Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

kakva je logika da pale kola za vožnju od 200-300 metara nemam pojma...razumeo bih da je u pošti 14 milijardi paketa pa ne može da se uđe unutra :)
Logika je u tome da jednim odlaskom do paketomata oni reše recimo 20 paketa za 10 minuta umesto da se vozaju na 20 lokacija u gradu, zovu ljudi, nekome odgovara, neko nije kući, neko izlazi za 5 minuta, neko hoće isporuku na noge na 15tom spratu itd...

Logika je u tome da jednim odlaskom do paketomata oni reše recimo 20 paketa za 10 minuta umesto da se vozaju na 20 lokacija u gradu, zovu ljudi, nekome odgovara, neko nije kući, neko izlazi za 5 minuta, neko hoće isporuku na noge na 15tom spratu itd...
možda sam nešto propustio, ali bar što se pošte srbije tiče oni već dugo ne voze ništa na adresu...bar ja već dugo idem isključivo u poštu da podignem paket...ove godine mi pošta srbije ništa nije donela kurirom...

Meni se vec nekoliko puta silo da sam istog dana dobio npr. 3 paketa velicine,tezine malo vece od kutije cigara a od tri su dve doneli na adresu ,ubacili u sanduce ili ubacili preko kaoije ali treci su ostavili u paketomatu....

Dobro je dok vam donose, meni je od situacije gde mi je stizalo sve pocelo da ne stize gotovo nista :D

Jos se nadam da je zaglavilo negde u lancu ali vec imam nekih osnova za sumnju da su poceli da rade brzi prsti :)

Da li sve pakete koji pocinju sa LA.....HU postar donosi na kucnu adresu, ili mogu da odu i na paketomat ?

Šta će da se desi sa Temu pošiljkom koja se distribuira preko DExpressa a za koju nije ni probana dostava na kućnu adresu već samo poslata Viber poruka da može da se preuzme u njihovom paket shopu, a ista se ne preuzme do naznacenog roka? Da li se vraća u Temu ili se onda pokušava dostava na drugi način?

Meni se vec nekoliko puta silo da sam istog dana dobio npr. 3 paketa velicine,tezine malo vece od kutije cigara a od tri su dve doneli na adresu ,ubacili u sanduce ili ubacili preko kaoije ali treci su ostavili u paketomatu....
Desilo se i meni, ispostavilo se da su iz nekog razloga pošiljke završile kod različitih poštara, jedan je odlučio da donese, drugi da ostavi u paketomatu.

Dobro je dok vam donose, meni je od situacije gde mi je stizalo sve pocelo da ne stize gotovo nista :D
Jos se nadam da je zaglavilo negde u lancu ali vec imam nekih osnova za sumnju da su poceli da rade brzi prsti :)

I kod mene je tako zadnje tipa 2-2,5 nedelje, pre toga sam svaki drugi dan nešto dobijao a sad nedelju dana i više ništa, danas sam dobio 5 pošiljki u paketomatu (i to u dva paketomata koji su jedan do drugog !!! iako je sve (zajedno sa još 199 pošiljki slične veličine) moglo da stane u onaj najmanji "pretinac", pregradu, kako se već zove...
Mislim da je to posledica godišnjih odmora, manje ljudi, ne samo kod nas već i u drugim, usputnim, poštama tipa u Mađarskoj isl. Bitno da stigne :)

Da li sve pakete koji pocinju sa LA.....HU postar donosi na kucnu adresu, ili mogu da odu i na paketomat ?
Ja sam danas pokupio na paketomatu 5 LA-HU pošiljki...

Šta će da se desi sa Temu pošiljkom koja se distribuira preko DExpressa a za koju nije ni probana dostava na kućnu adresu već samo poslata Viber poruka da može da se preuzme u njihovom paket shopu, a ista se ne preuzme do naznacenog roka? Da li se vraća u Temu ili se onda pokušava dostava na drugi način?
Vraća se nazad Temuu ukoliko je ne preuzmeš do naznačenog roka.

Malopre sam baš gledao i stoji isti taj status od 03.07. Kapiram da će danas ili sutra i moj da zaprime...

zadnji status mi je bio 25.06 u holandiji je bio paket evo danas prosao bez carinjenja.

ja imam dva LR...NL.
Oba imaju status "The item is on transport to the country of destination". Jedan od 25.06. 3:20am isto kao kod @ivanmark88 a drugi od 11.07.
A tek treba da dodju na carinu i prodju nasu domacu proceduru

Aleluja

obe posiljke su dobile status "the item has been processed in the country of destination" Jul 22 14:07

cekali da natovare do maksimuma, stipse

Meni ova LRxxxxxNL prosla danas carinu, jako brzo kako sam ja mislio da ce biti.
15-og usla na carinu, danas 22-og izasla, kad uracunamo 2 neradna dana izmedju, nekih 5-6 dana je bila na carini, mislio sam da bez 14 dana na carini nema sta da trazim, kad oni me demantovase.
Sad samo da vidimo koliko cu da platim, ako su provalili da je prava cena 300€ onda ima da se isprsim, a ako su poverovali Kinezu za 67$ bice top.

@Altru i ostali: za paketomate, poštare/kurire, načine isporuke itd postoji tema "kurirske službe". svaka dalja priča o ovome može dovesti do udaljenja iz teme
hvala na razumevanju

od kad vam je bio poslednji status na nekom tracking sajtu (znači ne ovaj poštin)?
Od 03.07. pa do 16.07. se smenjivao status The item is on transport to the country of destination (status je sa Ship24)

Ko je poručivao baterije i powerbank-ove i dobio HRBC brojeve preko YFH Express, neka prati na parcelsapp i post.plus sajtovima. Tamo može da se vidi i alternativni broj za Srbiju.

Konkretno moju pošiljku će isporučiti BEX.
Da li plaćao mesto dodano? Isto poručio baterije ide preko Bex-a.

Ovo je prvi put da za UC pošiljke stoji i HU-HU1005? Uvek je na sajtu pošte pisalo samo "Пријем". Možda se ide ka tome da dobijemo praćenje do kraja?

Screenshot_2025-07-23-17-58-18-470_com.metalsoft.trackchecker_mobile-edit.jpg

Opaaaaa, to su lepe vesti...
Al sad za LAxxxxxxHU nema te informacije, samo "Prijem" bez tog HU-HU1005, a bilo ga je ranije.
Evo ja ovu cekam trebalo bi sutra da mi dodje ili prekosutra.
Istog dana su nam krenule posiljke, eto registrovana posiljka je brza par dana, samo.
Screenshot_2025-07-23-18-16-28-188_com.metalsoft.trackchecker_mobile-edit.jpg

Poslednja izmena:
Australijska posta kaze da je paket u Srbiji od ponedeljka. (Item handed over to local postal authority) Na sajtu poste nista. Ima li neko ideju sta mu se desava?

HU-HU1005 za UC pošiljke nije ništa novo pojavi se na kratko kada UPU izbaci status i posle toga normalno da će nestati kod naše pošte jer pošiljka nema praćenje.
Za LA pošiljke kod nas se pojavljuje samo prijem odnosno kad udje u sistem HU pošte jednostavno obaveštenje da postoji pošiljka za nas. Zvanično to je poštanska pošiljka iz HU što naša pošta jedino i beleži a do HU je sasvim druga priča.

HU-HU1005 za UC pošiljke nije ništa novo pojavi se na kratko kada UPU izbaci status i posle toga normalno da će nestati kod naše pošte jer pošiljka nema praćenje.
Za LA pošiljke kod nas se pojavljuje samo prijem odnosno kad udje u sistem HU pošte jednostavno obaveštenje da postoji pošiljka za nas. Zvanično to je poštanska pošiljka iz HU što naša pošta jedino i beleži a do HU je sasvim druga priča.
Ja ti kazem da se ranije pojavljivalo HU-HU1005, a sad vise nema za LA posiljke.

Vraća se nazad Temuu ukoliko je ne preuzmeš do naznačenog roka.
kako moze da se vrati kada na paketu pise na koju adresu mora da se isporuci? ne treba ti da ides do nekog shopa, vec da ti se isporuci paket koji si platio da ti se isporuci.

Nazad
Vrh Dno