Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Desilo mi se prvi put sada da je pošiljka zalutala na drugu poštu iste opštine. Do sad sam stavljao za adresu onaj glavni poštanski broj za opštinu, dakle 11090. Do sad je normalno stizalo na moju poštu bez zadržavanja, ali sad je otišlo baš na tu poštu 11090 pa se preusmerila, a vidim da se i drugima dešavalo ovih dana. Jel su to nešto menjali sad? Da počnem da stavljam precizan poštanski broj moje pošte ili jok?
Svakako je pozeljno da stavljas tacan broj tvoje poste, da bi se predupredila preusmeravanja.

@Ika98

Uvek se pise broj poste koja dostavlja posiljke.
Za gradska podrucja je pozeljno navesti ime naselja / deo grada

Jel ima nekog sa područja koje pokriva niška carina da mu još nisu isporučene UA..HU sa zadnjim statusom 07.03? Imao sam 10 kom sa tim statusom, tri isporučene početkom prošle nedelje, sve ostalo što je pristizalo je sa datumima posle toga.
Stigla su danas tri sa tim datumom, nadam se da će od ponedeljka i ostatak. Inače da samo napomenem u zadnjih mesec dana niška carina 90% registrovanih propušta bez naplate, verovatno su i oni svesni da više ne mogu baš sve da otvore

Da dopunim i ujedno da pitam da li je neki problem sa trakingom Pošte? Ne menja se od juče status LA pošiljke koju je UPU registrovao a od srede ni za normalnu R domaću pošiljku.

Ne živim sa generatorom i dobro znam šta sam napisao, u zavisnosti koji je traker u pitanju prikazuje realnu satnicu za svoje područje (za neupućene nisu trakeri koji rade copy paste)

Ko je spomenuo AE (pogotovo za Pacifik) praćenje i ne znam o čemu pišeš a za lajk da ne pišem. Jednostavno i skraćeno pitanje je da li je problem sa Poštinim praćenjem?
Postavljeno je paralelno pitanje i za LA pošiljku i za domaću pošiljku jer nema ažuriranja a koliko vidim ti si poštar sa Pacifika.

Jel NS poceo da isporucuje UA posiljke sa zadnjim statusom u martu ili se jos bave februarom?

Мени данас за ЛПххх (ЛА...ХУ)пише примљено од ЛДЦ, на пошти још ништа нема.
Едит, управо се појавила, ХУ-ХУ1005

Poslednja izmena:
Znaci i dalje za UA preko NS treba 90-100 dana...Moje su trenutno na 60+ dana,taman dok pocnu da obradjuju mart to ce biti to.

Imam ih ja jos 3-4 od 19.02. samo jedna je od tog datuma isporucena, i jos toliko ih ima od 21.02.

Da li vredi pisati nekom za pakete koji nisu stigli još od 11.11 dakle imam 1 paket koji nije stigao.
to i mene zanima, jer imam 3 paketa od prošle godine koje nisam dobio...na koji mail može da im se pošalje prigovor ili šta već? to je sve iz onog vremena štrajka...

Dzabe pisete, ako je kod njih, pojavice se eventualno jer nekima jos uvek malo malo pa stignu ti paketi.

Danas došle dve:

UA19011****HU
Arrived at local delivery center
Carrier note: Arrived at local delivery center
2024-03-11 20:16:00 GMT+8

UA19004****HU
Arrived at local delivery center
Carrier note: Arrived at local delivery center
2024-03-19 17:56:00 GMT+8

Stigla su danas tri sa tim datumom, nadam se da će od ponedeljka i ostatak. Inače da samo napomenem u zadnjih mesec dana niška carina 90% registrovanih propušta bez naplate, verovatno su i oni svesni da više ne mogu baš sve da otvore
Onda sam ja u tih 10% naplacuju pdv i ovaraju sitne pakete od par dolara do 12$.

To sto naplate pdv je sasvim normalna stvar, meni su sigurno 10/15 poslednjih registrovanih naplatili, naravno voleo bi da nisu,ali ***. I to ove sto su zaglavile pocele od februara zaglavljivati,do tada vecina prolazila bez naplate. NS

NEMA SVRHE DA POKRECETE POTRAGU ZA Ux...xx POSILJKAMA :( :( :(

Videcemo da li ce pocetkom maja ( prema obecanjima ) pokrenuti novi
sistem pracenja...

@Mali Perica

OK , niko te ne tera da koristis generator i dobijes odgovor za 5 minuta . ;)
Nastavi da pametujes i trazis ( cekas ) odgovor dva dana 😵‍💫

@zokce

Statusi ponekad kasne par dana

NEMA SVRHE DA POKRECETE POTRAGU ZA Ux...xx POSILJKAMA :( :( :(
šta je onda sa pošiljkama od jesenas? spaljene? bačene? razdelili poštari međusobno? zakopane u dvorištu distributivnog centra zemun ili gde je već?

gomila ljudi nije dobila pošiljke iz vremena štrajka i okolo njega, i nikom ništa...pošto je savet da ćutimo baš ih briga...ajd bar da pokažemo da se interesujemo šta je s tim...pričamo o verovatno hiljadama neisporučenih pošiljki...samo ja imam 3...

@Altru

Posiljke leze negde po magacinima i ko zna kada ce im pasti na pamet
da to sve raspakuju.
Deo sigurno nece stici jer deo adresnica vrlo brzo izbledi i nisu citljive :(

Iz Call centra i preko mejla imaju genericki odgovor i nista vise od toga.

Ako "u lokalu" nece da rade , ne pomazu ni cesti odlasci u lokalnu postu :(

Jel NS poceo da isporucuje UA posiljke sa zadnjim statusom u martu ili se jos bave februarom?
Ns mart jos uvek cekamo, trenutno se dele zadnji status januar i poneka februar, kod mene konkretno UA170 pa do UA186 (danas prva 186 stigla) imam jos bar 5kom 170 iz januara sto nije stiglo, a neko je ovde pomenuo da mu je stigao UA190 (NS)

Jel ima neko UC....HU sa statusom arrived at local delivery center statusom?

Meni je samo stigla UA160 poručena 11.01, UA175 i veći brojevi poručeni početkom februara još ništa

Poslednji status za uc..hu je departure from outward office (tako nešto)

Nazad
Vrh Dno