Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Stigao malopre paket sa Temu-a.Posle 20 dana od narucivanja.Jutros mi stigla poruka na Viber od poste da je preuzeo kurir.Najbitnije da je sve stiglo kako treba.Nema krseva i lomova 😃

Nema Szabo ništa sa tim, još nije prosledjeno HU pošti.
Evo za UC iz tog perioda
Arrived at local delivery center Sep 11
Received by local delivery company Sep 3
Arrived in transit country/region Aug 29

Pa ocekivano je da ce sad kasniti gotovo sve posiljke koje dolaze bilo iz Kine ili neke druge zemlje zbog "lepog vremena" a isto tako je povecana mogucnost da i ne stignu uopste jer Majka Priroda je nepredvidiva.. Ovo govorim jer od drugara brat radi dal bese DHL u Austriji ili nekoj slicnoj kurirskoj sluzbi i juce je bio prinudjen da napusti polu pun kombi sa paketima jer ga je neocekivano zadesila bujica

Nisam pratio temu par dana pa se izvinjavam ako je vec neko objavio https://n1info.rs/biznis/dexpress-u...isu-tu-da-zamene-zaposlene-vec-da-im-pomognu/
Mozda su ovi "vrhunski" roboti uzrok sporije dostave Dexpress-a sto se tice TEMU posiljaka :unsure: :ROFLMAO:

Jel ima neko da čeka UC pakete sa Alija poručene još od sredine jula a da mu nije isporučen paket, ne pamtim da sam u skorije vreme ovoliko dugo čekao na pakete. Da li su razlog Temu pošiljke i neažurnost i organizovanost naše pošte?
Od nekih desetak posiljki narucenih krajem juna, sve UC, samo je jedna stigla i to za mozda dve nedelje. Ostale sve stoje zaglavljene u "Arrived at local delivery center" statusu.
Imao sam slucaj da mi posiljke kasne dosta ali bas bas retko. Da od 10 posiljki 9 debelo kasni nema smisla.
Ali je postao neupotrebljiv. Sta bi da nismo braca sa kinezima...

Meni se kiseli paket negde od 4.9. status Leaving transit country/region. Parcel outbound from transit facility. LA.HU broj, poručeno 26.8. Do sada su stizali znatno brže...
Baš svratih na temu da napišem isto. Tri la_hu paketa ne mrdaju. Valjda će stići dok ne istekne vreme za dispute.

Koja je poenta paketomata (pošta) kad su mu opet preusmerili paket ka adresi? Samo swm izgubio dva dana jer su paket poslao u Inđiju iz Kraljeva umesto za Krusevac, pa se tek sad vratio

Koja je poenta paketomata (pošta) kad su mu opet preusmerili paket ka adresi? Samo swm izgubio dva dana jer su paket poslao u Inđiju iz Kraljeva umesto za Krusevac, pa se tek sad vratio
Mislim da je problem u Kruševcu, tj u lokalnoj poštanskoj organizaciji. I ja sam imao nekoliko slučajeva da pristižuće pošiljke preusmerim na paketomat i one uredno završe na klasičnoj dostavi (a ja na poslu i ne mogu da preuzmem).
Prava šteta, paketomat je mnogo kulturna stvar.

Znači sad je temu 20+ dana, dobro napredujemo.

Temu se u skorije vreme može naći u problemu zbog ove dve stavke:

15-day no update refund
Ako za vaš paket nema ažuriranja za praćenje duže od 15 dana bez isporuke, možete podneti zahtev za besplatnu ponovnu isporuku ili povraćaj novca jer je paket možda izgubljen u transportu. Ako na kraju dobijete paket nakon prijave, možete ga zadržati besplatno bez potrebe da ga vraćate.

30-day no delivery refund
Ako vaš paket ne bude isporučen u roku od 30 dana nakon slanja, možete se prijaviti za besplatnu ponovnu isporuku ili potpuni povraćaj novca. Ako se ništa ne preduzme u roku od 35 dana, biće izdat automatski povraćaj sredstava. Ako stigne kasnije, možete ga zadržati besplatno bez potrebe da ga vraćate.

Sličan slučaj imao sam par puta sa ALI, vratili novac a paket kasnije stigao sa debelim zakašnjenjem.

LA...HU
UC...HU
UB...HU

Leaving transit country/region
Sep 16. 2024. 21:13

Arrived at line-haul office
Sep 11 / 12 / 13

Zaglavilo se zestoko, 8 dana ne mrda nista, ali la0715, la0716...

Temu ne mrda isto...

Screenshot_20240917_122909_Parcels.jpg

Screenshot_20240917_123007_Parcels.jpg

Ako baciš pogled na ranije postove videćeš da ima srećnika kojima se paket pravi blesav na istom mestu, evo danas 17ti dan.

Baš me interesuje da li će biti slučajeva da paket nekome stigne posle refunda. Verovatno je fora kao i sa ovim statusima što muljaju. Pretpostavljam da će kurirska služba automatski dobiti info za povrat navedenog paketa i da će u retkim slučajevima neko dobiti i refund i paket.

To mi se desilo sa “nepraćenim” svi koji su imali praćenje su stigli u rasponu između 14-45 dana, a uglavnom je to bilo oko 25 dana. Ovo je prvi koji mi je zaglavio negde, a da to nije naša carina.

Ne dramite - ne desava se prvi put sa posiljkama sa AE

Temu - videcemo

Posiljke koje su odmah dobile AG kod - narudzbine posle 30.08

AG0308300xxx sve stoje sa statusima od 10/11... sept. Posiljka je preuzeta od posiljaoca

Juce ( 16.09 ) su stigli do AG030845xxxx

Sve sa statusom Posiljka je preuzeta od posiljaoca nije ni stiglo do kurirske službe, M-O ih je preuzeo tad a dž vam je cimanje DEx sa pitanjem "a gde je moja pošiljka"

Temu se u skorije vreme može naći u problemu zbog ove dve stavke:

15-day no update refund
Ako za vaš paket nema ažuriranja za praćenje duže od 15 dana bez isporuke, možete podneti zahtev za besplatnu ponovnu isporuku ili povraćaj novca jer je paket možda izgubljen u transportu. Ako na kraju dobijete paket nakon prijave, možete ga zadržati besplatno bez potrebe da ga vraćate.
Ovo ću možda testirati jer imam jedan paket koji je trenutno 5 dana bez update-a.
Poslednji status je picked up by custom clearing company

Ja imam 3 paketa kojima iduće nedelje ističe rok za isporuku, eno ih čuče u m-one od 10 Septembra.
Naplaćaće se oni penala ako ovako nastave.

Ako je takva panika za 20-25 dana kod vas, sta bi ja trebalo da uradim za LA..HU registrovanu posiljku koja ni Kinu nije napustila jos od jula kad je i porucena a sad ce jos malo pa Oktobar :ROFLMAO:

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    26.1 KB · Pregleda: 46
Смешка ти се рефундација. Што се новца тиче немаш губитак, али си изгубио пар месеци времена.

Bas to, em na gubitku najvise vremena a onda i nesto malo novca, jer refund bar kod banke intese se racuna po najnizem kursu otprilike 113-114din a to je primetno na vecim iznosima. Ja sam se pomirio sa tim zezalicama tako da idem onom logikom "kad stigne, stiglo je, ako stigne, super" :)

@Stoka89

Ako ovo nije tvoja posiljka , onda nisi jedini :)
Medjutim ovo je jedini primer u 2000 komada koje sam pregledao

nj.jpg

Zabrinjava NS - samo par primera posiljki koje su vracene bez pokusaja urucenja

I pitanje je sta rade postari i kontrolori u pojedinim lokalnim postama

0698.jpg

0698-3.jpg

Primer kasnjenja

0698-2.jpg

Ovo ću možda testirati jer imam jedan paket koji je trenutno 5 dana bez update-a.
Poslednji status je picked up by custom clearing company
Da se nadovežem na ovo:

Sad imam dva statusa picked up by customs clearence company

Jedan od 12.9 koji se vidi u Poštinoj aplikaciji za praćenje i jedan od juče

Prilozi

• Screenshot_2024-09-18-09-25-05-877_com.einnovation.temu-edit.jpg
    Screenshot_2024-09-18-09-25-05-877_com.einnovation.temu-edit.jpg
    546.8 KB · Pregleda: 21
Oni mogu da produže vreme za dostavu kao što je bilo u doba korone? Mogu li da im tražim da produže vreme? 24.9 je zadnji rok za dostavu. Nešto mi se ne rizikuje s obzirom da su mi svi paketi malo skuplji.

Nazad
Vrh Dno