Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Одгледао корејски Ang-ma-reul bo-at-da (видео сам ђавола) - осмица к`о врата. Свака препорука за филм.
Сад сам решио да погледам шведску акциону трилогију Миленијум са Нуми Рапас (или како се већ изговара 😁 ). Интересује ме редослед гледања. Ако сам добро пронашао редослед је
  • Девојка са тетоважом змаја (у оригиналу: мушкарци који мрзе жене)
  • девојка која се играла са ватром
  • девојка која је шутнула стршљеново гнездо
Ljudi moji sta sam ja sad odgledao, rekoh aj da vidim taj korejski... Auh brate ludila

Razumeo sam da troluje, nemoguće da nije gledao do sada :D

Ima baš dobrih korejskih filmova, ali skoro uvek ih prati standardna doza krindža, to im je baš ''potpis''.
Čak ni jedan The Wailing nije mogao da prođe bez toga, ozbiljno dobar film ali sa nekoliko totalno nepotrebnih krindž scena.

Ja nisam gledao, počeo sam ali me nesto prekinulo i nikada završio. Ovih dana cu da ga završim. A Wailling mi je baš baš dobar.

Confessions (2010)

Ok film (sa nekoliko nelogičnosti), odlična kinematografija. 7.5/10
Jedan od krštenijih japanskih da valja.

A od tih korejskih nikako ne bi trebalo izostavljati Montage, Mother, Memoir of a Murderr (nema veze sa Memories of Murderer), filim sa možda malo više akcije, ali mi ostala želja da ga još jednom pogledam zbog spečifične radnje.

Poslednja izmena:
Naleteh na Star TV na Erin Brokovič...

Uvek se iznova oduševim koliko razvaljuju ovaj film i Džulija, uh...

Oppenheimer je bas dobar film.........zao mi sto sam ga letos propustio u IMAX-u al uvek se nesto isprecilo.......

Метју МекКонахи дефинитивно има добре филмове, мораћу мало да се бацим на гледање његових филмова, мали број сам погледао али су сви били добри.

Leave the world behind-4/10, tema onako ali glumci prosto nisu dorasli ulogama, Dzulija 1/10

Метју МекКонахи дефинитивно има добре филмове, мораћу мало да се бацим на гледање његових филмова, мали број сам погледао али су сви били добри.
Interstellar prvi ako nisi 🤣

A Time to Kill mu je odličan, Frailty meni jedan od najjačih njegovih filmova i generalno nezavisno od njega,

Džabe mu sve.
Pre dan-dva sam opet pogledao "Larger than life" (1996) a preveden kod nas "Veliki kao slon". Inače prvi koji sam ikada uzeo iz lokalnog video kluba.
Kako god, uloga Tip Takera mi je ostala urezana i takvog ću ga uvek pamtiti. Volim te ekscentrične role.
A do pre koju godinu sam mislio da je Bred Pit zapravo glumio Takera. Upamtio ga iz filma "Kalifornia" (1993) pa mislio da je odigrao još jednu hillbilly rolu.

Oppenheimer je bas dobar film.........zao mi sto sam ga letos propustio u IMAX-u al uvek se nesto isprecilo.......
Nisi ništa propustio, jeste platno sa punim formatom slike i sjajnom slikom ,ali je ozvučenje takvo da je neprijatno glasno.
Bukvalno mi se više ne gleda ni jedan IMAX kod nas (BW galerija cineplex u pitanju, jelte jedini u BG).

Nisi ništa propustio, jeste platno sa punim formatom slike i sjajnom slikom ,ali je ozvučenje takvo da je neprijatno glasno.
Bukvalno mi se više ne gleda ni jedan IMAX kod nas (BW galerija cineplex u pitanju, jelte jedini u BG).
Ja od kad je stigao Imax u galeriji samo u tu salu idem i nije mi nijedan film bio preglasan do sad. Mozda oppenheimer jeste, ne znam. Reklame jesu uvek preglasne pre filma

Ja od kad je stigao Imax u galeriji samo u tu salu idem i nije mi nijedan film bio preglasan do sad. Mozda oppenheimer jeste, ne znam. Reklame jesu uvek preglasne pre filma
E zamisli ceo film kao reklame. Ona scena kad nakon prekida rata svi u sali udaraju nogama je sumanuto glasan. U fazonu sam škk, čemu ovolika glasnoća.
Posle pročitah da se slepci iz IMAXa lože da imaju najglasnije ozvučenje, ali me ne bi čudilo da su naši uzeli najmanju salu po specifikacijama da dobiju sertifikat pa je onda i ozvučenje jače nego što treba.

Interstellar prvi ako nisi 🤣

A Time to Kill mu je odličan, Frailty meni jedan od najjačih njegovih filmova i generalno nezavisno od njega,
I od serije True Detective samo prvu sezonu. Mekkonahju je ubio ulogu.

Стоји на листи вечност и коначно дошао ред да одгледам. Добар филм са одличном глумачком екипом, али некако преслатко за мој укус.
7/10

Ako nisi gledao

Meni su ta dva filma nekako jako slična a opet različita. 😁

Killer Joe mi ima pomalo Fargo vajb, sad utoliko više jer je tu Džuno Templ koja je i u filmu i u novoj sezoni Farga taman.
Film mi je više intersantan zbog tog specifičnog vajba, kako kažu to je južnjački gotski noir... Meni je Metju tu recimo interesantan skroz jer ima taj svoj filozofski nastup, slično kao u True Detective (to mi je njegova #1 uloga) samo je ovde nastrojen većoj devijantnosti, pomalo jeziv.
Verovatno da nije ponajbolji film ali mislim da jeste u vrhu njegovih uloga.

Džabe mu sve.
Pre dan-dva sam opet pogledao "Larger than life" (1996) a preveden kod nas "Veliki kao slon". Inače prvi koji sam ikada uzeo iz lokalnog video kluba.
Kako god, uloga Tip Takera mi je ostala urezana i takvog ću ga uvek pamtiti. Volim te ekscentrične role.
A do pre koju godinu sam mislio da je Bred Pit zapravo glumio Takera. Upamtio ga iz filma "Kalifornia" (1993) pa mislio da je odigrao još jednu hillbilly rolu.
Odatle je famozni citat Davida Duhovnog koji većina misle da je iz Dosijea X a popularizovao ga je Astral Projection krajem 90ih.
When you dream there are no rules. People can fly. Anything can happen. Sometimes there's a moment as you're waking and you become aware of the real world around you, but you are still dreaming. You may think you can fly but you better not try.

Mozda gresim, ali nekako mislim da je Kalifornia bas underrated film.

Odatle je famozni citat Davida Duhovnog koji većina misle da je iz Dosijea X a popularizovao ga je Astral Projection krajem 90ih.
When you dream there are no rules. People can fly. Anything can happen. Sometimes there's a moment as you're waking and you become aware of the real world around you, but you are still dreaming. You may think you can fly but you better not try.
Nisam znao, mislio sa da su njega i Gillian lansirala X-files serija... Oboje su posle imali par filmova, ali nista znacajno do skoro...
Gillian mislim da nisam ni video do American Gods serije
Duhovnom je Evolution (i XFiles) film bio tezak flop i prakticno ga "zakopali", tj bio je bez angazmana do Californication 2007 ili 2008 koji mu je oziveo karijeru.

Kako si napisao, ispada da je citat iz "Larger than life" a zapravo je iz "Kalifornia". People can fly - Astral Projection, sa albuma Trust in Trance.
Mozda gresim, ali nekako mislim da je Kalifornia bas underrated film.
Slažem se, i meni je Kalifornia baš dobar film, rado ga pogledam svaki put kad uhvatim na TV.

@Solidify Нисам гледао, наравно на листи је и тај, одгледао сам сигурно 90% филмова са Метјуом из разлога што је већина или добра или одлична(осим Beach Bum и Serenity који су били промашаји). Гледам и овај у наредним данима да бар његове филмове скинем са листе кад сам кренуо тим редом.

Nisam znao, mislio sa da su njega i Gillian lansirala X-files serija... Oboje su posle imali par filmova, ali nista znacajno do skoro...
Gillian mislim da nisam ni video do American Gods serije
Duhovnom je Evolution (i XFiles) film bio tezak flop i prakticno ga "zakopali", tj bio je bez angazmana do Californication 2007 ili 2008 koji mu je oziveo karijeru.
Mislio sam na citat i muzičku mu numeru od koje su trnuli mozgovi na donjoj strani kalemegdana u vikendima izmedju srednjoškolskih dana.

Poslednja izmena:
Odgledah Killers of the Flower Moon. Najveca mana ovog filma je duzina, ali s obzirom na tematiku filma, ne znam koliko je mogao biti skracen.Ocena 10
Uzgred da li bi neko mogao da mi obajsni kako da ubacim spojler posto ovaj code koji postoji da ubacim kao text sakriveno ne zeli da se prikaze na forumu.?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno