Šta je novo?

Postpaid:Telenor VS MTS

Hvala. Posto me neko cima sa sakrivenog broja zanima me da li to moze da se dobije u listingu. Posto samo telekom nudi sakrivanje broja njihov je korisnik dakle trebalo bi da moze...

To tesko da ce ti omoguciti ako nemas neku vezu u mtsu...

Ja mislim da ce biti sve bolje za nas korisnike bez obzira na kojoj smo mrezi.Treci operater dolazi a to je onda slobodna trzisna trka(konkurencija) i sigurno ce svi morati da se bore za svakog korisnika,a tada ce cene pasti. Trenutno nude "povoljne" telefone ali cene usluga nisu pale. Od januara ce vec biti bolja situacija kada ce MOBILKOM vec mozda poceti da radi(tako su najavili)
ZIVELA KONKURENCIJA :,,:

Treci operater nema sta da trazi na ovom trzistu, uostalom pogledajte kolika je pokrivenost teritorije u HR od strane njihovog treceg operatera.

Hvala. Posto me neko cima sa sakrivenog broja zanima me da li to moze da se dobije u listingu. Posto samo telekom nudi sakrivanje broja njihov je korisnik dakle trebalo bi da moze...

MOZE!!! Ako 3 puta prijavis telekomu da te uznemiravaju i navedes tacno vreme i td.
Pozovi 789 i kazi u cemu je problem i ljubaznoce ti sve objasniti sta da preduzmes,a sta ce oni preduzeti.
Moze,moze :-devil-:

Treci operater nema sta da trazi na ovom trzistu, uostalom pogledajte kolika je pokrivenost teritorije u HR od strane njihovog treceg operatera.

Hoces reci da mreza kao sto je T-Mobile nema veliki udeo u Hrvatskoj!?;)
Ma bice jeftinije i ponuda ce sigurno biti bolja!!! Pa zar bi se mobilni operater uopste odlucio da dodje na neko(srpsko) trziste a da ne vidi zaradu i svetlu buducnost ,)

Malo off topic, ali me zanima da li je na postpaidu moguce zameniti broj a da ostane isti ugovor?
Dakle imam stari broj, na postpaidu sam, i hocu drugi broj ali isti ugovor. Da li je to moguce? Maltretiraju me neke budale, pa me zanima i da li mogu da dobijem listing pristiglih poziva?
Hvala. U pitanju je 064.

Da,da bez ikakvih problema! I listing i zamena broja!

Hvala

Hoces reci da mreza kao sto je T-Mobile nema veliki udeo u Hrvatskoj!?;)
Ma bice jeftinije i ponuda ce sigurno biti bolja!!! Pa zar bi se mobilni operater uopste odlucio da dodje na neko(srpsko) trziste a da ne vidi zaradu i svetlu buducnost ,)

Ne, hocu da kazem da mreza Tele2 Croatia nema veliki udeo u pokrivenosti.
U Hr su prisutni jos i:
T-Mobile (Cronet)
Vipnet

Imam 064 post paid i 063 prepaid.

MTSov postpaid je jeftiniji i bolje mi se uklapa. 3 godine sam mts postpaid korisnik, 2x sam uzimao telefone preko postpaida i to mi je sasvim normalan nacin da dodjem do fona kad sam vec ionako postpaid korisnik

ja neznam koliko je tacno dinkic se hvalio na tv-u kako je nas treci mobilni operater platio 320 miliona licencu dok je recimo hr treci platio valjda 20-30 miliona, a i u ostalim zemljama u okruzenju dosta manje. A koliko znam mobilkom je rekao da ce investirati jos 300 miliona tako da mislim da imaju namere da te pare koje uloze i vrate im se i da ce mnogo vise gledati da pokriju teritoriju, naravno prvo veliki gradovi ali neverujem da ce ici nekim laganim pristupom i bez ostre ponude kako bi pridobili korisnike.

Cene su ionako niske, treci operater nece doneti pojeftinjenje definitivno.

Ali ce uslovi za post-paid biti povoljniji. Kraci ugovori, povoljnije tarife i paketi.

To sigurno. Na neki nacin ce biti povoljnije. Mozda povecaju besplatne minute ili mozda bolju ponudu za aparate,...
Nesto ce vec smisliti.

Ono sto bismo svi voleli videti je da se donese zakon kao u USA tqako da mozete menjati operatere uz zadrzavanje starog broja. Ovakav zakon je u usa drasticno smanjio cene...

