Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To se slazem, bolje da stavi izvestena nego ovo glupiranje sa "urucenom" posiljkom

da, pogotovo sto treba da se potpises za registered

ne znam postara koji nosi (valjda ih dosta i menjaju u zadnje vreme), ali znam coveka koji radi u posti, mislim ne znam ga licno, ali smo pricali vec telefonom oko ovakvih problema u zadnjih nekoliko meseci

Ako imas neki okviran termin kad ti posta obicno donosi pakete, sacekaj do tad pa u Postu, da se ne mimoidjete. Ako dodje, drugarski mu kazi da se ne igra vise.

obicno donosi prepodne, dok sam na poslu, roditelji su u kuci uvek, uvek donese (ali ko zna ko nosi), ako ne stigne taj dan imam status da je izvestena i sl. pa ponovo sutra za isporuku.
imao sam odlicnog postara, koji je nazalost otisao penziju... sredjivao sam mu onaj njihov postarski bajs.

Važan dodatak: pošiljka mi je zapravo već URUČENA. Imao sam puno paketa i mislio da za rb...SG čuvaju za skuplje, ali imao sam i više skupljih. Izvinite svima što sam vam cimao. Evo šta kažu o uručenju. Ova pošiljka je prošla i kroz ceo poštin treking. Moraću sada bolje da gledam!

suZrBVe.png
I 'ladno je bio drugi scenario 🙂
Owime bolje prati svoje pakete na npr. Parcelsapp, prekucaj u polju za opis paketa sta je, da se ne bi zbunjivao vise 🙂

Ma to salju samo Vontar za Srbiju, sramota ih koliko su ih do sada poslali
Jel ovo normalna pojava? Nisam pre obracao paznju na ove mailove sto salju. U pitanju Anker onaj mini zvucnik.
Dobro je, nije ga gnjavila carina, ocekivao ga danas, ali izgleda da ce ipak sutra ili cu morati licno u postu. Postar naravno nije izvestio.

Prilozi

• Screenshot_20240116_234233_Chrome.jpg
    Screenshot_20240116_234233_Chrome.jpg
    102.4 KB · Pregleda: 43
WhatsApp Image 2024-01-17 at 01.28.35_336fa1a0.jpgWhatsApp Image 2024-01-17 at 01.28.35_bbc98dba.jpg
Ovo je neka nova opcija na Ali, sada mozete da ocenite zasebno logistiku od proizvoda sto je odlicna stvar. Siguran sam da ce ovo imati veceg efekta od pisanja direktno logistickoj firmi, koja ionako ne cita mailove 😂

Ma to salju samo Vontar za Srbiju, sramota ih koliko su ih do sada poslali
Dobro je, nije ga gnjavila carina, ocekivao ga danas, ali izgleda da ce ipak sutra ili cu morati licno u postu. Postar naravno nije izvestio.
upravo ovako i meni budu statusi kada postar ne stigne da donese taj dan.

Dve registrovane LA0562...HU stigle danas, 28 dana u tranzitu. Od HU1005 prijema do mene trebalo samo 5 dana, poštar mi lično uručio. Jedna UA1448...HU koja je naručena isti dan, čak i bila brža do Srbije par dana, još nema, očekujem je u sandučetu jer je mala.

Screenshot_2024-01-17-11-05-24-58~3.jpg

Prilozi

• IMG_20240117_110554.jpg
    IMG_20240117_110554.jpg
    81.2 KB · Pregleda: 21
Bio je ocekivan takav rasplet, Kinezi su se doveli u red, Madjari su nabavili vise lopata i razbucali to sto je kasnilo i sad ostaje da nasi to rasture.

Licno mi je od 15-20 zaglavljenih registrovanih i neregistrovanih paketa iz novembra i decembra u Ungriji ostalo jos samo 2, a i njih ce da izlopataju do kraja nedelje jer su se bas zagrejali da to rasciste od 10.01.

Ovo novo sto stize a naruceno je januara takodje brzo prolazi.

Sad ostaje jos jedna tacka gde ce da zabodu registrovane a to je nasa carina i u manjoj meri za neregistrovane nasa posta, ali bice i to kao i sve ostalo.

Kod istog prodavca sam poručio isti trimer za šišanje.

1. porudžbina 02.12.2023. - još uvek nije na dostavi, stoji received by local delivery company
2. porudžbina 10.12.2023. - dostavljena 09.01.2024.

Tako da nema pravila što se tiče rokova i dostave. Inače OVA mašinica je u pitanju.

1705491932614.png
Da li je iko imao u skorije vreme neki paket koji ide preko Haga? Interesuje me da li stvarno treba ljudima 2 nedelje da pošalju dalje ili je kod nas možda paket već a nije skeniran

Je l ima neki update za Nisku carinu? I dalje mi stoji paket od 14.12.23.

Ljudi,da li neko ima info šta se dešava sa slanjem pošiljki iz bilo kog dela planete za Srbiju?....mislim,zašto toliko kasne ili zašto im je potrebno toliko vremena da stignu do nas?

Ajde ne računam Kinu,nego ovaj ostali normalni zapadni svet.....sećam se do pre par godina pošiljke npr iz USA (USPS First Clas International) stizalo je za Srbiju za po 7-10 dana...evo sad imam par pošiljki iz USA poslatih u prvoj polovini decembra (?!)..... jedna jedina poslata valjda 13 decembra je stigla do mene 4 januara......ostale koliko vidim po praćenju nisu još ni ušle u Srbiju.....kako je to mogće da pošiljka ne može za 2-3 nedelje uopšte ni da izadje iz USA?

Takodje imam nenormalno iskustvo sa jendim stripom koji je poslat oko 10 decembra iz Nemačke.....stigao mi je juče.....znači strip iz Nemačke za Srbiju putovao više od mesec dana....pa WTF??.......šta se dogadja,da li neko ima ideju?

Znam,bili su Božići Nove godine,ali vrlo slična situacija mi je bila i u novembru i oktobru sa par manjih pošiljaka iz USA...takodje im trebalo po mesec dana....

Šta može da bude razlog tolikog usporavanja tog internacionalnog transoprta?

Dobio sam SMS od Flying Cargo da im se obratim emailom da mi pošalju instrukcije za uvozno carinjenje kao što si i rekao. Pošiljka juče krenula iz Kine. Baš su brzi.
Danas mi je uručena pošiljka od strane FedEx kurira. 8 dana u tranzitu. Cena predmeta na Aliju je bila 27540din. Usluga Flying Cargo je 5520din a carina i PDV 8532din, ~31%
Sa svim troškovima mi je predmet izašao 150€ jeftinije nego da sam kupio u Srbiji.

Ljudi,da li neko ima info šta se dešava sa slanjem pošiljki iz bilo kog dela planete za Srbiju?....mislim,zašto toliko kasne ili zašto im je potrebno toliko vremena da stignu do nas?

Ajde ne računam Kinu,nego ovaj ostali normalni zapadni svet.....sećam se do pre par godina pošiljke npr iz USA (USPS First Clas International) stizalo je za Srbiju za po 7-10 dana...evo sad imam par pošiljki iz USA poslatih u prvoj polovini decembra (?!)..... jedna jedina poslata valjda 13 decembra je stigla do mene 4 januara......ostale koliko vidim po praćenju nisu još ni ušle u Srbiju.....kako je to mogće da pošiljka ne može za 2-3 nedelje uopšte ni da izadje iz USA?

Takodje imam nenormalno iskustvo sa jendim stripom koji je poslat oko 10 decembra iz Nemačke.....stigao mi je juče.....znači strip iz Nemačke za Srbiju putovao više od mesec dana....pa WTF??.......šta se dogadja,da li neko ima ideju?

Znam,bili su Božići Nove godine,ali vrlo slična situacija mi je bila i u novembru i oktobru sa par manjih pošiljaka iz USA...takodje im trebalo po mesec dana....

Šta može da bude razlog tolikog usporavanja tog internacionalnog transoprta?
Zaboravio si na proteste pre svih tih praznika, prvo su oni za Gregorijanski Bozic bili zatrpani pa onda mi nismo radili za nase praznike. Sve te posiljke su male klase tkd su najmanjeg prioriteta da se one proslede dalje ja sam narucio isto iz Nemacke 4.1. i stigao je u ponedeljak 15.1.
Danas mi je uručena pošiljka od strane FedEx kurira. 8 dana u tranzitu. Cena predmeta na Aliju je bila 27540din. Usluga Flying Cargo je 5520din a carina i PDV 8532din, ~31%
Sa svim troškovima mi je predmet izašao 150€ jeftinije nego da sam kupio u Srbiji.
tacno kako sam ti i rekao kad smo o tome pricali

Prosao zvucnik, bez ikakvih troskova i otvaranja,premda je pakovanje bilo jedno 5-6 puta vece od same kutije zvucnika.Iskreno odusevljen sam zvukom za tako malo cudo brutalno! A klasika kod Ankera izrada zaista na zavidnom nivou.

Doneo je postar danas paket, i jos jedan za koji na pracenju stoji status od jutros zaduzena za dostavu. na ovom i dalje stoji da je urucen juce

Pošiljka UA14080..HU stigla danas

Pošiljke UA1392..HU i UA1393..HU imaju status Arrive at transit country or facility od 4. januara

Poslednja izmena:
Jel ima novosadjanja da im je nesto UA... HU skoro stizalo? Ja ih imam desetine, od zadnjih statusa 16-20.10. pa na dalje, mrka kapa.

LA... HU idu lagano, ali od ovih ni traga ni glasa,al ajd kao sve strpljiv sam.

Zadnji paket sto sam dobio 8.decembra.Od tad ni jedan,a ima ih......ohoho

Neregistrovanih mi je stiglo 0 komada ove godine, sve do danas. Registrovane uredno su stizale, sve koje bi prošle carinu, poštar na zameni ih je donosio. Pitao sam ga par puta da li ima neregistrovanih, doćiću do pošte ako treba da ih pokupim, ukoliko ne možeš da ih poneseš, kaže, sve što dobijem doneću istog dana, ali nema ništa za tebe. Danas zove stari poštar vratio se sa bolovanja, nije radilo negde od 25. kaže, dođi do pošte i ponesi poveću kesu. Nakupilo se 22 komada za ovih skoro mesec dana koliko on nije radio. Novi poštar nije hteo da ih donosi, ispao je pravo đubre. Eto, uglavnom tako nestaju neregistrovane pošiljke, uglavnom se zagube na lokalu, nikog nije briga za njih, da nije moj stari poštar ok lik, ne bi ih sigurno više ni video, a o refundu da i ne pričam.

Ja jos nikad nisam dobio UA...HU, a imam ih 5 koji su u "...local delivery center"

Koliko može da se čeka od "Departure from outward office of exchange" do "Arrived at local delivery center"? U pitanju je neregistrovana UA..HU. Dve su istog dana 12.1. u razmaku od 9 sati krenule ka Srbiji. UA1448 odmah sledeći dan dobila status local delivery center. Druga UA1475 evo već peti dan ništa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno