Одлично речено. Ово је серијал за пустити мозак на испашу.Ja ne mogu da verujem da neki ljudi pisu ovde "ozbiljne" recenzije Transformersa i kritikuju pohlepu producentskih kuca... Film u kojem se neki roboti tuku i sklapaju/rasklapaju u kamione i avione. To ipak nije za 7-77. Kritikovati tako nesto je zaista besmisleno. Zna se kome je to namenjeno, pogledam i ja da "iskljucim" mozak, zaboravim sta se tu dogodilo iste sekunde kada se film zavrsi.
Alléluia je bombonica, ali Incendies je posebanKad vec pominjete ''grozote'', mucne za gledanje.. Alléluia
:d
Ovaj je vec solidan: Spoorloos
https://www.rottentomatoes.com/m/the_vanishing
Jedno gledanje? Ja sam Zgarišta i Starog momka gledao ne znam koliko puta i opet bih, doduše svaki put sa drugim ljudima, to mi je neki fetišIncendies upravo odgledao :shock:
Ne znam šta da napišem, osim da je ovo jedan od onih filmova koje gledaš samo jednom, bez obzira što nije ekstremno loš nego baš prilično dobar. U ovu drugu grupu odličnih filmova za jedno gledanje mi spada i Irreversible, Oldboy, Requiem for a Dream
Koji je to film Zgarište? Da li si su realni sa takvim prevodom? Sta god to značilo...
Sent from my D6603 using Tapatalk
Ja što sam stariji samo neke boleštine jurim![]()
Ne, u filmu je namerno izostavljena lokacija, jer je prica univerzalna.
Although the country is unnamed, the events in the film are heavily influenced by the Lebanese Civil War and in particular the story of prisoner Souha Bechara
https://en.wikipedia.org/wiki/Incendies
Ti si svoju poruku počeo mojim negiranjem, šta ti u stvari negiraš u mojoj poruci? Dao sam ti izvor.
Moram u spoiler:
Libanski rat je trajao 15 godina i mali je odveden kad je imao ne više od par godina iz sirotišta, znači kao mučitelj/silovatelj nije imao više od 20 godina. Ni rat u Hrvatskoj, ni u Bosni ni na Kosovu nije trajao toliko dugo. Razumem ja da je to namera režisera bila ali sami detalji upućuju na samo jedan rat a to je Libanski građanski. Film je težak za gledanje, naročito jer znamo iz ličnog iskustva šta znači rat. Uvek će se naći neko kome se način prikazivanja ne sviđa, gledajći iz istorijske perspektive ali tako je i sa našim ratnim filmovima. Nama je sve to tako tamo negde daleko, ovakvi filmovi približavaju tematiku bliskoistočnih sukoba.
Koga interesuje tematika neka ode turistički do Jerusalima pa će mu neke stvari biti jasnije.
To si mogao i sam da pretpostaviš,prvi razlog zasto ne treba gledati ovaj film je to što je ocenjen od samo 1.000 usera,a kao drugi razlog je ocena ispod 6 koja nije dovoljna za gledanje filma,a da liči na nešto.Uzalud protraćeno vreme.Kad se samo setim koliko sam takvih gluposti odgledao dok nisam imao net,tako bi rado vratio protraćeno vreme..
Moram u spoiler:
Libanski rat je trajao 15 godina i mali je odveden kad je imao ne više od par godina iz sirotišta, znači kao mučitelj/silovatelj nije imao više od 20 godina. Ni rat u Hrvatskoj, ni u Bosni ni na Kosovu nije trajao toliko dugo. Razumem ja da je to namera režisera bila ali sami detalji upućuju na samo jedan rat a to je Libanski građanski. Film je težak za gledanje, naročito jer znamo iz ličnog iskustva šta znači rat. Uvek će se naći neko kome se način prikazivanja ne sviđa, gledajći iz istorijske perspektive ali tako je i sa našim ratnim filmovima. Nama je sve to tako tamo negde daleko, ovakvi filmovi približavaju tematiku bliskoistočnih sukoba.
Koga interesuje tematika neka ode turistički do Jerusalima pa će mu neke stvari biti jasnije.
Beyrouth ou Daresh ? Cette question m’a hanté durant toute l’écriture du scénario. J’ai finalement décidé de faire comme la pièce et d’inscrire le film dans un espace imaginaire comme Z de Costa Gravas afin de dégager le film d’un parti pris politique
Koji je to film Zgarište? Da li si su realni sa takvim prevodom? Sta god to značilo..
Film je fiktivan ali je inspirisan građanskim ratom u Libanu.
Ne, u filmu je namerno izostavljena lokacija, jer je prica univerzalna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari