Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@twister
Uh sto pises kao da sam direktno na tebe mislio :)
Ima tu nekoliko drugih mnogo vecih "gresnika" na koje sam mislio :)

Pa ***a komentar ti je odmah ispod mog pa sam se osetio direktno prozvanim. Ako sam pogresno protumacio, izvini. :)

Ja ne mogu da verujem da neki ljudi pisu ovde "ozbiljne" recenzije Transformersa i kritikuju pohlepu producentskih kuca... Film u kojem se neki roboti tuku i sklapaju/rasklapaju u kamione i avione. To ipak nije za 7-77. Kritikovati tako nesto je zaista besmisleno. Zna se kome je to namenjeno, pogledam i ja da "iskljucim" mozak, zaboravim sta se tu dogodilo iste sekunde kada se film zavrsi.

Cemu ova tema onda? Da bi samo rekao gledao sam ______? Pa koga briga sta si gledao ako ne napises sta mislis o filmu koji si pogledao. Nazivati moje 'recenzije' ozbiljnim, ako si na mene mislio, e to je tek smesno. Moje 'recenzije' su sve samo ne ozbiljne. One reflektuju moje misljenje u vezi filma koji sam odgledao. Imam pravo na svoje misljenje. Ja filmovima ne dajem ocene, ali volim da napisem koju recenicu vise, kako bi onaj ko cita mogao da zna sta mi se mota po glavi nakon gledanja nekog filma. Sta mi se svidelo a sta ne.

Ja ne mogu da verujem da neki ljudi pisu ovde "ozbiljne" recenzije Transformersa i kritikuju pohlepu producentskih kuca... Film u kojem se neki roboti tuku i sklapaju/rasklapaju u kamione i avione. To ipak nije za 7-77. Kritikovati tako nesto je zaista besmisleno. Zna se kome je to namenjeno, pogledam i ja da "iskljucim" mozak, zaboravim sta se tu dogodilo iste sekunde kada se film zavrsi.
Одлично речено. Ово је серијал за пустити мозак на испашу. :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

"Don Jon"
slucajno naleteh na film i pogledao pre par dana, malo eksplicitan ali dotice i ozbiljniju temu, koga bi pre zeleli uz sebe, sex bombu koja vas dribla i "ukalupljuje" prema svojim prohtevima ili partnera sa kojim mozete da razgovarate o svemu (godine i izgled u drugom planu).
Joseph Gordon-Levitt, njega kao glumca pratim jos od "Third Rock from the Sun", a za onog ko voli Sci-Fi akcione mogu da preporucim Lucy i Ghost in the Shell sa Scarlett Johansson.
Tematika Lucy o neistrazenim mogucnostima ljudskog mozga mi je bila bas zanimljiva.

Kad vec pominjete ''grozote'', mucne za gledanje.. Alléluia
:d

Ovaj je vec solidan: Spoorloos
https://www.rottentomatoes.com/m/the_vanishing
Alléluia je bombonica, ali Incendies je poseban :)
Spoorloos aka The wanishing mi je u top 10.

Incendies upravo odgledao :shock:
Ne znam šta da napišem, osim da je ovo jedan od onih filmova koje gledaš samo jednom, bez obzira što nije ekstremno loš nego baš prilično dobar. U ovu drugu grupu odličnih filmova za jedno gledanje mi spada i Irreversible, Oldboy, Requiem for a Dream
Jedno gledanje? Ja sam Zgarišta i Starog momka gledao ne znam koliko puta i opet bih, doduše svaki put sa drugim ljudima, to mi je neki fetiš :)

Poslednja izmena:
Kako sam stariji sve manje imam živaca da gledam ove šok filmove. Prvo sam prestao da gledam horore pre 10-ak godina, a za sada mogu ovakve po jednom. Kako sam krenuo za par godina ću moći da gledam samo ove limunadice Transforers i Wonder woman :D

Koji je to film Zgarište? Da li si su realni sa takvim prevodom? Sta god to značilo...

Sent from my D6603 using Tapatalk

"INCENDIES" is the French word for "destruction by fire"...

Ne, u filmu je namerno izostavljena lokacija, jer je prica univerzalna.

MR. PIG (2016)
Moja ocena: ★★★★★☆☆☆☆☆ ( 05/10 )

Moram da kazem da sam zeleo da pogledam film jer duze vremena nisam zapazio Glovera u nekoj ulozi. A ovaj je imao 3 nominacije za Silver Ariel sto nisam ni znao dok nisam odgledao film :p Sto se ocene tice, sasvim sam siguran da mu vecina odavde ne bi ni 2 dala. Jednostavno imao sam vremena i neforsirano odgledao film na BR. Interesantne su mi paralele koje su pravljenje u odnosu coveka i svinje, kao i neki dijalozi :) Inace da me ne pljujete posle Ne preporucujem za gledanje.

Glover u filmu je napustio porodicu, a sad ima sliku cerke kako vodi neku svinju na kanapu, na kontrolnoj tabli kamioneta, sledi dijalog:
ona: You know, I used to think you kept that picture because of the pig and not me.
on: What kind of person you think I am?
ona: Why don't you tell me?
on: What, Eunice? You want the two of us to have one of those touching father-daughter moments, like on TV?
ona: Yeah. Okay. I do.
on: Why force this, Eunice? I did what I did, and nothing can change that, so why bother? You know, everybody takes death so seriously. Everyone feels the need to find some meaning in every goddamn thing. They all wanna have some meaningful conversation. Let me tell you something. There's no meaning, Eunice.
ona: I just want to know what you're feeling.
on: I can't cry, if that's what you're getting at. Look, I have feelings. It's just that they aren't nice right now. I'd rather not share them. Pull over.

On se tu malo bori sa zivotom pa onda krecu dalje:

ona: Dad, please don't die. Put your seat belt on.
on: It's easy for you to say.
ona: Put your seat belt on.
on: I'm sorry, Eunice. I brought you into the world, but maybe you didn't wanna come.
ona: What do you mean?
on: I wish it were nicer.
ona: You wish what were nicer?
on: This world.

Mozda je malo tezi film, ali ima nekih dijaloga koji su mi se svideli. Naravno za to treba pogledati film, ali je poprilicno razvodnjen. Mozda su namerno to hteli tako, ali to je moj utisak. Ima tu jos nekih scena... gde ona trazi pivo dok vozi, zadnja scena svinje koja se kupa u moru... Onako... Tera na razmisljanje ali samo ako niste u nekim obavezama, pod pritiskom, itd. Ebiga, mozda ga pogledam jos jednom... :)

IT STAINS THE SANDS RED (2016)
Moja ocena: ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆ ( 00/10 )

Nula... Znaci nula je kompliment! Odgledao sam ga do kraja (bravo ja). Namerno. Kada je proslo sat vremena izgledi da film ne moze biti gluplji su bili stoprocentni a onda se desio Slavoljub iz kviza Slagalica... Spisak ucesnika ovog genocida na umetnost iz oblasti filma ubaciti na listu i blokirati na svim drustvenim mrezama :p

Moram u spoiler:

Libanski rat je trajao 15 godina i mali je odveden kad je imao ne više od par godina iz sirotišta, znači kao mučitelj/silovatelj nije imao više od 20 godina. Ni rat u Hrvatskoj, ni u Bosni ni na Kosovu nije trajao toliko dugo. Razumem ja da je to namera režisera bila ali sami detalji upućuju na samo jedan rat a to je Libanski građanski. Film je težak za gledanje, naročito jer znamo iz ličnog iskustva šta znači rat. Uvek će se naći neko kome se način prikazivanja ne sviđa, gledajći iz istorijske perspektive ali tako je i sa našim ratnim filmovima. Nama je sve to tako tamo negde daleko, ovakvi filmovi približavaju tematiku bliskoistočnih sukoba.

Koga interesuje tematika neka ode turistički do Jerusalima pa će mu neke stvari biti jasnije.

Moram u spoiler:

Libanski rat je trajao 15 godina i mali je odveden kad je imao ne više od par godina iz sirotišta, znači kao mučitelj/silovatelj nije imao više od 20 godina. Ni rat u Hrvatskoj, ni u Bosni ni na Kosovu nije trajao toliko dugo. Razumem ja da je to namera režisera bila ali sami detalji upućuju na samo jedan rat a to je Libanski građanski. Film je težak za gledanje, naročito jer znamo iz ličnog iskustva šta znači rat. Uvek će se naći neko kome se način prikazivanja ne sviđa, gledajći iz istorijske perspektive ali tako je i sa našim ratnim filmovima. Nama je sve to tako tamo negde daleko, ovakvi filmovi približavaju tematiku bliskoistočnih sukoba.

Koga interesuje tematika neka ode turistički do Jerusalima pa će mu neke stvari biti jasnije.

Da, slažem se, naveo sam naše podneblje kao primer jer je sam film fikcija, a kad stvari stoje tako, onda se može napraviti da je i
rat na Kosovu trajao do 2025 ne daj bože. Očigledno je režiseru odgovaralo to podneblje iz mnogo razloga kako zbog samog sukoba između etničkih grupa tako i zbog nekih drugih stvari. Nisam nešto dublje kopao po netu kako o njemu tako i o samoj radnji jer me je film drmnuo kao ni jedan drugi

IT STAINS THE SANDS RED (2016)
Moja ocena: ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆ ( 00/10 )

Nula... Znaci nula je kompliment!
To si mogao i sam da pretpostaviš,prvi razlog zasto ne treba gledati ovaj film je to što je ocenjen od samo 1.000 usera,a kao drugi razlog je ocena ispod 6 koja nije dovoljna za gledanje filma,a da liči na nešto.Uzalud protraćeno vreme.Kad se samo setim koliko sam takvih gluposti odgledao dok nisam imao net,tako bi rado vratio protraćeno vreme..

Moram u spoiler:

Posto ti ne vredi objasnjavati, evo pronasao sam samo za tebe sta je sam Vilnev rekao:
Beyrouth ou Daresh ? Cette question m’a hanté durant toute l’écriture du scénario. J’ai finalement décidé de faire comme la pièce et d’inscrire le film dans un espace imaginaire comme Z de Costa Gravas afin de dégager le film d’un parti pris politique

Ja ću za razliku od tebe da budem manje bezobrazan pa ću da ti objasnim. Retrospektiva, čovek pita

Koji je to film Zgarište? Da li si su realni sa takvim prevodom? Sta god to značilo..

ja odgovaram:

Film je fiktivan ali je inspirisan građanskim ratom u Libanu.

ti se ubacuješ i NEGIRAŠ ME:

Ne, u filmu je namerno izostavljena lokacija, jer je prica univerzalna.

Znači ja sam rekao da je danas sijalo sunce a ti si rekao Partizan je pobedio Rad sa 4:2.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno