Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Njihov net nije svuda dostupan ,tamo gde je dostupan njihov koaksijalac,što je SULUDO.
To je iz razloga, što tačno znaju,da tamo gde nemaju net,koliki broj penzionera su njihovi korisnici.Neće da ulažu u bacanje para.Matematka je jasna,dva puta ništa je ništa,crvića nije ni bilo[emoji2]

Poslednja izmena:
Nema to veze sa penzionerima vec sa politickim pritiskom zbog telekoma i sbb-a. Jednostavno, posti je zabranjeno da se razvija i siri.

Nije baš tačno.Provajderi koji su napali to njihovo penzionersko tržište,proveli su se kao bosi po trnju.Uložili su velike pare,a rezultat je porazan.Dok je najbogatije radno stanovništvo na novom beogradu,dotle je svaki penzioner-penzioner,ma gde se nalazio.Na Konjarniku na primer,svaki penzioner je odleteo ka pošti,nakon što je sbb preuzeo ikom.Na istom tom konjarniku,velika većina ulaza uopšte nije bila zainteresovana za Mts uvođenje optike,i ako su ih ovi obilazili više puta za saglasnost.U Mirijevu ista slika za zgrade koje nisu novija gradnja,jer u novijim zgradama su pretežno mlađe osobe,dok je pošta pokrila sve penzionerske ulaze još davnih godina.Ovakvih primera još ima.

Poslednja izmena:
Živa istina! U mojoj zgradi svi (20 stanova) imaju PTT analognu već 15-ak godina, SBB je ušao pre dve godine i za svo to vreme uzeo DVA stana. PTT je penzionerski operater i tako se i ponašaju.

Poštari koriste bazu podataka poštanske štedionice,i tako tačno znaju gde im se nalaze klijenti,da ne kažem pacijenti[emoji2]

Poslednja izmena:
Nema to veze sa penzionerima vec sa politickim pritiskom zbog telekoma i sbb-a. Jednostavno, posti je zabranjeno da se razvija i siri.
A ko ih je pritisko kad nije bilo ni sbb ni telekoma mogli su da gospodare celom srbijom da su hteli.

Izvacite zakljucke pausalno na osnovu sopstvenog iskustva od par zgrada pa je suludo diskutovati... a i nema neke poente preterane, ono sto je bitno je da svakako optika nije neophodna posta netu ako budu zeleli/dobili odobrenje da se sire i povecaju brzine...

Pa upravo je politicki uticaj naveo na to da se posta odrekne telekomunikacija i prebaci se to na telekom, al da ne sirimo :d

Ljudi će kupovati uslugu koja im najviše odgovara. Shodno svojoj platežnoj moći. Tamo gde imaju opciju kablovskog neta, vrlo su konkurentni, bez obzira na sve svoje mane. A mane svakako imaju i drugi, samo malo drugačije.
Da li se to sve nekome sviđa ili ne, odnosno da li je "zainteresovana strana", je već druga tema.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poštari koriste bazu podataka poštanske štedionice,i tako tačno znaju gde im se nalaze klijenti,da ne kažem pacijenti[emoji2]

Мом оцу је прошле недеље стигла понуда Поште за кабловску ТВ и интернет. Умро је 1994. године а они му уместо на Орловачу послали понуду на стару адресу.

Као неко ко је пре тачно годину дана прешао код другог оператера могу да кажем да је што се мене тиче најсветлија тачка у Пошти била њихова техничка подршка. Углавном сви проблеми су били отклоњени за неколико часова осим једног који је захтевао излазак екипе на терен (мој стан) наредног дана.

Poslednja izmena:
Мом оцу је прошле недеље стигла понуда Поште за кабловску ТВ и интернет. Умро је 1994. године а они му уместо на Орловачу послали понуду на стару адресу.

Као неко ко је пре тачно годину дана прешао код другог оператера могу да кажем да је што се мене тиче најсветлија тачка у Пошти била њихова техничка подршка. Углавном сви проблеми су били отклоњени за неколико часова осим једног који је захтевао излазак екипе на терен (мој стан) наредног дана.
Pa o izlasku na teren i pričamo. Ti govoriš o najobičnijem resetu modema (što jedino i mogu iz daleka) koji može i malo dete da uradi, bilo na dugme ili vađenjem strujnog kabla iz modema.

Vidim u pošti da ima sve više ljudi koji potpisuju ugovore i prelaze kod Pošte. Osećam da će SBB, kad shvate da im Pošta preuzima sve više korisnika, da im ukinu Sport Klub i tako zaustave odlazak korisnika jer Pošta, valjda, jedina ima i Sport Klub i Arena sportske kanale + sa ovom akcijom i jako dobre cene.

Vidim u pošti da ima sve više ljudi koji potpisuju ugovore i prelaze kod Pošte. Osećam da će SBB, kad shvate da im Pošta preuzima sve više korisnika, da im ukinu Sport Klub i tako zaustave odlazak korisnika jer Pošta, valjda, jedina ima i Sport Klub i Arena sportske kanale + sa ovom akcijom i jako dobre cene.

RV takodje ima SK i Arenu, ali je posta povoljnija plus su SK u HD, dok RV ima Radio 202. Ostalo im je isto sem cene jer za osnovnu RV ponudu kod PTT-a dovijes osnovnu i recimo HBO.

To je drasticna razlika u korist ptt..je.es radio 202 pa svako ima radio aparat. SK u HD nema dalje.. Nego ima li sanse za kablovskim netom kod ptta u bloku 28? Hvala

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Imam PTT KDS, sa sportskim paketom, i optički internet kod Oriona - 200/20 sa 500 min ka svim mrežama. Ukupno plaćam oko 3700 RSD. Odgovara mi jer su mi dali CI karticu, te ne moram da se zezam sa STB-ovima.

Edit: nisam penzos, i zadovoljan sam TV-om.

Naravno. Sk1-3 u HD, 4-6 SD.
e2fd4c9628ccd70000f93350bf321475.jpg

To je drasticna razlika u korist ptt..je.es radio 202 pa svako ima radio aparat. SK u HD nema dalje.. Nego ima li sanse za kablovskim netom kod ptta u bloku 28? Hvala

Nema tu mnogo filozofije, treba biti srecan i izbeci pokrivenost onih koji nemaju SK ponudu. PTT, RV, SBB .... tim redom.

Ima kablovski net, potpisao pre neki dan najveći paket od 100mbs, prvih pet meseci po 1 DIN.

Sent from my iPad using Tapatalk

Nemam pojma od kada, bio, pitao, kažu može. Tv u m.milankovica.

I jel isporucuju bas 100 Mb ili ima padova brzine ?

Ne znam, stiže tek za par nedelja. Ako neko već koristi neka javi.

Ne znam jeli svuda isto; ja sam u Mirijevu, plaćam 100/5 i radi odlično. Izuzetno retko podbacuje. Nisam bio zadovoljan ruzerom koji daju, pa koristim drugi, koji ima i 5GHz wifi.

Poslednja izmena:
Ne znam jeli svuda isto; ja sam u Mirijevu, plaćam 100/5 i radi odlično. Izuzetno retko podbacuje. Nisam bio zadovoljan ruzerom koji daju, pa koristim drugi, koji ima i 5GHz wifi.

Koristiš svoj ruter?
To može da radi?

Koristim. Nije bridge mod, to ne dozvoljavaju. Prosto sam lan kabl iz njihovog rutera uključio u wan port na mom ruteru i dalje razveo mrežu. Isključio sam firewall, štriklirao "DMZ" za ip adresu na kojoj je moj ruter i isključio wifi na Arris-u. To je najviše što sam mogao...

Tako i ja koristim. Ali sva podešavanja su na njihovom modemu, pa dobar ruter gubi smisao jer se koristi kao antena.

Mislio sam da si uspeo da izbaciš njihov modem.

Pa jeste, ali više od toga ne može. Doduše, napravio sam dve wifi mreže sa potpuno različitim ip opsegom, gde je druga "gost mreža", sa limitiranim brzinama do 80/4 ukupno i bez mogućnosti pristupa ka nekim uređajima kao što ima "glavna" mreža. Takođe, i nekim procesima sam dao prioritet. Sve ovo bi bilo nemoguće sa Arris ruterom.

Poslednja izmena:
Vrh Dno