Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Pa kao sto je sve u BiH komplikovano, tako je i postanski sistem. Kod nas postoje 3 poste: BH posta (zaduzena za veci dio Federscije), HP Mostar (zaduzena za Hercegovinu i poneka random mjesta u BiH u blizini Hr granice) i Poste Srpske (pod ciju nadleznost ja potpadam). E sad, 99% posiljki slijece na sarajvski aerodrom. Odatle idu na sortiranje u BH postu, koja nece da skenira pakete za HP Mostar i Poste Srpske, nego ih samo proslijedi. Tek kad izadje iz izmjenicne poste u Banjaluci, ja znam da je paket kod nas. Do tada ne znam je li zaglavio na aerodromu, u BH posti ili u banjaluckoj izmjenicnoj posti. Ja uopste ne znam ni da li je paket usao u BiH, zbog manjka volje u Sarajevu da se skeniraju paketi. Inace ne pravim frku, budem u fazonu "kad dodje, dodje" medjutim sad mi gori pod nogama zbog Exita koji je za par dana. Razumijem i da su godisnji i da se zbog toga sporije radi, ali da za 7 dana nisu u mogucnosti da prebace posiljku iz Sarajeva u Banjaluku, nije mi jasno.
Meni to lici na pun traking posiljku
Sta to znaci 🤣🤣 malo sam laik u ovom svemu
@Dusica30

postoji pracenje i za Ux...xx

Nisam pratio situaciju poslednjih par meseci , nije mi poznato
da li je

uvela pracenje Ux...xx

UB112006034HU / UB112005949HU

Carrier note: Received by local delivery company 2024-06-19

Пошиљка отпремљена из измјеничне поште - УВОЗ 78003 ИП Бањалука (ПС) 27.06.2024
ПОШИЉКА ДОСТАВЉЕНА 29.06.2024

UB112006343HU - Ilijas

UB112006476HU - Tuzla

20.06.2024 18:00:00 Hungary HUBUDA - BUDAPEST 1005 Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )

Postoji GENERATOR i mozete da nadjete primere za UB...HU cija isporuka
ide preko Poste Srpske . POSTOJI PRACENJE .

npr. UB111001146HU

Delivery company has picked up shipment 2024-05-18
Arrived at linehual office 2024-06-10 ( BUDAPEST )

6/15/2024 Departure from outward office of exchange BUDAPEST

Posta Srpske nema status kada je posiljka otpremljena iz Budimpeste
( HUBUDA - BUDAPEST 1005 Otprema pošiljke u inostranstvo )
i kada je ( najverovatnije preko Sarajeva ) stigla u Banjaluku
- evidentiraju je tek kada je spremna za otpremanje ka krajnjoj adresi.

Пошиљка отпремљена из измјеничне поште - УВОЗ 78003 ИП Бањалука (ПС) 21.06.2024
ПОШИЉКА ДОСТАВЉЕНА 74480 Модрича (ПС) 22.06.2024

Људи, брзо питање, јуче сам добио два статуса за LAHU пошиљку, први је био Leaving transit country/region, други је био Received by local delivery company, сад ме занима колико би требало да се појави статус на GTT (UPU)?

Људи, брзо питање, јуче сам добио два статуса за LAHU пошиљку, први је био Leaving transit country/region, други је био Received by local delivery company, сад ме занима колико би требало да се појави статус на GTT (UPU)?
Dobices danas,sutra oko 21h

Jedno pitanje. Pročitah u nekom postu na prethodnoj strani da više nema full praćenja za AE standard jesam dobeomrazimeo ili i dalje ima full praćenje?

Naručio sam iz Kine jedan proizvod sa ebay-a 04.06.2024. Pratio sam pošiljku preko 2 sajta. Išla je preko Hong Konga pa stigla u UK. I odatle navodno u centar za sortiranje u Srbiji prvo 15.06. pa onda 20.06. i tako stoji i dan danas. U međuvremenu sam dobio i DHL broj UV723240618DE i njega sam pratio preko drugog sajta. Isti put Hong Kong pa London i onda kaže 15.06.
ARRIVED AT FACILITY - PARTNER DGF Starbroker. I zadnji status 20.06. ARRIVED AT FACILITY - PARTNER Kein Standort. Ovo zadnje je koliko sam shvatio da nema adrese. Može li neko da mi rastumači ovo i da neko rešenje ili savet. Hvala

@misko1965

To je "obicni" DHL ( nije express ) i te posiljke isporucuje Posta , a ne DHL kuriri.
Prilicno sporo idu , a problem kod nas je sto Ux...xx posiljke nemaju pracenje.

Meni poslednja dva meseca što sam naručivao na Aliju baš brzo stiže, nebitno da li je registrovana ili obična, ubrzali su dosta i prosek je oko 15ak dana. Poslednju (UC...HU) mi juče ostavili u paketomatu, naručena 20. juna. Ona je 27. juna imala poslednji status received by local delivery company tako da je za tih nekoliko skorijih UC trebalo 6 do 12 dana za uručenje od tog statusa.

Meni poslednja dva meseca što sam naručivao na Aliju baš brzo stiže, nebitno da li je registrovana ili obična, ubrzali su dosta i prosek je oko 15ak dana. Poslednju (UC...HU) mi juče ostavili u paketomatu, naručena 20. juna. Ona je 27. juna imala poslednji status received by local delivery company tako da je za tih nekoliko skorijih UC trebalo 6 do 12 dana za uručenje od tog statusa.
Meni je trebalo skoro 20 dana samo da od Kine dodje do Madjarske, evo je skoro 40 dana u tranzitu, valjda ce uskoro.

@Dusica30

Postoji Generator i svako ko zeli da pogleda moze da vidi kojim tempom
posiljke idu od Kine do Madjarske i tempo isporuke ako lokalne poste
imaju pracenje.

Nemoj da mesas UB i UC - ne idu istim tempom
( UC ne idu u BiH , UB idu i u Srbiju i u BiH/RS )

@Dusica30

Postoji Generator i svako ko zeli da pogleda moze da vidi kojim tempom
posiljke idu od Kine do Madjarske i tempo isporuke ako lokalne poste
imaju pracenje.

Nemoj da mesas UB i UC - ne idu istim tempom
( UC ne idu u BiH , UB idu i u Srbiju i u BiH/RS )
Pa koja je razlika izmedju UB i UC? UC idu brze ili?

Uz pomoc Generatora se moze napraviti tacno poredjenje
Ma to je sve za mene visa matematika, samo mi je ovo lekcija da za Aliexpress posiljke nije dovoljno mjesec dana. Inace ne obracam paznju na to, narucim i ne provjeravam, doci ce kad dodje, ali za 3 dana je Exit pa je sad igra zivaca.

Zdravo. Da li neko zna sta nije u redu. Kupio sam neke stvarcice iz nemacke. Medjutim vec 17 dana stoji na status pracenju prijem. Nista novo. Sta da radim? Sa li je paket napustio nemacku? Da li je u srbiji. Nista ne znam

Људи, зна ли се шта се дешава са LAHU пошиљкама? Нема ми новог статуса за пошту а задњи статус ми је био received by local delivery company и од тога ништа, нема ништа ни на сајту UPU (Global Track and trace) ни на сајту Мађарске поште, једино ми ово каже тамо:

Prilozi

• Screenshot_20240708_093015_Chrome.jpg
    Screenshot_20240708_093015_Chrome.jpg
    152.7 KB · Pregleda: 39
  • Screenshot_20240708_093059_Chrome.jpg
    Screenshot_20240708_093059_Chrome.jpg
    57.7 KB · Pregleda: 46
Ne desava se nista nego panicite.

Unesi broj za pracenje iznad, ako sajt ne nadje automatski, ides na

1720424632396.png
pa na

1720424648140.png

Ako ima vise nepoznatih linkova, pronaci ce za sve odjednom, sacekas i to je to.

Ship24 ima tupavu foru da nekad hoce da vrti iznova i iznova namerno ali to se resava tako sto osvezis stranicu par puta.

Daleko najzaokruzenije pracenje osim u nekim retkim situacijama, do 10 paketa istovremeno moze po jednom tabu, resavas tako sto napravis par tabova.

Vidi sve sto treba da vidi.

1720424779443.png

Ta pošiljka još nije ni stigla do HU pošte, sačekaj neki dan dok sortiraju i proslede HU pošti. Nije naručivanje a još više praćenje za svakog, čekaj kad se pojavi na praćenju naše pošte pa prati do mile volje.

Evo ako nekoga interesuje, preko 3 nedelje zadržavanje na carini za Beograd i jos je tamo:

Prilozi

• Firefox_Screenshot_2024-07-08T15-07-00.212Z.png
    Firefox_Screenshot_2024-07-08T15-07-00.212Z.png
    12.8 KB · Pregleda: 53
Напокон добих нов статус, и то не један, већ четири (технички три пошто имам Мађарску пошту и на енглеском и на њиховом језику преко једне апликације) статуса, један од GTT, други од Поште и трећи и четврти од Мађара.

Kod mene i danas nista. Odem u postu, pitam upravnicu, kaze nije posiljka uopste stigla u BiH. Ne znam gdje je zaglavila 8 dana. Ona kaze da iz Madjarske posiljke ne idu avionom nego kamionom, ali opet 8 dana, nije Madjarska na kraj svijeta. Je li doslo ikome u Srbiji ista sto je 1. Jula poslato iz Budimpeste?

Prvi status od 01.07. je da je formirana vreća (pošiljka je ubačena u sistem HU pošte), drugi je kada su predali prevozniku i obično prodje 1-2 dana da krene pošiljka iz HU i za 3-5 dana je u SRB. Koliko mi se čini Exit će proći bez Aliexpressa.

Prvi status od 01.07. je da je formirana vreća (pošiljka je ubačena u sistem HU pošte), drugi je kada su predali prevozniku i obično prodje 1-2 dana da krene pošiljka iz HU i za 3-5 dana je u SRB. Koliko mi se čini Exit će proći bez Aliexpressa.
Ne, ne, otpremljeno je iz Budimpeste 1.7. Ali jos nije dosao u BiH, upravnica poste zvala izmjenicnu postu da potvrdi. Obicno od EDI poruke do dolaska u izmjenicnu postu prodje izmedju 5 i 8 dana, a sutra ce evo 9, novi rekord. Ne znam samo gdje je moglo toliko zakociti, na biciklu bi doslo iz Madjarske za 9 dana, a ne kamionom.

Mene zanima, da li to kad krene npr 1.7 iz HU ide istim kamionom za Srbiju i BiH, pa prvo vama istovare, onda nama ili kako? To bi objasnilo zasto treba toliko vremena, dok se to sve sortira. Ako je nekome nesto doslo sto je poslato iz HU 1.7. Znacilo bi mi da znam.

Prilozi

• Screenshot_20240709-002048_Chrome.jpg
    Screenshot_20240709-002048_Chrome.jpg
    79.4 KB · Pregleda: 21
Nazad
Vrh Dno