Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najbolji domaći filmovi 2010-2020 ((koje sam gledao [emoji846]):
Ајвар (филм)
Јужни ветар (филм)
Стадо (филм)
Влажност (филм)
Топ је био врео
Мали Будо
Кругови (филм)
Кад сване дан
Устаничка улица
Доктор Реј и ђаволи
Клип
Парада (филм из 2011)
Непријатељ (филм из 2011)
Монтевидео, Бог те видео!

@poolmaker

Beli beli svet
Zverinjak
Vir
Afterparti
Panama
S/Kidanje
Srpski film
Šišanje
Varvari
Tilva Roš

Preporuka važi samo za prva tri, ostale sam navela jer sam ih pogledala mada izbegavam novije filmove.

Pogledao Matrix trilogiju u 4K, Remux Blu Ray, maksimalni kvalitet mimo samog diska i skupog blu rej plejera. Mnogo grain-a ima, osim toga impresivna slika. Filmovi su kao i uvek, samo prvi valja mada moze i treci da prodje kao rasplet price dok je drugi manje, vise bezveze.

Pogledao Dzon Vik 3 Parabelum, isto 4K Remux. Film je toliko vizuelno impresivan da nemam reci, uglavnom zbog HDRa. Osvetljenje je kabru, neonke u svim nijansama u mraku prava uzivancija. Inace je Fake HDR sto znaci da je master u 2K rezoluciji pa upscaled na 4K. Na primer, svi filmovi by Disney su takvi, nijedan nije real HDR. Film kao film mi se svideo, bolji od drugog dela i cekam cetvrti deo. Meni njegovo divljanje bas prija. Redak 80s film u kome nema fokusa na trans ili gej. Rambo ili Americki nindza za novo doba. Samo stancaj.

Interstellar bi gledao ponovo ali mislim da cu sacekati bolji televizor za tako nesto i neki bolji 8K remaster posto mi je taj film ostao u secanju kao vizuelno neverovatan a gledao sam ga na ekranu TN monitora.

Tačno je za Matrix 4K trilogiju da je prasnjava slika u tamnim scenama,pogotovo na oledu se baš primeti.Uzeo sam 4k trilogiju na diskovima čim je izašla kao fan Matrix prvog dela i razočarao se kvalitetom.
Rambo 1 je remek delo i njega obrnem u 4K kvartalno [emoji3]

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Ајвар (филм)
Јужни ветар (филм)
Стадо (филм)
Влажност (филм)
Топ је био врео
Мали Будо
Кругови (филм)
Кад сване дан
Устаничка улица
Доктор Реј и ђаволи
Клип
Парада (филм из 2011)
Kad izvališ da su najbolji filmovi sa ove liste prosek vidis kakva nam je kinematografija poslednju deceniju.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ma ajde ,Srbi naprave svaki peti dobar,Hrvati svaki sedmi a slovenci svaki deseti a i to uz pomoć južne braće :p

Јbt gledao sam jedan film za spiska, a i to samo zato što mi je scenarista drugar. Za polovinu nisam ni čuo.

Kad pominjete domaće filmove, jeste gledali Kičićevu Realnu priču? Meni se baš dopao...

Film Parada je jedna od najvećih gluposti. Predstavljanje nečega kao smiješno i duhovito a realno nije. S obzirom da je to radio Srđan Dragojević, ništa manje nisam ni očekivao.

Sent from my GM1900 using Tapatalk

Kad izvališ da su najbolji filmovi sa ove liste prosek vidis kakva nam je kinematografija poslednju deceniju.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Nije ni prosek, nego čist treš na koji ne vredi izgubiti ni pola sata.
Kako sam se naljutio na drugara kad mi je pustio tog Malog Buda. Kao jeste glup, ali je smešan pa da se malo sprdamo.
Bože sačuvaj, glup da gluplji ne može. Humor idi*tski.

Domaći filmovi još postoje?

Život je previše kratak da bi se vreme trošilo na domaće filmove, posebno na one iz DB ili NVO kuhinje.

Iako tu ima pokoji dobar film iz ex juge: Kanibal vegetarijanac, Metastaze, Hadersfild, Natasa, Ptice koje nikad ne polete, Bumerang, svi su mracni i sumorni i delom odvratni za gledanje. Tako da se slazem sa HSVom, kojce vam to.

Za novije možda da, ali vreme potrošeno na ostvarenja poput "U ime naroda!" nikako nije bačeno i to je vrhunska kinematografija.

Ајвар (филм)
Јужни ветар (филм)
Стадо (филм)
Влажност (филм)
Топ је био врео
Мали Будо
Кругови (филм)
Кад сване дан
Устаничка улица
Доктор Реј и ђаволи
Клип
Парада (филм из 2011)
Zasto neki imaju dodatno pojasnjenje da je u pitanju film (film)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

možda postoje istoimene serije koje su produžena verzija filma ili nastavak istog?

Poslednji film sa Ex Yu prostora koji sam odgledao i koji je lep jeste Ustav Republike Hrvatske sa maestralnim Glogovcem.

Гледајте Плагијатор, домаћи филм. Задње домаће што сам гледао да ваља. И то по препоруци. Иначе, после Бумеранга и Мале ноћне музике све ми је смеће..

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Mali svet je isto dobar, mrtav ladan takodje. Kažu da ima i scenario ladno mrtav za drugi deo ali ko ce ga znati...

Poslednja izmena:
Zar je moguce da ima ljudi koji su zaista odgledali srpski film?

+1 za izbegavanje domacih filmova, u 90% slucajeva se bave drogom, mafijom, ratom, prepuni su ispraznih dijaloga, nakrcani antipaticnim glumcima sa malo ili nimalo talenta. Suvise su sumorni i grozni. Mada ima izuzetaka. Stariji jugoslovenski su bili dobri, pogotovo oni sto su kritikovali rezim, ima tu jako dobrih komedija. Od relativno novijih odlican je Poslednji krug u Monci, Lavirint, dobar je i onaj Neprijatelj iako je mracan u pm ali ima taj neki Alien vajb tako da mi se dopao a Tihomir Stanic je pokidao (realno nas najbolji glumac poslednjih par godina). Ostalo sto je snimano po petom oktobru nadalje je grozno. Pogotovo Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlic produkcija. Mima Karadzic je bar tu da zabavlja siroke mase svojim filmovima i serijama, njemu nista ne zameram.

Hrvati sa druge strane imaju interesantnih post Yu filmova, vise nego mi.

U odnosu na ovo sto snimamo od 1995. naovamo Sutjeska i Bitka na Neretvi deluju kao filmovi sto su u zlatno vreme Holivuda osvojili po 12 Oskara svaki. Neverovatno koja razlika u produkciji. Tako izgleda i Boj na Kosovu u odnosu na novije filmove.

Zar je moguce da ima ljudi koji su zaista odgledali srpski film?

+1 za izbegavanje domacih filmova, u 90% slucajeva se bave drogom, mafijom, ratom, prepuni su ispraznih dijaloga, nakrcani antipaticnim glumcima sa malo ili nimalo talenta. Suvise su sumorni i grozni. Mada ima izuzetaka. Stariji jugoslovenski su bili dobri, pogotovo oni sto su kritikovali rezim, ima tu jako dobrih komedija. Od relativno novijih odlican je Poslednji krug u Monci, Lavirint, dobar je i onaj Neprijatelj iako je mracan u pm ali ima taj neki Alien vajb tako da mi se dopao a Tihomir Stanic je pokidao (realno nas najbolji glumac poslednjih par godina). Ostalo sto je snimano po petom oktobru nadalje je grozno. Pogotovo Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlic produkcija. Mima Karadzic je bar tu da zabavlja siroke mase svojim filmovima i serijama, njemu nista ne zameram.

Hrvati sa druge strane imaju interesantnih post Yu filmova, vise nego mi.

U odnosu na ovo sto snimamo od 1995. naovamo Sutjeska i Bitka na Neretvi deluju kao filmovi sto su u zlatno vreme Holivuda osvojili po 12 Oskara svaki. Neverovatno koja razlika u produkciji. Tako izgleda i Boj na Kosovu u odnosu na novije filmove.

Relativno noviji, snimljen 1989. :d

To može da izjavi samo neko poput Sonje Biserko i Nataše Kandić ;)

Sent from my GM1900 using Tapatalk

You should have left (2020)

Odličan triler/horror od sat i po sa sjajnim glumcima (Kevin Bejkon, Amanda Sejfrid). Ništa novo i revolucionarno a opet odličnih sat i po vremena. Meni se jako svideo.
Velika preporuka.
6,5/10

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Mali svet je isto dobar, mrtav ladan takodje. Kažu da ima i scenario ladno mrtav za drugi deo ali ko ce ga znati...
smrt coveka na Balkanu..ingeniozan domaci film..1 kamera tj 1 kadar sve vreme,glumci pokidali..obavezno stivo

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno