Crni
Čuven
- Učlanjen(a)
- 08.09.2000
- Poena
- 799
Pa gresis sine, grdno se varasChe_Guevara je napisao(la):S druge strane 80-tih je malo ETF ojacao programom i predmetom pa je i bilo teze ali sve od pocetka 90-tih pa do negde 97me je fakultet bio VEOMA VEOMA lak.
Sad su ga otezali iz chiste jurnjave za titulom koja ce katedra biti najopakija prema studentima.
Dugo si u inostranstvu tako da veropvatno ne znas te neke ludacke novine koje unose.
A drugo ima toliko bespatnih postdiplomskih studija u inostranstvu [kad pominjesh Siemens i on nudi te stvari] pa nek te oni usavrse u ono sto im treba, mada kako vidim u cetvrtoj i petoj na RTI-u nisu nimalo naivni seminarski radovi, domaci, pa i ispiti.
Ne znam kako sa drugima na fax-u ja se ne bunim, tesko je ali znam da ce biti lepo kad budes imao lepu osnovu za cetvrtu kada stvarno radis ql stvari i iz HW i iz SW.
Ne znam koliko imas godina, ali sumnjam da si studirao 80-tih ili pocetkom 90-tih, ali u svakom slucaju daleko od toga da je ETF bio VEOMA VEOMA lak (mozda laksi nego sada, ali nikako se ne moze reci lak). Slazem se da se iz godine u godinu katedre prosto takmice koja ce studentima vise da zagorca zivot, ali da je ETF ikad bio lak tu nisi u pravu.
Ako mi ne verujes...
S obzirom da ne znam na kojoj si godini i koliko si upucen da ti ne bih navodio neke primere sa starijih godina...
pogledaj rokove iz OET-a iz 80-tih godina i sve ce ti biti jasno
A onda to uporedi sa danasnjim (sad su laksi).
Druga bitna stvar: ETF od 93. nije nikakve promene plana i programa doziveo, ali bas nikakve, a i to 93. je bilo kozmeticke prirode ctp;
Masa jakih likova je ili umrla ili oterana sa fax-a ili su sami otisli.
Dosli su neki novi likovi puni sebe, a slabi sa znanjem = bruka i sramota.
Naucni rad je mislena imenica za ETF (o izdavanju knjiga, naucnih radova i ostalog necu ni da pricam). Kvalitet nastave, laboratorija i uopste uslova za studiranje je blago receno ocajan. Primera radi, u jednoj od najjacih laboratorija (elektronika) se koriste ruski unimeri koji su odavno za smece, a verovatno se i tvoj cale ucio na njima
Ma mogao bih 3 dana da pljujem...
Poenta je sledeca: mnogo izgubljenog vremena i zivaca, a malo stecenog prakticnog znanja...
RTI je tek prica za sebe.
Kakvi bre seminarski ?
Pa oni H od hardware-a nisu videli. Pogledaj na kakvim se masinama radi (pa pentium je pojam za te kante). SW je prica za sebe
Za jednu godinu nauciti Asembler, Pascal, Fortran, C i neki Pseudo jezik
Pa za jos jednu C++, Javu i opet Asembler.
pa onda malo osnova o bazama....
Mnogo svega po malo sto na kraju daje nista. Bolje je odmah u prvoj godini sesti i poceti sa ucenjem C++-a, pa za 5 biti programer, neko zavrsiti ETF, imati diplomu i ne znati nista (osim malo teorije, ali od teorije se ne zivi).
i kad covek zavrsi ETF, ne zna bre ni jedan obican JavaScript da napise, a kamoli neku ozbiljniju aplikaciju ctp;
Inace, programiranje pocinje pricom o algoritmima koji su davno zastareli i odbaceni.