Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aloha (2015) 1/10 - mnogo glup i dosadan film. Ima dobrih glumaca; nije mi jasno kako su pristali glumiti u ovom smeću od filma.
Ja skinuo davno čisto zbog glumaca i Havaja, ali kad je film krenuo nisam 20 min mogao izdržati. Ne shvatam svrhu postojanja filma uopšte, a kamoli šta su hteli da prikažu. Ja bih mu i nulu dao :)

Sent from my LG-D405 using Tapatalk

1:18

G5daRwG.jpg

Ponovo pogledan Watchmen extended director's cut 10/10.
To je druga klasa i dimenzija filma od ostatka comic-Hollywood kuhinje , nije ni cudo sto se niko nije usmelio, uhvatio da ga snimi toliki niz godina.
Sve u svemu,ja uhvatim sebe kako mi se lista povremeno strip. Alan Moore i Dave Gibbons su legende, pogotovo Dave koji je učestvovao u kreiranju filma posle toliko godina od crtanja Watchmen'a.
Ko nije gledao a favorizuje ovaj naslov obavezan je Watchmen maximum movie mode ako moze da se nadje negde za skidanje. ( ja ga imam na disku kao special feature )

"Most Blu-ray features leave me a little cold, but the Watchmen's "Maximum Movie Mode" actually looks really cool. In it, director Zack Snyder uses two screens to visually show various behind-the-scenes snippets while the movie plays.

The setup, which is Snyder standing in front of a couple of screens, allows him to freeze the movie as it plays, show the scene being shot next to the final version and compare scenes to panels from the comic book. It's the closest we've seen to actually having the director with you in your living room walking you through the movie. Great stuff.
Director Zack Snyder actually comes on screen and hosts an incredibly indepth look at the film, complete with behind the scenes footage, comic to film comparisons, history timelines, trivia, and much more. From this clip alone, it appears like it could be the best Blu-Ray feature I’ve seen thus far, offering a lot more than the usual audio or visual commentary tracks."

Sent from my D6603

”емпиријски” су управо ”искуствени”, тј они докази базирани на пређашњим искуствима субјекта у одређеној ситуацији.
Naravno, iskustveni su i jedni i drugi, ali suštinski potpuno različiti. Empirijske činjenice kao deo naučnog metoda su rezultati dobijeni iskustvenim posmatranjem (najčešće putem opita), gde je metod kojim kojim se dobijaju objektivan (nezavisan od subjektivne procene posmatrača, odnosno svako će dobiti isti rezultat), ponovljiv (zaključak se ne može izvesti samo na osnovu jednog događaja, već svaki ponovljeni eksperiment mora dati isti rezultat) itd.

Iskustveni "dokaz" (da stavim pod navodnike), koji je kao što sam naveo, od značaja samo osobi koja ga doživljava je apsolutno irelevantan sa naučnog aspekta (govorim o prirodnim naukama), jer niti je objektivan, niti je ponovljiv, niti je proverljiv. Osoba tako može čuti korake u hodniku slične koracima preminule osobe i na osnovu toga zaključiti da je posetio njen duh, ali iako je taj zaključak dobijen na osnovu nekakvog iskustva, odnosno doživljaja, i iako je osoba ubeđena u svoj zaključak, to objektivno ipak ne znači da je u pravu. Može biti da su se čuli neki sasvim drugi zvukovi koje je mozak dalje filtrirao da podsećaju na pomenute, ili da se apsolutno ništa nije čulo, tj. da je sve halucinacija, ili da u pitanju zaista duh. Empirijski dokaz za tako nešto bi zahtevao potpuno drugačiji pristup ispitivanju fenomena.

Dakle prvi dokaz je deo nauke, dok je drugi deo misticizma.

Генерално таквог типа су најчешће усмерени ка просечном америчком Протестанту чији ниво спиритуализма и познавања филозофског аспекта вере је негде близу просечног пања.
Ništa nije prosvećeniji ni prosečan pravoslavac, ali da ne širim temu dalje.

Izvinjavam se, neću ići dalje u off topic. :)

Već kad piskarate o filmovima sa (super) herojima, pogledao sam ih sve koji su izlazili od početka 2000. na 'vamo, a nisam neki ljubitelj stripova (počeo da čitam malo X-Men i Deadpool, ali sam se smorio) i jedini koji mi nešto vrede su prvi Nolanov Batman (7/10), Watchmen (9.9/10) i Deadpool (perfect! 5/7). Ovo ostalo možda X-Men: Days of Future Past vredi nečemu, ali nisam bio preterano oduševljen.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ali komentar: "They have every race on earth covered but no aliens."

Gledacu svaki SW koji izadje u to nema sumnje...ali tek sad jos vise cenim epizode 1 do 3...Epozoda 7 i ovi stand alone filmovi se pretvaraju u game of trones...karakteri su pogresno interpretirani to mi najvise smeta...sw likovi su u svemu bili posebni, jedino je han solo bio donekle kao obican covek svi ostali su ipak bili posebni nivo, buducnost...to je tako dobro odradjeno u epizodama 1 do 3...koja je samo razlika izmedju dart maul-a i kajlo rena...koja je samo razlika u scenam borbe dart maula sa obi vanom i kvaj gonom u odnosu na onu smehotresno macevanje kajlo rena i onih klinaca...pa kajlo lici da je izasao iz jeftine komedije a ne iz sveta sith-a...ovi novi...svi su kao neki smokljani...blah...jedino sto ostaje dobro i mozda bolje su efekti i scena...ponekada je i to dosta...jednostavno taj cilj da se film komercijalizuje i priblizi sto vecem broju zombija da bi zaradili jos i jos je unistilo taj smek...to je sada samo jedna od mnogih akcija u jednom prelepom univerzumu...pogledaj i sto pre zaboravi...

Poslednja izmena:
Beli ocnjak(1991) s Itanom Hokom.8/10

Diznijeva adaptacija Londonovog Belog ocnjaka.Vratio me u detinjstvo.[emoji1] Kad je film bio film zbog price, ne zbog efekata.

Bak zauvek!
Dugo ga nisam gledao, mogao bih za vikend.

Poslednja izmena:
Ljudi gde skidate evropske filmove? Hteo bih sa zenom da pogledam neku dobru francusku ili spansku komediju ali ili ne mogu da nadjem da skinem jer na torentima slabo ima ili nema odgovarajucih titlova.

A Most Wanted Man (2014)
Dobar, Filip Sejmur odličan. 3+/5
Znao sam da amerikanci drže šapu, ali bar nama iz Srbije Nemačka deluje kao da se nešto i pita... Daleko je ona od toga...

drugari Son of Saul je stigao u videoteke

Al sto ga snimise u 4:3 aspect ratiu. :vomit:

Bas to.... Ja gledam i reko "jel moguce da sam skinuo pogresan torrent"...

Reziser zna zasto sigurno, verovatno neki njegov licni trip.

The Academy ratio of 1.375:1 (abbreviated as 1.37:1) is an aspect ratio of a frame of 35mm film when used with 4-perf pulldown.[1][2] It was standardized by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences as the standard film aspect ratio in 1932, although similar-sized ratios were used as early as 1928.

P.S.
Even the shape of the screen image has been reduced, from the typical widescreen aspect ratio of 1.85:1 to a narrower, more intimate, sometimes claustrophobic 1.37:1. All of this contributes to an ongoing atmosphere of internal and external chaos juxtaposed against the structure of oppressive camp order.

Sad dal je bas zato ?!?!? Ko ce znati.

Poslednja izmena:
Marley (2012), "držao" me je do kraja, mnogo toga nisam znao - 7,5/10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno