Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Nije Fifa nego onaj ko je kupio prava,citaj RTS nece dozvoliti da se u vreme utakmice u Srbiji gledaju reklame sa HRT-a.

Nije Fifa nego onaj ko je kupio prava,citaj RTS nece dozvoliti da se u vreme utakmice u Srbiji gledaju reklame sa HRT-a.

Koliko godina unazad smo gledali i za vreme mundijala... Čitao sam negde da je FIFA ganjala i ilegalne streaming sajtove... Ko o čemu, k***a o poštenju :)

Evo ,sad su skremblovali Minimax,lepo sam ja rekao da čim se približi datum za cam modul da će free digitalne kanale jedan po jedan da skrembluju.
Od svih kanala on se kod mene gleda najviše.

MiniMax se ne emituje ni analogno. Izgleda da nije u pitanju skremblovanje nego nesto drugo. Verovatno je Posti istekao ugovor ili joj je isti otkazan ako nije placala naknadu po tom istom ugovoru.

Poslednja izmena:
Hrt1,2 Rade opet u digitalnoj lepo sam ja rekao na drugom forumu da je ovo samo zbog sp i iskljuceno kompletno

MiniMax se ne emituje ni analogno. Izgleda da nije u pitanju skremblovanje nego nesto drugo. Verovatno je Posti istekao ugovor ili joj je isti otkazan ako nije placala naknadu po tom istom ugovoru.

Analogni Minimax ide sasvim normalno kao i do sada sve ove godine što je išao.

Digitalni Minimax od jutros ide slobodno,ne piše više kodiran kanal.Ko zna šta rade.

Ako se dobro sećate vremena kada su hteli da kodiraju celu free digitalnu ponudu,onda znate da su odustali zbog toga što su se korisnici pobunili da neće još jedan kung-fu daljinski upravljač u svojoj kolekciji.Uglavnom svi su hteli Cam module.Digitalni poštari su uvažili te naše primedbe i omogućiće nam Cam modul.Tako se sada vraćamo na početak priče odnosno do njihovog prvobitnog plana da se većina digitalnih kanala kodira.Meni sada ovo testno kodiranje Minimaxa upravo liči na to.

Poslednja izmena:
..
Ako se dobro sećate vremena kada su hteli da kodiraju celu free digitalnu ponudu,onda znate da su odustali zbog toga što su se korisnici pobunili da neće još jedan kung-fu daljinski upravljač u svojoj kolekciji.Uglavnom svi su hteli Cam module.Digitalni poštari su uvažili te naše primedbe i omogućiće nam Cam modul.
..

citat sa ES foruma, kada je PTT, pre 4 godine, pokusao da nabavi CA module:
sta ce im obaska cam+kca sem ako boxovi imaju i ci slot te ubacivanje jos 1 descramblera u isti nesto donosi?
Suvise komplikovana problematika za njih. Vrhunac strucnog obrazovanja za onoga ko rukovodi KDS_om je citanje uputstva za dzepni tetris.

Poslednja izmena:
Zalud im CAM moduli i smart kartice ako ne unaprede pay-tv ponudu. Minimax HU, Trace, Eurochannel, ZDF, ARD, ... nisu kanali zbog kojih je neko spreman da placa dodatnu pretplatu sa ili bez set-top box-a. Morali bi da se ugledaju na ozbiljne operatere i ubace HBO/Cinemax HD paket, FOX HD kanale, SportKlub HD kanale i jos po nesto.

Sport klub hd neće dobiti nikada.To je isključivo političko pitanje.Tako su ga dobili i tako mogu dobiti i dva HD kanala.

Problem kod svih ovih drugih kanala što si napisao je taj što pošta radi sve legalno i jedini su koji to čine ali zaista su jedini.Svi ostali varaju za broj korisnika za određene pay kanale pa na taj način vrše zakidanje ili potkradanje onih koji im prodaju autorska prava pa se onda stvara lažna slika kod drugih provajdera koji nude neke cene koje nisu adekvatne stvarnom stanju,odnosno pošta kad bi ponudila to što si sve napisao bili bi jako,jako skupi.
Svako ko je zgrnuo velike pare u 90% slučajeva je to na prevaru.
Pogledajte samo cene cene Totxxxxx.Da vam kažem samo koliko je zakup transpondera i sve ostalo i jedini način da imate mesečnu cenu od 10 eura je da varate broj korisnika koji imate.Tim varanjem em varate one koji vam prodaju prava em ubijate konkurenciju.Zašto telekom nije ušao u satelitske vode,pa zato što kad prijave sve korisnike koliko ih imaju neće im ostati ni za vodu.10 megabajta zakupa transpondera košta preko 500.000 eura,to je za recimo 3 kanala u pristojnoj rezoluciji ili jedan HD kanal.

Nek ubace eurosport hd i biće dobro.

Poslednja izmena:
HBO SD+HD paket kod SBB-a kosta isto koliko HBO SD paket kod Poste. Nema tu nikakvog postenja i nepostenja. Radi se samo o necijem osecaju i zelji da izadje u susret korisnicima i nekome koga korisnici uopste ne interesuju jer ma koliko bili neposlovni i neprofitabilni, tu je drzava da iz budzeta pokrije gubitke i isplati plate i ostala primanja zaposlenima. SBB takvu privilegiju i oslonac u drzavi nema i zato mora da privuce sto veci broj korisnika sa sto manjom naknadom i zato je u pogledu zarade, zadovoljstva korisnika i vrednosti kompanije za tri koplja iznad Posta Net-a.

O tome i pričam.Pošalji nekog u proveru kod njih pa ćeš lako utvrditi koliko im korisnika plaća HBO SD+HD paket a koliko su oni korisnika prijavili kod HBO-a.Stvar je jako prosta.

Poslednja izmena:
Ma samo da ostane DVB-C ovakav kakav je sada (nije skremblovan) sa sve sadašnjom cenom, ma što se mene tiče ne mora ništa drugo da dodaju u osnovnu digitaliju, i ja prezadovoljan... :D

To se nadam i ja,ali se plasim da kad uvedu Cam modul budu nastavili tamo gde su stali sa kodiranjem cele digatalije bas onako kako su to prosle godine namerili da urade.

Nabavljaju samo 5.000 CAM modula sto je nedovoljno za korisnike osnovne digitalne ponude. Dakle, CAM moduli su namenjeni samo za PAY-TV ponudu. U suprotnom, trebalo bi im jos najmanje 50.000 uz uvazavanje cinjenice da postoje oni koji ne nameravaju da u dogledno vreme koriste digitalnu TV.

http://212.62.32.199/tenderi/Dokument/Fajlovi/1594_3186.pdf

Poslednja izmena:
Na to dodaj i nalagerovane kung fu risivere.Za početak i to im je dovoljno.Uz pay ponudu ako uvedu i digitalne free kao što su ranije hteli sve će im to otići u prvom naletu.Sa kung fu risiverima su to i hteli da urade ali nisu uspeli nikome da uvale taj krš i lom.

Poslednja izmena:
Da pohvalim ekipu servisera komada 2 za efikasno resenje problema
Dosli su posle mesec dana (od toga nisam bio u zemlji 12 dana), a dosli su u NEDELJU u pola 10 I resili problem tako sto su prekrimpovali kabl Sad radi lepo

Jel moze objasnjenje u par recenica?
To je onaj kungfu STB ili nesto novo?

Iskreno,nemam pojma to sam danas dobio od njih kaoSTB.Da li je takav i bio i to neznam.
Ne izgleda lose kao sto sam ocekivao,malih je dimenzija i ima sve prikljucke koji su potrebni.
Vidim da postoji opcija gledanja audio i video fajlova preko usb-a ukoliko vam TV nema takvu mogucnost,memo kartica,HDMI,svi potrebni i nepotrebni kablovi,ukratko:korektno.
...mislim, valjda radi jos me nisu povezali.

Da li moze da se usred ugovora promeni internet paket na veci?
Trebam da produzim ugovor TV (analogni) + kablovski net i uzeo bih onaj od 6Mbps pa me zanima da li bi posle nekog vremena mogao da promenim na onaj od 10Mbps.

Iskreno,nemam pojma to sam danas dobio od njih kaoSTB.Da li je takav i bio i to neznam.
Ne izgleda lose kao sto sam ocekivao,malih je dimenzija i ima sve prikljucke koji su potrebni.
Vidim da postoji opcija gledanja audio i video fajlova preko usb-a ukoliko vam TV nema takvu mogucnost,memo kartica,HDMI,svi potrebni i nepotrebni kablovi,ukratko:korektno.
...mislim, valjda radi jos me nisu povezali.

Obvezno javi kad te prikljuce
Koliko je dana proslo od potpisivanja ugovora do prikljucenja? Kakva je slika i zvuk? I najvaznije, da li vredi uzimati

Pozdrav svima,

Imam dilemu u vezi izbora izmedju Poste i SBBovog D3i servisa, znam da su to dve razlicite teme, ali vise nedoumica imam povodom Poste.
Nedavno sam promenio stan i lokacijom (Dr. Ivana Ribara) sam osudjen na Postu kao kablovskog operatera. Prethodno sam imao iskustva i sa njima i sa SBB-om o kome, sto se kvaliteta tice imam stvarno odlicna iskustva, tako da mi je ovaj povratak na Postu bio bas tus.

Za pocetak citao sam ovde da je vecina uspela na tv-u da pronadje i digitalne kanale, ali moj tv (LG 32" ima digitalni dekoder) uspeva na full scanu da pronadje samo analogne, tako da ne mogu da proverim kakav je kvalitet.

Drugo interesuje me kakav je taj STB u odnosu na SBB-ov, kakav je EPG, da li ima mogucnost ponovnog gledanja programa, snimanja emisija i generalno kakav je utisak.

Na kraju iz nemogucnosti da promenim kablovskog operatera sam uzeo na probu i D3i, pa me interesuje po vasem misljenju da li je Posta ipak bolja po pitanju pouzdanosti i kvaliteta slike. Cini mi se da D3i ima bolju ponudu kanala i vise HD, al' dzaba mi ako moram da uzmem 20mbit/s da bih sve to gledao, a uz to i da ne radi povremeno.

Pozdrav,
Marko

TV treba da ima DVB-C da bi nasao digitalne kanale (kablovske) na njemu.

@roske: takodje imam LG, imao sam problema da ga setujem ali radi odlicno sa DVBc kanalima, pisao sam ranije....mora da se izabere drzava -- u meniju za odabir drzave pre skeniranja kanala....a da bi dobio i prevode na svim kanalima morao sam da izaberem Finsku...probaj :D

@velisar Hvala, probacu :) Jedino sto me interesuje kakav je taj STB, EPG je poprilicno korisna stvarcica ukoliko je dobro napravljen.

Da li ima neko informaciju sto se tice ubacivanja arene sport 5 i sport kluba 3?

Na sajtu Arene pise da se Arena5 emituje eksperimentalno i to iskljucivo od strane Telekoma i Polarisa. Ono sto ne pise je koliko dugo ce ta eksperimentalna faza da traje.

Nazad
Vrh Dno