Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgledah Killers of the Flower Moon. Najveca mana ovog filma je duzina, ali s obzirom na tematiku filma, ne znam koliko je mogao biti skracen.Ocena 10
Uzgred da li bi neko mogao da mi obajsni kako da ubacim spojler posto ovaj code koji postoji da ubacim kao text sakriveno ne zeli da se prikaze na forumu.?
[ Spoiler ] tekst [ /Spoiler ]

Naravno, bez ijednog razmaka.

Meni film uopšte nije legao. Nema ničeg nepoznatog, nikakve misterije. Od početka je očigledno o čemu se radi... Možda da je kraći, možda bi stvarno ostavio drugačiji utisak. Inače, ne smetaju mi "dugački" filmovi. Dapače...

Odgledah Killers of the Flower Moon. Najveca mana ovog filma je duzina, ali s obzirom na tematiku filma, ne znam koliko je mogao biti skracen.Ocena 10

Deset je baš mnoooogo za ovaj film, iako volim Skorsezea. Fama za ovaj film je bila Skorseze snimio vestern, nema to veze s vezom, ovo je klasičan Skorsezeov krimić. Rekao bih nešto kao "Kazino", vek ranije u Oklahomi.

1333479.jpg

IMDB - Anatomie d'une chute

Fenomenalan film u svakom smislu. Mladi glumac koji tumači lik sina dvoje protagonista je zaista sjajno izneo ulogu, gotovo nadrealno dobro i stvarno.
Film kao film se bavi našim perspektivama, ljudskim odnosom sa svetom spolja i unutra i kako sve to zajedno čini jednu mrežu koja lako puca. Podsetio me dosta
stilski na filmove Kšištofa Kišlovskog.

10/10

The Holdovers (2023)
Lepa drama, bez krindž momenta, bez preteranih dešavanja ali opet ima tu toplu atmosferu, pravog života.

The Creator (2023)
Još jedan u nizu filmova koji ne znaju šta bi da budu, Ai kao tematika i sigurno dobar budžet obećavaju, ali ništa nije razrađeno, niti je pravi akcioni film, niti ima neke dublje ideje koja te natera da se zamisliš, niti gađa neku emociju.

^
The Creator je bio prilicno nahajpovan, ili sam ja barem stekao utisak sudeci po utiscima par YT kanala.
Okarkterisan kao "najbolji sci-fi ove godine" u stvari vrlo prosecan sci-fi film sa dobro iskoriscenim budzetom i CGI efektima.
Zato sam i skeptican za novi Gojira -1 film.
Isto se ispostavilo i za novi Skorsezeov film, "zanatski" odradjen dobro ali nema taj "impact" koji su neki njegovi stariji filmovi imali.
I DiKaprio cini mi se da mora da krene da malo vise prebira uloge, poslednjih par ostvarenja (posle Djanga) su mu vrlo mlaki.

btw. kanal Chris Stuckmann dobio unsubscribe, iako je dobre preporuke na kanalu, ocigledno shilluje u poslednje vreme i trazi kompaniju koja ce da udomi film koji snima.

Gojira -1 je poprilicno dobre recenzije dobio od svih kriticara koje pratim. Kao cudo sta moze da se snimi za ~25mil usd.
Al hoce to kad producenti ne otmu pola budzeta, skoro cela druga polovina ode na marketing i zvezde filma, a sta ostane uglavnom na CGI.

^
Ko zna na sta se sve "spali" budzet (opere lova) i koliko se ko/gde ugradi.
Zato su i streaming servisi presli na EU/Azijsku produkciju, jer mogu odlicne stvari sa malim budzetom da snime uz maksimalan profit.

Sa jedne strane nije lose jer imamo poneki dobar film/seriju, sa druge strane dosta krsa se servira gledaocima.

Šta je Gojira -1 za manje upućene, znam za bend, ali za film nisam čuo, a ni IMDB ga ne izbacuje?
Malo je i *******o kada si u tom poslu režije i ostalog, što dublje ulaziš, sve više se posvećuješ tehničkom aspektu, kadriranju, kameri, a sve manje scenariuju, duši filma. Isto važi za svaku umetnost, znam kada sam počeo da sviram gitaru svojevremeno, sve slušam potpuno drugačije, teško je sagledati ono najbitine, emociju filma/muzike/umetnosti pre tehnikalije.
Što se Di Kaprija tiče, lova kao i uvek, mada se meni uklopio fino u Don't Look Up, ali naravno sve je to daleko od onoga što je radio pre 15-20 godina.
PS Drop of gods serija je bajka za odrasle, nerealano, čak ni toliko emotivno, ali ima lepu atmosferu, svežu priču.

Nije loš uopšte ali ne ispunjava očekivanja. Nema suštine, tačnije mistični duhovni element nedostaje filmu.

Killers of the flower moon - zanimljiv film, zanimljiva tema koju obradjuje, ali mnogo razvuceno. Verujem da nije moglo drugacije da se isprica ova prica. DiCaprio standardno dobar, De Niro se i nije nesto pokazao. Sve u svemu, dobar film vredan gledanja 8/10.

Nije The Creator uopšte toliko loš, samo nije iskorišćen potencijal koji je imao, ni 60%
Dal je pametnije ogledati ga ili ne? Po meni svakako ovo prvo.

Creator (2023)
Još jedan u nizu filmova koji ne znaju šta bi da budu, Ai kao tematika i sigurno dobar budžet obećavaju, ali ništa nije razrađeno, niti je pravi akcioni film, niti ima neke dublje ideje koja te natera da se zamisliš, niti gađa neku emociju.
Kakvu crnu emociju da pogodi, kad onaj Vašington mladji ne može na ekran preneti ni emociju olakšavanja za vreme male nužde. Daleko bilo da je samo u njemu problem, ali je svakako jedan od glavnijih, bar meni.

Generalno ne mislim da je loš film, ali nije ni nesto spec dobar. Mislim da je imao dobar potencijal, ali isti ispario negde, moguce da ni sam režiser ne zna gde.

Mislim da je ovaj film odlično objašnjenje meme-a

1000017833.jpg

Супер Марио доступан на Скај Шоутајм, скроз фин за породично гледање, и за генерације које нису играле игрице. Ћери био забаван, мени евоцирао успомене на НЕС.

Sad na HBO 2 u trenucima dokolice uhvatio i odgledao "Fast & Furious IX" - Bože onoliko pro§eravanja koje vređa zakone fizike, biologije i pre svega inteligenciju nisam do sada video i bolje da ne dajem ocenu pošto se bojim da bih sa istom otišao u debeli minus.

Znao sam da su žestoko otišli u SF domen i da je film sa puno nerealnih situacija ali svejedno baš, baš su preterali - trebali su da imaju bar neku granicu ili što bi se reklo "da smanje ribu"...

Ja mislim da sam u 6 delu kada u Dubaiju iskoče iz solitera kolima samo ugasio i prestao da gledam. Slično kao u Transporteru 3 valjda kad je radio rotaciju oko ose u letu kolima da skine bombu o kran sa poda kola. Momentalno gašenje i zaborav franšiza.

Nisam gledao posle mislim trećeg dela i ne bih svakako gledao ni ovaj da nisam slučajno naleteo na njega na TV.
Nakon viđenog ispade da sam realnije stvari mogao da vidim da sam kojim slučajem pustio Pink i postizborni program (pu, pu, pu...).

[ Spoiler ] tekst [ /Spoiler ]

Naravno, bez ijednog razmaka.

Meni film uopšte nije legao. Nema ničeg nepoznatog, nikakve misterije. Od početka je očigledno o čemu se radi... Možda da je kraći, možda bi stvarno ostavio drugačiji utisak. Inače, ne smetaju mi "dugački" filmovi. Dapače...
Ja recimo, nisam imao pojma o Osejdži oil posednicima i uopšte samoj priči, nije da mi nije bilo zanimljivo sve prikazano iako je sve bilo očigledno i uopšte mi nije bilo jasno zašto su indijanci išli na tu kartu, kad im belci kroz istoriju ništa dobro doneli nisu. Teško mi je ovako dugačkim filmovima dati neku konačnu ocenu, tu mi je između sedmice i osmice.

I Saw the Devil onako apsurdno, ima svojih momenata ali bi bilo bolje da ga agent nije puštao svo vreme sto jelte i jeste poenta filma, nego da ga juri na njegovom krvavom pohodu

Ja mislim da sam u 6 delu kada u Dubaiju iskoče iz solitera kolima samo ugasio i prestao da gledam. Slično kao u Transporteru 3 valjda kad je radio rotaciju oko ose u letu kolima da skine bombu o kran sa poda kola. Momentalno gašenje i zaborav franšiza.
Samo da ispravim... Nije trojka već Transporter 2, ovo u vezi bombe. Mislim, sramota je da se ne zna.:p

Kad smo kod krindz filmova...

Sinoc mi YT izbacio sugestiju za Cult Cinema Classics, kanal koji ima brdo starih holivudskih (i evropskih) filmova, dobar deo su krenuli i da remasterizuju "u boji".

Highlight mi je sugestija za Bad Spenserov i Terens Hilov Miami Supercops - mislim da bolji intro u film nisam video...
Svaka čast za preporuku ovog kanala .Bud i Terence-ove vratolomije sam obožavao kao klinac da gledam .Rado se vraćam njihovim klasicima 😍 Ali ovde je baš bogat izbor klasika svih žanrova !🍻

Šta vi pamtite... Od celog Transporter 3 se sećam da tu ima neka riđa pegava 🤣🤣

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno