Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Ističe 20 dana, to će sada da vrate nazad?

Štrajk odavno prošao ali je izgleda sad problem sa pitnjem kada će početi praćenje neregistrovanih pošiljki. Izgleda da je krenulo po ful propisima pa se registrovane pošiljke šalju do carinskih ispostava tek kad se napuni dostavno vozilo i normalno carinska plomba. Za Bgd je manji problem jer se lako prebaci iz bescarinske zone, verovatno su sledeća vrata.
Da nesto se desava , dosad retko islo na carinu, sad skoro svaki paket mi ide na carinu

Prilozi

• Carina.png
    Carina.png
    18.9 KB · Pregleda: 52
Moj redovno dolazi posle 17h-18h .A ponekad dodje i nedeljom u "civilu" ako nije stigao sve da raznese tokom radnih dana :) Nesto mi tu sumnjivo...

@ProdigyFreak
Pišeš reklamaciju JP Pošti Srbije pa neka se oni jure sa LP. Malo je čudno 07.02. zadužena niti postoji izvešten niti je razdužena, moglo je svašta da bidne. Ako je prijateljica dobra sa poštarom neka ga sačeka i lepo se ispričaju.

@kalin62
Mnogi su sebi dali za pravo da pokušavaju da upravljaju tudjom firmom raznoraznim prozivkama pa i učestalim pitanjem "kada će početi praćenje neregistrovanih pošiljki". U taj posao je uložen sigurno ne mali novac a prihoda od pošiljki iz inostranstva nema pa može biti da se radi po propisanim procedurama. Ja lično ovaj mesec ćutim i čekam nekih 6 što UA, što UB pošiljki, nisam ulazio prošli mesec u krupnije stvari.

da, pisi reklamaciju. ja sam pisao, sutra dan me zvao da ce biti isporuceno i onda im je stiglo zvanicno od nekog iznad moja zalba, pa me zvali sto sam se zalio :)

meni cesto bude to zaduzen za isporuku pa ne stigne pa sutra opet zaduzen za isporuku… a ovaj jedan je bio da mi je isporuceno, a paket registered tracking, sto moram da potpisem… a niko nije doneo, postar potpisao unesto mene pa posto nije stigao dosao sutra dan.

Stigao jedan UA...HU naručen 10. oktobra, red je da se zalije, čekam još 2 iz novembra.
U međuvremenu LA...HU stižu regularno, oko 25 dana prosek.

Uvece kada dodje sa terena.Pa nije da ceo dan raznose postu?
Ma kakvi ceo dan, on to razduži oko 13h i onda posle 14h možeš da podignes u Pošti, znam jer moj poštar tako radi i još mi javi kada da dodjem da podignem. Neće valjda jedan poštar da radi ceo dan ili 12h.....😳

Neko čita forum, stigao paket danas 😁

Meni je danas stigao Fiio DAC naručen sedmog februara, a čekam neke sitnice još od početka januara.

Posle duze vremena, nesto mi carinili, SSD od 1TB, ukupno 928din, 768 je valjda PDV...a sabani napisali baterija, jasno se vidi da su i samu kutiju otvorili da vide sta je unutra.

Sinoc ubacene u paketomat UA125,146 i 148,dve porucene jos u novembru a jedna krajem decembra.Zajednicko im je da su sve u SR stigle 17.01. tako da su izgleda i taj dzak najzad iskopali (NS). Videcemo kad ce ove sto su stigle 20.01... 23.01... 29.01...

Poslato preko KEH neka foto oprema, ako se ne varam 19.2. RF-LT posiljka. Ove iz UK neregistrovane jos uvek nema, proslo je 25 dana...
Screenshot_20240229-160826.jpg

Poslato preko KEH neka foto oprema, ako se ne varam 19.2. RF-LT posiljka. Ove iz UK neregistrovane jos uvek nema, proslo je 25 dana...
Pogledajte prilog 431287
Mislim da neregistrovane ne šljive odakle god došle. Meni od ulaska u našu zemlju do prijema neregistrovanim treba 25+ dana. Tako da računaj da iz UK do nas treba koliko god piše na sajtu jer se to uglavnom kod njih poštuje, pa plus bar 20 dana od naše carine/pošte do tebe.

Stigla pošiljka u GPC Beograd LA0591, porucena 18.02, danas dobila status "Arrived at local delivery centar" i odmah prošao u GPC BG.

Prilozi

• Screenshot_20240229_174033_edit_17985539994074.jpg
    Screenshot_20240229_174033_edit_17985539994074.jpg
    73.5 KB · Pregleda: 23
Zdravo svima!
Otkako sam se doselio u Srbiju, zavoleo sam zemlju i Srbe. <3 <3 <3

Ali jedna stvar me zaprepašćuje i plaši: kako pošta radi sa malim paketima. Problem je u organizaciji kontrole: u suštini je nema. Verujem u pristojnost i poštenje poštanskih radnika, ali u stvari imamo sledeće - 2022. godine paketi su bili u tranzitu 3-4 meseca, od čega je izgubljeno oko 10 paketa u vrednosti od ~30 evra.

Moj prijatelj i ja smo naručili iste pakete sa Aliekpress-a, stigli su u roku od 14-17 dana. I to u zemlji koja je u stanju potpunog rata! Neke moje pošiljke su stigle za 70-90 dana, neke uopšte nisu isporučene.

Krajem 2023. pokušao sam ponovo, videvši da se koristi novi Direct4me sistem, koji evidentira prisustvo paketa u završnoj fazi isporuke. Ali u mom slučaju, aplikacija za otključavanje paketnog ormarića nije radila kako treba, ne otvarajući bravu, ali istovremeno prikazuje status da je pošiljka primljena... Svaki put sam morao da kontaktiram poštare da ih dobijem. otvori kutiju.
Međutim, od januara Pošta Srbije je odlučila da se vrati na staru praksu bez korišćenja Direct4me-a. Pitam se zašto?

A sada opet izgubljene (ukradene?) pakete:

115 dana u tranzitu: UA108501093HU
108 dana: UA114129455HU, UA115017521HU
87 dana: UA133250750HU, UA133561862HU
71 dan: UA143834733HU, UA144070630HU
67 dana: UA146239466HU, UA146298305HU, UA146239554HU, UA146284200HU, UA146295176HU
...

Potrebna nam je kontrola na „poslednjoj milji“ kako bi lokalna pošta, pre isporuke, registrovala da je paket stigao u mesnu kancelariju.

Povrat se može dobiti samo u trećini slučajeva, a Cainiao je preusmeren u lokalnu poštu, gde ne mogu ništa da kažu o neotkrivenim paketima, a iz srpske pošte navode da ne znaju gde se pošiljke nalaze... Štaviše , ignorišu moje zahteve e-pošte.

Može li neko da pomogne savetom kako da napišem formalnu prijavu i gde da se prijavim?

The above text is translated from English, I'm not sure if the translation is correct so here goes the original version:
Since I moved to Serbia, I have fallen in love with the country and the Serbs. <3 <3 <3

But there is one thing that stuns and scares me: how the post office works with small parcels. The problem is the organization of control: itis essentially absent. I believe in the decency and honesty of postal workers, but in fact we have the following - in 2022, parcels were in transit for 3-4 months, of which about 10 parcels worth ~30 euros were lost.

My friend and I ordered the same parcels from Aliexpress, it arrived within 14-17 days. And this is in a country that is in a state of full-scalewar! Some of my parcels arrived in 70-90 days, some were not delivered at all.

At the end of 2023, I tried again, seeing that the new Direct4me system was being used, which logs the presence of the parcel at the final stageof delivery. But in my case, the application for unlocking the parcel locker did not work correctly, not opening the lock, but at the same time displaying the status that the parcel had been received... Each time I had tocontact the postal workers to have them open the box.
However, since January the Serbian Post has decided to return to the old practice w/o using Direct4me. I wonder why?

And now again lost (stolen?) parcels:

115 days in transit: UA108501093HU
108 days: UA114129455HU, UA115017521HU
87 days: UA133250750HU, UA133561862HU
71 days: UA143834733HU, UA144070630HU

We need control at the "last mile" so that the local post office, before delivery, registers that the parcel has reached the local office.
A refund can only be received in a third of cases, and Cainiao is redirected to the local post office, where they cannot say anything about untrackedparcels, and the Serbian post office states that they do not know the location of the parcels... Moreover, they ignore my email requests.

Can anyone help with advice on how to write a formal application and where to apply?

Da li mi moze neko reci koliko vremenski treba carini u BG da ocarine paket. Ja jednostavno ne mogu da verujem da sam paket iz Kine mnogo brze stigne nego sto carina radi svo j posao. Prava sramota

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Zdravo svima!

Ali jedna stvar me zaprepašćuje i plaši: kako pošta radi sa malim paketima. Problem je u organizaciji kontrole: u suštini je nema. Verujem u pristojnost i poštenje poštanskih radnika, ali u stvari imamo sledeće - 2022. godine paketi su bili u tranzitu 3-4 meseca, od čega je izgubljeno oko 10 paketa u vrednosti od ~30 evra.

Moj prijatelj i ja smo naručili iste pakete sa Aliekpress-a, stigli su u roku od 14-17 dana. I to u zemlji koja je u stanju potpunog rata! Neke moje pošiljke su stigle za 70-90 dana, neke uopšte nisu isporučene.

Krajem 2023. pokušao sam ponovo, videvši da se koristi novi Direct4me sistem, koji evidentira prisustvo paketa u završnoj fazi isporuke. Ali u mom slučaju, aplikacija za otključavanje paketnog ormarića nije radila kako treba, ne otvarajući bravu, ali istovremeno prikazuje status da je pošiljka primljena... Svaki put sam morao da kontaktiram poštare da ih dobijem. otvori kutiju.
Međutim, od januara Pošta Srbije je odlučila da se vrati na staru praksu bez korišćenja Direct4me-a. Pitam se zašto?

67 dana: UA146239466HU, UA146298305HU, UA146239554HU, UA146284200HU, UA146295176HU
...

Potrebna nam je kontrola na „poslednjoj milji“ kako bi lokalna pošta, pre isporuke, registrovala da je paket stigao u mesnu kancelariju.

Povrat se može dobiti samo u trećini slučajeva, a Cainiao je preusmeren u lokalnu poštu, gde ne mogu ništa da kažu o neotkrivenim paketima, a iz srpske pošte navode da ne znaju gde se pošiljke nalaze... Štaviše , ignorišu moje zahteve e-pošte.

Može li neko da pomogne savetom kako da napišem formalnu prijavu i gde da se prijavim?

The above text is translated from English, I'm not sure if the translation is correct so here goes the original version:
Since I moved to Serbia, I have fallen in love with the country and the Serbs. <3 <3 <3

But there is one thing that stuns and scares me: how the post office works with small parcels. The problem is the organization of control: itis essentially absent. I believe in the decency and honesty of postal workers, but in fact we have the following - in 2022, parcels were in transit for 3-4 months, of which about 10 parcels worth ~30 euros were lost.

My friend and I ordered the same parcels from Aliexpress, it arrived within 14-17 days. And this is in a country that is in a state of full-scalewar! Some of my parcels arrived in 70-90 days, some were not delivered at all.

At the end of 2023, I tried again, seeing that the new Direct4me system was being used, which logs the presence of the parcel at the final stageof delivery. But in my case, the application for unlocking the parcel locker did not work correctly, not opening the lock, but at the same time displaying the status that the parcel had been received... Each time I had tocontact the postal workers to have them open the box.
However, since January the Serbian Post has decided to return to the old practice w/o using Direct4me. I wonder why?

We need control at the "last mile" so that the local post office, before delivery, registers that the parcel has reached the local office.
A refund can only be received in a third of cases, and Cainiao is redirected to the local post office, where they cannot say anything about untrackedparcels, and the Serbian post office states that they do not know the location of the parcels... Moreover, they ignore my email requests.

Can anyone help with advice on how to write a formal application and where to apply?
You cant do anything but wait unfortunately.

Good news (at least we cope & hope) is that Serbian Post is testing tracking for unregistered packages and that could/should go live in March, so "sticky hands", if any, should soon be eradicated.

Most packages are not stolen, they are just heavily delayed by numerous unfortunate factors.

Zdravo svima!

...

Nikako i nigde, ne vredi ti prijava, sedi i cekaj, welcome to Serbia... Ni u lokalnom centru a tek u lokalnoj posti ne postoji ozbiljan sistem ni evidencije ni sortiranja ni dostave, vec je vise kao Loto izvlacenje.
Tako je oduvek i tako ce i ostati, ni Amazon da kupi Postu ovde ne bi bilo znacajno bolje stanje.
Meni su u poslednja 2 dana stigle 3 neregistrovane posiljke (UA) koje su putovale 100+ dana, 2 na adresu i 1 na paketomat, a drugima tek sad stizu iz septembra (130-140 dana). A za registrovane (LA) stigne samo izvestaj pa onda cekanje i polucasovna pretraga u posti gde je paket, da li je postar razduzio ili je jos kod njega, koje je velicine paket (?!), kad je ostavljen izvestaj, da li je broj koji imaju tacan, u kom delu prostorije je ostavljen (ne sortiraju ni po datumu ni po azbuci tj. abecedi ni po adresi), itd.

Šta znači status pošiljka Izvestena a u sandučetu nema papirića od poštara?

Nazad
Vrh Dno