Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Ti si me bese pre par dana pitao zasto vise nema prenosa grcke fudbalske lige, juce sam se malo raspitivao i dobio sam odgovor da se grcki kanal Nova Sports zalio grckom fudbalskom savezu da sve manje korisnika placa njihove usluge, tj sve manje njih kupuje prenose onih najjacih utakmica koje je i Arena prenosila, posto tamo vlada sistem pay-per-view, pa su dosli do zakljucka da ljudi u Grckoj sve vise i vise kradu signal od Arene, tako da su iz grcke lige zabranili Areni da nastavi sa prenosima ligaskih utakmica, ugovor jos uvek nije raskinut jer neko prvo mora isplatiti Arenu, s obzirom da su unapred platili za TV prava.

Ne bih da se mesam. Polako polako. Covek iz Gcrke moze jednino da prati programe Arene sport preko SAtelita, tj hrvatsku Arenu preko VIP MAX tv i SRB preko polarisa plus pretplatom na neki Card shering server i iptv streaminga. Hrvatska Arena Sport i dalje prenosi grcku ligu! u VIP hrv ili MAx tv paketu. U grckoj sto IPTV emitovanje , sto emitovanje preko satelita grcka liga i kup se daje preko OTE i NOva platforme..oba operatera daju preko svojih PAy kanala ( nee PPW pay per wiev ) OTE sport 123.. i NOva sport 123.. koji ne mogu da idu u sharing posto su kartice uparene sa prijemnikom/risiverom! ISkreno da su se zalili fud. savezu grcke, apsolutno nena veze sa zivotom. CAk, sticajemo okolnosti bio sam u Grckoj i i svi gledaju preko ote i nova sport kanala.. od vecih gradova pa cak i do letovalista i ostrva..Ne samo njihovu ligu i kup..vec preko tih kanala i stane lige

Spanci, francuzi , holandjani ... bi onda trebali da zabrane skoro svim oparaterima da prekonese njihovu ligu. Posto se preko pomenutog nacina gledanja kanala 100 puta lakse dolazi nego do grcke lige ;)

Poslednja izmena:
Pola slova nema, negde ima i viska slova, totalno konfuzno napisano ali mislim da sam razumeo sta je pisac zeleo reci ovim postom, velika, mala slova ima svega tu ali izborismo se.
EDIT:
11 postova i svih 11 u ovoj temi.
Nije valjda da samo povodom ove teme imas sta da napises i kazes?
Malo cudno?

Poslednja izmena:
Bugarski sportski kanal Dilema sport je takođe prestao sa prenosima grčke lige verovatno iz istih razloga kao i arena pa je verovatno info makarene tačna

Pitanje za @makarenu - da li Arena planira da otkupi prava na koledž fudbal (NCAAF)? Prenosili su pre nekoliko godina i onda je Eurosport nastavio sa jednom tekmom nedeljnom, ali mislim da su prava na tržištu i da prethodne sezone nije bilo prenosa.

Makarena@,kada možemo očekivati zvanično obaveštenje koja će tv kuća(arena sport) prenositi premier ligu sledeće sezone.sve ovo sto se desava ovde sva ova pisanja, nepoverene informacije, nagadjanja navodi nigde tako da bi se trebalo u skorije vreme prekinuti ta neizvesnom po pitanju prenosa premier lige.sledece što me jako zanima jeste,šta će se sve to naći na tržištu kada su sportska prava u pitanju za sledeću sezonu.. Pozz

ISkreno da su se zalili fud. savezu grcke, apsolutno nena veze sa zivotom.

Nova Sports se zalila grckom savezu, a ovi su nakon toga zabranili Areni da prenosi ligaske meceve, prava su uredno placena, ugovor i dalje postoji, trazi se nekakvo adekvatno resenje.

Pitanje za @makarenu - da li Arena planira da otkupi prava na koledž fudbal (NCAAF)? Prenosili su pre nekoliko godina i onda je Eurosport nastavio sa jednom tekmom nedeljnom, ali mislim da su prava na tržištu i da prethodne sezone nije bilo prenosa.

Problem sa americkim sportovima je to sto su preskupi, a nemaju adekvatnu gledanost, tako da trenutno niko ne razmislja o koledz fudbalu, Arena je zauzeta pregovorima oko prenosa onih kvalifikacionih kosarkaskih turnira za Olimpijske igre, zavrsili su posao sa turnirom koji ce se igrati u Beogradu, tu ce prenositi sve utakmice osim meceva nase reprezentacije, njih ce raditi RTS, medjutim jos uvek traju pregovori oko turnira u Italiji i na Filipinima, to im je za sada prioritet, posle toga ce razmisljati o novitetima, ima vremena za sve ostalo.

Makarena@,kada možemo očekivati zvanično obaveštenje koja će tv kuća(arena sport) prenositi premier ligu sledeće sezone.sve ovo sto se desava ovde sva ova pisanja, nepoverene informacije, nagadjanja navodi nigde tako da bi se trebalo u skorije vreme prekinuti ta neizvesnom po pitanju prenosa premier lige.sledece što me jako zanima jeste,šta će se sve to naći na tržištu kada su sportska prava u pitanju za sledeću sezonu.. Pozz

Zvanicno obavestenje ce uslediti onoga trenutka kada IMG Media sklopi ugovore na bukvalno svim teritorijama na kojima pregovara, niko zivi ne zna kada ce se to desiti, evo na primer pre tri godine je SK sredinom januara obezbedio produzetak saradnje, pa se jedan od njihovih komentatora par nedelja nakon toga pohvalio na drustvenim mrezama, a to su potom svi nasi mediji preneli, jer ipak je to jedan oblik zvanicne potvrde, da bi zatim IMG agencija ostro reagovala i ukorila SK zbog grubog prekrsaja stavke u ugovoru koja se odnosi na poslovnu tajnu, zbog toga je SK morao da plati odredjenu kaznu, a njihov komentator je dobio po usima i nakon toga niko vise nije smeo ni da zucne, tek krajem aprila je konacno stiglo zvanicno saopstenje, znaci tri meseca su morali da cute i da se prave ludi, da li ce tako biti i ovoga puta, niko ne zna, da li ce ceo proces trajati duze ili krace, niko ne zna, ali ono sto je najbitnije za Arenu, oni su potpisali ugovor i okrenuli su se nekim drugim stvarima.

Od ostalih sportskih prava za sledecu sezonu, na trazistu ce se naci NHL, postoji sansa da Arena to produzi pre isteka sezone, ali jos uvek nisu doneli definitivnu odluku, Sport Klub je zainteresovan i vreba svoju sansu, a ono sto znam jeste da je SK vec kaparisao prenose prijateljskih utakmica koje ce Dream Team igrati u julu mesecu u sklopu priprema za OI, ne znaju se jos termini i protivnici, ali je pet utakmica u planu, za sada to je sve sto je interesantno, makar sto se tice atraktivnijih stvari, za ostalo bih morao da se raspitam.

Makarena@ hvala ti na ovome,u ovom drugom pitanju me je zanimalo šta se dešava sa, holandskom,ruskom fudbalskom ligom,zatim sa Euro ligom u košarci i turskom košarkaškom ligom,ne znam koliko si informisan ali sam negde pročitao da se od sledeće sezone na tržištu pojaviti i Turska super liga u fudbalu što do sada nije bio slučaj, do promene je došlo navodno od kada je Bein sport postao vlasnik Dugiturka,da li imaš možda nekih informacija u vezi toga..

Holandska, ruska i portugalska liga ostaju i sledece godine na Sport Klubu, a nakon toga sve tri ce biti na trzistu, pisao sam vec da Arena ima usmeni dogovor sa Portugalcima za 2017.

Kad je u pitanju kosarska, Italjani, Turci i Nemci ostaju na SK-u i naredne sezone, a oko Evrolige niko zivi ne zna sta ce se sve desavati, Uleb je najavio da ce svim trenutnim emiterima ponistiti ugovore, jer ce napraviti potpuno novu ligu sa potpuno novom strukturom i ocekuju mnogo veci novac od zainteresovanih televizija, a s druge strane Fiba takodje najavljuje da ce njihova verzija takmicenja biti ponudjena svim zaiteresovanim televizijama, medjutim problem je u tome sto se uopste ne zna kako ce izgledati ta dva takmicenja niti bilo ko moze da prognozira koje ce biti kvalitetnije i isplatljivije, Uleb ima naviku da obecava stvari koje ne moze do kraja da ispuni, a Fiba ima naviku da obecava stvari koje ne moze ni da pokrene, Uleb ima podrsku odredjenog broja bogatih klubova, ali Fiba ima podrsku gotovo svih nacionalnih saveza, ako se tu ne napravi nekakav kompromis, nastace ozbiljan cirkus naredne sezone, dok Arena pre svega zeli da vidi sta ce biti sa nasim klubovima i ulogom ABA lige u svemu tome, pa ce na osnovu toga odluciti koje ce takmicenje prenositi.

Turska super liga u fudbalu je toliko puta do sada izneverila svoje poslovne partnere, da i dalje svi sa velikim oprezom gledaju na nju, svake sezone se nesto suska, pa se na kraju izjalovi, ako stvarno budu prava prenosa na trzistu i ako vise ne bude igranja sa skidanjem utakmica sa satelita, onda ce verovatno mnogi zeleti da je prenose, isto kao sto mnogi sve vise i vise razmisljaju o kineskoj ligi i slicnoj egzotici, ali nema jos niceg konkretnog.

A da se lepo otvori nova tema za arena i sk kanale, pa tamo da se lepo piše o tome? Ovako em je razbacano po različitim temama, em nema neke velike veze ni sa jednom od njih.

Poslednja izmena:
Da, sto je jos bezobraznije, da doplacujes nesto sto si imao u osnovnoj ponudi. Iz osnovne ponude su ukinute.

Pa uslovi rada i konkurencija na terenu to nalazu plus TS to trazi od PTT-a da se oni pitaju nebi to radili ali kad ti TS nalozi i kaze dobijas po ok ceni ali ne smes da ih drzis u osnovnoj ponudi sem AS1 sta ces ti da uradis? Imas dve solucije da NE pristanes ili DA pristanes.
E sad ti se bunis sto mozes da ih dokupis a sta bi rekao da nemas mogucnost ni da dokupis? A realno ptt tu nista nije kriv, u sredini je izmedju dva giganta koji se prepucavaju preko manjih provajdera(ptt, ikom, orion).

Ja sam krajnji korisnik, zabole me za njihovo poslovanje, pravdanje, muljanje, borbe i dogovore izmedju provajdera i manjih i vecih, jer mene, a i svakog korisnika treba da zanima samo usluga, a tu uslugu ne dobijam.Kad ne valja, menjas.

Naravno da sam se bunio sto moram dodatno da dokupljujem nesto sto sam do tada imao.I bunicu se i menjacu i ove trenutne ako budu nesto uskratili.Hocete tako sedeti mirno i braniti provajdere i kad vam skresu net sa npr 10 na 5 megabita(al ako hocete mozete da doplatite dobicete opet tih 10)?

A da li ima negde da se uzme samo sport klub, kao arene kod polarisa?

Pa ne moze samo sport klub, mora i osnovni paket?

Paket Sport Klubova nećeš naći samostalno kao Arene u Polarisu . Ako grešim neka me neko ispravi !

Kombinacija paketa Arena Sport 1-5 (Polaris) + osnovni paket sa Sport Klubovima 1-3 (Total tv) je 1303,00 din./mesečno

Poslednja izmena:
Makarena@ kada je turska fudbalska liga u pitanju,mislim da oni nisu hteli da prodaju prava ni jednoj drugoj tv da bi što više turaka koji žive van turske kupovali usluge LIG TV koji je imao prava prenosa,sad je situacija potpuno drugačija od kada je vlasnik Dugiturka posta bein sport,u koliko se bein sport odluci da na prostoru ex-yu pokrene svoj kanal da li je moguće da to uradi kupovinom arene sport ili sport kluba a bilo je nekih reči i na tu temu, da li mozda imaš nekih informacija na ovu temu...

Makarena@ kada je turska fudbalska liga u pitanju,mislim da oni nisu hteli da prodaju prava ni jednoj drugoj tv da bi što više turaka koji žive van turske kupovali usluge LIG TV koji je imao prava prenosa,sad je situacija potpuno drugačija od kada je vlasnik Dugiturka posta bein sport,u koliko se bein sport odluci da na prostoru ex-yu pokrene svoj kanal da li je moguće da to uradi kupovinom arene sport ili sport kluba a bilo je nekih reči i na tu temu, da li mozda imaš nekih informacija na ovu temu...

Da se nadovežem sa konstatacijom da je Arena krenula sa otkupom teniskih turnira i da je to @makarena napomenuo, a moram da priznam i da su počeli sa pojedinim stvarima kojih do sada nije bilo (par emisija tipa Milanske skale itd, i dokumentarnih sportskih filmova). @Makareno ima li šta od prenosa Indycara i MLB-a za narednu sezonu?

Arena je i do sada prenosila nekoliko 250 turnira, a svi mastersi su i dalje na SK

,u koliko se bein sport odluci da na prostoru ex-yu pokrene svoj kanal da li je moguće da to uradi kupovinom arene sport ili sport kluba a bilo je nekih reči i na tu temu, da li mozda imaš nekih informacija na ovu temu...

Naravno da je moguce, ali beIN Sports za sada ne pokazuje ni trunku interesovanja za ove nase prostore, cak sta vise trenutno ozbiljno pregovaraju oko prodaje svojih francuskih kanala, posto je Canal+ resio da ih uzme pod svoje i tako pojaca svoju ponudu, jer trpe sve veci odliv njihovih pretplatnika nakon sto je njihov vlasnik, Vivendi, izgubio prava na Premijer ligu, koju od sledece sezone u Francuskoj prenosi Ma Chaine Sport, drzi ih Altice.

Sport Klub tesko da ce ikad biti na prodaju, a za Arenu je sasvim moguce ukoliko se ne bude uklapala u planove novog vlasnika Telekoma, mada i Antenna Group bi u tom slucaju ozbiljno razmatrala kupovinu Arene, tako da bi beIN zaista morao da pokaze jaku zelju za dolazak u ovaj deo Evrope, novca definitivno imaju, iako redovno beleze gubitke, bitna je motivacija.

@Makareno ima li šta od prenosa Indycara i MLB-a za narednu sezonu?

MLB je imao katastrofalnu gledanost, jedino ukoliko im SK preotme NHL, onda bi povratak bejzbola bio realnija opcija, za sada nema nikakvih nagovestaja da se razmislja o tome, IndyCar ce i naredne sezone biti na Areni, kao sto i F1 ostaje na SK-u jos godinu dana.

makarena@ do kada arena ima prava za italijansku i francusku ligu u fudbal,spansku kosarku,ligu sampiona u rukometu.do kada SK ima prava za prrnose teniskih turnira iz serije 1000.

Sport Klub kupuje prava na teniske turnire preko lanca posrednickih firmi koje drzi SBB, mislim da sam vec pisao o tome, tako da zaista nemam pojma oko cena i duzina tih ugovora.

Arena je ovog leta produzila Italjane i Francuze na jos 3 godine, spanska kosarka ide godina za godinu, mada tu uvek imaju pravo prece kupovine, slicno kao i liga sampiona u rukometu.

Vrh Dno