Šta je novo?

Posta net dugovanje od pre 4 godine

ucitelj

Poštovan
Učlanjen(a)
03.09.2015
Poena
80
Naime pre izvesnog vremena mi je stiglo upozorenje za neplaceni racun iz 08.2017 god. da napomenem da sam kod njih uredeno raskinuo ugovor u to vreme razduzio opremu sto nije bilo moguce koliko se secam bez placanja svih zaostalih dugovanja (mozda i gresim)
Koliko vidim oni mene jos uvek tretiraju kao korisnika te ce mi na sledecem racunu? ukoliko ovaj platim obracunati i zakonsku zateznu kamatu, racune iz tog doba naravno nisam sacuvao
Pitanje je dali placati i koji je tacno postupak ako dobijem prinudnu naplatu

Prilozi

• птт.JPG
    птт.JPG
    159.7 KB · Pregleda: 143
  • ptt2.JPG
    ptt2.JPG
    211.5 KB · Pregleda: 144
Ovo je zastarelo, mogu da ti pljunu pod prozor.
Ali ako te tuže ti moraš da uložiš prigovor sudu, tj. tvoj advokat, pošto to ne ide po automatizmu.

Treba se raspitati u vezi zastarevanja potrazivanja. I kao sto rece Ringe iznad, treba se u slucaju suda pozvati na zastarevanje.

Možeš da tražiš da ti izvuču račune i uplate ako ti treba...Ali realno oko ovoga nema ništa..mada zna da bude smaračina i da su dosadni..
Njihovo je da probaju,naravno uz obavezan citat "sledi tužba" da te malo prepadnu..
Ih...šta sam ja prošao sa bankama.
*** lopovska posla

Pošalji ovo Udruženju za zaštitu potrošača Efektiva www.efektiva.rs

Ovo je zastarelo, mogu da ti pljunu pod prozor.
Ali ako te tuže ti moraš da uložiš prigovor sudu, tj. tvoj advokat, pošto to ne ide po automatizmu.

To me i buni, ako ne mogu sam da ulozim prigovor advokat ce mi uzeti 50e da to uradi, poslao sam efektivi, cekam odgovor

Zar nije rok za zastarevanje računa godinu dana?

Mislim, ja tako obično radim, čuvam račune koji su stari do godinu dana, ostalo bacam.

Nije za sve, pogledaj zakon.
Njemu su ovo poslali po sistemu app.

Mozes sam da ulozis
I mene su pokusali da zeznu
Zvali me iz izvrsiteljske kanc da mi kazu da sam vec tuzen
Samo napises zalbu u 3 primerka i odneses ne treba advokat

Nisam ih ni zvao za sad sam ignorisao njihovu pretnju, pokusao sam da nadjem racune iz tog doba ali slaba vajda

Molim upucene da mi daju primer zalbe i objasne gde se i kada u kom trenutku nosi

Meni se desila ista situacija pre neku godinu. Ugovor uredno raskinut, i stigao mi racun iz tipa 2017-18. Ignorisem i dalje, niko nije zvao niti se ista drugo desilo.

Nisam ih ni zvao za sad sam ignorisao njihovu pretnju, pokusao sam da nadjem racune iz tog doba ali slaba vajda

Molim upucene da mi daju primer zalbe i objasne gde se i kada u kom trenutku nosi
Znaci imas njihovu imejl adresu, imas dva broja telefona, i ti neces njima da se javis, da vidis o cemu se radi, da li je neka greska u pitanju, vec ovde pitas za savet, obracas se efektivi... Svasta...

Ima sigurno medju nama ljudi koji su zaista ostali duzni, mozda svojom greskom a mozda i namerno.
Mene interesuje sta rade po tim kompanijama/firmama ljudi u racunovodstvu (i menadzmentu) kada tek kroz par godina rade potrazivanja dugovanja ???

Nisam ih ni zvao za sad sam ignorisao njihovu pretnju

Ovo je skroz neodgovorno. Ima da ti šibnu izvršitelje za nepostojeći dug kao meni za gas. Navodno sam dugovao 600 dinara pre par godina. Na monju primedbu da sam platio sve, da posedujem svaki njihov račun sa uplatnicom, i da li imam pravo na žalbu izvršitelj je rekao da su svi rokovi prošli, da nije mogao da me pronađe, i da jer zakačio obaveđtenje na tabli nekog suda (daleko od mog mesta). Hvala bogu da nije bio negde bliže. Nepostojeći dug, ka kamatom i nagradom, sa morao da platim, a direktor i kolege su me gledali kao kriminalca. Izvršitelj je hteo da mi odbije od plate.

Pusti im zvanicni mail da se pozivas na zastarelost i nece te smarati vise

Oni svakako i planiraju da mi posalju izvrsitelje koje cu ja cekati ko zapeta puska tako da nije nista neodgovorno sa moje strane, njihov stav zvao ja njih ili ne se po pitanju tog izmisljenog ili zastarelog nece promeniti

Imam 2 mogucnosti da platim ili da cekam izvrsenje pa da se zalim

Izvršitelj po nekoj mojoj proceni neće uzeti predmet ako je zastareo.
Mada ima ovde ko se bavio time pa bolje znaju.

Kad se budeš suočio sa procedurom izvršenja videćeš da to nije baš tako lako.
Zato proveri da li su te tužili u zakonskom roku ili ne. Ako jesu, ne gine ti izvršitelj i plaćanje, nemoj da se inatiš ko moja supruga i da ti pokucaju na vrata da ti plene stvari zbog gluposti, bolje je da vidiš tačno kakva je situacija, da li imaju na osnovu čega da ti ovo nakače ili ne, nemoj da čekaš.

Pa piše lepo da nije u zakonskom roku.
Što meni ne dodjoše za 800k din?😁
Ili na drugom za 50k?
E...od nule oni naprave 50k i hoće pare.
Pa može....samo sutra.

I meni je stiglo upozorenje od Posta Net-a, i to za racun iz 2012 godine, koji navodno nisam platio - sto nije tacno, jer da nisam, ne bih mogao vratiti opremu i raskinuti ugovor.
Kontaktirao sam advokata, koji mi je rekao da racun zanemarim, jer oni to salju svima, pa gde prodje - prodje. Ovaj racun je davno zastareo, i ne mogu ga naplatiti. Rekao je da ni slucajno ne placam niti odgovaram na ovo upozorenje, jer bilo koja radnja sa moje strane prema njima resetuje zastarevanje duga. Ako lepo procitate upozorenje, videcete da ce se zatezna kamata naknadno obracunati (ko zna kolika bi bila ta kamata posle 9 godina), koju ukoliko platite racun naravno prihvatate, jer se onda dug vise ne smatra zastarelim.
Da se ogradim, ja pravnik nisam, vec vam prenosim reci svog advokata kome verujem.

Ovo sto je napisao clan Shota91 vezi razduzenja opreme vazi i u mom slucaju, bez placanja racuna nema razduzenja i raskida ugovora, to da nas tretiraju i dalje kao svoje korisnike se provalaci kroz tekst ove pretnje i da ce naravno naplatiti kamatu kad se plati racun (kamata je nekih 10% godisnje )

Meni je jedan advokat savetovao cak da platim eto ima i njih raznih

I za dusebriznike koji pricaju kako necu da ih kontaktiram danas sam ih zvao jedno 20x na 2 broja iz onog upozorenja bila je to igra bez granica sa telefonima na koje se niko nikad ne javlja

A da se vi lepo udruzite i opalite tuzbu za pokusaj prevare i iznude?

Pa piše lepo da nije u zakonskom roku.
Što meni ne dodjoše za 800k din?😁
Ili na drugom za 50k?
E...od nule oni naprave 50k i hoće pare.
Pa može....samo sutra.

Ljudi ja vam se divim. Mašina je napravljena da nas uništi. Ja nisam imao nikakve šanse, a nisam bio dužan. Čak sam imao i malo pretplate. Šta je trebalo da radim, da se tućem sa njima. Šta misliš zašto su iz drugog grada.

