Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Nije otisla na carinu a da li ces je dobiti sutra to vec zavisi od tvoje lokalne poste. Vrlo je moguce i da provede jos jedan dan u GPC.

Jedno pitanje:
Stiže mi paket iz Belgije, poslali su ga preko HERMESa, pratim ga preko parcelsapp.com. Tamo stoji status da je paket već prošao carinu i da je status RSBGCA. Na poštinom sajtu kad ukucam broj za praćenje (H123456...) dobijam poruku da pošiljka nije pronađena. Ko će mi doneti paket?

da li postoji jos neki code? obicno pise na parcelsapp da je paket dobio drugi code

Naručio sam neke sitnice sa aliexpresa početkom aprila i jos ih nema, jel to normalno? Poslednji tracking status je Received by local delivery company, broj je: UC004802798HU

@illidan @sasa022

Meni samo pogledaju, nikada mi nisu upisivali broj lk. Ali da mi lik koji me je pozvao na telefon, dodje na vrata posle 5 sekundi i trazi da se upise broj licne karte, to mi se nikada nije desilo. Cisto da naznacim da je u pitanju stvar sa Alija, narucena na kucnu adresu, nije u pitanju neki paket koji stize u firmu, i da se ispravim da nije bio kurir vec postar na zameni.

Jos me juce lik u posti smara sto nisam doneo papiric, kao sledeci put mi nece dati bez toga, a nisam poneo jer nisam dosao od kuce vec iz grada pravo u postu , jer mi je taj isti postar koji je na zameni ujutru javio da su mi posiljke u posti. Dodjem kuci iz poste, a sanducetu nema papirica. Neka se dogovore medjusobno kako treba da funkcionisu, a ne da se prepucavaju preko korisnika. Sto se mene tice najbolja opcija bi bila da posalju sms da su posiljke u posti, kao sto salju za paketomat, ako im bas treba i neki jedinstveni kod uz to i lepo se podigne sa telefonom i cao zdravo, nema ni potrebe da se ceka da postar zaduzi i razduzi...

Katastrofa su, ako mi sutra ne puste paket, poludecu...

Screenshot_20240618_215047_Parcels.jpg

Imal jos neko sa ovakvim statusom.

Prilozi

• Screenshot (41).png
    Screenshot (41).png
    16 KB · Pregleda: 42
Ovo mi je možda najbrža pošiljka sa Alija ikada, naručena 2. juna, stigla danas, NS

Screenshot_1416.png

Sta je u pitanju, koja vrednost? Imam dan ranije od tebe pristiglo,ali carina jos nije pustila, malo su vredniji paket 30-40e.

Sicu ovih dana su mi pustali bez naplate.

Nisi poručivao preko Singapurćana u zlatno doba pre par godina izgleda?! :p
Obzirom da je covek iz NS, ova brzina je nepojmljiva 😀 za nas iz BG carinskog podrucja, SG post paketi su stizali za 10ak dana skoro redovno tada 😀

Obzirom da je covek iz NS, ova brzina je nepojmljiva 😀 za nas iz BG carinskog podrucja, SG post paketi su stizali za 10ak dana skoro redovno tada 😀
NS se ubrzao jako, ne znam šta se dešava meni su propustili desetak paketa odjednom, sutradan još par i čekam još dva al tek su prispeli. Nikad ovako brzo NS nije radio. Verovatno propuštaju zbog godišnjih

Koji datum obrađuje Niška carina?

Sta je u pitanju, koja vrednost? Imam dan ranije od tebe pristiglo,ali carina jos nije pustila, malo su vredniji paket 30-40e.

Sicu ovih dana su mi pustali bez naplate.
Neke sitnice sa choice, vrednost oko 10tak eur pa je verovatno zato brzo proslo.

Treba da mi stigne jedan mnogo veci paket vrednosti oko 70 eur, verujem da ce to biti klasicno mesec dana ali videcemo

Meni jedna posiljka već 2 meseca stoji u srbiji, a nije mi stiglo ništa od pošte, a neke kasnije pošiljke su mi stigle na paketomat. Probao sam na aliju da mi vrate pare ali su me odbili sa "The tracking information shows that the package has arrived at your local post office and waited for your collection. We warmly suggest that you can contact the shipping company Customer Care Center and you will get this package as soon as possible.". Šta da radim, bio sam u pošti, pre par nedelja, rekli su mi da nema ništa za mene

Meni jedna posiljka već 2 meseca stoji u srbiji, a nije mi stiglo ništa od pošte, a neke kasnije pošiljke su mi stigle na paketomat. Probao sam na aliju da mi vrate pare ali su me odbili sa "The tracking information shows that the package has arrived at your local post office and waited for your collection. We warmly suggest that you can contact the shipping company Customer Care Center and you will get this package as soon as possible.". Šta da radim, bio sam u pošti, pre par nedelja, rekli su mi da nema ništa za mene
u kom formatu za pracenje je posiljka?

Šta da radiš? Možeš samo da plačeš i ništa drugo. Naša pošta je crap. Ja sam naručio ovu bebicu preko Amazona ali iz Kine. Trebalo je mesec dana da stigne u Serbiju a onda 15 dana da mi pošta isporuči. Svašta sam im pisao ali poštari ne ebedu živu silu. Prvo je sedeo 5-6 dana na carini a ondak su buždale poslale u Niš pa tek ovi iz Niš poslali nazad u Biograd pa iz Biograda do mene okolina Vršca. Moj poštar se krsti i jest da piše kineski ali moja adresa je lepo napisana po serbski. Zaista ne vidim u čemu je bio problem a ovi gadovi iz pošte ništa ne razjašnjavaju. Srećom stigao je.
Boks

Ubrzali izgleda da bi rasčistili prostor pred godišnje odmore. i prošle godine je bilo tako gde su čak i neregistrovanje samo protrčavale.

Ljudi, ne znam za vas, ali evo do danas nisam znao da pojedine CNG posiljke umeju da predju u LA... HU...

Danas mi postar ubacio papiric u sanduce, na njemu stoje tri posiljke LA... HU, jedva sam uklavirio koja je to treca, ustvari tek malopre ka mi je 17track izbacio status za neuspelu isporuku.

Uzmem pregledam sve pakete CNG sto imam, samo taj presao u LA... HU, svi ostali su UC... HU.

zato nemoj nista da kupujes sto ima onaj Saver shipping, uvek ces dobiti Ux posiljku i to ti dodje kao da je nisi ni dobio... waste of money.
tj. mozes da kupujes tako nesto sto ti nije bitno ako ne stigne i kosta sice koje mozes da prezalis. Standard za par eur vise imas lepo registered package, pracenje, zastitu ako ne stigne.

na https://parcelsapp.com/en/tracking/ uvek dobijes info kada (i ako) paket dobije drugi kod za pracenje

Pa te sitnice, sto su po par dolara, one i idu bez precenja, nismo od juce, sve sto je iole skuplje ima pracenje.

Bas danas su mi stigle te iste sijalice, ubodne led t10 nisu imale pracenje, naknadno uzeo jos 10 kom i neke druge i one dobile pracenje, vrednost nije preko 3 dolara.

Nazad
Vrh Dno