Smatram da ni paketi nece biti 'povoljniji'. Kraci ugovori - nema sanse... Ti i dalje mozes da potpises na 12 meseci. Gde ces krace?
Eventualno ako uvedu neke nove pakete pa neko kroz taj novi paket napravi ustedu jer mu paket bas odgovara... Jedino smatram da ce mnoogo poboljsati ponudu telefona na ugovor sto se vec i nazire donekle i naravno kvalitet i 'vremesnost' usluge (npr 3g) kao i cenu za gprs...
Nazalost, za razliku od vecine smatram da su cene za usluge koje pruza mobilna telefonija kod nas vise nego povoljne.
Ali ne sumnjam da se dobar deo nece sloziti sa mnom, narocito pod uticajem 'kvalitetniog' marketinga. Kad stavis na papir - ostace isto.

Poslednja izmena:
Gde imas post-paid ugovor da potpises kod nas da uz njega dobijes fon a da je na 12 meseci?

Nigde, niko to nije ni rekao... Kao sto ni ti prvobitno nisi rekao da mislis na ugovore sa telefonom. :D
Za to stvarno nemam misljenje tj. da li ce mozda ponuditi telefone sa 12 meseci ugovornom obavezom. Videcemo

U svakom slucaju svi se slazemo da od treceg operatera korisnicima moze biti samo bolje, ne i gore.

ma pali 064-065

Evo lakse je ovako ja imam i 063 i 065 isti su brojev,kod 063 uvek imam dodatne troskove oko 100-200 din,nikad nisam zvao sa te kartice van svoje(062-063) mreze a uvek imam prekoracenje nac. saobracaj.Inace koristim pro 60 (80 dom.min i 20 min nac. i 60 sms)preplata je oko 550 + 18% znaci oko 650 i naravno friend & family se obracunava odmah bez obzira na free minute,inace domet je extra svuda,a obracun je odmah 1. u sledecem mesecu.:zgran:

MTS imam isti paket minutaze BEL 100( + 40 sms more) ,koji ima nizu cenu 550 sa 18%,ali kad nekog zoves ostaris dok ga dobijes,a domet je nikad gori sran...e neopisivo pogotovo na potezu Bulevara Kralja Aleksadera Lion,Crveni Krst,Dorcol,Saborna crkva itd.Pa GPRS nikad ne radi kako treba pogotovo izmedju 00-04.:mad:

A treci oparater je povono Telenor !!!!!!posto on kupuje na tenederu Ausrtiji "?mobilkom?" operatera, koji je kod nas dobio teneder za treceg operatera za neupucene koje se loze nek malo googluju po sajtovima itddd:smoke: :smoke: :smoke: :smoke: :smoke:

Uzmite i polozite telefone na zemlju i baci te na njega sto vecu usran...u kamencugu da se ne opterecuje te!!!!!!!!

Poslednja izmena:
@tesla: sto se nepoverenja u racun tice sot ne pogledas na listingu? ne znam za telenor ali ga mts salje uz racun.

Sto se vesti o trecem operateru tice jer to definitivno? Ne bi bio nimalo dobro za nas.

A treci oparater je povono Telenor !!!!!!posto on kupuje na tenederu Ausrtiji "?mobilkom?" operatera, koji je kod nas dobio teneder za treceg operatera za neupucene koje se loze nek malo googluju po sajtovima itddd:smoke: :smoke: :smoke: :smoke: :smoke:

Telenor je vlasnik austrijiskog operatera - One

@tesla: sto se nepoverenja u racun tice sot ne pogledas na listingu? ne znam za telenor ali ga mts salje uz racun.

Sto se vesti o trecem operateru tice jer to definitivno? Ne bi bio nimalo dobro za nas.

Ma napisu dodatne usluge!!!!!!!!!! :S: :S: na racunu,a u listingu ne mozes da vidis sta je to:wave: :wave: :wave:

Poslednja izmena:
A treci oparater je povono Telenor !!!!!!posto on kupuje na tenederu Ausrtiji "?mobilkom?" operatera, koji je kod nas dobio teneder za treceg operatera za neupucene koje se loze nek malo googluju po sajtovima itddd

Uzmite i polozite telefone na zemlju i baci te na njega sto vecu usran...u kamencugu da se ne opterecuje te!

Ja googlah i nista ne nadjoh, daj molim te neki link vezan za to!?

BEL 150 vs. Pro 90...ja bih se odlucio za BEL 150 (koji inace i koristim proteklih 4-5 meseci). Za 15 dinara manju pretplatu dobija se 60 SMS poruka vise.

Ako imas vise prijatelja koji koriste 063 mrezu onda i ti uzmi 063 broj, a ako imas vise prijatelja koji koriste 064 mrezu onda i ti uzmi 064 broj, jer je najpovoljnije zvati ljude na istoj mrezi, to je trend u svetu a i kod nas dolazi treci. Ako samo primas pozive tj. nikoga ne zoves onda ti nije bitan operater.

Vrh Dno