Cekaj ti si platio, odnsono prinudno su ti naplatili sve, nepostojeci dug i troskove izvrsitelja iako si imao racun da pokazes da si platio?
Da li je doslo od izvrsitelja obavestenje da si tuzen i da li si ulozio prigovor na taj zahtev ili si to ignorisao i propustio pa su te pokrali?
Sto ih ti onda nisi tuzio za pljacku i iznudu?

Cekaj ti si platio, odnsono prinudno su ti naplatili sve, nepostojeci dug i troskove izvrsitelja iako si imao racun da pokazes da si platio?

Sve sam platio što su napakovali. Da nisam, pustili su kod direktora, sudsko rešenje za prinudnu naplatu. Imam i danas svaki njihov račun + nalog za uplatu koji pokriva taj račun. Nisam imao ni kome da se žalim, a ni kome da pokažem. Došlo je rešenje za prinudnu naplatu i to ti je to. Ništa ih nije zanimalo.

Da li je doslo od izvrsitelja obavestenje da si tuzen i da li si ulozio prigovor na taj zahtev ili si to ignorisao i propustio pa su te pokrali?

Nisam ništa dobio, a navodno su me zvali i obavestili poštom. Zatim su okačili to na oglasnu tabliu "nekog" suda. Ništa nisam ignorisao, jednostavno su me namerno doveli pred svršen čin, gde više nisam imao nikakva prava.

Sto ih ti onda nisi tuzio za pljacku i iznudu?

Jedan pravnik mi je rekao da je to završena priča. Da sam imao rok da se žalim, a nisam. Na moje insistiranje za stvarno nisam znao za to, samo je slegao ramenima. Nikada u životu me niko nije tako dobro preveslao. Kolege su pomislile da sam "krao gas, ili šta već". Zahvaljujem bogu što izvršitelj nije bio iz mog grada, jer mi je svašta padalo na pamet u mojoj nemoći. Zato sam i napisao da je to veoma opasno, i da taj zakom mora da se menja, makar u delu gde stvarno moraju da te obaveste.

Jedan pravnik mi je rekao da je to završena priča. Da sam imao rok da se žalim, a nisam. Na moje insistiranje za stvarno nisam znao za to, samo je slegao ramenima. Nikada u životu me niko nije tako dobro preveslao. Kolege su pomislile da sam "krao gas, ili šta već". Zahvaljujem bogu što izvršitelj nije bio iz mog grada, jer mi je svašta padalo na pamet u mojoj nemoći. Zato sam i napisao da je to veoma opasno, i da taj zakom mora da se menja, makar u delu gde stvarno moraju da te obaveste.
Nisam siguran, jer nisam pravnik ali ti nisi imao nikakav pravni osnov za sprečavanje izvršenja jer su ti istekli svi zakonom dati rokovi za žalbu. I to nije problem, ti moraš da platiš to, ali to nije završena priča jer si ti optužen bez osnova, a oni su uradili to sa elementima krivičnog dela i imaš puno pravo da pokreneš privatnu tužbu ako to ne bi tužioc gonio po službenoj dužnosti. Raspitaj se, ali ja na tvome mestu ne bi žalio novac da isteram pravdu jer ne trpim ovakvu nepravdu. Zamisli sad da ti neko natovari da mu duguješ milione, nekad ste imali neki poslovni odnos pa to uzme kao osnov, angažuje izvršitelja i oni to urade po sistemu kao u tvom slučaju i ti osta bez miliona iako nikome ništa nisi dugovao.

Ljudi ja vam se divim. Mašina je napravljena da nas uništi. Ja nisam imao nikakve šanse, a nisam bio dužan. Čak sam imao i malo pretplate. Šta je trebalo da radim, da se tućem sa njima. Šta misliš zašto su iz drugog grada.
Tad još nije bila ova mafija.Barem za ovaj jedan.A za ovaj drugi verovatno videli da nemaju osnova za potraživanje i nisu slali za prinudnu naplatu.Ali kad krenu da zovu,ne skidaju se sa telefona..Ma možeš da im pričaš šta hoćeš..Slao opomene da me ne uzemiravaju,tipa nešta pri utuženju.. Ja kažem tužite me,oni meni tužite vi nas.. i tako u krug...Neće niko nikog da tuži.
I batališe.

Vrh Dno