Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Trebalo bi da dostave i papir sa carine, al može im se...
Piše "zahtev za refundaciju carinskih dažbina" što se odnosi na kolektivni carinski postupak gde je kurirska služba uplatila troškove i tada ide spisak sa svim pošiljkama koji teško da možeš da dobiješ. Takva je bila priča i sa DHL pre nekih desetak godina a sad nisam upućen jer ne koristim te varijante.

Meni stigla LRxxxxNL posiljka, super sam prosao, 300€ je bila cena, Kinez napisao 73,12 $ ovi sa carine to prihvatili mada mi je Kinez rekao da ce staviti cenu od 65 $ al nema veze manje vise smesna je razlika od onog sto mi je rekao da ce napisati.
Dazbine su bile 2519 din, 2559 carina i pdv i resto posta za uplatu za racun budzeta, otvaranje/zatvaranje.
Je presrecan top sam prosao i pri tom 6 dana mi samo na carini bio paket a mislio sam da ce ga drzati bar 2 nedelje do metar dana.

Konacno i moje LR***NL stizu. Dve stigle, jednu prosla bez a druga zadrzana ide na carinu. Nadam se da nece da me opeljese za carinu. Treca je prva narucena jos polovinom juna od 12.07. je na.putu za Srbiju iz NL.

Za LA***HU porudzbine kojima je zadnji status bio 01.07. Awaiting flight pisite kinezima da ubrzaju. Meni je konacno stogla u Madjarsku. Izgleda da imaju problema.

kako moze da se vrati kada na paketu pise na koju adresu mora da se isporuci? ne treba ti da ides do nekog shopa, vec da ti se isporuci paket koji si platio da ti se isporuci.
To je već pitanje za Dexpress, ja sam samo preneo kolegi šta će se desiti ukoliko ne preuzme paket u naznačenom roku ;)

da, ali paket moze da se vrati samo ako ti odbijes da ga primis, ne moze kurir da vrati prodavcu tvoj proizvod jer nije u mogucnosti da ti ga isporuci

Da li je neko imao slicnu situaciju sa UC-HU posiljkom u Novom Sadu i da li vredi ici u postu? Po pracenju posiljka je stigla u postu 2 Juna, podneo sam zahtev za refund, prodavca boli tuki a aliexpress genericki odgovorio i sad to sve tako stoji a mog paketa i dalje nema iako sam redovno isprimao sve novije narucene pakete...

Prilozi

• Screenshot 2025-07-26 at 19.27.12.png
    Screenshot 2025-07-26 at 19.27.12.png
    48.5 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot 2025-07-26 at 19.26.35.png
    Screenshot 2025-07-26 at 19.26.35.png
    59.9 KB · Pregleda: 37
Pa rekli su da je još u "protection time", tako da ti ništa ne preostaje nego da sačekaš da to prođe. Kada prođe, vratiće ti pare.
Inače ja sam ispekao zanat. Više ništa ne poručujem, a da nije sa praćenjem. Previše paketa se "izgubilo" sa tom UCHU oznakom. Džaba i što mi vrate pare kad ne stigne paket za 2 meseca

Da li je neko imao slicnu situaciju sa UC-HU posiljkom u Novom Sadu i da li vredi ici u postu? Po pracenju posiljka je stigla u postu 2 Juna, podneo sam zahtev za refund, prodavca boli tuki a aliexpress genericki odgovorio i sad to sve tako stoji a mog paketa i dalje nema iako sam redovno isprimao sve novije narucene pakete...
Imam i ja takve pakete cuce u gpc ili ko zna gde. Pitao u posti sta se desava. Tih odgovor je da Temu ima prioritet. Nacekacemo se posto skoro svi sad uzimaju sa Temu-a.

Jel su kod nekog krenuli LR.....NL paketi koji su zaglavljeni u NL vec mesec dana ? Kod mene jos uvek nije mrdnuo jedan od 29.06 i jedan od 02.07.

Jel su kod nekog krenuli LR.....NL paketi koji su zaglavljeni u NL vec mesec dana ? Kod mene jos uvek nije mrdnuo jedan od 29.06 i jedan od 02.07.
Ja sam imao 3, oko pocetka jula su stigli u NL. Sva tri su stigla u RS, jedan sam preuzeo, drugi ceoa carinu a treci treba do utorka da stigne do mene.

Meni je stiglo par komada ali neki još stoje. Najstariji ima poslednji status 2.7. The item is on transport to the country of destination i od tada ništa.

jel ima neko RG...CN? tacnije china post :)
kakvo je stanje

LZ...CN (EUB-EMS) dolazi dosta brzo, 5-6 dana kina->srbija.

Jel može neko da mi pomogne, interesuje me kako da neko umesto mene podigne pošiljku sa Poštinog paketomata?

Van države sam, stigao mi je link za podizanje paketa, ali me interesuje kako najjednostavnije da izvedem to, razmišljam da pošaljem poruku sa linkom majci, pa da ona proba da podigne, mada ne znam da li će se snaći, pogotovo jer ima neki stariji Xiaomi telefon, a sećam se da se paketomat otvara nakon približavanja telefona i omogućavanja nearby device opcije.

Je l' ce svaki paket preko Bex [tag] -a da rade PDV [tag], i je l to vazi samo za sunyuo shipping, ili generalno nema pravila?

Precesljah par stranica, no ne nadjoh odgovor

Jel može neko da mi pomogne, interesuje me kako da neko umesto mene podigne pošiljku sa Poštinog paketomata?

Van države sam, stigao mi je link za podizanje paketa, ali me interesuje kako najjednostavnije da izvedem to, razmišljam da pošaljem poruku sa linkom majci, pa da ona proba da podigne, mada ne znam da li će se snaći, pogotovo jer ima neki stariji Xiaomi telefon, a sećam se da se paketomat otvara nakon približavanja telefona i omogućavanja nearby device opcije.
prosledi se poruka i otvoris putem linka mora preko chrome ako je android u pitanju i to je to
jel zna neko jel ovo sutra stize ovako mi pise kao status na LP PP
Pošiljka je preuzeta i trenutno se nalazi na sortiranju u glavnom logističkom centru uz moje podatke kad proverim tracking na sajtu bexa.
pozdrav

Treba ti program direct 4 me i negde u njemu imas da posaljes odobrenje da drugi broj telefona podigne posiljku.Naravno mora da se ukljuci blutut i prisloni telefon na paketomat kad se otvara paketomat.
Mislim da je u samom tom linku koji ti se bude pojavio na direct 4 me opcija da pozoves prijatelja da podigne posiljku.
Evo ti objasnjenje kako ovlastiti drugu osobu da ti preuzme aket
Kad otvoris ovaj link imas objasnjenje pod ovom stavkom
Kako mogu ovlastiti drugu osobu da koristi moj sandučić?
I tu ti je sve objasnjeno.

U viber poruci koja stigne od pošte ima 2 verzije linka. drugi se otvara u direct 4 me aplikaciji a prvi otvara web verziju u Chrome-u, taj prvi može da se pošalje bilo kome, iskopiraš link i pošalješ mu na viber, whatsapp, sms, email... samo otvori na telefonu, prati iste korake kod pruzimanja i to je to 🤷‍♂️

Prilozi

• Screenshot_20250730_164024_TrackChecker Mobile.png
    Screenshot_20250730_164024_TrackChecker Mobile.png
    151.4 KB · Pregleda: 16
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno