Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinoć sam pogledao Infinity war i opet sam sebe upitao što uopšte gledam takve filmove. Gledam te Avengerse, Iron man, Thor čisto da se kaže da sam pogledao, meni je ono za uzrast do 12 godina, bez uvrede.
A nije da gledam samo "realne" filmove. Recimo X-men franšiza mi je ok, gledam i fantastiku i fantaziju ali ovo mi je ubijanje u mozak, klasično nabacano sa koca i konopca da se uzmu pare. Oni ovu franšizu mogu da vrte do sudnjega dana, kad neko pogine oni ga vrate i tako u krug

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Black Panther "kultoroloski fenomen"... Lol, sta sve necu da procitam... Mozda jeste za africko-americki deo populacije, film ako si ga gledao znao bi koliko je veliko smece...
RDJ i jeste zavrsio sa IM fransizom ali ga kesiraju da "gostuje" u Avendzersima sto se i vidi po njegovoj ravnodusnoj glumi...

Reset (kao sto je i planiran sa ovom postavkom i Infinity War-om) bi im mozda i spasao fransizu, jer ce je ova hiperprodukcija ubiti.

On-topic

kulturoloski fenomen jeste - komplet je druga prica sta je danas stvar kulture, i sta se prodaje kao "ljudska prava i vrednosti". Liberalni svet je sam kriv sto su namestili da hvaljenje crnaca i white shaming predstavljaju toboznju "borbu protiv rasizma" gde su SJW zapravo najveci rasisti, konstantno se pozivajuci na racial issues, a beli covek je nekako kriv sto su crnci degenerici (google: Africans destroying solar panels)

Ja ga licno ne smatram nikavim fenomenom, i ideja da jedna fiktivna africka zemlja predstavlja African Pride mi je reetardirana, ali tako ga gledaju u svetu, i bilo kakva kritika Wakanda-e te obelezava kao rasistu, fasistu, bigota, i sve ostale foskule koje prodaju SJW ako spomenes LGBT, kritiku nacija i rasa, transgendere, genderfluide, i ostale tekovine "normalnosti" u liberalnom sistemu. SJW su izuzetno srecni sto jedna nepostojeca zemlja iz jedne fikcije predstavlja "ponos afrike", iako je realnost da su u teskom ku*cu i da zbog upravo nedostatka kulture i obrazovanja i zive kako zive (google: Mugabe and white farmers)

Dok god svaki MCU film pravi bar 800 miliona na box-office-u, a svi su izgledi da ce praviti, nece se oni zaustaviti, niti ista resetovati. Ono sto je BP napravio im je samo slag na tortu, bonus kinta sa strane.

A konkretno kad spomenes hiperprodukciju - kako ce ih ubiti ? ako ista, napravila ih je najbogatijim film-mejkerima u istoriji covecanstva, i nema razloga da stanu. Nikada u istoriji filma nije postojala franshiza koja je nagruvala 17.3 milijarde dolara, ni blizu, a upravo faza 3 je najvise profita i donela. Oni bukvalno prave ekstra-visokobudzetnu seriju koja u skorijoj buducnosti nema razloga da stane.

jer ce je ova hiperprodukcija ubiti.

Kevin Feige: Hvala ti Yojinbo sa Benchmark foruma na upozorenju, valjalo bi da stanemo, kad smo zaradili najvece pare u istoriji filma, i trenutno zaradjujemo po filmu vise nego ikad, gde je svaki sledeci film potencijalni takmac sa Avatarom i Titanikom po kolicini zarade.

Ja isto mislim da ce jos par godina ova ekipa da glumi pa da ce komplet da ih izmene osim mozda mladjih kao sto je Holland. Reset za nove tinejdzere. Glumece neki koji izlaze iz Disney skolica...neki novi klinci.

Posto svi mi koji smo gledali i gledamo 4 Tora 3 Ironmana 4 Avengersa 3 Galakasije.... sigurno necemo puniti bioskopske sale za 10 ili 15 godina. Neki novi klinci gledaju neke nove klince... I zlatna koka nadtavlja da nosi zlatna jaja.

Sto se kaze sveza krva, nova publika, nove generacije. U$@€! se od para...

Pa ce onda ti novi klinci daaaa budu u fazonu kada odgledaju Tora 2027, jao pa ime 5 Torova od pre 10 godina glumi neki plavi. Ekstra gledamo kod mene za vikend svih 5 delova i da pojedemo 30 kila kokica i 40 litara koka kole i da i da..... money money money

Ijao nisam trebao da popijem 3 kafu...

Poslednja izmena:
@Mashinka

Kalimero smanji dozivljaj ili kofein, ubice te visok pritisak... Nema potrebe da mi se objasnjavas ides na ignore listu, jasno mi je sada ko si, samo ti je nov nick a maniri su ti ostali isti... :)

@emaremare
Ovo je cisto zgrtanje para, a glumci preko one stvari odradjuju. Kao blentava zabava za 2h opustanja su ok filmovi i nista vise- tako ih i ocenjujem, u skladu sa svojim zanrom inace bi ocena bila dosta niza.
Deadpool i Guardians of the Galaxy su makar taj humor i akciju odradili malo drugacije i kako-tako prikladno (eventualno i Captain Murica je bio) ostatak sve na isti kalup. Ovakvo stancovanje samo srozava kvalitet, iako ce deca da im pune dzepove, brzo ce postati bajato i to zato jer su ovakvi filmovi srozavanje i izvnornih stripova (koji ni sami nisu bili na nesto visokom nivou)...

Nolanov Betmen, pa i Watchmen su postavili lestvicu toliko visoko da ovi i da hoce nece moci da je dostignu...

Poslednja izmena:
Mashinka je pod prismotrom - stavovi koje iznosi nisu kompatibilni s politikom foruma.

Slazem se s Yojinbom za sve.
Sve ovo stancovanje filmova ubi draz koje su neki kvalitetni marvelovi filmovi imali.
Kada pomislim na comic book movies nista od marvela mi vise ne pada prvo na pamet osim Captain America Civil War. Watchmen, The Crow, Dark knight, Man of steel, Logan, X men 1 i nespretni Judge Dredd (sa Staloneom mi ima neku draz iako je ovaj novi Dredd kud i kamo bolji) su comic book movies kojima se rado vracam i uzivam u istim.
Koliko sam zavoleo Guardians of the galaxy 1 tako mi je sve ovo stancovanje i bljutavi drugi deo sve povrarilo.
I Tora sam gotivio prvi i drugi deo ( dok su ih vecina pljuvali) dok mi je ovaj izbljuvak od Waititija katastrofa. Inace njegovo delo volim, uzivao sam u What we do in the shadows i Hunt for wilderpeople mi je jedan od omiljenih filmova, ali dalje od ovakvih adaptacija [emoji16]

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Meni su od svih Marvel filmova koje sam odgledao najlošiji Iron Man 2 i 3, ali sam nekako uspeo i da ih pogledam, dok Pantera nisam mogao pa je on u posebnoj kategoriji. Neverovatno dosadan (bar tih 40ak minuta koliko sam izdržao).

Dr. Strange mi je na nivou nekog TV filma i za jedno je gledanje, dok mi je najbolji humor bio u Ant Man-u. Penja je tu npr. briljirao. Ovaj novi Ant Man nisam gledao, ali moram priznati da me živo interesuje šta će Brie Larson napraviti sa Captain Marvel, pogotovo što je Captain Marvel DC heroj :D.

Slažem se sa vama da su počeli da smaraju više sa Marvel/DC stancanjem a kvalitet degradira iz filma u film i serije isto. Koliko sam ranije voleo, jedva cekao, isao na premijere, sada više ni ne pratim koji deo je izašao, ko igra, o cemu se radi itd. Sutra cu infinity war da obrnem čisto radi reda a ravnodušan sam skroz . A i onaj Venom mi deluje kao promašaj, nadam se da grešim.
Večeras me čeka Cujo iz 1983 koji sam kao klinac izlizao traku gledajući. Bas me zanima kakav cu osećaj imati posle 30 i kusur godina da ga odgledam ponovo.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ja sam pogledao 114 /250 top filmova na IMDB. Planiram da za dvije godine pogledam ostatak, što nisam poslao.
Napravio sam liste po dekada na svom IMDB nalogu, povezao sam sve sa Kodijem.
Mada ima dosta serija koje nisam pogledao kao Wire, Oz ili Sopranos.
To mi je prioritet ove zime.

Za ljubitelje ratnih fiilmova

Neznani vojnik

https://www.imdb.com/title/tt4065552/

Posle "Panfilov's 28" koji me prvo oduševio[nauk da se ne gledaju takvi filmovi tokom prehlade], a posle drugog gledanja razočarao, pogledah i ovo finsko čudo. Mnogo bolji film, stvarnije scene borbi. Preporuka.

Dopuna: sad videh da postoje još dve verzije tog filma. Iz 1955. i 1985. Valja pogledati i te verzije ako bude titla.

Dobar film. Jako dugo traje i mislio sam da će biti Anti-SSSR propagande ali sam se prevario. Odlično oslikava ratni život običnog vojnika.

Jao sad ce 15 strana da smaraju kako je infinity war los kako su bacili 3 sata itd kao za pantera sve ozbiljni ljudi kojima su dosadili superhero filmovi ali koji ce opet da skinu film i gledaju 3 sata.
Dok je film u bioskopu sve ocene 9/10, 10/10, kad izadje rip odma 5/10, 1/10...sta da vam kazem ljudi, idite malo u bioskope, uzivajte u filmovima, zabavite se pre svega...Ovaj film nikako ne moze da ostavi isti utisak u bioskopu i kada se gleda utisan na kompu.

Cuj cilj im je da stignu nolanovog betmena i watchmana. Ovaj film je napravljen inace samo da bi po kvalitetu parirao nolanovom betmenu, zapravo ceo MCU je nastao iz zelje da pokopaju nolana i betmena, otud ovo finale. Ok ukapirali smo da je Dark Knight najjaci film na svetu najbolje da se posle toga uopste nisu snimali filmovi o super herojima,sram ih bilo kako su smeli da pokupe tolike pare.

Inace, kida infinity war, nisam izasao razočaran iz bioskopa, ostaje utisak 8.5/10, necu ga gledati na kompu.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zvuk stvara atmosferu. Ulaganje u zvuk koliko i u ekran ili tv doprinosi kompletnom ugodjaju.

^ Stoji, ali ne menja cinjenicu da utisak o prosek filmu/fransizi koja se stanca po istom kalupu ne moze da promeni samo "bombastican" audio-vizuelni dozivljaj...

Bas kao sto si rekao, ovi filmovi Marvel (bas kao sto rade sada sa SW fransizom) dodju kao "fast food", zadovolje potrebe na kratko ali to ne menja cinjenicu da je u pitanju junk food... :)

Jao sad ce 15 strana da smaraju kako je infinity war los kako su bacili 3 sata itd kao za pantera sve ozbiljni ljudi kojima su dosadili superhero filmovi ali koji ce opet da skinu film i gledaju 3 sata.
Dok je film u bioskopu sve ocene 9/10, 10/10, kad izadje rip odma 5/10, 1/10...sta da vam kazem ljudi, idite malo u bioskope, uzivajte u filmovima, zabavite se pre svega...Ovaj film nikako ne moze da ostavi isti utisak u bioskopu i kada se gleda utisan na kompu.

Cuj cilj im je da stignu nolanovog betmena i watchmana. Ovaj film je napravljen inace samo da bi po kvalitetu parirao nolanovom betmenu, zapravo ceo MCU je nastao iz zelje da pokopaju nolana i betmena, otud ovo finale. Ok ukapirali smo da je Dark Knight najjaci film na svetu najbolje da se posle toga uopste nisu snimali filmovi o super herojima,sram ih bilo kako su smeli da pokupe tolike pare.

Inace, kida infinity war, nisam izasao razočaran iz bioskopa, ostaje utisak 8.5/10, necu ga gledati na kompu.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Što bih ga gledao na kompu kad imam 4K 55" HDR - bolji kvalitet slike nego u bilo kom domaćem bioskopu plus odličan audio sistem. Baš si u žešću krajnost otišao, ispada da nam se film nije dopao zato što smo skinuli 240x320 rip sa torrenta, a bukvalno niko od kritičara nije ništa pomenuo vezano za A/V iskustvo. Primedbe idu na račun ravnodušne glume gotovo svih učesnika u filmu. Silnih pogibija za koje znamo da će nekako biti resetovane već u drugom delu, pa samim tim nemaju neki emotivni udarac koji je melanholična muzikica u pozadini treba da izazove ...

Dark Knight je film koji min. jednom godišnje obrnem. Ima milion bezveznih grešaka koje su ostale u filmu a koje baš bodu oči, i film svakako nije remek-delo režije, ali ima izvanredne likove, nije predvidiv. Ja bih lično voleo da su Avenđeri makar 20% od toga i da napreduju sa svakim novim filmom. U Infinity War-u Thanos je jedini lik, ostali su kao pozadinski šum.

Nije tema o stripovima. Usmena opomena mašinki.

Nije tema o stripovima. Usmena opomena mašinki.

bezobrazan si krajnje, post je apsolutno bio o filmu, obrisao si iz obesti. Imate verovatno kao modovi review obrisanog, pitaj bilo kog drugog moderatora da li sam pisao o stripovima, ili o filmu

Moj post je o stripovima identicno kao i ovaj post

https://forum.benchmark.rs/showthre...o-bioskopima&p=5553536&viewfull=1#post5553536

i on je i zapoceo pricu o stripovima kao source materijal, i ti brises meni, a njega pustas da blati po filmu, koji sam ja u postu branio (da, post o filmu, sa sve spoiler tagom, po pravilima kako se postuje u temi)

bukvalno sam spomenuo source materijal, i bukvalno sam u postu napisao "film daje omaz stripu", i nastavio da pisem o filmu. Svaka ti cast. odlican si moderator.

Infinity war, dobar je skroz u svom žanru. Sad ga baš odgledah. Ima svega po malo, čak mi deluje da su našli neki balans između akcije , humora, emocije karaktera itd.
Sve u svemu Kevin Bejkon [emoji1][emoji779]

bezobrazan si krajnje, post je apsolutno bio o filmu, obrisao si iz obesti. Imate verovatno kao modovi review obrisanog, pitaj bilo kog drugog moderatora da li sam pisao o stripovima, ili o filmu

Moj post je o stripovima identicno kao i ovaj post

https://forum.benchmark.rs/showthre...o-bioskopima&p=5553536&viewfull=1#post5553536

i on je i zapoceo pricu o stripovima kao source materijal, i ti brises meni, a njega pustas da blati po filmu, koji sam ja u postu branio (da, post o filmu, sa sve spoiler tagom, po pravilima kako se postuje u temi)

bukvalno sam spomenuo source materijal, i bukvalno sam u postu napisao "film daje omaz stripu", i nastavio da pisem o filmu. Svaka ti cast. odlican si moderator.

Apsolutno. Odličan sam moderator. Još 1 izlet u emocije i ide ban.

Pre neko vece odgledah ARQ sta znam, prosto ne deluje da su se uopste potrudili, sve se desava u 70 kvadrata. Nisam zadovoljan...

A veceras odgledah Hell or High Water krimic na teksaski nacin. Cuci na kompu neko vreme vec, nisam imao pojma sta je tematika, da sam znao da je o pljackasima odavno bih ga odgledao... stara sam ja przenica ovo mi je bas trebalo. Sta reci odlican.

Slazem se sa kolegom dowlom - gledam sinoc toliko nahvaljeni Infinity War sa totalnim flatline-om, po trejlerima sam ocekivao mnogo vise a ovo je prilicno mlako. 7-7,5/10 i to je velikodusno cisto zbog(ovog puta uspelog) humora i vrlo dobrih crossover scena sa Guardians ekipom...
Trebalo je ovo dosta mracnije da bude, a ovako se dosta toga moze naslutiti i ne mirise na dobro jer ce opet stancovati po ustaljenoj formuli dok kvalitetno ne flopnu... A to se vec vidno primecuje u par poslednjih filmova iz Marvel univerzuma...

Preterao si sa ocenom :-D 6 je mila majka Interesantno je kako je nekima " quiet life " pun rupa a onda dodje ova rupetina i vecini super film. Blasfemija prema spidermenu na kraju je neoprostiva :)

^ kao što rekoh velikodusno ocenjeno i u okviru svog žanra. Pokušao sam opet da odgledam I nisam mogao da završim tako da je 6,5/10 neka realnija ocena.
Jesam malo više subjektivno dao veću jer su scene sa ekipom iz Guardiana bile te koje vaše film i gde je humor uspeo i jer mi je prethodnih par Marvela bilo ispod proseka i jedva gledljivo.
Što im je možda i plan, izbace par lošijih I onda jedan prosečan koji ostavi utisak da je dobar... Za kraj I nastavak u kome će nešto rizikovati se ne brinem jer se najverovatnije ne menja ništa...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno