Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Nije vazno kuda ide , nego sta je distributer izabrao !!! , a za najobicnije parce plastike je izabrao special goods...
Posta Slovenije naplacuje spediciju tj. carinsko zastupanje.
Kod nas se to (ne)strucno naziva "otvaranje posiljke"

Sigurno ima razlog zašto ide kao specijal bez obzira što je najobičnije parče plastike, neće kinez da ga klepaju po ušima što nije izabrao pravi način slanja a i da ne bude stiglo oštećeno (polomljeno).
Odavno se ne zove "otvaranje pošiljke" već podnošenje pošiljke na carinski pregled. Slovenija je u EU i tamo važe neka pravila ako ne želi da plati VAT prilikom kupovine.

Isti dan poruceno i u Srbiju i u Sloveniju
( isti predmeti - isti prodavac )

Za Srbiju stiglo kao UC...HU , a za Sloveniju otislo preko SunYou ko zna kuda i to kao special :(

Jos nekome bilo ovako? Prvi put sam preusmerio na paketomat, jer nema ko da preuzme. Za posiljku pise posta na temu, ali su je prosledili cityexpressu.,

Prilozi

• IMG_9895.jpeg
    IMG_9895.jpeg
    107.9 KB · Pregleda: 48
Pozdrav. Koliko se prosecno LR***NL posiljke zadrzavaju u PostNL sorting centru pre otpreme za Srbiju?

Imam tri aliexpress posiljke sa LR**NL pracenjem, jedna je od 1. jula a dve suod 7. u sorting centru. Pracenje holandske poste kaze za ove dve da ce ih danas poslati a za ovu prvu nema nista. Kakva su iskustva?

Imam tri aliexpress posiljke sa LR**NL pracenjem, jedna je od 1. jula a dve suod 7. u sorting centru. Pracenje holandske poste kaze za ove dve da ce ih danas poslati a za ovu prvu nema nista. Kakva su iskustva?
Ja imam jednu LR...NL od 25.06. poslednji status Package arrived at transit country/region, a naša pošta ju je registrovala 03.07.

22.06. sam imao 2 kupovine, 1 tuki bubice sa praćenjem, stigle, a drugo bez praćenja UC ***2412HU
package arrived at regional carrier facility od 30.06.
zeznuto je što na tom nalogu imam pogrešan br telefona, pa ne mogu da pratim da li je stiglo na paketomat.
Ima li neko predstavu kada bi moglo da stigne?

LR251xxc871NL

Poručeno više stvari od različitih prodavaca gde sam imao LP broj za praćenje, objedinjene u 1 paket i zadržan na carini, na paketu puna vrednost na $76.28 i tako ocarinjen i oporezovan.

Poručeni 24.5.
Od 3.6. ili 13.6. zadržan na carini
Danas 9.7. dostavljen

Prilozi

• Screenshot_20250709-115641.png
    Screenshot_20250709-115641.png
    161.2 KB · Pregleda: 82
Beograd.

Ja imam jednu LR...NL od 25.06. poslednji status Package arrived at transit country/region, a naša pošta ju je registrovala 03.07.
ti si jos dobro prosao. Ja imam LR-NL paket
25/06/2025 3:20 AM - The item is on transport to the country of destination, THE NETHERLANDS
od tad paketu ni traga ni glasa kod nas nije ni usao u sistem. Nekad je sutradan bio na carini.

Zašto je ova pošiljka tako dugo zaglavljena, sve do sada su stizale par dana posle ovakvog statusa?
Beograd je u pitanju.

Prilozi

• Screenshot_20250709_165849_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250709_165849_Samsung Internet.jpg
    32.5 KB · Pregleda: 78
Pff, moja LR...NL, takođe Beograd, ima isti "status" od 03.07., dakle načekaćemo se... Kao kočijom da idu :)

1752135255422.png
LA...HU posiljka je u pitanju, koliko dugo moze da se ceka na ovo? Treba da ode u Nis na carinu

Načekaćete se kao i ja u mojoj objavi, čak su mi i neke nove stvari koje sam poručio u međuvremenu dok sam čekao carinu za ovaj paket, stigle bez carinjenja. Sigurno ćete čekati barem 3+ nedelje ako ste Beograd, možda i duže ako su godišnji odmori.

Ko je poručivao baterije i powerbank-ove i dobio HRBC brojeve preko YFH Express, neka prati na parcelsapp i post.plus sajtovima. Tamo može da se vidi i alternativni broj za Srbiju.

Konkretno moju pošiljku će isporučiti BEX.

Ljudi, nemam iskustva sa NL posiljkama, zapravo mi prvi put sa AE salju sa LRxxxxNL, nikad to video nisam izabrao sam naravno AE standard shipping i uvek mi je dolazilo sa LAxxxxxHU, ranije davnih godina sa SG postom ili sa HK postom kad odaberem taj vid transporta, a sad prvi put nakon 15 god porucivanja sa AE mi stize NL posiljka, krenula 22.06 i zaglavila evo nema nicega vec 3 dana, poslednji status je:
7.7.25. 22:13 - The item is at the PostNL sorting center, THE NETHERLANDS
Ima li ko iskustva sa ovom postom i nije mi jasno sto nisu madjarskom postom poslali vec holandskom koja je ocigledno spora.
Inace je predmet od 300€ u pitanju pa verujem da ce ici na carinu da necu bas moci da je izbegnem.
I koliko se ceka sad na carini?
Mislim jos nije ni usao u zemlju, ne znam ni koji je zadnji status za NL posiljke u NL tj kad stize u SRB.
Ima li ko da ista zna o ovome?
Hvala.

Ljudi, nemam iskustva sa NL posiljkama, zapravo mi prvi put sa AE salju sa LRxxxxNL, nikad to video nisam izabrao sam naravno AE standard shipping i uvek mi je dolazilo sa LAxxxxxHU, ranije davnih godina sa SG postom ili sa HK postom kad odaberem taj vid transporta, a sad prvi put nakon 15 god porucivanja sa AE mi stize NL posiljka, krenula 22.06 i zaglavila evo nema nicega vec 3 dana, poslednji status je:
7.7.25. 22:13 - The item is at the PostNL sorting center, THE NETHERLANDS
Ima li ko iskustva sa ovom postom i nije mi jasno sto nisu madjarskom postom poslali vec holandskom koja je ocigledno spora.
Inace je predmet od 300€ u pitanju pa verujem da ce ici na carinu da necu bas moci da je izbegnem.
I koliko se ceka sad na carini?
Mislim jos nije ni usao u zemlju, ne znam ni koji je zadnji status za NL posiljke u NL tj kad stize u SRB.
Ima li ko da ista zna o ovome?
Hvala.
Ja sam nedavno dobio paket preko NL pošte sa aliexpress-a jako brzo. Sve ukupno 20-ak dana od naručivanja do isporuke. Nije išao na carinu

Ja sam nedavno dobio paket preko NL pošte sa aliexpress-a jako brzo. Sve ukupno 20-ak dana od naručivanja do isporuke. Nije išao na carinu
Ok, problem je sto je danas mom paketu 19 dan putovanja, a jos nije ni usao u Srbiju, a gde je onda cekanje na carini itd.
Koji je poslednji status pred ulazak u Srbiju? Nemam nijedan paket koji je isao preko NL za ovih 15 godina pa ne mogu da nigde nadjem da proverim.

Nazad
Vrh Dno