Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, pročitao sam i ja... Šteta, bila je sjajna u paru sa Travoltom i odlična pevačica. Nisam verovao da je starija 6 godina od Džona.
Mislio sam da postujem vest ali sam odustao. Dosta sam objavljivao umrlica pa ne bih da me prozovu za... koju reč ovde upotrebiti... necroposting?:unsure::cautious:
Taj grim reaper sa profilne nikako ne pomaze celoj situaciji.

Odgledao nov Top Gun. Vratio me malo u 80’. Vredi ga gledati u bioskopu. Utisak na mene je ostavila Dženifer Koneli. Ona je kao vino sto je starija to mi je lepša . 😍

Poslednja izmena:
Што се тиче новог предатора само да поменем да су кадрови феноменални на моменте и да је снимљено одлично, остатак филма као и глумачка екипа мршаво (и буквално и фигуративно).
Због детаља 6.5/10 јер су ме баш импресионирали на том пољу.

13 Lives, Ron Howard snimio po događaju iz 2018. na Tajlandu, kada su deca fudbaleri ostali zarobljeni u pećini usled iznenadnih monsuna. Izuzetno dobar film, bez previše drame ili patetike, tek toliko da bude zanimljivo. Skoro mi film od 2:30 nije tako proleteo. Preporuka.

Predator (1987) je remek delo, kakva je ono ekipa, tesko da ce da nadmase film koji je iz 1987 ikada,
Ja sam kao klinac imao srece da odgledam original bez one uvodne scene sa vanzemaljskim brodom, tako da bih preporucio da svojim klincima ili nekome ko jos nije gledao nekako namestite da film krene od scene kada helikopter sa Svarcenegerom dolazi, jer ona uvodna scena je stvarno nepotrebna i previse razotkriva.
Koliko sam se ja odusevio kadrom kada sam vidio ruku predatora koja drzi zgazenu skorpiju, tek tada sam skapirao one kadrove u "cudnoj boji" da je to zapravo pogled Predatora. Od tog trenutka to postaje jedan od najboljih filmova ikada, ja sam bio prakticno u nekoj vrsti soka... Steta sto nisu umjeli kasnije da iskoriste potencijal, dvojka je na kraju ispala i najbolji od svih ovih nastavaka.
Sto se ovog novog filma tice, iz samog trejlera se moglo vidjeti da ce biti zesce smece, sto se izgleda i obistinilo.

Meni je taj Predator ostao upamcen da sam ga gledao u domu zdravlja kada sam bio na medicinskim pregledima za polazak u vojsku. Rado gledam ponovo reprize. To je samo dokaz da su filmovi 80' (ali i ranije) do polovine 90' bili kvalitetniji nego danas bez obzira na sva cuda tehnike prilikom snimanja. :)

Kakvo remek delo....verovatno najbolji nemački film ikada snimljen.....mada,rekao bih da film nije za svakoga.....obavezno gledati verziju na nemačkom jeziku i onu najdužu verziju (što je u stvari mini serija 5 epizoda od po sat vremena)

Dva odlična "westerna".....tj westerni su samo zato što se radnja odvija u američkom srednjem zapadu sredinom 19 veka,sve ostalo nema veze sa stereotipnom i klišeiziranom slikom divljeg zapada koja je predstvaljena u bar 80% drugih western fimova....

Koga zanima kako je izgledao realan život američkih pionira,doseljenika sredinom 19 veka,obavezno neka pogleda.....drugi film je naročito težak i mučan na momente...

Poslednja izmena:
Taj Das Boot sam na preporuke sa više strana, počinjao gledati bar tri puta i nisam odmakao dalje od prvih pola sata (ono tek po isplovljavanju podmornice)...

Pa napisah,nije to film za svakoga....nekome se uopšte ne dopada (dosadan je npr),a mnogima (poput mene) je remek delo.....klaustofobičan,upečatljiv,možda najrealnie oslikava funkcionisanje članova posade podmornice tokom WWII.......a i u principu,to je antiratni film...

Sjajni Jurgen Prochnow u glavnoj ulozi kao kapetan podmornice.......ta uloga mu je donela svetsku slavu....čak je trebalo da glumi Terminatora u prvom delu iz 1984te,ali je ipak uloga pripala Svarciju :)

Das Boot sam rešio ponovo da odgledam pre par godina, pre nego što započnem sa gledanjem istoimene serije, misleći da će vredeti barem delić u odnosu na film. Film je zaista remek delo žanra, a ova verzija koju sam tada pogledao je bila extended. Svaka preporuka!

Taj Das Boot sam na preporuke sa više strana, počinjao gledati bar tri puta i nisam odmakao dalje od prvih pola sata (ono tek po isplovljavanju podmornice)...
Razumljivo, nema žena u podmornici.;)

Pa napisah,nije to film za svakoga....nekome se uopšte ne dopada (dosadan je npr),a mnogima (poput mene) je remek delo.....klaustofobičan,upečatljiv,možda najrealnie oslikava funkcionisanje članova posade podmornice tokom WWII.......a i u principu,to je antiratni film...

Sjajni Jurgen Prochnow u glavnoj ulozi kao kapetan podmornice.......ta uloga mu je donela svetsku slavu....čak je trebalo da glumi Terminatora u prvom delu iz 1984te,ali je ipak uloga pripala Svarciju :)
Gledajući onog Ledera ja sam razvio fobiju bez da sam i ušao u podmornicu.:sneaky:

Prey (2022)
Ma koliko voleo LOTR odnosno Saurona i Fredia Krugera, moj omiljeni negativac uvek, zauvek i zanavek će biti Predator. Malo mi naivno i glupo što ispade da ga devojčica ubila. Glupost totalna, film ima dosta šupljina ali neću da dužim. Okej je film u suštini.
6/10 samo jer je Predator u filmu.

Meni je taj Predator ostao upamcen da sam ga gledao u domu zdravlja kada sam bio na medicinskim pregledima za polazak u vojsku. Rado gledam ponovo reprize. To je samo dokaz da su filmovi 80' (ali i ranije) do polovine 90' bili kvalitetniji nego danas bez obzira na sva cuda tehnike prilikom snimanja. :)
Vaistinu, ima dosta filmova iz 80-ih i prve polovine 90-ih koje uhvatim prilikom listanja kanala na TV i rado i bez problema ih u cugu odgledam ponovo za razliku od većine novih filmova koje retko a i to jedva odgledam bez prekidanja, a češće čak i iz nekoliko puta.
Zanimljivo na replay value ne utiče ni činjenica da sam za dobar deo originale gledao u bioskopu, odmah po izlasku kao ni to što je slika na modernim TV stvarno užasna (vuče na nekadašnju sa velikog platna ili na onu sa kopiranih kaseta u video-klubovima)...

Potvrdjujem da je The Homesman dobar ali na momente tezak za gledanje. Tomi Li Dzons kao i uvek na visini zadatka Ali i Hilari Svonk.

Ne znam što ljudi "pljuju" novog predatora,uopšte nije loš....naravno ne kao prvi deo sa Švarcikom,ali po meni je uz Predators iz 2010 odmah iza prvog dela.....ili iza prvog dela i Alien vs Predator iz 2004...

@trebinje71 zamolio bih da se ubuduće stavljaju linkovi da bi se znalo koje filmove si u stvari naveo. hvala na razumevanju

Bogati pisaju po sirotinji, ista prica kad kod nas banu englezi, arapi i kojekakav polusvet, na zdranje, kurvanje i drogiranje, samo smo manje egzoticni.

Opasna je ovde

Kakav krš od filma, šta je ovo jtžm....
Meni bio baš dobar u vreme kada je izašao.
Elvis...jako dobar
Elvis, rolokoster skoro svih tri sata. Prvi posle duže vremena koji sam odgledao u cugu. Nije klasičan biografski, više je neka strip romantizovana verzija. Ostin Batler odličan. Na kraju, na samom kraju, poslednja pesma, više nisam bio siguran koga gledam.... Ostina sa maskom ili pravog Elvisa.
Thirteen lives dobar, dobra napeta atmosfera..jedina zamerka sto film vuce ka dokumentarcu tj kao da je radjen tako.
Dokumentarac The Rescue je bolji i napetiji 100x

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno