Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Subotica,digitalni kanali svi crni bez slike.A na analognoj Arena sport zamrznute slike.Kada se odradi skeniranje digitalne mreze ne nadje ni jedan digitalni kanal.Ima li ko slicnih problema

Ja :) Када укључим СетТопБокс напише ми се " НЕМА СЕРВИСА " што, претпостављам, да је до радова на мрежи, а и не ради им број за информације 0800/201-200. Ето, тек што сам данас узео уређај на седмодневно тестирање - РАДОВИ НА МРЕЖИ :) Баш сам малерозан :)

Radi sve ok u Subotici

Radi sve ok u Subotici
Ја сам на Прозивки у Суботици и не ради ми.
У ком си ти делу Суботице и који СетТопБокс имаш ?
Ја имам онај мали црни за који ни они у Поштанету не знају ко је произвођач :)

Okolina Gajeve, nemam ja STB

Subotica, MZ Pescara (bez STB-a) DVB-C
kodirani kanali:
RTRS,RTV2,BN Music,Fashion TV,ZDF,Das Erste,RTL,Pro 7,Sat 1,Rai Uno i Due,Pink Music 2 i 3,Nostalgia,Folk,Folk 2,Live,Pink And Roll,Pink M,Family,Zabava,Kids
Ocigledno je da su radovi u toku i da ce praviti nove Pay pakete,pa ko voli neka izvoli ;)

Poslednja izmena:
U BG (Mirijevo) deo digitalnih kanala je evo kodiran.Pozvao sam "korisnički" i rekli mi da će sve digitalne da kodiraju, te da mora da se uzme ono smeće od risivera.
Da, i doplata 250 din mesečno po risiveru.... (prvi daju za dž, drugi naplaćuju 1000 din)

Poslednja izmena:
Pobeleh danas ponovo, kada sam video crni ekran na svim digitalnim kanalima. Reko': "Eto gadova". Upravo ponovo uključio TV, rade svi digitalni kanali. Pretpostavljam da su bili neki radovi (kreiranje novih paketa ili sl.). Ako bude morao da se ipak koristi onaj STB uređaj, uzeću Total TV + Net od 20Mbit. Ovo nije reklama, ali mislim da Pošta ne može da ponudi za oko 2.400 RSD i TV i net te brzine.

Kodirani dodatni digitalni kanali, ostao je RTS HD nekodiran. NBG

Subotica, MZ Pescara (bez STB-a) DVB-C
kodirani kanali:
RTRS,RTV2,BN Music,Fashion TV,ZDF,Das Erste,RTL,Pro 7,Sat 1,Rai Uno i Due,Pink Music 2 i 3,Nostalgia,Folk,Folk 2,Live,Pink And Roll,Pink M,Family,Zabava,Kids
Ocigledno je da su radovi u toku i da ce praviti nove Pay pakete,pa ko voli neka izvoli ;)
Da, kodirano i kod mene.

Kodirali su one krš kanale mada mi nije jasno šta dobijaju time.

Cuti neka su ih kodirali, ako ih to cini srecnim. Manje ruzicastog djubeta za brisanje/premestanje na kraj liste. Mozda ima onih kojima ce nedostajati Folk kanali pa zbog njih uzmu STB. Tada bi to nazvao porezom na *****.

Trenutno sam zadovoljan sa PTT KDS, sto se tice TV dela. Samo da ne menjaju nista vise na nasu stetu. Kad nabave CAM module i ubace mnogo HD kanala, mozda mi izvuku i koji dinar vise za to.

Jos da srede internet ponudu, pa da konacno imamo KDS kakav treba da bude.

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem da ljudi u PTT-u veruju da ce im neko dodatno placati da bi gledao npr. BN Music, Fashion TV, ZDF, ARD, ..., onih 15-20 Pink kanala, itd. Sve su to kanali uglavnom bez filmova, serija, sportskih prenosa i publika koja otkida na nesto tako, vec ima na raspolaganju KCN1,2,3, Palmu Plus, Sky + i slicno djubre.

Мене је само у Суботици непријатно изненадило, када сам данас узео тај мали црни СетТопБокс, то што нема српског титла нигде код филмских, серијских и научних канала, где иначе постоји титл код истих аналогних канала.
Како то решити ?
Чекати, или има нека цака ?

Da li na daljinskom upravljacu postoji dugme za ukljucenje/iskljucenje prevoda (Subtitle on/off)? Obicno je ovo dugme obelezeno pravougaonikom sa 3-4 tacke pri njegovom dnu. Ako ovo dugme postoji, treba ga pritisnuti i subtitle bi trebalo da se pojavi nakon 1-2 sekunde.

Зелено дугме су титлови. Научих. Хвала ;)

Hvala im što su nas oslobodili pola ružičastog smeća, dobro je da su ostavili RTS HD da možemo da gledamo sportske prenose, sve u svemu meni ništa ne fali. A kad stignu CAM moduli i ako bude ok HD ponuda i od mene će dobiti koji dinar više.

kad ubace eurosport hd oba kanala i dodaju još hd dokumentarnih zajedno sa cam modulom mogu i od mene da uzmu koji dinar.

Od mene ne mogu da uzmu nista dok ne ubace bar 8-10 filmsko-serijskih kanala u HD rezoluciji poput HBO-a, Cinemax-a, Fox-ovih kanala, ... i dok im i Sport Klub kanali ne budu u istom formatu. Dok SBB svojim korisnicima nudi ovakav kvalitet usluga, nama PTT nudi umesto toga BN Music, Style, TVE, DM Sat i slicno djubre.

Zaboravio sam da na svoju listu želja dodam i HBO hd.

Bio bi zadovoljan sa dva eurosporta hd ,sve arene hd, disco,nat,histo sve u hd i na kraju sa HBO hd.Sve u svemu 10 HD kanala mi je sasvim dovoljno da mi izvuku koju paricu iz džepa naravno sa CAM modulom.Ovo je moj minimum hd kanala za koji sam spremam da dam koju paricu.

Poslednja izmena:
Imam dvb-s2 + dvb-t2 + dvb-c i daje mi info da su u pitanju Irdeto i Conax.Niko se ovde još nje javio da malo podrobnije vidimo kakav je sw u kung fu risiveru.
@Sky UK
A kako se sada na tvom prijemniku ponašaju ovi kanali koji su od juče kodirani (1.april). Mislim na ovu grupu kanala koji nisu zvanično ni u jednom paketu digitalne Pay ponude (Paket Plus, Mega, HBO), nego su deo osnovnog digitalnog paketa (razlika između digitalne i analogne ponude). Mislim da li ti risiver prijavljuje kod njih samo Irdeto, ili i Conax.
Nešto razmišljam da li bi umetanje Irdeto CAM modula u CI interfejs TV-a sa DVB-C tjunerom dalo rezultat na dekodiranju, jer mi nikako nije jasno funkcionisanje ovog njihovog "Kung-fu" risivera bez Smart kartice. Pitam se gde su kodovi, kako ih menjaju, kako su organizovani paketi... Ukratko, moja razmišljanja idu u pravcu mogućnosti za hack i CS...

Imas sve ovde detaljno napisano kako radi do u tancina,cak me cudi da su tako detaljno objasnili.

http://irdeto.com/documents/ds_cas_cloakedca_en.pdf

Provericu danas sta mi javlja.

Inace taj sistem uglavnom koriste mislim ukrajinci i rusi za DVB-T2 ,mada ima i poneki kablovski operater.Koliko sam upucen mislim da sistem nije probijen ali cu to proveriti svakako.Kada su nasi postavljali uslove za dvb-t2 isli su na obavezan cam slot racunajuci na modul i kartu za buduce pay servise i to sve poskupljuje boks jako puno.Pojma nisu imali da postoje sistemi gde nije potrebna karta niti modul niti cam slot i sve to pojeftinjuje uredjaj i sam pay servis .Toliko koliko nasi pametnjakovici prate modu:d njima je samo cilj da nesto kosta sto vise moze, nikako da bude sto povoljnije.

Poslednja izmena:
Dva nova nekodirana digitalna TV kanala: Sky+ Party i Sky+ Vremeplov. (362 MHz). Onaj prvi ce obradovati sve one kojima nedostaju od juce kodirani DM sat, BN Music, Pink Folk. Inace, veoma cesto se na ovim kanalima cuje poznato: "Threat Detected" uz odgovarajuci zvucni signal.

Izbor kanala je kriminalan, ali na to smo ionako navikli svih ovih godina na voljenom nam PTT KDS-u.

Samo dok je nama i takve digitalije biće dobro.Sad mi se risiver pretvorio u petoglavu aždajicu sa 2x S2 + 2X DVB-C + 1x DVB-T2.

Dobio sam i ja zvanican odgovor da kanali koji postoje u analognoj ponudi ostaju nekodirani i u digitalnom obliku. Postoje dodatni kanali koji ce biti deo osnovne ponude uz "kung fu" riciver.

U attachmentu je spisak kanala, desna tabela na prvoj stani ce biti kodirana uskoro.

Trenutno je stanje kako je i navedeno u onoj tabeli, jedina razlika je RTS HD koji je i dalje nekodiran. Sve ostalo sto je na desnoj starni spiska je kodirano.

Nije stanje kao u toj tabeli, pored nekodiranog RTS HD, nekodirana je i Aljazera Balkans.
PostaNet_TV.png
U međuvremenu su dodatno ubacili i:SKY+ Vremeplov i SKY+ Party u digitalnoj ponudi, dok su od 3.4.2014. izvršene izmene u programskoj šemi analogne TV ponude:
- Umesto TV kanala Pink Action 2 emituje se TV kanal SKY+ Vremeplov
- Umesto TV kanala Pink Movies 2 emituje se TV kanal SKY+ Party :smash:
Koliko videh u digitalnoj su zadržali Pink Action 2 i Pink Movies 2.

Interesuje me koje su zvanične pozicije (broj kanala) u DVB-C za ova nova dva Sky+ kanala... mislim ako neko ima ovaj njihov zvanični risiver? Jer kad se izvrši skeniranje banda, DVB-C tuner u TV ih slaže po abecednom redu...

Poslednja izmena:
Očigledno hoće da nateraju raju koja nema digitalne televizore da uzmu kung fu risivere da gledaju ono što je do sada bilo u osnovnoj analognoj ponudi.

Znam da su na 362 MHz, nego sam mislio na službenu Poziciju/broj kanala u DVB-C, kao što se RTS HD nalazi na poziciji 100, itd...
Pa me interesuje za ova dva novopridošla kanala, na kojim pozicijama/ch. brojevima se nalaze na službenom risiveru...

Nazad
Vrh Dno