Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio sam u pravu za Unstoppable sa Denzel-om: 90te akcija vajb, fenomenalan film, drzi paznju sve vreme, napetost maksimum

^ Od kada planiram da pogledam taj film, ali po svemu sudeći neću ga ni gledati. Zamorio me sa novim TP, tako da mu se od pomena imena naježim.

Pogledah juče Johnny Got His Gun Šta znam. Drugačiji je osećaj reprizirati film iz detinjstva ili rane mladosti koji budu nostalgiju u vama, a sasvim nešto drugo ako želite pogledati neko ostvarenje zbog tematike i fine ocene. Film je zastrašujuć zbog jedne stvari, ali nije mi seo uopšte baš iz razloga što mu je engin takav koji meni danas nikako ne odgovara. Snimljen je u godinama pre mog rođenja, a da sam ga gledao kao dete osamdesetih, izašao bih iz bioskopa na samom početku. Da sam ga gledao kao tinejdžer, mladić, takođe. Sad u nekim zrelim godinama, opet mi nije to, to. Gađa u nepar kako okreneš. Nije loš, ali totalni promašaj kod mene. Ne mogu čak ni da ga ocenim, baš iz razloga što nije treš, a imam takav osećaj.
Jeli taj film u spotu The One od Metalike? Već 10godina je na nekoj široj listi,nisam znao da glumi Saderlend odgledao bih ga odavno

And then there were none (mini serija) 4+/5
Evil dead 2013 2-/5
Konstantin ono sa K.Rivsom 2/5
Unsane 2018 3/5
Red Sparrow 2/5
A Quite Place 3+/5
Revenge 2018 3-/5

A Time to Kill (1996) 10/10
Zlatno doba filmova...

... snimljenih po romanima Džona Grišama...

The Firm (Tom Cruise)
The Client (Tommy Lee Jones, Susan Sarandon)
The Pelican Brief (Denzel Washington, Julia Roberts)
The Rainmaker (Matt Damon)
The Runaway Jury (John Cusack, Gene Hackman) - moj omiljeni

Verovatno ima još neki ali su to oni koje sam gledao/čitao knjige...

Poslednja izmena:
Pomazes mi drugi put u razmaku od 10min. [emoji846]

Skidam ovo sve..danas nista pametno da snime.
Cusack-a nesto ne volim, ali dacu mi sansu.

Iskreno A time to kill je najbolji od svih tih filmova ali su svi sasvim OK da se ubije vreme (mada su meni knjige bile bolje što je sasvim normalno)...

The Fault in Our Stars

Korektan ali nesto mi je falilo, obicno imam knedle u grlu na ovakve filmove ali iz nekog razloga sad nista, previse je nekako PG13 ili ne znam vec kako bi opisao..

Poslednja izmena:
Snowden skroz dobar film. Nikada nisam ni ziveo u ubedjenju da privatnost uopste postoji. Vece mi je pitanje sta je to sto zaista ne znamo niti mozemo da predpostavimo. Hm mozda pitanje da li nas genetski menjaju, da li nesto utice na nas mentalni sklop. Da li mozda neke misli cak ne mozemo ni da razvijemo? Zadovoljan covek srecan covek, ipak su to samo teorije zavere[emoji16] ...do sledeceg Snowdena.

Hm, ne slazem se. Tipicno holivudski su razvodnili sustinu koliko god su mogli, a pritom napravili i limunadicu. Mnogo sam vise ocekivao od tog filma..

Into The White

Rađen tj baziran na istinitim događajima tokom WW2 i kamapnje u Norveškoj.
Ja volim ovakve filmove pa ću biti pristrasan i reći da mi se film dosta svideo.

Hm, ne slazem se. Tipicno holivudski su razvodnili sustinu koliko god su mogli, a pritom napravili i limunadicu. Mnogo sam vise ocekivao od tog filma..
Sve stoji sto si napisao, film jeste povrsan ali je meni fino legao kao odmor za mozak. Nisu previse zadirali u dubinu.

P.S. odgledao sam sinoc i Split. Bas mi se svideo, tamam mracan koliko treba a ne orevise. McAvoy je izneo ulogu mjau mjau av av vuf vuf. Kakve transformacije u delicu sekunde.

Poslednja izmena:
Panfilovih 28. Sinoć odgledao i baš mi se svideo. Film prati tok jedne bitke ispred Moskve 1941-e godine.

A Prayer Before Dawn, meni nije legao. Ne znaci da ne valja ali uopste nije moj tip filma.

City Slickers (1991) 6.5/10

Opustena komedija. Prepoznajte decaka iz spoiler-a. :D
MV5BZDkwYTJlYzgtNjVhNi00MTM0LWFmNzctODIzMzc1YWZkYTBhXkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_.jpg

Odgledao po preporuci A Time to Kill (1996) i stvarno je dobar!Dali ima jos neki slican ovome,sudjenje,obrti,prevrti,okrivljeni,nevini,zavrsna rec i stosta jos pride!:)
Verovatno svi vec znaju za ovaj -My Cousin Vinny (1992)-jako dobra komedija
https://www.imdb.com/title/tt0104952/?ref_=ttls_li_tt

^
Odlicno,nisam gledao nijedan od ta dva!I meni je Metju skroz gotivan glumac!Ne mogu recu da sam pogledao neki film sa njim,a da je limunada!Mozda ih i ima!

^
Ne mogu recu da sam pogledao neki film sa njim,a da je limunada!Mozda ih i ima!

O da, ima ih, pre svih The Wedding Planner sa Džej-Lo, mada od svega što je snimao ja definitivno neću moći da mu oprostim učešće u jednoj epizodi najvećeg bullsheeta koji je ikad snimljen - The Sex and the City!!!

Zagrej se prvo uz Lost Highway. Odličan film, posebno OST.

Sent from my landline using Tapatalk

Svakako je dobra preporuka da se prvo pogleda Lost Highway.
Film je lakši za dešifrovanje, lakše je raščlaniti ludilo/delirijum/san glavnog lika, od jave, nego u Mulholland-u gde je sve to dublje isprepletano, gde su potrebna dva gledanja (barem su bila potrebna meni), da bi se pročitala realnost.

Niko nije u stanju bolje da prikaže ludilo i snove od Linča. Upravo to što nas ne vuče za rukav je razlog njegovog uspeha.

Poslednja izmena:
Svakako je dobra preporuka da se prvo pogleda Lost Highway.
Film je lakši za dešifrovanje, lakše je raščlaniti ludilo/delirijum/san glavnog lika, od jave, nego u Mulholland-u gde je sve to dublje isprepletano, gde su potrebna dva gledanja (barem su bila potrebna meni), da bi se pročitala realnost.

Niko nije u stanju bolje da prikaže ludilo i snove od Linča. Upravo to što nas ne vuče za rukav je razlog njegovog uspeha.
Mulholland je komplikovaniji od toga. Postoji i "treca dimenzija" koja se odnosi na to da je to trebalo da bude serija, pa je otkazana, pa je ceo projekat zavrsen kao film gotovo dve godine kasnije (prvi deo je sniman 1998.), a posto ce i kompletan film (u osnovi) vrti oko filmske industrije, sve to cini celo iskustvo jos kompleksnije (animozitet prema "menadzment" ljudima apsolutno ne prikriva). Remek delo, ali iz ove perspektive vise volim Lost Highway kao ultimativni '90s naslov (uz Crow, The Heat i Mission Impossible Brajana De Palme).

i stvarno je dobar!Dali ima jos neki slican ovome,sudjenje,obrti,prevrti,okrivljeni,nevini,zavrsna rec i stosta jos pride!:)

Ne znam da li ti smetaju stari filmovi ali preporuka za To Kill A Mocking Bird,Witness For Prosecution,12 Angry Men i Anatomy Of Murder
Sjani filmovi.

Što se modernih tiče Primal Fear,Fracture,Sleepers,The Hurricane

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno