Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Meni je u NS sad skoro jedna UC...HU pošiljka, jako sitna, samo osvanula u sandučetu. Već je bio prošao i zaštitni period i sve.

Jel može neko da dešifruje gde se nalazi ova pošiljka (poslednja 3 statusa sa global.cainiao.com):

Leaving transit country/region
Carrier note: Parcel outbound from transit facility2024-05-03 16:41:47 GMT+1

Received by local delivery companyCarrier note: Received by local delivery company
2024-05-03 23:02:00 GMT+8

Arrived in transit country/regionCarrier note: Arrive attransit country or district.
2024-05-03 08:21:33 GMT+1

Hvala.

Pošiljka se nalazi u Madjarskoj jer su Madjati tranzitna zemlja za Srbiju. Received by local delivery company znači da je pošiljka stigla u Mađarsku Budimpeštu. Ako je obična pošiljka to je zadnji status koji se prikazuje na Aliju, na drugim sajtovima za praćenje ima još status kada se otpremi do Srbije i to je to, dok pošiljka sa praćenjem ima poslednji status na Aliju Arrived at local delivery status, to znači da je stigla u Srbiju i onda je pratiš na sajtu/app Pošte.

Jedino da gledamo u pasulj a i teško da ima nekog šifranta na forumu, kada se bude znalo preko čije pošte se šalje i vrstu pošiljke može da se nagadja, skini statuse sa ship24 ili parcelsapp.

Ono što me buni je što između statusa Parcel outbound from transit facility i Received by local delivery company obično prođe nekoliko dana, a sada preko 20. Jel to zagušenje i kod Mađara?

Danas stigle u paketomat dve sitne UC, jedna naručena 28.3, druga 18.4, Novi Sad. Ove između ništa 😂

U tim statusima nemaš nigde 20 dana razlike, svi su od 03.05. stim da su prikazani statusi GMT+8 i GMT+1. Pošiljku je primila madjarska pošta (Received by local delivery company) a pošiljka je verovatno stigla kod nas oko 15.

@zoxen

Koji kod je u pitanju ( UC0129..HU ) ???

07.05.2024 Departure from outward office of exchange BUDAPEST

Postoji GENERATOR - koristite ga , nije nam potrebna carobna kugla i vidovnjaci

Kolika je vrednost pošiljke?
Verovatno ćeš sutra eventualno prekosutra saznati šta je 10290.

Da li neko ima ideju sta oznacava ovaj status? U pitanju je AliExpress posiljka, ali sam platio SunYou tracking (LK) dodatno, cak i vise od vrednosti proizvoda, jer mi je trebao ovaj deo sto pre da stigne...

Znači da je paket iz Kine stigao u tranzitnu zemlju (Holandija? ili Slovačka) i da je tamo unet u sistem kao pošiljka za Srbiju

@seahorse

Ocigledno je da ne pratis temu , a nisi pogledao ni primere statusa za LK...SK

Oznacava isto sto i
HU-HU1005 , LT-2132NM , SG-SGSINA , ....

izmenicnu postu koja posiljku upucuje u Srbiju ,

sledeci status je 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela

Kolika je vrednost pošiljke?
Verovatno ćeš sutra eventualno prekosutra saznati šta je 10290.
Mislim da nema veze cifra ni sa čim, paket je oko 19k JPY ~ 13k RSD, doduše iznad 4kg je paket, ne znam da li to pravi neku razliku.
Posle je ažuriran obični status otpreme iz glavne pošte:

1716794256213.png

Pretpostavljam da je sada upućen u lokalnu poštu standardno.

Screenshot_20240527_114013_Chrome.jpg

Meni ovo izlazi već nedelju dana...
Captcha koja je dole u desnom uglu ne služi ničemu, ne izlazi nikakav zadatak. O čemu se radi?

Olabavi malo sa kliktanjem na "Pratite" i ocisti kes browser-a

Ne pamtim kada je zadnji put "kliktano" na pošti.. ovo mi je prva registrovana pošiljka posle 2-3 meseca. Očišćen keš, ponaša se ovako i u Chrome i u Browser.

Nije vezano za browser, niti specifičnu konekciju. Kod mene su svi permanent incognito i od jutros baš često izbacuje recaptcha error, prođe možda svaka osma - deveta provera. Ako nisu nešto ovi iz pošte čačkali, onda je verovatno recaptcha previše "osetljiva" na zahteve.

@uroborosfault
Od kad su počeli sa elektronskom komunikacijom i pre nego što stigne pošiljka znaju i upisanu vrednost i šta je u pošiljci, očitaju izvozne papire odnosno prateću dokumentaciju. Ne znam šta se dogadja sa paketima (u šta spada tvoja pošiljka) jer nisu isti putevi kao za pismonosne pošiljke/male pakete. To 10290 može da znači svašta a nemam trenutno nijednu pismonosnu pošiljku da je za carinu da uporedim

@uroborosfault
Od kad su počeli sa elektronskom komunikacijom i pre nego što stigne pošiljka znaju i upisanu vrednost i šta je u pošiljci, očitaju izvozne papire odnosno prateću dokumentaciju. Ne znam šta se dogadja sa paketima (u šta spada tvoja pošiljka) jer nisu isti putevi kao za pismonosne pošiljke/male pakete. To 10290 može da znači svašta a nemam trenutno nijednu pismonosnu pošiljku da je za carinu da uporedim
Zadužena je za dostavu. Nemam pojma šta je taj status bio, ali odoh kasnije po paket svakako.

1716807594870.png

Mjesec dana na NS carini tačno danas, počinjem polako da dimim:
1716808244938.png

Na NS carini se nista ne menja, osim sto se cekanje polako produzuje iz dana u dan

Meni je 35 dana bio prošli paket, a od neregistrovanih nikad mi ništa nije stiglo, zadnji statusi sredinom marta i početak aprila.

Ovo će vam verovatno biti ove nedelje.

Stigle danas dve neregistrovane, GPC Nis

UC0050XXXXXHU - Narucena 31.03., u Srbiju usla oko 15.04., stigla danas 27.05.
UC0133XXXXXHU - Narucena 25.04., u Srbiju usla oko 10.05., stigla danas 27.05.

Samo pitanje da li je normalno da preko nase poste ne vidim nikakvu informaciju gde je paket iako je usao u Srbiju?

Пошиљка није пронађена. Проверите исправност унетог броја.

LS NL posiljka od Ankera.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    63.2 KB · Pregleda: 52
  • 2.png
    2.png
    38.6 KB · Pregleda: 45
  • 3.png
    3.png
    32.8 KB · Pregleda: 42
Nazad