Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Ja sam nedavno dobio paket preko NL pošte sa aliexpress-a jako brzo. Sve ukupno 20-ak dana od naručivanja do isporuke. Nije išao na carinu
Blago tebi. Izgleda kako se kome zalomi. Ja imam 3 LR__NL paketa, jedan vec deset dana cami u Holandiji, a dva nekoliko dana kasnije porucena na putu za Srbiju. Samo se nadam da nije izgubljen
Da li se nekom desilo da se ceka na let 10 dana?
LA__HU paket porucen 19.06, na aerodrom stigao 24.06, a od 01.07. status awaiting flight.
Drugo poruceno skoro nedelju dana kasnike vec stiglo

Poslednja izmena:
Poenta sto sam uzeo 3 stvari od iste prodavnice istog dana.Poslali 3 paketa,a na kraju jedna se zaglavila na carini.
Screenshot_2025-07-10-10-55-21-465_rs.assecosee.pttandroidapp-edit.jpg Screenshot_2025-07-10-10-21-33-131_rs.assecosee.pttandroidapp-edit.jpg

i da,imam i ja paket koji ceka avion vec 10-11 dana....

Screenshot_2025-07-11-05-26-48-430_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg

Ok, problem je sto je danas mom paketu 19 dan putovanja, a jos nije ni usao u Srbiju, a gde je onda cekanje na carini itd.
Koji je poslednji status pred ulazak u Srbiju? Nemam nijedan paket koji je isao preko NL za ovih 15 godina pa ne mogu da nigde nadjem da proverim.
Ne sećam se koji je bio poslednji status pred ulazak u Srbiju, a sad ne mogu da vidim tracking info. Samo ovo (ipak je manje od 20 dana):

Prilozi

• Screenshot_20250711-142020_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250711-142020_AliExpress.jpg
    148.8 KB · Pregleda: 35
I ja imam jedan paket koji putuje preko NL. Naručeno 3.6., u NL je stigao 24.6. i to iz druge transit country a ne iz Kine.
3.7. je "left country of transit" i od tada ni traga ni glasa. Na pošitnom (naše pošte) praćenju stoji od 12.6. status "prijem".

Jedno vreme, pre 10ak dana, za taj order mi je izlazilo "due to logistic issues, delivery ma be delayed". To se više ne pojavljuje.

Kad (ako ikad) se nešto promeni u statusu ili stigne, javljam. (item vredi 70ak dolada, ne verujem da će proći bez carine - BG je u pitanju).

Pogledaj na ship24 da li je predato prevozniku, trebalo bi da izbacuje statuse jer UPU registruje svako pomeranje pošiljke. Na poštinom sajtu će ti uvek stajati "prijem" dok naša pošta ne primi pošiljku a što se tiče druge tranzitne zemlje čini mi se da severnu i zapadnu Evropu za AE drži logistika iz Engleske.

Blago tebi. Izgleda kako se kome zalomi. Ja imam 3 LR__NL paketa, jedan vec deset dana cami u Holandiji, a dva nekoliko dana kasnije porucena na putu za Srbiju. Samo se nadam da nije izgubljen
LA__HU paket porucen 19.06, na aerodrom stigao 24.06, a od 01.07. status awaiting flight.
Ja imam jedan koji stoji od 02.07 u holandiji, jos uvek nije krenuo ka nama, mozda ima neko sa jos bajatijom posiljkom.
ti si jos dobro prosao. Ja imam LR-NL paket
25/06/2025 3:20 AM - The item is on transport to the country of destination, THE NETHERLANDS
od tad paketu ni traga ni glasa kod nas nije ni usao u sistem. Nekad je sutradan bio na carini.
Jel tvoj paket krenuo ka srbiji ?

Kod mene evo promena one NL posiljke, sinoc je krenula ka Srbiji 07.07 stigla u NL a 12.07 krenula ka nama.
Kontam da ce danas stici na Surcin a onda pakao od cekanja, jer sigurno ce ici na carinu 300 € kosta, osim ako me Bog ne pogleda 😂

Ja imam jedan koji stoji od 02.07 u holandiji, jos uvek nije krenuo ka nama, mozda ima neko sa jos bajatijom posiljkom.

Nope, nikakvih promena. Pisao sam cak i VGP od kojih sam narucio igru, pre dva dana. Odgovorili su mi da su tražili odgovor od PostNL i da ce mi javiti. Od tada nikom ni traga ni glasa.

Imamo jednu posiljku post nl koja jos nema novih statusa stoji u holandiji od 25 26 juna i nema pomaka. Osciloskop je u pitanju.

Moja NL posiljka kao sto sam mislio i napisao jutros, evo oko 20h stigla na Teslu. Tacno 21 dan od Kine do naseg aerodroma.
Sad da vidim koliko ce me odrape ovi na carini, Kinez je napisao cca 57€ a realna je cena 300 jura.
Bitno je da se krece paket...

LA__HU paket stigao na aerodrom u kini 8.7 do danas se nije maknuo sa aerodroma, ovo im je neka nova glupost?

To što je stiglo na aerodrom ne znači da ide pravo u avion. Ne znam da li je nova glupost ali odvajkada se radi izvozno carinjenje što zna da potraje.

Poenta sto sam uzeo 3 stvari od iste prodavnice istog dana.Poslali 3 paketa,a na kraju jedna se zaglavila na carini.
Pogledajte prilog 498792 Pogledajte prilog 498793

i da,imam i ja paket koji ceka avion vec 10-11 dana....

Pogledajte prilog 498794
Je l' ima neke promene u statusu posiljke?
Moja idalje stoji na tom statusu Awaiting flightJul 1, 15:50 (GMT+2).
Na generatoru za kodove vidim od 20 posiljki nas petoro ima identicne statuse, svi ostali vec primili.
Moja NL posiljka kao sto sam mislio i napisao jutros, evo oko 20h stigla na Teslu. Tacno 21 dan od Kine do naseg aerodroma.
Sad da vidim koliko ce me odrape ovi na carini, Kinez je napisao cca 57€ a realna je cena 300 jura.
Bitno je da se krece paket...
Blago tebi. Moje tri su se nasrecu pokrenule, 11. i 12. jula. Sad je status "The item is on transport to the country of destination". Ko zna kad ce to meni stici u ruke. Ja mislio nasa posta spora ******, al izgleda ove evropske jos gore.

Ponekad nabavljam pakete iz Australije i mislim da mi odavno brže nije stiglo nešto:

1752563176019.png
Kod nas ništa trenutno, ali pretpostavljam da će ubrzo da se ažurira. Eto ako neko ima nešto iz AUS

1752563304154.png

Nisam siguran koji je tip pošiljke, mislim da je nešto standardno ne express, počinje sa CH

Verovatno ce i meni nisu mali paketi 🤣. Valjda ce da me usreci pa da ne placam namete.
A za LA****HU posiljke, je l ima promene?
Moj kostao 300 € al Cajniz napisao 65$ pa cemo da vidimo, ako budu racunali 100 jura ja na konju.
Krece se moja LA×××××HU posiljka sve regularno, ode iz Kine juce, sad je na putu za HU.

Ja naručio jednu stvar s AliExpressa i dvije s Temua u rasponu od 4-5 dana, i sad su izgleda sve istovremeno na isporuci. :D

Je l' ima neke promene u statusu posiljke?
Moja idalje stoji na tom statusu Awaiting flightJul 1, 15:50 (GMT+2).
Na generatoru za kodove vidim od 20 posiljki nas petoro ima identicne statuse, svi ostali vec primili.

Blago tebi. Moje tri su se nasrecu pokrenule, 11. i 12. jula. Sad je status "The item is on transport to the country of destination". Ko zna kad ce to meni stici u ruke. Ja mislio nasa posta spora ******, al izgleda ove evropske jos gore.
Ništa... Jedan čeka avion,drugi od prvog na carini....
Međuvremenu danas dobio paket kojii sam naručio pre 15 dana sa Alija.... Znači za petnaest dana stig'o ...

Prilozi

• Screenshot_2025-07-15-16-37-14-337_rs.assecosee.pttandroidapp.jpg
    Screenshot_2025-07-15-16-37-14-337_rs.assecosee.pttandroidapp.jpg
    62.9 KB · Pregleda: 12
Temu isporučen, Ali kao uvijek - "na isporuci" pa na kraju dana "pođite u poštu".

3 UC_HU posiljke, porucene 10.05, 12.05 i 14.05.
Sve 3 28.05 dobile status "Package arrived at local carrier facility".
12.06 stize poruka da imam posiljku u paketomat.
Ocekivao sve 3 zajedno, jer su mi do sada tako stizale UC_HU kada imam vise posiljki.
Otvaram, samo ova poslednja narucena 14.05 unutar, ostale 2 nema na vidiku ni dan danas (03.07).

10.05 - kabl placen 1.91$
12.05 - Essager 30W punjac placen 0.96$
14.05 - Sonizoon crveni USB od 32GB placen 0.95$

Gde su nestale, ne znam. Mozdaaa su zavrsile na carinjenju, ali sumnjam.
Da li su nekako zaturene negde, mozda.
Da li je neko kabl i punjac stavio u svoj dzep, mozda.
UPDATE:
Doceka me iznenadjenje u sanducetu danas.
Stigao kabl.
Nekih mesec dana posle USBa.
Fali jos punjac.
Inace ovo prvi put da me paket saceka u sanducetu, uvek je bilo papiric da pokupim u posti ili skorije paketomat.

Porucio 1.6 tri UC..HU i sve su isle istim tempom sa statusima iako su razliciti prodavci, dve su urucene 29.6 (23.6 bio status ALDC) a od UC08421...HU ni traga ni glasa iako je i ona sa poslednjim statusom 23.6 ALDC

Pozdrav, porucio sam sa aliekspresa krajem juna-pocetkom jula i najkasniji datum za posiljku je 19 jul a poslednji delivery update je bio 3 jula "Package arrived at the local carriage facility" LA......HU je broj, sta da radim ako ne dodje do 19og jula?

LA0809.....HU tjst, izvinjavam se

Nisam dugo pratio ovu temu, ovično naručim i zaboravim pa kad stigne (a uglavnom signe za oko 20-25 dana) ali samo da
potvrdim, LA....HU pošiljke, koliko vidi u postovima iznad, nemaju praćenje u Srbiji, samo do Mađarske?

LAHU imaju, UCHU nemaju.
Nego, jel beše 20 dana čekaju u pošti od kada poštar ostavi poruku da imam paket?

ja imam dva LR...NL.
Oba imaju status "The item is on transport to the country of destination". Jedan od 25.06. 3:20am isto kao kod @ivanmark88 a drugi od 11.07.
A tek treba da dodju na carinu i prodju nasu domacu proceduru

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno