Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Odlican je ptt. Pre sam bio njihov korisnik i sad odlucih da se vratim opet, nameracim se na tv i kablovski net 30/3 i sport dodatak i sve za ispod 2k, i plis 5m za dinar. Odem da potpisem, ali ne lezi vraze, na mojoj lokaciji (inace je Smederevo u pitanju) nemaju moguscnosti za kablovski net, vec mi ponudise adsl. Koji em nije povoljan, em su brzine premale, a morao bih da zadrzim i fixni koji sam bio resio da otkazem. Tako da na moju veliku zalost moram da nastavim sa mts-om do daljnjeg. Jer je kopernikus zivi ocaj koliko cujem.
U sd nemam sbb kao u Beogradu pa nemam njih kao opciju.
Tako da svako ko ima mogucnost da uzme ovu ponudu ptt sa kablovskim netom neka pozuri do kraja jula je akcija koliko sam video.

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

^ Rekli su da će da produze akciju Sve za pet. Nezvanično.

Inače, pojma oni nemaju. Oblepili ulaz kod mojih posterima, ubacili flajere, ali ulaz nema tehničke uslove, niti je u planu, mora 50% stanara da potpiše saglasnost. Pozovem opet, operater kaže ima uslova i počne da nabraja prezimena ljudi koji koriste. Odem do interfona ulaza pored - tamo su ta prezimena.

Treći put pozovem, kaže, zvaće servisera na terenu da pita. Serviser potvrdjuje da može i negira da ulaz pored ima njihov signal (iako sam našao sva prezimena). Ona gleda svoju app i kaže da ne zna šta da mi kaže.

Lokacija je 500m od njihovog TK centra i upravne zgrade.

^ Rekli su da će da produze akciju Sve za pet. Nezvanično.
Produžena je do 30. septembra, piše sada na sajtu:
http://www.postanet.rs/lat/struktura/posta-net-paket/sve-za-pet.asp

Ja danas potpisao produžetak ugovora - digitalna CATV + kablovski Net (uzeo sam paket 30/2, do sada sam imao 50/3, ali mi ne treba ta brzina) + Paket Plus (*mjau**mjau**mjau*, u njemu imam Travel HD, a taj kanal možda i najviše gledam) - sve zajedno to je oko 2100, uz prvih 5 meseci za dž. Kad se to preračuna, izađe oko 1700 din mesečno, što je OK cena.

Kako stoje sa promenom ip adrese pri resetovanju konekcije, tj. jel isto kao kod telekoma gde se svakim restartom odmah dobija druga ip?

Ne znam to, nisam nikada proveravao.

Ja ne pamtim da su mi ikada promenili ip adresu. Ako i jesu., to je retkost

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Koristim dugo ptt kds..ima li sanse da uvedu optiku?? Drugo, zna li neko nudili iko uslugu optike u bloku 28 televizorka konkretno u M.Milankovica? Hvala

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Optika kod PTT-a će doći kada svi ostali budu uživali u X puta jačem internetu u svojim svemirskim brodovima na intergalaktičkom putovanju.

Bitno da znaju da šalju upozorenja o neplaćenim računima iz praistorije. Sreća pa se sve uredno čuva za ovakve situacije.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ima optike i u Srbiji, naravno ne u obimu u kojem bi trebalo. A PTT je imao kablovski net u vreme kad ADSL u Srbiji još uvek nije postojao, kad je praktično jedini široko prihvaćen način pristupa bio Dial-up. Ja u to vreme nisam imao uslove ni za fiksni telefon, ali sam bio 24h online zahvaljujući PTT. Bar danas postoji mogućnost izbora, kome nešto odgovara lako će pronaći alternativu.

Da, i kočili su razvoj svih ostalih operatera na sve moguće načine. Trenutne brzine su mogli da ponude od starta, ali su čekali da svi nude duplo veće, pa tek onda dali ovo. Optike ima, ali ne kod PTT-a i sigurno neće ni biti dok svi ostali ne odu mnogo brže od te optike.

Oni su potpuno nebitan operater i pružaju usluge na toliko ograničenom prostoru da bi mogli da koče bilo šta.

Oni su potpuno nebitan operater i pružaju usluge na toliko ograničenom prostoru da bi mogli da koče bilo šta.
Sad... Tada si zbog njih bio (godinama) na dial-up-u.
Poenta i nije u tome da li će dalje kočiti ili ne, nego šta se od njih može očekivati po pitanju kvaliteta i brzina u narednom periodu, konkretno optike, što je i bilo pitanje forumaša. Odgovor sam već dao ;)

ne treba ptt-u optika do korisnika, sasvim je dovoljno sto vec sad imaju optiku do kabineta, laka je migracija sa docsisa 3.0 na 3.1 a trenutno i 3.0 i vise nego zadovoljava potrebe vecine korinika i ostace tako u narednim godinama...

sto se tice kvaliteta ptt je u samom vrhu sa prakticnim uptime kao da se radi o SLA ugovorima...

To je tako u teoriji, a u praksi je nešto sasvim drugo.
Dok radi, on radi dobro, kad ne radi ubeđuju te da ne vide problem i da je modem na mreži a ti ne samo da nemaš internet, nego ne možeš ni da mu pristupiš preko IP adrese. Modem sam promenio na moje veliko insistiranje.
Majstore čekaš nedelju dana da izađu na teren, a par puta mi se dešavalo da "zaborave" pa onda opet zovem i opet čekam. I kad treba da izađu ubeđuju da nije do toga, onda izađu, diraju nešto u zgradi i popravi se, a onda kažu da nisu ništa dirali (internet se vratio nekom magijom verovatno, uplašio se kad video majstore ili šta već). A kad nestaje to uglavnom bude vikendom kada oni ne rade, a popravi se u ponedeljak.

^ Lepo opisano. Jeste da ja za sada nisam imao problema, ali im je podrška takva da ne bih očekivao brzo rešenje ako se problem pojavi.

Moji koriste PTT KDS od 2004, i osim jednog popodneva pre desetak godina kad su 'spržili' sve svoje Pupin modeme nikad nije bilo ozbiljnijih kvarova u mreži. Za manje od 2000 dinara koliko plaćaju net+digitalnu tv, ja stvarno ne vidim neki razlog za nezadovoljstvo.

Apsolutno se slažem sa postom iznad. Mnogo ste vi razmaženi kukate. Ptt daje sjajnu uslugu za džabe pare.
Burazer moj u Belgiji plaća 70mbits 60eur, čekao je na ugradnju modema MESEC dana. I šta? Da je u Srbiji na ptt trebalo bi bombu da baci?
Kapiram vaše nezadovoljstvo ali nam ne treba 30 postova u temi sa raznoraznim kukanjem.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Znači kada nešto ne radi ne smemo da kukamo i da se bunimo, već da čekamo da se problem reši sam od sebe. Povoljno jeste, ali džabe nije [emoji3]

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Cuj lika poredi.cijene u Belgiji sa nasim, hahaha, poredis li lafe plate ??

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Ovde se kuka što PTT ne uvodi još uvek neneophodan FTTH. Akki je na jednostavan način obrazložio da imaju sasvim upotrebljivu instalaciju do korisnika. A za cenu koju naplaćuju nude sasvim solidnu uslugu.

Ista je podrška koliko god da se plaća. Ja Ptt-u plaćam 3330 din. mesečno za net i tv, što i nije baš malo. Javljaju se ljudi koji slično plaćaju za optički net i tv kod drugih. Jesam zadovoljan uslugom, sve lepo radi, ali svejedno morali bi da imaju bolju tehničku podršku. Po iskustvima drugih, ako nastane problem, mnogo se sporo rešava.

Poslednja izmena:
Gledate iz svog ugla i racionalizujete.
Što je dobro - dobro je, što nije dobro - nije dobro. Treba biti realan.

Poređenja sa Belgijom su smešna, jer imamo EXE net u našoj zemlji (Nišlije) koji su po svemu nekoliko klasa iznad PTT-a a jeftiniji, ili komšije Rumune koji su imali mnogo bolje pakete od ovih još pre više od 5 godina, a plate im veće.

Nisam ja poredio nas sa Belgijom, rekoh da je cena usluge tamo 60 eur I da se instalacija čeka mesec dana.
Nemam nameru da se ovde prepirem I idemo u opasan off.
Svako neka gleda iz svog ugla, moj ugao je: koristim uslugu oko 6 meseci, nije bilo prekida, brzina stabilna, digitalni kanali plus 50mbits za 1900 din plus tri metra za dinar.
Nema bolje za te pare, a rekao bih i da je džabe, pa vi sad kažite da je jeftino, vidi ga poredi sa Belgijom, ima kod babe na pijaci jeftinije...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Zao mi je zbog tvog loseg iskustva, sigurno je da nisi jedini, ali imate uptime zvanican na uzorku od svih korisnika i tu je ptt u vrhu... druga stvar je da niko nema toliko ozbiljno projektovanu i izvedenu mrezu kao ptt, sto opet ne znaci da nece nikad biti problema, ali reci da su losi i da koce i da nikad nece imati brzine je posledica tvog revolta prema njima a ne racionalnog suda na koji se pozivas... :)

Šta kaže racionalni sud, za koliko godina ili decenija će Pošta net konačno biti u stanju da ponudi kablovski internet svim svojim korisnicima kablovske TV, najpre u Beogradu, a zatim širom Srbije?

U stanju su vrlo brzo ali ih ne zanima sirenje, poslovna odluka uslovljena politickim pritiskom... samo kakve to veze ima sa kvalitetom poste kao provajdera?

Njihovo primarno tržište su penzioneri,nezaposleni, i oni kojima samo povremeno treba net ili Tv.To sve znači da je to jedna prilično nezainteresovana grupa korisnika ,za bilo kakve promene u smislu praćenja stanja i konkurencije na tržištu.
Ko god je iole zahtevniji korisnik taj ih je, ili napustio,ili ih nikada nije razmatrao.
Sve ovo se odnosi na većinu njihovih korisnika,mala malecka manjina je ona koja u njima prepoznaje nešto vredno.
Da vidite i čujete samo njihove komentare na mogućnost uvođenja optike,koja im prolazi pored vrata,pa to je za politikin zabavnik verovali ili ne,tipa aaa pa optika ne može kroz poštin kabl do stana,e pa onda ništa,ne želim da uzmem optiku,ili nešto tipa ,to su špijuni,hoće da me špijuniraju.Ima i onih koji neće optiku iz razloga što misle da ako oni ne uzmu ,to će da napakosti komšiji koji onda zbog njih neće moći da uzme.
Jedno veliko STRAŠNO!!!

Ako tome dodatmo ,da takav izvor prihoda za PTT ,ne učestviju ni sa 0.00000000001 procentom na platu,onda vam je valjda sve jasno.

Poslednja izmena:
Imaju svoje mane, ponajviše oko tehničke podrške i zato što ne dozvoljavaju bridge mod na svojim uređajima. Takođe relativno mali broj korisnika može imati njihov net. To sve stoji.
Svejedno, ne znam na osnovu čega tvrdiš da im je primarno tržište korisnici kojima povremeno treba net i tv i koji su nezainteresovani?
Net paketi su im sasvim OK i konkurentni. TV paketi opet više nego solidni; naravno zavisi ko šta preferira. Kod mene se dosta koristi net (da ne kažem stalno), a i TV je u kući dosta gledan. Brzine 100/5 ili 50/3, pa čak i one manje su sasvim pristojna i konkurentna ponuda. Recimo ni fiksna IP adresa se ne mora kupiti jer praktično nikada ne menjaju korisnicima IP adrese, koje opet nisu iza NAT-a.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno