Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Dalo se pretpostaviti s obzirom koga su postavili na čelo, ali ipak sam se nadao da neće.
Pitao sam ih elektronski je li ovo istina, čisto da vidim jesu li u toku ili su neobavešteni i po ovom pitanju.
A do sitnih detalja sam isplanirao smeštaj je***ih kablova po stanu i šta sad? 🤜😵🤛

Ništa, sad Telekom optika ko ima i voli, a ostali i dalje Poštanet kabal očigledno, do nekog trenutka, kao što druge kupljene firme i dalje koriste svoju infrastrukturu.

Sada će narednih par godina PoštaNet korisnici služiti uglavnom za otplatu Telekom kredita.

U mojoj zgradi već postoji MTS optika, ne znam šta planiraju sa nama poštanet korisnicima, hoće li nas samo prespojiti ili ostaviti ove kablove kao i do sada a krknuti nove više cene. Pošta je za sada mnogo jeftinija od Telekoma. Ja čekam da vidim tu Telenor ponudu, ne pada mi na pamet da se obavezujem novim ugovorom za MTS, radije bih Orion optiku bez ugovorne obaveze, jer i njih imamo u zgradi.

Na postojećoj infrastukturi ne mogu optiku da daju, za to će morati Telekomova optika da se uvodi tamo gde nema. Mislim da će prvi korak biti hibrid provajder, Poštanet net + ponuda Telekom kanala. U narednih mesec-dva predviđam u ponudi Tanjug, K1 i ono drugo što se plaća našim novcem.

U mojoj zgradi već postoji MTS optika ...čekam da vidim tu Telenor ponudu, ne pada mi na pamet da se obavezujem novim ugovorom za MTS, radije bih Orion optiku bez ugovorne obaveze, jer i njih imamo u zgradi.
Ne znam šta čekaš. Pravac Orion.
Telenor sumnjam da će biti bez ugovora.

Mene živo zanima šta će ponuditi tamo gde se koristi samo televizija. Uvodiće optiku samo za TV za 1096 dinara mesečno? A mislim da im je veći deo korisnika upravo iz te priče.

Mene živo zanima šta će ponuditi tamo gde se koristi samo televizija. Uvodiće optiku samo za TV za 1096 dinara mesečno? A mislim da im je veći deo korisnika upravo iz te priče.
Pa SBB je nama pored interneta nudio TV u duo, odnosno i fiksni telefon u trio paketu. I Telekom će valjda nuditi TV uz moguć fiksni, internet uz moguć fiksni ili svo troje. A cena ide gore, to je sigurno. Možda ne odmah ali kroz koji mesec. A imam komšija koji imaju samo analogni TV. Šta će oni mučeni, ne znam stvarno.

Bas tako. Kod mene u Velikoj Plani postoji samo analogna ponuda i to kosta 570d. U zgradi postoji jos i Supernova (bivsi RV). Bice veselo za starije komsije.

A imam komšija koji imaju samo analogni TV. Šta će oni mučeni, ne znam stvarno.
Pa na njih sam i mislio. Stariji ljudi kojima je potreban samo osnovni prozor u svet za što manje novca. Imaju CRT TV. Ne treba im internet, fiksni... Kod mene u zgradi je takva situacija sa onima koji su ostali na KDS-u posle ukidanja svih značajnijih kanala.

Jedino da počnemo opet da kačimo antene po prozorima za osnovne nacionalne kanale.

Ne verujem da će do nekih krucijalnih promena doći tako brzo. Ni jednoj strani ne odgovara tako nešto. Mts-u je dovoljno što je dobio određen broj novih korisnika, a starijim korisnicima je dovoljno da se ništa ne dira. Napredniji korisnici su uglavnom već napustili Poštu, a oni koji nisu će naći neku alternativu: 1- u dogovoru sa mts ako tehnički uslovi dozvoljavaju, npr. prelaz na optiku; 2 - uzimanjem usluga drugog provajdera, opet u zavisnosti od tehničkih mogućnosti; 3 - kombinacijom usluga više provajdera, TV poštin, internet od mts (kao i fiksni i mobilni).
Problem je da li će se stari korisnici Pošta usluga tretirati kao novi ili stari korisnici i da li će im se dozvoliti popusti kao novim mts korisnicima.

Jedino da počnemo opet da kačimo antene po prozorima za osnovne nacionalne kanale.
To je 10-ak kanala od kojih se izdvajaju RTS-ovi, Pink, B92, Prva, Happy... I još 2-3 radio kanala. Više sam hvatao sobnom antenom 90-ih.

Napredniji korisnici su uglavnom već napustili Poštu, a oni koji nisu će naći neku alternativu: 1- u dogovoru sa mts ako tehnički uslovi dozvoljavaju, npr. prelaz na optiku; 2 - uzimanjem usluga drugog provajdera, opet u zavisnosti od tehničkih mogućnosti; 3 - kombinacijom usluga više provajdera, TV poštin, internet od mts (kao i fiksni i mobilni).
Treće je najmanje verovatno jer signal Pošte ide preko koaksijalnog kabla, MTS valjda ide optičkim pa UTP-om kroz stan.

Treće je najmanje verovatno jer signal Pošte ide preko koaksijalnog kabla, MTS valjda ide optičkim pa UTP-om kroz stan.
Zato i jeste na 3. mestu, ali može da se izvede razvlačenjem paralelnih instalacija - optički kabl uz koaksijalac do centralnog mesta u stanu. Vrši posao mnogima, posebno kojima ne odgovara komplet paket jednog provajdera ili kod kojih tako nešto nije izvodljivo.

@zaxknez
Ali ovde se radi o starijim ljudima. Oni su ti koji će najviše hteti status quo, njima se kablovi ne vuku po stanovima. Imaju signal direktno iz zidnih instalacija preko RG-59 kablova koji su tu od izgradnje. Samo ubodu antenski kabl kao 90-ih i signal je tu. Jedino ako im MTS da svoju uslugu dosta jeftinije nego što je sad kod Pošte, verujem da neće hteti razvlačenje kablova u suprotnom.

@Der Schnitter
Zato sam i rekao da ne verujem da će do velikih promena doći brzo. Mislim da u takvoj situaciji status quo odgovara i jednoj i drugoj strani. Bar do isteka pojedinačnih ugovora. Gde je dostupna optika mts će ponuditi prelaz na isti sa pričom da će dobiti bolje. Ko nema ići će po starom po pitanju instalacija. Nisu samo na Poštanet ostali korisnici sa CRT televizorima.
Promeniće se paketi i broj TV kanala, što će biti izgovor za promenu cene.
Smisliće mts neki paket i za starije korisnike, tipa fiksni+tv sa starim instalacijama, mada mislim da će pre prebaciti na optiku gde mogu.

Pa nisu samo stariji korisnici na pošti. Imaju i oni neke prednosti, pre svega za oko 3000 din dobije se stabilan internet od 100gb/s bez ikakvih prekida i bez Nat-a uz dobar kvalitet TV signala, HBO kanale, dosta HD kanala kao i skoro sve ostale. Toga za te pare nema ni kod koga drugog. Najviše su izgubili korisnika kad su ostali bez N1 i Sportklub kanala. Poznanik koji radi tamo mi je rekao da oni svuda imaju optičke kablove po gradu do samih ulaza u zgrade, zato je i kvalitet signala i interneta ipak dobar. Imam i EON aplikaciju van mreže na kojoj slika ne može da se poredi sa onom na poštinom kablu. Njihov razvoj je zaustavljen pre par godina, izgleda upravo zbog ove prodaje a bili su top.

Da se ne lažemo, malo koga zanima N1. Iskreno mene ni RTS ne interesuje. Neću da gubim živce na politička prepucavanja, živce trošim na sport.;)
Poštu sam izabrao dok su imali komplet sportske kanale i zbog lakog povezivanja bez dodatnih kablova.
A jesu njih polako gurali u propast, da dođe neko veći i pokupi ih u bescenje.

Pa nisu samo stariji korisnici na pošti. Imaju i oni neke prednosti, pre svega za oko 3000 din dobije se stabilan internet od 100gb/s bez ikakvih prekida i bez Nat-a uz dobar kvalitet TV signala, HBO kanale, dosta HD kanala kao i skoro sve ostale. Toga za te pare nema ni kod koga drugog. Najviše su izgubili korisnika kad su ostali bez N1 i Sportklub kanala. Poznanik koji radi tamo mi je rekao da oni svuda imaju optičke kablove po gradu do samih ulaza u zgrade, zato je i kvalitet signala i interneta ipak dobar. Imam i EON aplikaciju van mreže na kojoj slika ne može da se poredi sa onom na poštinom kablu. Njihov razvoj je zaustavljen pre par godina, izgleda upravo zbog ove prodaje a bili su top.
Da, ovo je sve tačno. Ja sam i danas ubeđen da je njihov digitalni signal i kvalitet slike, na onom "barbi" risiveru, bolji od mog EON-a ili nekog drugog aparata. A moji matorci imaju 10 godina star LCD, ja 5 godina LED tv. Takođe, net im je zakucavao kad je neka veća havarija (čuveno sečenje optičkih kablova kod neke pruge), inače je vrlo stabilan. Uzeo sam mojima svojevremno onaj drugi paket, net 30, jer me bilo sramota da uzmem 10, a takođe i HBO paket, da ne plaćaju rentu za box, još sam mislio da će osoblje krenuti za nama jer nam je potpisana cena oko 2000 rsd mesečno, kao da smo ih prevarili a oni loše izračunali. :ROFLMAO:
No, sve je to iza nas, to je bilo vreme kad su imali sve kanale na jednom mestu, sad su sramota.

Dok su imali sve kanale i bilo ih je moguće gledati bez ikakvih dodatnih uređaja, za mene su bili najbolja ponuda. Sad sam se razmazio sa uslugom 7 dana unazad i ne bih mogao da se vratim na klasičan TV.

Bez obzira na mali broj korisnika koje je imala Pošta, ostajemo bez konkurencije polako ali sigurno.

Bas tako. Kod mene u Velikoj Plani postoji samo analogna ponuda i to kosta 570d. U zgradi postoji jos i Supernova (bivsi RV). Bice veselo za starije komsije.
Dobiće ponudu identičnu Supernova ponudi- Toliko. Imaćete u ulazu dva puta supernovu i to je to. Nekad će sve te kablove povezati na jedno te isto.
Nažalost, to je posledica "ukrupnjavanja" i manjka konkurencije. Prvo stradaju jeftine usluge.

Da ne idemo u politiku, ali penzioneri će na proleće dobiti po 20.000 dinara, tako da "šta ih briga".

Nesto ne verujem da ce da dovlace opremu za digitalno emitovanje. Steta,ta kablovska postoji jos od proslog veka. Svi kablovi idu podzemno,bukvalno do svake zgrade a i kuce u svim ulicama. Jedino sto nisu ulagali u digitalni prenos. Supernova tj bivsi RV je sve kablove razvukao preko bandera.

telekom nije preuzeo, vec prakticno ugasio postanet.
da su hteli korisnici bi vec presli na telekom jer su vecinom mogli.

Penzioneri da znaju, mogu besplatno da hvataju kanale sa Avale, to sto njima treba,sve je inače besplatno.

Nije sprdanje, vec naprotiv, 90% penzionera gleda nacionalne kanale.Vi sto ih stitite, bolje da im objasnite,kako da ustede koju paricu.
Ne daj boze, da im slucajno kazete, da mogu sve to i plus te arene koje pominjes, da gledaju za 599 dinara mesecno,to nikako.
Nego udri par hiljada dinara po njima, eto koliko brinete o nima, a drugima spocitave pricice o moralisanju.

Nije sprdanje, vec naprotiv, 90% penzionera gleda nacionalne kanale.Vi sto ih stitite, bolje da im objasnite,kako da ustede koju paricu.
Ne daj boze, da im slucajno kazete, da mogu sve to i plus te arene koje pominjes, da gledaju za 599 dinara mesecno,to nikako.
Nego udri par hiljada dinara po njima, eto koliko brinete o nima, a drugima spocitave pricice o moralisanju.
Подели с нама инфо о тој сјајној понуди за 599 дин.

10-ak besplatnih kanala od kojih se izdvajaju RTS-ovi, Pink, B92, Prva, Happy, Studio B... I još 2-3 radio kanala. Nisam proveravao skoro, možda ih ima još, možda i dobrih.
I mene zanima ta ponuda od 600 dinara.
Hoće penzioneri da gledaju i rijalitije i turbo folk, ali ima i onih koji prate sport, strani i domaći fudbal (makar su oni gledali fudbal kad je valjao, što gledaju ovo danas pojma nemam, ali hajde...). Neki vole i filmske kanale, neki dokumentarce. Ta etiketa da su svi seljaci koji prate seoske kanale, kojekakav šund i kič, čujem stalno i bilo bi lepo da "budući penzioneri" stanu s tim jer i njima sleduje etiketiranje, pitaj Boga kakvo.
Inače, ja bih najradije imao samo besplatne kanale. Ne bih ja njih gledao, ni ovo sada ne pratim, nema se šta normalno ni pogledati. Možda da oslušnem vesti povremeno i bacim pogled u gornji desni ugao Studija B.

Vrh Dno