙁 , osim u slucaju kada je isporuka evidentirana preko paketomata

@Lanikor

UC....HU

Package arrived at local carrier facility
Dec 18. 2025

jos uvek nema isporuke - ne pamtim kada smo preko LPC SM ovoliko cekali

------

AliExpress "podrska" u sustini vise ne postoji - ukljucili su AI koji je jos uvek
na nivou D:E:B:I:L:A 🙁
Agenti se ponasaju kao chat botovi i u 99% slucajeva ne razmisljaju svojom glavom 🙁

Neka iskustva sa HRBC***** posiljkama? Nikad do sada nisam to imao, powerbank sa Alija, em što dugo putuje, em što bune status, koje nikad nisam videom

Prilozi

• Screenshot_20260116_232128_17TRACK.jpg
    Screenshot_20260116_232128_17TRACK.jpg
    55 KB · Pregleda: 36
Hello.
Moze li mali savet/pomoc. Naime, narucio am paketic od 600 RSD sa Alija i juce ga je doneo BeX kurir???!!! po prvi put od 2010 od kada narucujem (uvek Posta). Kurir je napltio supruzi 100 RSD neku Carinsku taksu?!
Zna li neko o kakvoj se taksi radi i da li ista uopste postoji ili je uvedena a narocito za paketic od 600 RSD?! Znam da se roba od 50e carini i na istu plaa PDV ali ovo mi uopste nije jasno. Prolazem fotku nekog papira koji je postar dao juce supruzi zarad tih 100 RSD.
Hvala unapred za bilo kakav info!
carina.jpg
P.S. Nisam siguran da sam postovao u pravoj Temi te bih zamolio Moderatore da, ako je potrebno, premeste post u pravu temu.

Bukvalno imaš desetak poruka na zadnjih par strana o tome, PDV se plaća na sve, carina dodatno na robu preko 50e, do sada se mnogo toga tolerisalo, pogotovo na BG carini ali vise nije tako, 20% ide na sve, kao u Nišu.

Juče mi je stigla UC...HU pošiljka poručena u junu 2025. godine i to direkt na vrata.
A doneo ju je momak koji je iz "nešto Potrčko". Beograd je u pitanju.
Sve do 1 godine je super! 🙂

Moguce da je postar urucio tvoju posiljku na pogresnu adresu, a tog kome je urucena je mrzelo da ide to tebe da ti je donese, pa se tek sad se setio.

Ne verujem, pre će biti da je samo haos. Uz nju mi je doneo još dve, takođe UC...HU, iz novembra (prošle nedelje su mi stigle 3 takve ali na paketomat, kao i inače). Jedna je bila vrlo uredno otvorena i prazna. Dok skontah šta je, momak se sam vratio i pita da li je to moje. Ipak, pošto su bile dve stvari u pošiljci, obećao je da će pogledati u Pošti da vidi da li je tu ispalo.

Hello.
Moze li mali savet/pomoc. Naime, narucio am paketic od 600 RSD sa Alija i juce ga je doneo BeX kurir???!!! po prvi put od 2010 od kada narucujem (uvek Posta). Kurir je napltio supruzi 100 RSD neku Carinsku taksu?!
Zna li neko o kakvoj se taksi radi i da li ista uopste postoji ili je uvedena a narocito za paketic od 600 RSD?! Znam da se roba od 50e carini i na istu plaa PDV ali ovo mi uopste nije jasno. Prolazem fotku nekog papira koji je postar dao juce supruzi zarad tih 100 RSD.
Hvala unapred za bilo kakav info!
Pogledajte prilog 523954
P.S. Nisam siguran da sam postovao u pravoj Temi te bih zamolio Moderatore da, ako je potrebno, premeste post u pravu temu.
nije naplatio nikakvu carinsku taksu vec PDV po carinskom racunu, sve lepo pise, takodje i pise da je carina 0din jer po carinskom racunu paket ima vrednost manju od 50€

Ne verujem, pre će biti da je samo haos. Uz nju mi je doneo još dve, takođe UC...HU, iz novembra (prošle nedelje su mi stigle 3 takve ali na paketomat, kao i inače). Jedna je bila vrlo uredno otvorena i prazna. Dok skontah šta je, momak se sam vratio i pita da li je to moje. Ipak, pošto su bile dve stvari u pošiljci, obećao je da će pogledati u Pošti da vidi da li je tu ispalo.
Koja opstina je u pitanju?

LA 084 782 XXX HU
LA 084 804 XXX HU

Dve AliExpress pošiljke tek danas stižu na adresu posle 33 i 34 dana i gomile lažnih statusa zbog praznika 🙂

Danas neće da donese, ali je tu!
("Зaдуженa зa достaву & Извештенa")

Nazad
Vrh Dno