Preporuka za Mulholand da se pogleda 2 puta za redom to je sto posto dobitna kombinacija. Naravno uz to Lost Highway ide pride i Blue Velvet..
Jeli taj film u spotu The One od Metalike? Već 10godina je na nekoj široj listi,nisam znao da glumi Saderlend odgledao bih ga odavno^ Od kada planiram da pogledam taj film, ali po svemu sudeći neću ga ni gledati. Zamorio me sa novim TP, tako da mu se od pomena imena naježim.
Pogledah juče Johnny Got His Gun Šta znam. Drugačiji je osećaj reprizirati film iz detinjstva ili rane mladosti koji budu nostalgiju u vama, a sasvim nešto drugo ako želite pogledati neko ostvarenje zbog tematike i fine ocene. Film je zastrašujuć zbog jedne stvari, ali nije mi seo uopšte baš iz razloga što mu je engin takav koji meni danas nikako ne odgovara. Snimljen je u godinama pre mog rođenja, a da sam ga gledao kao dete osamdesetih, izašao bih iz bioskopa na samom početku. Da sam ga gledao kao tinejdžer, mladić, takođe. Sad u nekim zrelim godinama, opet mi nije to, to. Gađa u nepar kako okreneš. Nije loš, ali totalni promašaj kod mene. Ne mogu čak ni da ga ocenim, baš iz razloga što nije treš, a imam takav osećaj.
A Time to Kill (1996) 10/10
Zlatno doba filmova...
Jeste...Jeli taj film u spotu The One od Metalike? Već 10godina je na nekoj široj listi,nisam znao da glumi Saderlend odgledao bih ga odavno
Sve stoji sto si napisao, film jeste povrsan ali je meni fino legao kao odmor za mozak. Nisu previse zadirali u dubinu.Hm, ne slazem se. Tipicno holivudski su razvodnili sustinu koliko god su mogli, a pritom napravili i limunadicu. Mnogo sam vise ocekivao od tog filma..
^
Ne mogu recu da sam pogledao neki film sa njim,a da je limunada!Mozda ih i ima!
Zagrej se prvo uz Lost Highway. Odličan film, posebno OST.
Sent from my landline using Tapatalk
Mulholland je komplikovaniji od toga. Postoji i "treca dimenzija" koja se odnosi na to da je to trebalo da bude serija, pa je otkazana, pa je ceo projekat zavrsen kao film gotovo dve godine kasnije (prvi deo je sniman 1998.), a posto ce i kompletan film (u osnovi) vrti oko filmske industrije, sve to cini celo iskustvo jos kompleksnije (animozitet prema "menadzment" ljudima apsolutno ne prikriva). Remek delo, ali iz ove perspektive vise volim Lost Highway kao ultimativni '90s naslov (uz Crow, The Heat i Mission Impossible Brajana De Palme).Svakako je dobra preporuka da se prvo pogleda Lost Highway.
Film je lakši za dešifrovanje, lakše je raščlaniti ludilo/delirijum/san glavnog lika, od jave, nego u Mulholland-u gde je sve to dublje isprepletano, gde su potrebna dva gledanja (barem su bila potrebna meni), da bi se pročitala realnost.
Niko nije u stanju bolje da prikaže ludilo i snove od Linča. Upravo to što nas ne vuče za rukav je razlog njegovog uspeha.
i stvarno je dobar!Dali ima jos neki slican ovome,sudjenje,obrti,prevrti,okrivljeni,nevini,zavrsna rec i stosta jos pride!![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari