Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Ne sme da naplati, ni ti ni ali niste trazili PE. To na koga oni prebacuju i zasto je njihov problem i trosak.
@Ruski Vitez

That will happen (happened to me as well) when there are no customs expenses.

When the delivery guy needs to charge you something, he will usually contact you via phone so you can meet him outside or (rarely) try to find you by ringing on your door.

For some reason they treat LA...HU packages that have no additional expenses such as customs as UA...HU and just leave it the mailbox.
Ovo mi se nikad nije desilo, ako je registrovana onda ili donesu da potpisem ili ostave izvestaj.

I meni je bilo nelogicno ali nadjoh je u sanducetu, mislim da sam imao bar jos jednom istu situaciju ali ne mogu da premotam film trenutno.

Мени поштар никад није дао да потпишем ни за једну регистрован пошиљку а бар 20-ак сам имао али све редовно донесе, никад нисам имао неки проблем тако да и не зовем пошту. Ако буде неки проблем, цимаћу их.

Takođe, pošto sve poručujemo na adresu na poslu, i kolegama i meni samo ili uruči registrovanu ili ostavi u sandučetu, ne sećam se da sam ikad potpisivao bilo šta. Naravno dobri smo sa poštarom, nije bilo (za sada) nikakvih problema...

Potpiše umesto vas i da vam, može naravno, ali je protiv zakonito.. Ok, vas zna, imate dugu saradnju pa ne bi trebalo da bude problema, ali..

Baš tako, dok ne bude neki problem, onda će svi da budu u problemu :) Bilo je primera na prethodnim stranama kod kolega da im se pojavljivao status Uručena primaocu, a pakete dobijali tek sutradan, ili čak morali do Pošte po iste...

Znam da je do toga, love i oni precice. Trebalo bi da postoji obostrani dogovor u svakom slucaju da ne bi bilo nesporazuma kasnije.

Стигле и мени данас две пошиљке UA188HU, 11.03. биле at local delivery Center. Није страшно с'обзиром да сам већ почео да губим наду да ће икада стићи🙂.

Niš, pošiljka UA194....HU, 22.03 at local delivery centar, ni traga ni glasa, počinje da se gubi nada. Po drugi put naručena ista pošiljka, prvi put izgubljena kada je bio štrajk trebalo je da pristigne krajem novembra, a očigledno da i ova neće da stigne i ako pošta "normalno" funkcioniše 🤬.

obe posiljke "arrived at local delivery center", jedna 26.03, druga 11.03, ua...hu

Niš, pošiljka UA194....HU, 22.03 at local delivery centar, ni traga ni glasa, počinje da se gubi nada. Po drugi put naručena ista pošiljka, prvi put izgubljena kada je bio štrajk trebalo je da pristigne krajem novembra, a očigledno da i ova neće da stigne i ako pošta "normalno" funkcioniše 🤬.
Pratite malo više forum, pa vam se možda i nada vrati. Niisu još sve dostavljene ni od 07.03

Стигла данас УА 10. фебруара наручена.
Arrived at local delivery center 6.03.

Meni jos jedna posiljka nije stigla iz januara sa zadnjim datumom 31.01 inace iz februara mi je sve stiglo.

Ja još nisam dobio UA od 22.12.2023, iskreno oprostio sam se od nje ali eto ima još starije koje nisu stigle, a one od Septembra koje nisu stigle neću ni da pominjem. 😁

Ja isto čitam poruke i smejem se. Pa šta da rade onda ovi koji imaju u januaru, šta da radim ja koji imam još sa zadnjim statusom 14.2. i 19.2...? Oni se žale za mart mesec.
Taman si mi dao volju da čekam od 26.03 i 29.03. jer sam se unervozio jer su debelo zabrinuti za 22.03. :ROFLMAO:
Kod mene od novembra isporučeno sve čak i početak marta (od gomile samo su dve stigle par dana po isteku zaštite) i još da stigne nekih 7-8 (računajući i ove dve martovske) i dve bitne registrovane, inače sam ovog meseca na pauzi čekam da vidim šta će maj doneti novo.

Какве су то ознаке LP... и 14 цифара?!

Да, има ЛА...ХУ, нисам знао да нинџа избацује овај код. Гледао сам пар страна уназад и нисам нашао. Хвала Дарко.

Ima li još neko da mu se la...hu pošiljke zaglavile na leaving transit country statusu? Već tri dana ne mrdaju, a prethodne za dan menjale status.

Meni poštar isto ubacuje registrovane u sanduče ako može da stane. To su ionako pošiljke malih vrednosti, ne vidim problem u tome, sad treba da se cimamo oko nečega što košta 5$. Kad bude pisalo uručena, a u sandučetu nema ničega onda ide žalba.

Ima li još neko da mu se la...hu pošiljke zaglavile na leaving transit country statusu? Već tri dana ne mrdaju, a prethodne za dan menjale status.
Meni je prošla stajala na tom statusu 5 dana

Mala dopuna
NS carina
Upravo stiglo 5kom iz januara UA1700xxx75HU
Ostalo jos 5kom januar pa onda februar…
A pracene stigle sve iz februara ostaje samo mart. Za one iz novembra i nesto decembar (strajk) mislim da nikad nece stici “zagubljene”

Ako ti je za utehu meni je jedna zaglavljena u Holandiji od 25.03.I svi se prave blesavi. I AE i Anker i PostNL. Pošta kaže jedino prodavac može da traži zaglavljenu pošiljku.Anker kaže nemamo mi ništa sa time to AE radi. AE vrti svoju priču žao mi je mi ne možemo ništa čekaj. Danas je još jedan stigao u NL samo se iskreno nadam da će ovaj proći. Nije mi jasno što im je toliko teško da napišu svom prihvatnom centru da samo pronađu pošilju i da je puste za Srbiju.

Ta LA pošiljka još nije obradjena u madjarskoj pošti a ako smatraš zaglavljenim 3 dana ne znam šta napisati. I meni su 3 pošiljke po tvom zaglavljene, Od 08.04.na sabajle imaju isti status.

Nije mi jasno što im je toliko teško da napišu svom prihvatnom centru da samo pronađu pošilju i da je puste za Srbiju.
Ma važi, prevrtaće milion pošiljki da pronađu tvoju ili moju. Pa onda ponovo za Mikinu, Perinu i Lazinu pošiljku.
Ne funkcioniše to tako, užasno je velik broj pošiljaka i pojedinačne je nemoguće tražiti.
Pošiljka će vremenom krenuti dalje ili neće.

Ta LA pošiljka još nije obradjena u madjarskoj pošti a ako smatraš zaglavljenim 3 dana ne znam šta napisati. I meni su 3 pošiljke po tvom zaglavljene, Od 08.04.na sabajle imaju isti status.
Da, ako mi je lično iskustvo da je x LA...HU paketa koji su mi do sada stigli imalo isti status najviše jedan dan, naravno da ću tri puta duži period smatrati zaglavljenim. Nije da ikako mogu da utičem na to, ali forum služi za diskusiju i razmenu iskustava. Razlog više što sam pitao su prijateljeve pošiljke koje su prošle taj status kao moje prethodne, a naručene dan kasnije.

Da je cekao ove posiljke od pre NG doziveo bi nervni slom do sad :)
Ako se ovo odnosi na mene, čekam nekoliko UA pošiljki preko 2 meseca, ako stignu uopšte, ali tu sam svesno odabrao način dostave, tako da ne vidim čemu takav komentar, ali ok.

Nazad
Vrh Dno