Šta je novo?

[postpaid] VIP NEO tarifa vs sve ostalo (neograničeni minuti i poruke + 2GB@999 din.)

Čisto da ne ostanem dužan i VIPov odgovor... Koji potvrđuje rečeno.

(Jeste da ih čekaš 4 dana da odgovore, ali su - sadržajniji.) :)

= Broj se zadržava prelaskom u Neo tarifE. Što je dobro. Neo 2 je svakako bolji paket i od Mix XL-a, čak i da su zadržali 50% popusta - a nisu (smanjili su % popusta na dvogodišnju UO i time, de facto, poskupeli.), čak i kad ti dostupan data saobraćaj pomnože sa 2 tokom celog trajanja UO (pa dobiješ 2GB mesečno umesto 1, jer su tako darežljivi i daju "duplo više MB") :irony-included:

= Broj se NE zadržava prelaskom u Online tarifE... pod pokrićem izdavanja "data SIM kartice" /nisam ekspert za SIM kartice, ko jeste - može da kaže svoje

= Daju ti da biraš prepaid ili postpaid status (VIP), bez obzira na status kod prethodnog operatera. OSIM za: Online tarifu, kod nje - krajcaju.

A postavlja se logično pitanje -

Da li i MTS i Telenor svoje "internet/data kartice" (čitaj: prepaid ili postpaid Internet pakete) izdaju pod istim "uslovom" - sopstvene numeracije i kartice?

Point%20Blur_Jun292017_064849.jpg

Uostalom, i Telenor i MTS će "dati svoj odgovor na Neo", pitanje je dana/meseca. Osim ako nisu totalni dunsteri.
A mislim da nisu.

edit: Dual sim telefoni su skroz kul!
Pogotovo danas, kad je izbor istih tako veliki. Samo pre nekoliko godina - nije bio tako... Rasprostranjen.
Mislim da će (moj) sledeći morati da bude takav. /kad Nexus 5X crkne - a crkavanju je LG sklon. (koji pa nije, samo je pitanje vremena)

I mirna Bačka.
Takvim telefonom se izboriš sa svim suludim ograničenjima operatera. Bez muke, bez dranja/drame u poslovnici.

Treba i - triple SIM da prave :D
Kad već operator nije u stanju da spaja više paketa (tarifa) na jednu karticu/broj.
Ili jeste, ali ne želi.

Poslednja izmena:
Sta rekoh za status kod prethodnog operatera?:)
Postoji poneki triple SIM fon.

Kod MTSa moze na Data tarife da se predje uvek. Naravno ako cena tarife dozvoljava to ako si pod UO.

Kod mtsa moze sve.
Uzeo sam net paket (zbog lepog broja), bez UO.
Video da im net radi uzas i posle mesec dana ga prebacio na najjeftiniji postpaid.
Nakon 3. racuna, sto bi bilo jedva malo vise od 2 meseca koriscenja sam trazio prelazak sa postpaida na prepaid, jer mi taj paket ne sluzi nicemu.
Nakon par dana sam taj prepaid preneo u Telenor.

Znaci moram da menjam broj ako hocu online tarifu. Kakvi su smradovi, ja ne verujem...
A bas sam ih nahvalio i bio 100% siguran da cu to uzeti. Sad nemam pojma...sreca pa imam jos 6 meseci da vidim sta cu.

^Pa nisi ih hvalio bez razloga.
Dobro si ti to skrojio svejedno. Mudar combo. (Online 3 - jer posle možeš i na gore i na dole + tarifni dodatak za minute i SMS)

A i bitka nije završena / možda omoguće. Ako se dovoljno ljudi pobuni. Ja sam se svakako pobunio, tražio da mi objasne po čemu je "data" sim kartica tako "različita", kao i da - tretiraju kao prigovor. (naravno, ne nadam se previše! Samo nemam problem da kažem šta mislim.)

Palamude... 'Oće ljude na NEO.
- Ceo BG je izlepljen NEO bilbordima + sa TV-a se "ne skidaju" = promovišu ga baš agresivno. I nek' to rade! - zato i nema šanse da MTS i Telenor ne odreaguju.

'Oće keš. (VIP)
I i to je legitimno, ali ne kroz - suluda ograničenja... :wall:

@Nemanja, pitanje je bilo šta kad hoćeš U mts (sa Vipa ili Telenora; ti si se šaltao iz MTSa u MTS: tu može sve.) - alfa i ti velite: "može sve", MTS širi ruke (i treba i da šire i da grle!), pametnjaković/tupson iz korisničke - kaže:
a ne, mora isti status
(prepaid na prepaid, postpaid na postpaid)

A ja kažem: nek' se teraju svi u k!
Ratel zajedno sa njima.

Od tog MNPa su napravili to da moraš da imaš PhD da bi otiš'o gde 'oćeš i na šta hoćeš :)

To nije svrha MNPa (prenosa broja); to da ti ga operator zakomplikuje, štiteći svoj profit/gurajući jednu tarifu spram drugih... To je: ABUSE.
Klasičan.

Nego me mrzi da pišem RATELu, imam pametnija posla i znam da nema svrhe... Čak i kad napišem prigovor, oni (operateri) me zovu da ponude mesec dana besplatnog nečeg a RATEL to smatra: sasvim okej - problem rešen.

Ne, nije rešen, primera radi: ako SBB gura svoj net kao preduslov za HBO GO (a gura) - to se zove "prodavanje usluge kroz uslugu", i moraju da uvaže da postoje ljudi koji neće SBB net a hoće HBO go (HBO: "Sorry - nije do nas, mi puštamo svaki IP, mi ne potpisujemo takve ugovore sa potprovajderom, do SBBa je, dajemo im pravo da ga prodaju kako god hoće" - pa i da zahtevaju aktivan *net* paket na to što im već daš 800 dindži za HBO premium. Nije dovoljno! Moraš im dati i za Net, prepaid ili postpaid, koristio ili ne. Tada ce ti raditi HBO go sa svakog IP-ja/provajdera, ali - već su ti uzeli keš za net. A to što ti keš za net već uzima MTS, Targo, KBC, Exe, ko god, i što tehnički nije neophodno da to "MORA da bude SBB Net" - HBO odradi posao kompresije videa tako da ti pos'o završava i najjeftiniji Veratov paket od 900 dinara... To je nebitno. Bitan je profit SBBa. Pritom, pričam o "-Go" usluzi. Ej, pa to je usluga: u pokretu! Pa to bi moralo da šljaka svuda, sa svakog ISPa, i bez *aktivnog* SBB neta. Jer je tako najracionalnije. Nego, eto, većina je na "paketima" pa ima *aktivan* net pa to ni ne oseti. Ja koristim samo sbb TV a net mi je MTS vDSL, pa to ograničenje osetim itekako... I moram da ga "peglam" tako što SBBu dam 750 dinara za dva meseca prepaid neta, a da ne potrošim ni 1Kb; čisto da eto, postoji "aktivan net paket". Nepotrebno bacam lovu, jer me uslovljavaju. ***. Nemam izbora. Okej, imam, nude i drugi HBO Premium/Go, ali to i dalje ne menja činjenicu da - SBB prodaje uslugu kroz uslugu. Možda je to legitimno i legalno, ali nije fer prema korisniku. A ja sam uvek za fair play. Svejedno što štošta ovde nije fair i od daleko važnijih stvari od - ejdžbio go-a)

RATEL je na njihovoj strani, svih njih (vip, mts, sbb), jasno mi je. Ja ih ne vodim na večere. Operateri ih vode. :)

A svako od njih fura nešto što je tu kao klauzula koja štiti profit, na račun korisnika... Nešto što je klasična zloupotreba.

Samo što nadležnu instituciju za to boli patka. Oni su siti. (svarno idu na te večere) /to je konflikt interesa!!

Cilj, da ih natera da promene nešto što je po korisnika loše, po svakog/ne samo po mene - baš i ne rade.

edit: Uostalom, do juče je na čelu RATELa bio - pop. Kakve bre veze ima crkva s telekomunikacijama - pitaj Boga [emoji14]

Šta, nekakav moralni nadzor?
Više kulture na TVu?

Pa ni toga: NEMA!

Poslednja izmena:
Nisam se samo u mts setao, vidis da sam preneo broj posle jedva malo vise od 2 meseca u telenor. Teoretski to nije moguce, a vidis da moze.
Mislim da isto vazi i kada dolazis u mts, dakle moze sve. Bukvalno zavisi na koga naletis u poslovnici, jer su kod mene pametovali, a na kraju sef poslovnice odradio i sve je proslo kako treba.

Isto ovo maltretiranje sa cekanjem od 5,6 dana za prenos broja. To bi trebalo istog dana da se prenese bez gluposti.

A je l kad prenesete broj ide ono neko obaveštenje svaki put kad vas neko zove? Šta tačno kaže i je l mož se deaktivira? Mrzi me da čitam MNP temu... :)

@nemanja, drugi će sad da se bakcu sa MTSom. Sve cu da deaktiviram i predjem kod drugih (i postpaid i fixni i net). Dosta mi ih je. A i nije da sami ne pomažu u tome - loša parica, skuplja fixna i mobilna... Dovoljno sam im keša ostavio, sad je vreme da sejem drugima.

Mada, eto, i Vip pametuje... Sa Online tarifom. Em ne daju da zadrzis broj, em su taj Online 3 sakrili u sitna slova svuda. A paket skroz okej, 3GB za manje od 3 evra.

Pa tolko MTS uzme za +500MB tarifni dodatak!

Nema sta, on jeste najpovoljniji (Vip online + dodaci)

I dobri su dual sim... Mozes da iskombinujes svasta. To primam k znanju, za budućnost :)

Presao na NEO 2 bez telefona, jos mi je tesko da poverujem da je toliko dobar paket. Poruke saljem retko, a minuti mi znace, kao i minuti za fiksni(koji su takodje neograniceni).

Pre toga sam imao neki Biz paket preko firme, 500 minuta/poruka/MB i neki zasebni minuti za fiksni+umrezenje sa ostalim telefonima koji su bili u firmi za ~1500 dinara.

Jedina caka sa ovom tarifom je sto nema obavestenja kad se potrosi net, nego mora stalno da se proverava(ili neko softversko resenje na telefonu).

Sve brzo odradjeno, dva paketa potpisana, kartice odmah aktivirane, kad se sve skupi nije trebalo ni pola sata.

Pa to i nije problem (u vezi neta) . Postavi se na telefonu jednom kada da upozori i kada da isključi net i problem rešen...
(da ne bude zabune, kod mene je isključena ta opcija).
IMG_20170705_002400.jpg

Poslednja izmena:
= Broj se NE zadržava prelaskom u Online tarifE... pod pokrićem izdavanja "data SIM kartice" /nisam ekspert za SIM kartice, ko jeste - može da kaže svoje

Ulećem na temu :) Kad sam ja uzimao VIP internet karticu pre par godina (VIP Online paketi) rečeno mi je da neću moći da je koristim za razgovore. Ja je koristim i za razgovore od prvog dana :D a u međuvremenu sam i internet otkazao na njoj tako je sad koristim samo za razgovore :d tačno je da mi nisu dozvolili da biram broj kad sam je uzimao nego su mi dali random broj.

Kukate za net i blokiranje, do sada niste kukali za pozive i sms što nisu blokirani? Kako to? Nije fer sa vaše strane. Može da se blokira u telefonu potrošnja ili plati dodatak za blokadu, e sad ko je tehonološki nepismen za par klikova na fonu ***.
Nisam na Neo tarifi, ali Neo 2 deluje odlična ponuda za 1000din. bez telefona.

Naravno, zato sam i napisao "ili neko softversko resenje u telefonu". Ima puno ljudi(pogotovo van foruma) koji to ne znaju. Nisam kukao, samo sam izneo misljenje :(

Na mom Chajnadroidu ima limit koji se postavi, kao sto kazes, u dva klika i resena stvar.
+Upozorava kad se predje 80% monthly limita i ako se za jedan dan potrosi 10% sadrzaja(vrednosti nisu fiksne).

Edit:

Sa internet prekoracenjem moze mnogo lakse da se nabije veliki racun, nego sa prekoracenim porukama/pozivima.
Nije da se zalim, meni je tarifa super.

Poslednja izmena:
NEO tarife svakako nisu za one kojima je stalno uključen mobilni net. Ako se uključuje samo po potrebi 2GB je sasvim dovoljno mesečno...

Vip ima neo minute,Mts ima neo net.Sada ispada da je bitnji net nego minuti.Zašto onda ne uzmete Mts???

Poslednja izmena:
Vip ima neo minute,Mts ima neo net.Sada ispada da nikome ne trebaju minuti nego net.Zašto onda ne uzmete Mts???

Zato sto je u poslednje vreme bas postao spor tj cesto se zaglavi ne otvara stranice i mnogo je slabiji signal nego kod druga dva.

Mi bismo ono što ne može: neograničeni minuti i poruke i net koji se zaustavlja kada se potroši net (2, 3 ili bilo koliko giga) ili se smanjuje protok bez naknadnih troškova.

Meni lično kao ni 99% stanovništva ne treba neograničen net, neograničeni minuti i neograničene poruke niti iko može da razgovara 24h, da šalje poruke 24h, da troši net 24h, ali kada ti neko kaže flat to se ceni kod korisnika a to za sada operateri ne dozvoljavaju.

Na primer, većini nas je neophodan kućni internet i uzimamo od provajdera flat pakete. Imam Telekom 10/1 net ali ne iskoristim ni 3% toga zato što sam prestao sa torrentovanjem i komp mi služi za browser, mail, Spotify i OneDrive.

Malo ko može da iskoristi ono što provajder/operater nudi.

Tako je i sa mobilnim operaterima. Oni mogu da ponude flat minute/poruke/net (net uz smanjeni protok) ali bi onda bio uvek isti račun a to im ne ide u prilog.

Ide njima isti racun u prilog ali ako je prosek dobar i RASTE.

Pa nije baš tako. Što kaže @ivanbass1 mnogo lakše se nabije račun kad se prekorači net nego minuti i poruke. Posebno što je u ne tako davnoj prošlosti bilo primera da ljudi nabiju i po nekoliko desetina hiljada dinara zbog prekoračenja neta. Najpoštenije je da isključe net kad se distigne limit, pa ko hoće nek kupuje tarifne dodatke, i eto dodatnog prihoda za operatera.

WAS-LX1

Pa i ja od pcetka kazem :) da se netom lako nabije racun, dok minuti i SMS nece ici nesvesno; ipak te MINUT kosta 12din najvise (8 u postpaidu valjda kod MTSa), dok te minut neta moze kostati i 1500din.

Ali svaka firma voli da moze kontrolisati profit, jer nije ni fora da previse njih prekoraci jedne godine i sledece stede svi kao ludi. Samim tim MNOGO moraju da stimuju papire, da ne izgleda da je profit opao (najgore za javne firme je kada zvanicno pada profit, bez obzira sto realno on moze da raste te godine). MTS ne bi prosao ove godine dobro, jer je profit manja, iako je realno primetno veca (MNOGO je veci porez ~15x, pa neto dobit ispada manja).
Ne verujem da i VIP vise racuna da ce se ljudi zeznuti, vec racuna da ce ovako vise zaraditi zbog onih koji ne uzmu dodatak, nego samo surfuju.

Problem je sto su dozvolili mogucnost, pa se ljudi mogu zeznuti.

@alfaunits

Na prvom Android telefonu sam skinuo igricu od 40MB, a vec sam bio prekoracio limit, 2000 dinara veci racun za manje od 30 sekundi :D

To nije opravdanje da i sada to moze ;)

Alfa, kakvih 8 dinara minut, to je sad pusti san.
Ako govorimo o ceni minuta po potrošenom paketu to je kod mts (u dinarima):
- minut 11,90;
- uspostava veze 11,90;
- sms poruka 5,90.

I koliko vidim to prekoračenje je isto sa PRIČA i sa SUPER PLUS.
To je po cenovniku, e sad ako si ti računao koliko imaš u paketu pa delio sa cenom paketa ta je računica malo teža, i zavisi od paketa. Dakle jasno je - teraju te na veći paket da bi upravo izbegao ove cene.

Samo van paketa sam gledao. Ne mogu naci nove cene za MTS. Samo stare su po Tsrife. Ali pretppstavljam da su izjednacene sa VIP I TLN.

Bio sam u Vipu neki dan,interesuje me Online tarifa.Mislio sam da ću moći da koristim net na telefonu,u poslovnici mi spominju usb,ruter..Jel moguće da ne mogu koristiti kao podatke koje imam u MTS?

Mozes, cak i rade voice (obicni) pozivi na Online tarifi. Imas 3 varijante za Online tarife:
- Cena, veca, bez ugovorne obaveze (najmanje 3 meseca doduse forsira VIP). Samo ubacis u svoj fon i vozis
- Ista cena, 12 meseci ugovorne obaveze, dobijas modem neki obican za dinar (radi sa njim sta hoces). Isto mozes SIM u fon i vozis
- Niza cena, zbog 24 meseca ugovorne obaveze, dobijas modem isti za dinar.

U sva tri slucaja mozes karticu odmah u fon. Samo se daje ruter da bi mogli korisnici da koriste i na racunaru bez hotspota na telefonu ili povezivanja telefona.

NEO tarife svakako nisu za one kojima je stalno uključen mobilni net. Ako se uključuje samo po potrebi 2GB je sasvim dovoljno mesečno...
Kako nije, ja imam po 150mb po broju, dual sim i stalno uključen net.
Naravno, ne slušam on line radio i YouTube.

Sent from my x600 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno